- 23 Aralık 2015
- 1.968
- 1.371
- 133
- 37
Sadece yulaf ezmesi olan eti lifalif var canim.bide buyuk marketlerde organik bolumunde oluyor.musli seklinde olanlara güvenmiyorum. Kendi zevkine gore kuru meyve findik ceviz katabilirsin.Aynn cnm et balik bnde yiyemiom omega kullaniom artk. Dr um da sut urunleri ye cok dio ozellikle yogurt ayran kefir. Yulaf ezmesi hazir paketlerden mi alion cnm kuru meyveli fln oluo. Bn kabizlik olmasin die muz yiyemiom ya bnde oluo hemn cunku
Ya zaten bebek odasi, ve bebek arabasi, puseti vs gibi ana öğeler asil kismi tutuyoalışveriş konusuna eşim ikna olmuş olarak bana geldi nasıl oldu pek sormadım sorunumu sadece burada paylaşmıştım
istediğini seç almaya başlayalım dedi
beğendiğim marka modele göre bir liste yaptım 10 bini geçiyor ki hiç uçmadım makul şeyler seçtim. çoook çalışmamız lazım çoook @CennetBahcesi53
Ben de cok sık acikiyorum canim normal 2 canlıyiz artik biz:))kızlar ben hiç doymuyomuşum gibi geliyor böyle ola varmı
geçen gün alt komşu yemek yapıyor okadar güzel kokuyodukı tanımadığım halde ne pişiriyoısunuz diye soracaktım nerdeyse
Ben dogmus hallerini bile birine benzetmekte zorlaniyorum valla, 15 haftalikken iyi benzetmis :))çok komiksiniz gerçektenbenim annemde ultrason resmini gördü aynı babaannesi çekik gözlü olcak edi fakat hem 15 haftalıktı hemde siyah beyazdı nasıl benzetti hiç anlamadım
Ben de bugun randevu almak icin aradim, ama kendi dr um bakmiyormus klinikteki baska bir doktor bakiyormus detaylıya ama o da erkek oldugu icin esimle istemiyoruz, baska bir hastane dusunucem.herhalde fark etmez nerde yapıldığı? ?Kızlar detaylı usg olayında kendi doktorunuzun incelemesi mi mantıklı yoksa perinatolog daha mı faydalı? Kendi doktorumun cihazı bu konuda yeterli ama tecrübesini bilemem. Ayrıca bir radyoloji merkezine yolluyormuş ama 5 dk bakıp gönderiyorlarmış ve 90 tl. Bilemedim çok mantıksız 5 dk detaylı usg mu olur?
oda bişeymi canım. benim kaynanam ultrason fotosunu kendisine, bebeğin çok hareketli olmasını görümceme, göbeğini de kayınpederime benzetti. sanki onların çocuğuha bir de bebeğime kızım diye hitap etmemi istemiyor, torunun yada kızımız diyecekmişim. çok pis bozucam bir gün sabrediyorum. bak yine sinirlendim
Ben bebek odasi yapmiycam ordan yirtiyorum biraz. Araba puset vs gibi seylerden arkadas akraba vs lerden temin edebildiklerin olursa butce acisindan baya rahat olur. Bi de bence bazi seyler 2.el satin alinabilir, stirilize edilebilip temizlenebilcek seyler tabi. Hem hesapli olur hem de tuketim toplumu olmamak adina..bebe arabası, ana kucağı (puset), bebek odası, siling, kanguru, anne yanı beşik, 6 bin tutuyor. kıyafet , süt ıvırzıvırı, banyo ıvırzıvırı, gibi çocuğun birsürü ıvırzıvıra ihtiyacı varmış onlara 4 bin verdim 10 bin çok mu vermişim ama şöyle fiyatlara bakınca tutar gibi geldi. daha hastane süsü, doğum masrafı, fotoğrafçı fln da eklenirse sanırım batıyoruz
fiyatlara internetten baktım belki kampanya takip edersek bu kadar olmaz. ama daha iğne almadım bu ilk izlenimim daha ucuz yolu varsa önerilerinizi bekliyorum
Ne demek kendi kafasina gore isim koymak ya anlayamiyorum insanlari..hadi ya göbeğini nasıl benzetti muhtemelen bizimkilerde kayın pederine benziyordur genelde bütün bebeklerin göbekleri aynı oluyor .) :) :)
