tamam canım, tabi haber veririm. biz de erkeğe alıştık 12. haftadan beri ama çok yanılan duydum ben de ne olur ne olmaz dedim bakalım. son bir haftadır hareketlerini az hissetmeye başlayınca cinsiyetten ziyade sağlığını kafama taktım çok, kötü düşünceleri uzaklaştırıyorum kafamdan tabi. yeter ki sağlıklı olsunlar bebişlerimiz.Teşekkür ederim canım, inşallah hepimizden güzel haberlerle şenlenir topiğimiz, cinsiyeti kesinleşmeyen başka da kalmadı sanırım, doğumda sürpriz oldu diyenler oluyor inanamıyorum, bakalım bizim topikte neler yaşanacak, ilk doğum müjdesinden son arkadaşımıza kadar herkesten güzel doğum hikayelerini de konuşacağımız günler gelsin inşallah... Biz de en son 5 nisanda gördük miniğimizi aşırı özledik, zaman geçmiyor bu hafta...sen de kesinleştirince hemen yaz olur mu, beni de etiketle, ben hep erkek diye düşünüyorum gerçi senin bebişi.
ne mutlu sana canım ne güzel, kızlarımız da artıyor maşallah, sağlıkla gelsin inşallah..Ben vardım cinsiyeti netlesmeyen dün öğrendim kızım olcakmis ınş hayırla sihhatle gelir
Ben de 22 haftanin basindayim yarin arayip randevu almaya calisicam 15 gun icinde yaptirmalisin dedi ddoktorumBen 23. Haftayı bekliorum ki yüzü gözü netlessin
Benimki cok sukur yapiyor yardim ediyor ama yenek yapmak kadar degil :)) haftasonlari kahvaltiyi hazirlar ama yine cok sukur :))HahhahhhahBenim ki ve yardım etmek yemek pişirmek hasta olmam lazım anca iyi olayımda ben ona yaparım aman kalsın
Olbeycim, bu nestlerin faydasi-kullanisliligi nedir. Bebegi koltuğa koyamaz miyiz yaninda yastıkla fln
Günaydın kızlar, dün detaylı vardı. Herşey normal gidiyordu bebegin ölçümleri hep 5 gün önde çıktı zaten hep öyle gidiyordu. Bitmesine yakın kalbinde parlaklık gördü/ekojenik kardiyak odak. Herhangi bir sorun teşkil etmez tek başına dedi. Eskiden olsa sırf bunun için aminosentez yapıyoruz dedi. Bu zamanla kaybolur ya da olmaz ama bir sorun olmaz dedi. Down'lu bebeklerde görülebilen birşeymiş. Ayrılırkende ikili test'in orta riskli, 4'lün düşük riskli dedi. Daha emin olmak istersen genetik test yaptırabilirsin dedi (cff-DNA). Eve gelince içim içimi yedi kendi doktoruma yazdım, yaptırmalı mıyım diye. Oda çok gerekli değil yazmış. Tarama testlerin yeşil bölgede güvenli bölgede yazmış. Artık allahtan deyip bu işi burada bırakmak mı lazım? Eşim için rahat edecekse yaptıralım genetik testi ama pozitif çıkarsa bebeği aldırmamalıyız diyor. İnsan çok üzülüyor. Sonuçta tarama testleri yüksek riskli bile değil kaldıki 4'lü düşük riskli hatta ama raporda böyle niye yazarlar ki? İlla testten para sağlamak için mi?
güzel ve sağlıklı hafta sonları cici anneler... benim danışmak istediğim bir konu var. bir değişiklik olmazsa (atanma vs) bebeğimden sonra çalışmayacağım. yine de lansinoh manuel göğüs pompası almayı düşünüyorum, acaba gerekli midir? mesela bebeğinizle dışarı çıkınca evden çıkmadan önce sağılmış sütü verebiliyor muyuz? emzirmeye çok önem veriyorum ve bebeğimin biberondan sonra emmeyi bırakmasından korkuyorum. çok arada sırada biberonla beslemek buna neden olur mu kızlar? kafam çok karıştı gerçekten. göğüs pompası işini doğumdan sonraya mı bırakmalıyım?
