- 21 Mayıs 2014
- 4.222
- 3.183
- 448
Canm nasıl yaptın banada tarif edebilir misinBunlar da benim oglusuma yaptigim taki yastigi ve sepet...
Daha on gün olmadı burda hiç kilo almadim diye övünüyordum dün tartildım şok 3 kilo almışım bu mümkün mü on günde anlamadım yaKizlar kac kilo aldiniz?Ben 1.5 kg aldim
Günaydın. Ikili test yuzunden doktorumu degistirdim. Sınır degerin ustunde olmama ragmen genetik kan tahlili yapalım hemen gelin detayli konuşalım filan dedi kafayi yiyecektik. Test sonuçlarını aldım. Tup bebek merkezinde calisan biyolog arkadaşıma ve uludag universitesindeki doktor arkadaşıma gönderdim. Bir cok doktora sordular hic bir sorun yok dedi doktorlar. Universitedeki prof kızmış ve insanların duygularıyla oynanmaz soyleyin bu hanıma doktoru degistirsin demiş. Onun tavsiyesiyle başka bir doktora gittim adam kendine has bir yontem geliştirmiş ultrasonda cok farklı hesaplar yapıp sorun olup olmadığını anlıyor. Cok şükür hersey normal dedi. Sonradan ogrendik ki bu test 2000 liradan başlıyor. Para icin korkutup test yaptırıyor bazı doktorlar.Günaydın kızlar, dün detaylı vardı. Herşey normal gidiyordu bebegin ölçümleri hep 5 gün önde çıktı zaten hep öyle gidiyordu. Bitmesine yakın kalbinde parlaklık gördü/ekojenik kardiyak odak. Herhangi bir sorun teşkil etmez tek başına dedi. Eskiden olsa sırf bunun için aminosentez yapıyoruz dedi. Bu zamanla kaybolur ya da olmaz ama bir sorun olmaz dedi. Down'lu bebeklerde görülebilen birşeymiş. Ayrılırkende ikili test'in orta riskli, 4'lün düşük riskli dedi. Daha emin olmak istersen genetik test yaptırabilirsin dedi (cff-DNA). Eve gelince içim içimi yedi kendi doktoruma yazdım, yaptırmalı mıyım diye. Oda çok gerekli değil yazmış. Tarama testlerin yeşil bölgede güvenli bölgede yazmış. Artık allahtan deyip bu işi burada bırakmak mı lazım? Eşim için rahat edecekse yaptıralım genetik testi ama pozitif çıkarsa bebeği aldırmamalıyız diyor. İnsan çok üzülüyor. Sonuçta tarama testleri yüksek riskli bile değil kaldıki 4'lü düşük riskli hatta ama raporda böyle niye yazarlar ki? İlla testten para sağlamak için mi?
Bende detayliya girmedim doktorum hic bahsetmedi. Iki hafta sonra tekrar kontrolum var belki o zaman soylerGunaydin kizlar.
Tour guide bn de kizinin sag salim dogacagina inaniyorum ki baska bir arkadasta daha cikmisti parlaklik onun dr u da demisti baska bulgularla birlikte görülmesi lazim diye. Icini ferah tut Rabbim sana cok guzel cok saglikli bir kiz dünyaya getirmek nasip etsin insallah.
Benim de bugun dr randevum var, daha ayrintiliyi yaptirmadim. Dr um la konusayim muhtemelen haftaya onun icin randevu alirim bi yerden. Bi ben kaldim galiba detayliya girmeyen :)
Kesinlikle inanıyorum buna.. Ben de tek çocuğum kardeşim yok ve hayatımın hiç bir döneminde iyi ki yok demedim. Her zaman bir yanınız eksik kalıyor, tek olmanın verdiği yük de zor yalnızlığın kasveti de.. He bir de gereksiz insanların tek çocuk şımarıktır paylaşmayı bilmez bencildir sözlerine katlanmak durumunda kalınıyor ki hiç öyle bir yapım yoktur kardeşim olmadığı için arkadaşlarıma fazla bağlı ve düşkün oldum ben, tabi aynı karşılığı göremeyince de hayal kırıklığı cabası :)Tek çocuk en zor çocuktur
Anne- babalara bakıyorum… Tek çocukla idare etmeye çalışıyorlar. Tek çocuk en zor çocuktur. Evde kardeş yok, çocuk kardeş olarak anneyi isteyecek. Anne mutfakta iş yapıyor, çocuk ” Anneee ” diye sesleniyor; anne gitse bir türlü gitmese bir türlü… Kardeşi ve arkadaşı yok, annesi de anne olmak zorunda. Kardeşinin olması çocuğun duygu dünyasına güç verir.