çok saçma gerçekten ya senin kızın tabi kimin olcak
benim kızımında adı eylül olcak benim görümcemde eylül ismini hiç sevmiyormuş ada ismini seviyormuş o ada diye çağıracakmış hiç duymamazlıktan geiyorum söyleyince de bende bir gün bozucam adı eylül diye
Benim de bir suru arti kilom vardi zaten hamilelikten once, arkadaslar zayif olfdugu icin rahat rahat alabilirler bizim oyle bi luksumuz yok :)) sonra cok zor olurBenim coook kilom var kızlar hamilelik öncesi maalesef milletin doğuma girdiğinden daha fazlayim ama artık hiç istahim yok
Malesef bizim kiz yine yapti yapacagini. Yuzunu bir turlu donmedi. 2 kez ultrason odasina girdim ama nazlandi. Bakamadi yani doktor. Yarin sabah yine gidecegizİnşallah canım tadını çıkar çok güzel :)
Allah razı olsun canım. Aramızda 2 gün varmış :) Gittin mi detaylı ultrasona
Canim bana baska doktor bakacak. Sonuclari kendi doktoruma goturup gosterecegim. Bugun gittim ama bizim kiz yuzunu donmedi bize bakilamadi o yuzden. Yarin tekrar gidecegim. Benden once girenler 15-20 dk da ciktilar. Bizde malesef 225 tl odedikKızlar detaylı usg olayında kendi doktorunuzun incelemesi mi mantıklı yoksa perinatolog daha mı faydalı? Kendi doktorumun cihazı bu konuda yeterli ama tecrübesini bilemem. Ayrıca bir radyoloji merkezine yolluyormuş ama 5 dk bakıp gönderiyorlarmış ve 90 tl. Bilemedim çok mantıksız 5 dk detaylı usg mu olur?
Yani kısa sürmüyor diye biliyorum
Kalkıp şimdi 90 lira verip 5 dk koy usg çek olmasın daha farklı bir yer mi arasam dedim. Yoksa dr incelemesi yeterli gelir mi oof ne gıcık bir durum.
Bunu ciddi olarak söylemiyor di mi? Şaka da olsa Allah sabır versin canım.oda bişeymi canım. benim kaynanam ultrason fotosunu kendisine, bebeğin çok hareketli olmasını görümceme, göbeğini de kayınpederime benzetti. sanki onların çocuğuha bir de bebeğime kızım diye hitap etmemi istemiyor, torunun yada kızımız diyecekmişim. çok pis bozucam bir gün sabrediyorum. bak yine sinirlendim
Canim evet fiyatli ama bebekle ilgili en onemli inceleme bu bence. Hatta ikili testte bile istatistiksel degerden ziyade perinatolog gozlemini ciddiye almistim. Kotu birsey cikmaz insallah hicbirimizde ama olurda dogumda tedbir almak gereken bir durum varsa bunu siradan bi radyoloji uzmani ne derce belirleyebilir emin degilim..
Aslinda gerekli inceleme yapilamamis para almamalilardi bence. Sonucta sizin isiniz gorulmedi..Canim bana baska doktor bakacak. Sonuclari kendi doktoruma goturup gosterecegim. Bugun gittim ama bizim kiz yuzunu donmedi bize bakilamadi o yuzden. Yarin tekrar gidecegim. Benden once girenler 15-20 dk da ciktilar. Bizde malesef 225 tl odedik
Gözün aydın canım.Darısı benim eşimin başına.alışveriş konusuna eşim ikna olmuş olarak bana geldi nasıl oldu pek sormadım sorunumu sadece burada paylaşmıştım
istediğini seç almaya başlayalım dedi
beğendiğim marka modele göre bir liste yaptım 10 bini geçiyor ki hiç uçmadım makul şeyler seçtim. çoook çalışmamız lazım çoook @CennetBahcesi53
Bana bambular çok kullanışlı gibi gelmiyor.Arkadaşlar biz kıyafet alışverişini bitirdik sayılır şimdi büyük eşyalara geçildi evimizin küçük olmasindan dolayı küçük bir beşiğe karar kıldık tabiki benim hayalimi susleyen büyüyen beşikti ama maalesef yerimiz baya darmış kararsız kaldım aslnda bana fikir verir misiniz sizce bu beşik mi yoksa bambu beşik mi ?
