çok saol desteğin için ama dönem döönem takıyorum kafaya .yarın bi gidiyim konuşuyum belki biraz yardımcı olurCanım dert etme bu kadar biraz iştahını ele geçir durdur kendini. Diyetisyen de aynı şekilde yapıcak zaten ona gitmeden sende durdurabilirsin kendini.
Çok takma annesin sen artık ya kg da alican wericende üzülme.
Hepimiz aynı durumdayız hangimizin iştahı tawan deil kialışırsın demicem alışma ki werebil ama canını sıkma gözünde büyütme
çok saol desteğin için ama dönem döönem takıyorum kafaya .yarın bi gidiyim konuşuyum belki biraz yardımcı olur[/QUOT E bi git bakalım ama dediğim gibi liste wericek ona uymak daha zor geliyor bana ondan dikkatlice kısmak da daha başarılı oluorum. Nasıl mutlu olucaksan öyle yap canım sağlığınız el weriosa birde sartlariniz yürüyüş de iyi gelir..
kızlar ben arada acıkınca nesfit yiyorum sizce bir sakıncası var mıdır
Olbeycim, bu nestlerin faydasi-kullanisliligi nedir. Bebegi koltuğa koyamaz miyiz yaninda yastıkla flnay cok guzelmis. nest olmasa hazirda direk dusunurdum :)
Kafana takmamaya calis, sonucta bu senin normal bir zamanin degil hamilelik donemin. Kendini cok kisitlamadan saglikli yiyeceklere yonel. Saglikli beslendigin halde hala cok fazla aliyorsan demek ki vucudunun bebeginin ihtiyaci var oyle dusun :)bu 2 trimester bana çok yaramad kızlar kilo alımım iştahım fırladı,çok saçmalıyorum artk ..bugüne kadar hep zayıftm ,bu hızla gidersem düşünmek istemiyorum sonumu tabiki bebeğin sağlıığı herşeyden önemli ama benimde ruh sağlğım kötüye gidecek kiloyu çok dert ediyorum benim gibi hızlı kilo alanlar var burdada ,ben yarn diyetisyene gidiyorum bilgilerimi hızl kilo alan arkadaşlarla paylaşrım burada
Hamileyiz biz kizlar napalimm.@myssteriouss senden haber almamıza çok sevindim. Maşallah hem fiziksel hem de duygusal olarak çabuk toparlıyorsun. Bu pozitifliğin sonucunda bebeğin de seni fazla bekletmeyecek inş.
tembelanne geçmiş olsun. Öyle bir anlatmışsın ki içim acıdı resmen. Anne olmak böyle birşey demek ki.
banu86 ben de aynı durumdayım. Bugün bir yere gittim. Seni demek ki hamile olunca böyle kilolu görecekmişiz filan dediler. Aslında iyi bişey söylediler belki ama zaten kiloları taktığım için canım sıkıldı. Bir de 5 aylık olduğunu duyunca iyice şaşırdılar. 7 aylık gibi vs dedi bir sürü kişi. Eve gelince de eşime böyle böyle dedim. İmalı bir şekilde tabi öyle olur dedi. İyice moralim bozuldu ya. Eşim zaten kilo konusunda hep takıntılıydı, ama hamilelikte bu huyundan biraz sıyrılmasını bekliyordum. Ama suç bende, bu fırsatı ben verdim ona
Ya geçici olmazsa diye söyleniyor sanırım. Ben de korkuyorum bundan:)Hamileyiz biz kizlar napalimm.
Kilo az da olsa cok da olsa aliyoruz bu gercek..
O kilo meselesinden eslerini uzen kocalara ise ne demeli ki..
Bunlar gecici kilooo
Normal alinan kilolardan daha kolay veriliyor hamilelikte alinan kilolarYa geçici olmazsa diye söyleniyor sanırım. Ben de korkuyorum bundan:)
Arkadaşlarım la gün havasında oturuyoruz çocukları okula bırakıp hepsinin iki çocuğu war ben daha henüz 2. Yi kucağıma almayı bekliorum tabi. Konu açıldı ve ben 3. Çocuk da düşündüğümü 4. Çocuk da allah nsip ederse düşündüğümü söyledim. Arkadaşlar bana aaa saçmalama ömrün boyunca çocukmu bkicaksin dedi kendin için hiçbirşey dusunmuomusun die tepki wermislerdi.Tek çocuk en zor çocuktur
Anne- babalara bakıyorum… Tek çocukla idare etmeye çalışıyorlar. Tek çocuk en zor çocuktur. Evde kardeş yok, çocuk kardeş olarak anneyi isteyecek. Anne mutfakta iş yapıyor, çocuk ” Anneee ” diye sesleniyor; anne gitse bir türlü gitmese bir türlü… Kardeşi ve arkadaşı yok, annesi de anne olmak zorunda. Kardeşinin olması çocuğun duygu dünyasına güç verir.
Tek çocuk, sağlıklı çocuk yetiştirmek demek değildir. İkinci çocuk birinci çocuğun arkadaşı, kardeşi olur. Arada birbirlerini itebilirler, tırmalayabilirler, saçını çekebilirler… Bunlar da o gelişimin önemli bir parçası. Çünkü çocuk sosyalleşir… Bir başkasının tepkisini ölçer, bir başkasının tepkisine nasıl tepki vereceğinin egzersizlerini yapar. Bunlar şikayet konusu haline getirilmezse, iki çocuk içerde oynarken birbirlerini geliştirirler. Üç çocuk olduğunda ve en büyüğü size yardımcı olduğunda ise, aile olmanın keyfi o vakit çıkar. Üç çocuk yetiştirmek iki çocuk yetiştirmekten daha kolaydır. Dört çocuklu bir aile ise, köklü bir ailedir…
Tek çocukla kalınırsa, bu çocuğun halası- teyzesi- dayısı- amcası olmayacak. Sizin kararınız çocuğunuzun geleceğini etkileyecek. Çevre baskısından, kariyer düşüncesinden dolayı çocuk sayısında daralmalar oluyor. Tek çocuk ergenliğe kadar anne- babayı zorlamaya devam eder. Kardeş sayısının artması, evdeki hayatı renklendirir ve ebeveynin de anne- babalığın tadını almasını sağlar.