Tek çocuk, sağlıklı çocuk yetiştirmek demek değildir. İkinci çocuk birinci çocuğun arkadaşı, kardeşi olur. Arada birbirlerini itebilirler, tırmalayabilirler, saçını çekebilirler… Bunlar da o gelişimin önemli bir parçası. Çünkü çocuk sosyalleşir… Bir başkasının tepkisini ölçer, bir başkasının tepkisine nasıl tepki vereceğinin egzersizlerini yapar. Bunlar şikayet konusu haline getirilmezse, iki çocuk içerde oynarken birbirlerini geliştirirler. Üç çocuk olduğunda ve en büyüğü size yardımcı olduğunda ise, aile olmanın keyfi o vakit çıkar. Üç çocuk yetiştirmek iki çocuk yetiştirmekten daha kolaydır. Dört çocuklu bir aile ise, köklü bir ailedir…
Tek çocukla kalınırsa, bu çocuğun halası- teyzesi- dayısı- amcası olmayacak. Sizin kararınız çocuğunuzun geleceğini etkileyecek. Çevre baskısından, kariyer düşüncesinden dolayı çocuk sayısında daralmalar oluyor. Tek çocuk ergenliğe kadar anne- babayı zorlamaya devam eder. Kardeş sayısının artması, evdeki hayatı renklendirir ve ebeveynin de anne- babalığın tadını almasını sağlar.
(Adem Güneş
Çocuk Deyip)
Hey maşallaah şöyle bi 8 - 10 tane doğurasim geldiCanım ya hormonları sevilecesi
Amin canım amin rabbim isteyen herkese nasip eylesin inşallah.
Etrafımda olmayan çok insan da war insan içinde olunca daha çok istiyor zira artık öyle bi yaşam ki çok kolay artık gebe kalamamak sağlıcakla dünyaya getirememek. Ve bi kere oldu ikincide olur demek de hiç kolay olmuyor maalesef. 1 yıl bekledik 2 düşük 1 kimyasal e ewde bekleyen seninle aynı duyguları paylaşan bi çocuk daha war kardes istiyor neden neden die cevap bekliyor. Olunca hevesle herkese söylüyor olmayınca ben ne dicem şimdi arkadaşlarıma diyor. Çok zor allah kimseye yaşatmasın.
Yeterki olsun doğurun yahu
Güzel güzel bayramlar ailecek piknikler ooo iyi yanı öyle çok ki
Çok teşekkür ederim, allah'ın izniyle alacağız inşallah bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde kucağımıza. Bende Acıbadem'e gidiyorum. Dün sordum genetik testin fiyatını 2.500tl dediler. Karar verdim yaptırmayacağım. Herşey allahtan. Çok şükür kendi doktorum çokta gerekli değil deyince bir nebze olsun rahatladım. Her doktor farklı, ikiside Acibadem doktoru ama Perinatolog genetik test derken, benimkisi çokta gerekli değil dedi. Yaşayıp göreceğiz artık.Günaydın. Ikili test yuzunden doktorumu degistirdim. Sınır degerin ustunde olmama ragmen genetik kan tahlili yapalım hemen gelin detayli konuşalım filan dedi kafayi yiyecektik. Test sonuçlarını aldım. Tup bebek merkezinde calisan biyolog arkadaşıma ve uludag universitesindeki doktor arkadaşıma gönderdim. Bir cok doktora sordular hic bir sorun yok dedi doktorlar. Universitedeki prof kızmış ve insanların duygularıyla oynanmaz soyleyin bu hanıma doktoru degistirsin demiş. Onun tavsiyesiyle başka bir doktora gittim adam kendine has bir yontem geliştirmiş ultrasonda cok farklı hesaplar yapıp sorun olup olmadığını anlıyor. Cok şükür hersey normal dedi. Sonradan ogrendik ki bu test 2000 liradan başlıyor. Para icin korkutup test yaptırıyor bazı doktorlar.
Bir sorun olsaydı zaten mudahale edip yasamına son veremezdim. Hayattaki sınavım bu olacaksa sağlıklı dogar, sonradan birsey olur diye düşünüyorum. Hersey allah tan. Ayrıca doktorların problemli dediği bircok bebeğin sağlıklı bir sekilde dogduguna sahit oldum. Hamileliklerini aglayarak geciren arkadaslarim vardı ama bebeklerin hepsi sağlıklı doğdu. Testler %100 sorunlu bile dese sonucun oyle olmama ihtimali gercekten cok yüksek.