Bence için rahat etsin perinatologa git. Kendi doktorun her randevuda bakıyor zaten. Böyle bir uzmanlık alanı olduğuna göre para tuzağı olmamalı diye düşünüyorum.Rakamsal olarak hiç problem etmiyorum ama 5 dk yalapşap usg bakacak diye 90 tl vereceğime doğru düzgün bir perinatalog ile 300-500 neyse görüşmek daha mantıklı geldi.
Kendi doktorum yeterli incelemeyi yapacağını söyledi ama doğum ve fetal inceleme 2 ayrı dal. Ondan endişelendim hangisini yapmak daha doğru olur diye. Tabi bir taraftan perinatoloğa gitmek acaba gereksiz mi para tuzağımı nedir bilemedim. Doktor tecrübesi daha mı mühim yoksa bu konuda uzmanlık almış birine mi güvenmek lazım beynim uğuldadı.
Rakamsal olarak hiç problem etmiyorum ama 5 dk yalapşap usg bakacak diye 90 tl vereceğime doğru düzgün bir perinatalog ile 300-500 neyse görüşmek daha mantıklı geldi.
Kendi doktorum yeterli incelemeyi yapacağını söyledi ama doğum ve fetal inceleme 2 ayrı dal. Ondan endişelendim hangisini yapmak daha doğru olur diye. Tabi bir taraftan perinatoloğa gitmek acaba gereksiz mi para tuzağımı nedir bilemedim. Doktor tecrübesi daha mı mühim yoksa bu konuda uzmanlık almış birine mi güvenmek lazım beynim uğuldadı.
Ben daha bakacağım aslında. Ananemiz alıyor besigimizi onlarda titiz davranıyor bugün annem elinde metre olcuyor her yeri. Yer sıkıntısından dolayı iyice canım sıkıldı benimdeBana bambular çok kullanışlı gibi gelmiyor.
Bu tarz daha iyi. Ama sanki parmaklık aralıkları biraz geniş gibi. Onun bir ölçüsü varmış. Yengem İngiliz. İlk çocukta elinde metre ile gidiyordu mobilya bakmaya:))
Rakamsal olarak hiç problem etmiyorum ama 5 dk yalapşap usg bakacak diye 90 tl vereceğime doğru düzgün bir perinatalog ile 300-500 neyse görüşmek daha mantıklı geldi.
Kendi doktorum yeterli incelemeyi yapacağını söyledi ama doğum ve fetal inceleme 2 ayrı dal. Ondan endişelendim hangisini yapmak daha doğru olur diye. Tabi bir taraftan perinatoloğa gitmek acaba gereksiz mi para tuzağımı nedir bilemedim. Doktor tecrübesi daha mı mühim yoksa bu konuda uzmanlık almış birine mi güvenmek lazım beynim uğuldadı.
Canım bana Dr ben ayrintiliya gerek duymuyorum dedi yani şuan bebeğin gayet sağlıklı dedi. Benim Dr baya dikkatli inceliyor ki anladığım kadarıyla senin Dr öyle. Dr demesine gore ayrintiliyi isteyen drlar ileride bir sorun çıktığında ben goremedim perinatalog da mi göremedi diye sorumluluğunu atmakmis dedi. Ama bilemiyorum tabi. Benim fikrimi sorarsanız başka Dr daha mantıklı en azından farklı bir göz. Benim daha önce erken doğum gecmisim olduğundan İstanbul da perinatalog baya un yapmış bir profa gidicem 500 lira ama umrumda değil. İçimi ferahlaticak şeyler duymaya ihtiyacım var çünkü. Ama geçen hamileliğimde 200 TL ye yaptırmıştım 25 dk surmuştu. Kalbin yanından geçen damarın kan akış sesini bile dinletmisti. Ama 5 dk detaylı ultrasonu geç normal rutin kontrol için bile çok kısa.Rakamsal olarak hiç problem etmiyorum ama 5 dk yalapşap usg bakacak diye 90 tl vereceğime doğru düzgün bir perinatalog ile 300-500 neyse görüşmek daha mantıklı geldi.