(Adem Güneş
Çocuk Deyip)
Insallah canim insallah sorun olmasin su ayrintili da guzel gecerse iyice rahatlayacagimÇok şükür canım. Sağlıkla kucağına alırsın insallah. Ultrasonda normalse sorun yoktut zaten
Canım uzme kendini arkadaşımın oğluna down sendromu dediler Ama hiçbirşey yok çok sağlıklı maşallah yaşına giricek.Insallah canim insallah sorun olmasin su ayrintili da guzel gecerse iyice rahatlayacagim
Ay nasıl duygulandim okurken anlatamam ah şu hormonlar :)Arkadaşlarım la gün havasında oturuyoruz çocukları okula bırakıp hepsinin iki çocuğu war ben daha henüz 2. Yi kucağıma almayı bekliorum tabi. Konu açıldı ve ben 3. Çocuk da düşündüğümü 4. Çocuk da allah nsip ederse düşündüğümü söyledim. Arkadaşlar bana aaa saçmalama ömrün boyunca çocukmu bkicaksin dedi kendin için hiçbirşey dusunmuomusun die tepki wermislerdi.
Kendim için bunu düşündüğümü söylemiştim.
Hayatın kölesi olup yıllarca nankör mesleklerin bi parçası olup paraya teslim olup daha fazla daha çok olsun die didinip kendimi yok edeceğime, çocuklarımla az çok demeden mutlu olup onları büyütüp okutup iyi yerlere getirip sonrasında eşimle birlikte yazlikta torun torba bi yaz geçirip, kışları eşimle ewime kapanmak isterim.
Buyusunler ve herşeyini kendileri edinsinler hazirci olmasınlar. Eşim ve ben herşeyimizi kendimiz yaptık çok şükür rabbim de werdi rizkimizi evlatlarimizada nasip eder allahım inşallah ..
Canım ya hormonları sevilecesiAy nasıl duygulandim okurken anlatamam ah şu hormonlar :)
Rabbim gönlündekileri versin canım çok güzel ya hepimize kocaman güzel aileler kurmak nasip etsin Rabbim
Canm öncelikle şunu söylim o testlerin hiçbir garantisi yok iyi çıkanın da kötü çıkanın da egerki aldirmıyacaksan ki bu haftalarda aldırma olmaz diye biliyorum kesin aldirmıyacaksan hiç kafani yorma allaha bırak yok 9 ay bu korkuyla geçmez diyorsan yap genetik testleri tamamen sana kalmış ama benimde ilk gebelikte te 2 4 testler risk alanında çıktı ya o kadar nettikki eşimle detaylı ya bile girmedik yok aldirmicaz allahtan dedik 9 ay bi korkuyla geçti ama inan sadece rabbime sığındık ve sonuç sağlıklı bir kızımız oldu inşallah seninde sağ salim doğar dua edicem senin için Rabbim yar ve yardımcın olsunGünaydın kızlar, dün detaylı vardı. Herşey normal gidiyordu bebegin ölçümleri hep 5 gün önde çıktı zaten hep öyle gidiyordu. Bitmesine yakın kalbinde parlaklık gördü/ekojenik kardiyak odak. Herhangi bir sorun teşkil etmez tek başına dedi. Eskiden olsa sırf bunun için aminosentez yapıyoruz dedi. Bu zamanla kaybolur ya da olmaz ama bir sorun olmaz dedi. Down'lu bebeklerde görülebilen birşeymiş. Ayrılırkende ikili test'in orta riskli, 4'lün düşük riskli dedi. Daha emin olmak istersen genetik test yaptırabilirsin dedi (cff-DNA). Eve gelince içim içimi yedi kendi doktoruma yazdım, yaptırmalı mıyım diye. Oda çok gerekli değil yazmış. Tarama testlerin yeşil bölgede güvenli bölgede yazmış. Artık allahtan deyip bu işi burada bırakmak mı lazım? Eşim için rahat edecekse yaptıralım genetik testi ama pozitif çıkarsa bebeği aldırmamalıyız diyor. İnsan çok üzülüyor. Sonuçta tarama testleri yüksek riskli bile değil kaldıki 4'lü düşük riskli hatta ama raporda böyle niye yazarlar ki? İlla testten para sağlamak için mi?
Allah razı olsun canım. İnşallah benim kızımda sağlıklı doğar.Canm öncelikle şunu söylim o testlerin hiçbir garantisi yok iyi çıkanın da kötü çıkanın da egerki aldirmıyacaksan ki bu haftalarda aldırma olmaz diye biliyorum kesin aldirmıyacaksan hiç kafani yorma allaha bırak yok 9 ay bu korkuyla geçmez diyorsan yap genetik testleri tamamen sana kalmış ama benimde ilk gebelikte te 2 4 testler risk alanında çıktı ya o kadar nettikki eşimle detaylı ya bile girmedik yok aldirmicaz allahtan dedik 9 ay bi korkuyla geçti ama inan sadece rabbime sığındık ve sonuç sağlıklı bir kızımız oldu inşallah seninde sağ salim doğar dua edicem senin için Rabbim yar ve yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?