Icini ferah tut canım. Ben oyle yapıyorum. Allah ın izniyle bebeklerimizi sağlıkla kucagimiza alacağız
Canim hiç kafana takma inşallah hiçbir sorun olmaz ve sağlıkla alırsın bebeğini kucağına inan artık bu testlerden gina geldi 2 li 3 lü dörtlü yok detaylı yok aşısı şeker yüklemesi biraz da para dolabı diye düşünüyorum yani allaha çok şükür inançlı insanlariz ne gelirse allahtan canım kalbini ferah tut ve hep en hayırlısını iste onun dışında her gün 2 rekat namaz kılabilirsin bebeğin sağlıklı doğması için.Günaydın kızlar, dün detaylı vardı. Herşey normal gidiyordu bebegin ölçümleri hep 5 gün önde çıktı zaten hep öyle gidiyordu. Bitmesine yakın kalbinde parlaklık gördü/ekojenik kardiyak odak. Herhangi bir sorun teşkil etmez tek başına dedi. Eskiden olsa sırf bunun için aminosentez yapıyoruz dedi. Bu zamanla kaybolur ya da olmaz ama bir sorun olmaz dedi. Down'lu bebeklerde görülebilen birşeymiş. Ayrılırkende ikili test'in orta riskli, 4'lün düşük riskli dedi. Daha emin olmak istersen genetik test yaptırabilirsin dedi (cff-DNA). Eve gelince içim içimi yedi kendi doktoruma yazdım, yaptırmalı mıyım diye. Oda çok gerekli değil yazmış. Tarama testlerin yeşil bölgede güvenli bölgede yazmış. Artık allahtan deyip bu işi burada bırakmak mı lazım? Eşim için rahat edecekse yaptıralım genetik testi ama pozitif çıkarsa bebeği aldırmamalıyız diyor. İnsan çok üzülüyor. Sonuçta tarama testleri yüksek riskli bile değil kaldıki 4'lü düşük riskli hatta ama raporda böyle niye yazarlar ki? İlla testten para sağlamak için mi?
Amin canım Hepimiz sağlıkla getiriz yavrularımızı dünyaya inşallah.Gunaydin kizlar.
Tour guide bn de kizinin sag salim dogacagina inaniyorum ki baska bir arkadasta daha cikmisti parlaklik onun dr u da demisti baska bulgularla birlikte görülmesi lazim diye. Icini ferah tut Rabbim sana cok guzel cok saglikli bir kiz dünyaya getirmek nasip etsin insallah.
Benim de bugun dr randevum var, daha ayrintiliyi yaptirmadim. Dr um la konusayim muhtemelen haftaya onun icin randevu alirim bi yerden. Bi ben kaldim galiba detayliya girmeyen :)
Amin canım, allah razı olsunCanim hiç kafana takma inşallah hiçbir sorun olmaz ve sağlıkla alırsın bebeğini kucağına inan artık bu testlerden gina geldi 2 li 3 lü dörtlü yok detaylı yok aşısı şeker yüklemesi biraz da para dolabı diye düşünüyorum yani allaha çok şükür inançlı insanlariz ne gelirse allahtan canım kalbini ferah tut ve hep en hayırlısını iste onun dışında her gün 2 rekat namaz kılabilirsin bebeğin sağlıklı doğması için.
bol bol 'ya musavvir ya allah' çek salavat ihlas insirah yani duayla geçirmeye çalış canım kötü düşünme allah taşıyamayacağimız yükler vermesin omuzlarimiza
Ben varım birde detaylı ya girmeyen perşembe günü randevum :)Gunaydin kizlar.
Canım ben hiç bir testi yaptırmadım arkadaşımın akrabası yaptırmıstı detaylı ultrasona da girmişti. Bebeğin herşeyi sağlıklı dediler bebek doğdu ve down sendromlu kalbinde delik var. Yani bu testlerin güvenirliği tartışılır aslında boşuna üzme kendini bebisde etkilenmesin.Günaydın kızlar, dün detaylı vardı. Herşey normal gidiyordu bebegin ölçümleri hep 5 gün önde çıktı zaten hep öyle gidiyordu. Bitmesine yakın kalbinde parlaklık gördü/ekojenik kardiyak odak. Herhangi bir sorun teşkil etmez tek başına dedi. Eskiden olsa sırf bunun için aminosentez yapıyoruz dedi. Bu zamanla kaybolur ya da olmaz ama bir sorun olmaz dedi. Down'lu bebeklerde görülebilen birşeymiş. Ayrılırkende ikili test'in orta riskli, 4'lün düşük riskli dedi. Daha emin olmak istersen genetik test yaptırabilirsin dedi (cff-DNA). Eve gelince içim içimi yedi kendi doktoruma yazdım, yaptırmalı mıyım diye. Oda çok gerekli değil yazmış. Tarama testlerin yeşil bölgede güvenli bölgede yazmış. Artık allahtan deyip bu işi burada bırakmak mı lazım? Eşim için rahat edecekse yaptıralım genetik testi ama pozitif çıkarsa bebeği aldırmamalıyız diyor. İnsan çok üzülüyor. Sonuçta tarama testleri yüksek riskli bile değil kaldıki 4'lü düşük riskli hatta ama raporda böyle niye yazarlar ki? İlla testten para sağlamak için mi?
