Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Günaydın. Ikili test yuzunden doktorumu degistirdim. Sınır degerin ustunde olmama ragmen genetik kan tahlili yapalım hemen gelin detayli konuşalım filan dedi kafayi yiyecektik. Test sonuçlarını aldım. Tup bebek merkezinde calisan biyolog arkadaşıma ve uludag universitesindeki doktor arkadaşıma gönderdim. Bir cok doktora sordular hic bir sorun yok dedi doktorlar. Universitedeki prof kızmış ve insanların duygularıyla oynanmaz soyleyin bu hanıma doktoru degistirsin demiş. Onun tavsiyesiyle başka bir doktora gittim adam kendine has bir yontem geliştirmiş ultrasonda cok farklı hesaplar yapıp sorun olup olmadığını anlıyor. Cok şükür hersey normal dedi. Sonradan ogrendik ki bu test 2000 liradan başlıyor. Para icin korkutup test yaptırıyor bazı doktorlar.
Bir sorun olsaydı zaten mudahale edip yasamına son veremezdim. Hayattaki sınavım bu olacaksa sağlıklı dogar, sonradan birsey olur diye düşünüyorum. Hersey allah tan. Ayrıca doktorların problemli dediği bircok bebeğin sağlıklı bir sekilde dogduguna sahit oldum. Hamileliklerini aglayarak geciren arkadaslarim vardı ama bebeklerin hepsi sağlıklı doğdu. Testler %100 sorunlu bile dese sonucun oyle olmama ihtimali gercekten cok yüksek.
Icini ferah tut canım. Ben oyle yapıyorum. Allah ın izniyle bebeklerimizi sağlıkla kucagimiza alacağız

Gunaydin kizlar.
Tour guide bn de kizinin sag salim dogacagina inaniyorum ki baska bir arkadasta daha cikmisti parlaklik onun dr u da demisti baska bulgularla birlikte görülmesi lazim diye. Icini ferah tut Rabbim sana cok guzel cok saglikli bir kiz dünyaya getirmek nasip etsin insallah.
Benim de bugun dr randevum var, daha ayrintiliyi yaptirmadim. Dr um la konusayim muhtemelen haftaya onun icin randevu alirim bi yerden. Bi ben kaldim galiba detayliya girmeyen :)

Bende detayliya girmedim doktorum hic bahsetmedi. Iki hafta sonra tekrar kontrolum var belki o zaman soyler

Kesinlikle inanıyorum buna.. Ben de tek çocuğum kardeşim yok ve hayatımın hiç bir döneminde iyi ki yok demedim. Her zaman bir yanınız eksik kalıyor, tek olmanın verdiği yük de zor yalnızlığın kasveti de.. He bir de gereksiz insanların tek çocuk şımarıktır paylaşmayı bilmez bencildir sözlerine katlanmak durumunda kalınıyor ki hiç öyle bir yapım yoktur kardeşim olmadığı için arkadaşlarıma fazla bağlı ve düşkün oldum ben, tabi aynı karşılığı göremeyince de hayal kırıklığı cabası :)

Hey maşallaah şöyle bi 8 - 10 tane doğurasim geldi walla biz de sipamiza kavuşmak için bir yıl bekledik Rabbim herseyi en hayırlısı zamanda nasip ediyo işte
benim de hayalim hep kalabalık Aile olmaktır
saglikla gelsinler inşallah bol bol kardeşli güzel tatlı sıcacık yuvalarımıza :)

Çok teşekkür ederim, allah'ın izniyle alacağız inşallah bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde kucağımıza. Bende Acıbadem'e gidiyorum. Dün sordum genetik testin fiyatını 2.500tl dediler. Karar verdim yaptırmayacağım. Herşey allahtan. Çok şükür kendi doktorum çokta gerekli değil deyince bir nebze olsun rahatladım. Her doktor farklı, ikiside Acibadem doktoru ama Perinatolog genetik test derken, benimkisi çokta gerekli değil dedi. Yaşayıp göreceğiz artık.

Canim hiç kafana takma inşallah hiçbir sorun olmaz ve sağlıkla alırsın bebeğini kucağına inan artık bu testlerden gina geldi 2 li 3 lü dörtlü yok detaylı yok aşısı şeker yüklemesi biraz da para dolabı diye düşünüyorum yani allaha çok şükür inançlı insanlariz ne gelirse allahtan canım kalbini ferah tut ve hep en hayırlısını iste onun dışında her gün 2 rekat namaz kılabilirsin bebeğin sağlıklı doğması için.
bol bol 'ya musavvir ya allah' çek salavat ihlas insirah yani duayla geçirmeye çalış canım kötü düşünme allah taşıyamayacağimız yükler vermesin omuzlarimiza

Amin canım Hepimiz sağlıkla getiriz yavrularımızı dünyaya inşallah.

Amin canım, allah razı olsun

Ben varım birde detaylı ya girmeyen perşembe günü randevum :)

Canım ben hiç bir testi yaptırmadım arkadaşımın akrabası yaptırmıstı detaylı ultrasona da girmişti. Bebeğin herşeyi sağlıklı dediler bebek doğdu ve down sendromlu kalbinde delik var. Yani bu testlerin güvenirliği tartışılır aslında boşuna üzme kendini bebisde etkilenmesin.