Kendi doktorum yeterli incelemeyi yapacağını söyledi ama doğum ve fetal inceleme 2 ayrı dal. Ondan endişelendim hangisini yapmak daha doğru olur diye. Tabi bir taraftan perinatoloğa gitmek acaba gereksiz mi para tuzağımı nedir bilemedim. Doktor tecrübesi daha mı mühim yoksa bu konuda uzmanlık almış birine mi güvenmek lazım beynim uğuldadı.
Bence için rahat etsin perinatologa git. Kendi doktorun her randevuda bakıyor zaten. Böyle bir uzmanlık alanı olduğuna göre para tuzağı olmamalı diye düşünüyorum.
Anladim canim endiselerini. Senin kararin tbi ama ben ikinci bir gozun her zaman daha iyi olacagini dusunurum. Hazir ikinci bir goz bakacakken uzmanlasmis bi goz bakmasi daha da iyi olur zaten.
Mesela ogluma gebeligimde gogsumde bi kitle hissetmistim. Kendi doktorum muayene etti ever bi sertlik var ama sut bezleriyle de ilgili olabilir dedi. Elinin altinda usg olmasina ragmen bakmak istemedi. Tam bi sonuc icin uzmana yonlendirdi onlar bakti. Sukur temiz cikti. Gazi baksaydi ben ona yine guvenirdim gerci ama bana daha sonra cocuk kardiyologumuzun da soyledigi gibi bu isler biraz kahve fali bakmaya benziyor. Herksin elinde cihaz var iyi frekansta goruntu alabilecegi ama tecrube ve yorum farki ortaya koyuyor bu goruntuleme islerinde.
Kızımda radyoloji uzmanında ayrıntılı sıradakinde ise perinatologta ayrıntılı yaptırmış biri olarak ben de tecrübeli perinatologa gitmeni tavsiye ederim canım.
Canım bana Dr ben ayrintiliya gerek duymuyorum dedi yani şuan bebeğin gayet sağlıklı dedi. Benim Dr baya dikkatli inceliyor ki anladığım kadarıyla senin Dr öyle. Dr demesine gore ayrintiliyi isteyen drlar ileride bir sorun çıktığında ben goremedim perinatalog da mi göremedi diye sorumluluğunu atmakmis dedi. Ama bilemiyorum tabi. Benim fikrimi sorarsanız başka Dr daha mantıklı en azından farklı bir göz. Benim daha önce erken doğum gecmisim olduğundan İstanbul da perinatalog baya un yapmış bir profa gidicem 500 lira ama umrumda değil. İçimi ferahlaticak şeyler duymaya ihtiyacım var çünkü. Ama geçen hamileliğimde 200 TL ye yaptırmıştım 25 dk surmuştu. Kalbin yanından geçen damarın kan akış sesini bile dinletmisti. Ama 5 dk detaylı ultrasonu geç normal rutin kontrol için bile çok kısa.
Bazi erkeklerde oluyor erkek cocuk istedigi. Benim bebege de doktor once kiz gibi demisti, kesin olmamakla birlikte. Esim hic tepki vermedi nerdeyse 2 hafta sonra erkek oldugunu söylediğimde bambaska sekilde sevincliydi :) ilk basta kiziyordum ama sonra dusundum ben kiz istiyorsam o da erkek istiyor , ister geleneksellikten ister baska seylerden olsun sonucta icinden geliyor fln diye . Ama o hevesle ilgili, dogunca hic oyle olmaz bambaska olur sonucta erkekler anca dogunca babaligi hissedebiliyor derler.Gözün aydın canım.Darısı benim eşimin başına.
Bazen kız diye mi böyle yapıyor acaba diyorum. Bir arkadaşının oğlu olmuştu, benden bir hediye almamı istemişti. Ben de kanzdan bir kot bir sweat almıştım. Çok hoşuna gitti, sağından solundan resmini çekmişti 3-4 tane. Şimdi ben kızımıza elbise bolero çorap takım aldım. Yatağın onun yattığı tarafına koydum, evden çıktım. O önce gelecekti benden. Gelince almış benim tarafa koymuş. O kadar:) Hiç kıyafetle ilgili yorum yapmadı. Doğunca böyle olmaz herhalde artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?