Evet bendim inşallah sağlıkla gelir kuzularımız dünyaya :) ben de girmediim haftaya cumartesi gircem :)Gunaydin kizlar.
Cidden birsey sormak istiorum kg takıntısı olan esleriniz kaslı güzel vücutlu mu ?takmayin şu adamları ya..
Benim eşimde kg sevmez ama bunu bana yansıtmadı hep moral werdi ve beni hep doğumdan sonrasına bana destek olunacağına wereceime hırslandırdı e daha mantıklı
Ama bende gerçekten doğumdan sonra wereceime kendime inanıp güveniyorum. Sizlerde bu yönde şartlayın kendinizi.
En güzel günleriniz tadını çıkartın yemek yemeye fırsat bulamayacağınız sadece su içip gecistireceiniz oğunleriniz olucak
8. Aydan sonrada dua edin de bulantilar kusmalar başlamasın bide o war çoğu gebelikte olur.Altın çağımız bunlar benden söylemesi
Aynen de dediğin gibi canım. Ben bu doktorların tutumlarından nefret ettim artık. İçini hiç sıkma. Eminim çok sağlıklı bir bebeğin olacak. Yüksek risk grubunda çıksan bile bunun gittiğin her doktor tarafından aynı noktada onaylanması gerekiyor. Kaldı ki arkadaşım için gittiği tüm doktorlar yüksek risk grubunda dedi ve son aylarda downlu ebeveynler kursuna gidiyordu. Bir doğdu sapasağlam çıktı paşa. Hiçbirine inanmıyorum ben. Bu testlerin yapılmasına da anlam veremiyorum. İnsanı strese sürüklemekten ve para bayılmaktan başka hiçbir işe yaramıyorlar.Günaydın kızlar, dün detaylı vardı. Herşey normal gidiyordu bebegin ölçümleri hep 5 gün önde çıktı zaten hep öyle gidiyordu. Bitmesine yakın kalbinde parlaklık gördü/ekojenik kardiyak odak. Herhangi bir sorun teşkil etmez tek başına dedi. Eskiden olsa sırf bunun için aminosentez yapıyoruz dedi. Bu zamanla kaybolur ya da olmaz ama bir sorun olmaz dedi. Down'lu bebeklerde görülebilen bir şeymiş. Ayrılırkende ikili test'in orta riskli, 4'lün düşük riskli dedi. Daha emin olmak istersen genetik test yaptırabilirsin dedi (cff-DNA). Eve gelince içim içimi yedi kendi doktoruma yazdım, yaptırmalı mıyım diye. Oda çok gerekli değil yazmış. Tarama testlerin yeşil bölgede güvenli bölgede yazmış. Artık allahtan deyip bu işi burada bırakmak mı lazım? Eşim için rahat edecekse yaptıralım genetik testi ama pozitif çıkarsa bebeği aldırmamalıyız diyor. İnsan çok üzülüyor. Sonuçta tarama testleri yüksek riskli bile değil kaldıki 4'lü düşük riskli hatta ama raporda böyle niye yazarlar ki? İlla testten para sağlamak için mi?
Sagol canim insallah hepimizin kuzulari saglikla gelsin dunyaya uzun omurleri olsun ve guzel yasasinlarCanım uzme kendini arkadaşımın oğluna down sendromu dediler Ama hiçbirşey yok çok sağlıklı maşallah yaşına giricek.
We suan yine hamile ona da aynı şeyi söylemişler onda da çıkmış down.
Yine yazarım ogün gelsin olup olmadığını ama eminim yoktur yine yani. Ki hiç güvenirliği yok bu testlerin risk oranı en düşük gebeliktede çıkma ihtimali oluyor ki çıkıyor.
Sen içini ferah tut renkliye kadar..
geçmiş olsun canım, kaçıncı haftadasın göremedim ama ben de epeydir yaşıyorum ve zaten öncesinde de kronik ağrı sıkıntım vardı. doktoruma söyledim ve magnezyum kalsiyum karışık bir hap tavsiye etti. sanırım faydası oluyor. bir de eğer mümkünse hamileler için yoga ve egzersizler var, onlar da çok faydalı. özellikle uzun süreli otuduysam ya da yattıysam kalkarken her türlü zorlanıyorum ama sonra geçiyor benim. umarım bir çaresini bulursun canım.Kizlar ben cok fena bel ve sirt agrisi yaşıyorum sizde durumlar nasil simdiden boyleysem ilerleyen haftalarda nasil olucam ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?