Evet bendim inşallah sağlıkla gelir kuzularımız dünyaya :) ben de girmediim haftaya cumartesi gircem :)

Cidden birsey sormak istiorum kg takıntısı olan esleriniz kaslı güzel vücutlu mu ? takmayin şu adamları ya..

Heheh valla benimki dobidik ama sağolsun içtiğim sudan haberi oluyor. Aslında ilk başlarda ben de çok takılmıştım karışmasına ama şuan iyiliğimi düşündüğünü biliyorum. Yaklaşık 10 kg fazlayla, diyet yaptığım esnada hamile kaldım. Doktorum da fazla kiloyla başladığım için ilk trimestrda kilo almamamı söyledi. Çok haklıydı çünkü hamileyim diye çocuğa gerçekten faydası olmayan şeyleri tüketmemek gerekiyor. Özel besinlere düşkünlük oluyor tabi. Tatlıya normalde de düşkünken gebelikte tavan yaptı, kuru meyvelerle bastırmaya çalışıyorum(arada minik nutella) Eşimin de diktesi sağlıklı beslenmem yönünde. Sabahları yumurtamı peynirimi yedim mi, gündüz sütümü içtim mi, vitaminimi aldım mı diye arıyor gün içinde. Akşamları da sağolsun meyvemi kendi soyar getirir. Doktor haftada en az iki balık dedi diye kendi getirip pişirir. Ben arada yürüyüşe çıkmak istemem mesela, motive etmek için bazen çok yorgun olsa da benimle çıkar. Hal böyleyken de samimiyetine güvensizlik olmuyor. Bu süreçte çevredekilerin etkisi de çok önemli. Eş karışıyor yiyip içtiğine ama anneler, çevredekiler iki canlısın diye seriyor önüne her şeyi. Bu sefer eşim beni kısıtlıyor diye ağlayıp duruyoruz. Biz burada yalnız olduğumuz için kontrol elimizde oluyor. Baştan beri söylüyorum, Türkiye gıda çeşitliliği açısından bir cennet. Şimdi yaz da geliyor bol bol sebze meyve mevsimi. Orta doğu, anadolu, akdeniz, balkan, karadeniz mutfağı ne ararsan var memlekette. Bir de inanır mısın ben oradaki 1 aylık tatilimde ağzıma vitamin, demir hapı almadım. Doktorla da konuştum, yediklerimi söyleyince gerek yokmuş zaten dedi. Neyse çok uzadı geldi konu. :) Canınızı sıkmayın. Kiloyu verirsiniz ama başlangıç kilonuzla ve ne kadar aldığınızla ilintili. Hormonlarınızdan öperim hepinizi.

Aynen de dediğin gibi canım. Ben bu doktorların tutumlarından nefret ettim artık. İçini hiç sıkma. Eminim çok sağlıklı bir bebeğin olacak. Yüksek risk grubunda çıksan bile bunun gittiğin her doktor tarafından aynı noktada onaylanması gerekiyor. Kaldı ki arkadaşım için gittiği tüm doktorlar yüksek risk grubunda dedi ve son aylarda downlu ebeveynler kursuna gidiyordu. Bir doğdu sapasağlam çıktı paşa. Hiçbirine inanmıyorum ben. Bu testlerin yapılmasına da anlam veremiyorum. İnsanı strese sürüklemekten ve para bayılmaktan başka hiçbir işe yaramıyorlar.

Sagol canim insallah hepimizin kuzulari saglikla gelsin dunyaya uzun omurleri olsun ve guzel yasasinlar

Kizlar ben cok fena bel ve sirt agrisi yaşıyorum sizde durumlar nasil simdiden boyleysem ilerleyen haftalarda nasil olucam ya

güzel ve sağlıklı hafta sonları cici anneler... benim danışmak istediğim bir konu var. bir değişiklik olmazsa (atanma vs) bebeğimden sonra çalışmayacağım. yine de lansinoh manuel göğüs pompası almayı düşünüyorum, acaba gerekli midir? mesela bebeğinizle dışarı çıkınca evden çıkmadan önce sağılmış sütü verebiliyor muyuz? emzirmeye çok önem veriyorum ve bebeğimin biberondan sonra emmeyi bırakmasından korkuyorum. çok arada sırada biberonla beslemek buna neden olur mu kızlar? kafam çok karıştı gerçekten. göğüs pompası işini doğumdan sonraya mı bırakmalıyım?

Kizlar ben cok fena bel ve sirt agrisi yaşıyorum sizde durumlar nasil simdiden boyleysem ilerleyen haftalarda nasil olucam ya
geçmiş olsun canım, kaçıncı haftadasın göremedim ama ben de epeydir yaşıyorum ve zaten öncesinde de kronik ağrı sıkıntım vardı. doktoruma söyledim ve magnezyum kalsiyum karışık bir hap tavsiye etti. sanırım faydası oluyor. bir de eğer mümkünse hamileler için yoga ve egzersizler var, onlar da çok faydalı. özellikle uzun süreli otuduysam ya da yattıysam kalkarken her türlü zorlanıyorum ama sonra geçiyor benim. umarım bir çaresini bulursun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…