Kizlar birsey danismak istiyorum. Cok sukur tekstil alisverisimizi bitirdik. Ana kucagimizi da aldik bugun. Sira geldi banyo bakim urunlerine. Cok kararsizim netten yorumlari okuyorum daha cok kafam karisiyorunibaby mi alsam diyorum sonra bakiyorum bübchen iyi yaziyolar ona donuyorum hop baska sayfada sebamed bir baskasinda mustela. Kafa bir milyon oldu. Siz ne almayi dusunuyorsunuz?
Cok sagol canim. Yine yardimima yetistin, tesekkur ederim. Almak mantikliymis gercekten.canim kisisel tecrubem en azindan manuel bi pompanin olmasi gerektigi yonunde.
soyle kotu bir anim var. oglumda hastaneden 3. gun ciktik. topuk kaniydi, sarilik kontroluydu derken bi sure emmedi bizden ayriydi. bebek bakim egitimi vs derken sonrasinda yine musait olup besleyemedim. ciktik eve gelesiye arabada uyudu. toplam emziremedigim sure 4 saat falandir. eve geldim gogsumun kenarlari tas gibi kolumu kapatamiyorum o derece. dusa girdim ilik suda cozulur falan yok cozulmyor. elimle biraz sagdim bu arada oglum uyandi zaten ac cildirmis gibi agliyor ama cekemiyor zaten yeterince bi de sut tikanmis hic gelmiyor. elimle sagdiklarimdan annem kasikla agzina vermeye calisiyo ama olmuyo. esim ebebege gidip de pompayi alip gelesiye omrumden omur gitti resmen. cok sukur elektrikli pompam geldi de butun gece sut sagip postledim :)
ilk zamanlar sutun coksa bebek az emdigi icin sut tikanmasi cok hizli olabiliyor. fazlayi sagmak gerekebiliyor. en kotu ihtimalle bi manuel pompa olmasi iyi olur.
Hmm cok mantikli.canim kisisel tecrubem en azindan manuel bi pompanin olmasi gerektigi yonunde.
soyle kotu bir anim var. oglumda hastaneden 3. gun ciktik. topuk kaniydi, sarilik kontroluydu derken bi sure emmedi bizden ayriydi. bebek bakim egitimi vs derken sonrasinda yine musait olup besleyemedim. ciktik eve gelesiye arabada uyudu. toplam emziremedigim sure 4 saat falandir. eve geldim gogsumun kenarlari tas gibi kolumu kapatamiyorum o derece. dusa girdim ilik suda cozulur falan yok cozulmyor. elimle biraz sagdim bu arada oglum uyandi zaten ac cildirmis gibi agliyor ama cekemiyor zaten yeterince bi de sut tikanmis hic gelmiyor. elimle sagdiklarimdan annem kasikla agzina vermeye calisiyo ama olmuyo. esim ebebege gidip de pompayi alip gelesiye omrumden omur gitti resmen. cok sukur elektrikli pompam geldi de butun gece sut sagip postledim :)
ilk zamanlar sutun coksa bebek az emdigi icin sut tikanmasi cok hizli olabiliyor. fazlayi sagmak gerekebiliyor. en kotu ihtimalle bi manuel pompa olmasi iyi olur.
Maşallah bebisineBen de 22 haftanin basindayim yarin arayip randevu almaya calisicam 15 gun icinde yaptirmalisin dedi ddoktorum
Benimki cok sukur yapiyor yardim ediyor ama yenek yapmak kadar degil :)) haftasonlari kahvaltiyi hazirlar ama yine cok sukur :))
Bu arada benim bebis biraz tombismis. 523 gr dedi doktor. 1hafta 10 gun kadar onden gidiyormus :) 1 eylule hazırlıklı ol doguma dedi
Pardon medela degil ameda ymis. Ama fark etmez sevindigim nokta karda olmamiz :))Ablamdaki duruyormus. Medela ciftli elektrikliymis onunki. Netten baktim da en ucuz 690 tl o modelin fiyati. Yine baya kardayiz
:)) yipratma kendini yaa baskasi da yapsin nolcak :) ver eljne her firsatta supurgeyi :) ki bence evleri erkekler supurmeli benim belim agriyor vs onlar daha guclu :)Maşallah bebisineBizimkide girer mutfağa yardım eder ara ara ama ara ara hani toparlama temizlik felan hak getire yani. Ay zaten yapmasin en sewmedigim sey erkegin temizlik yapmasi bide ewimi başkasının temizlemesi. Atamadım üstümden bi illa kendim yapıcam
Ahahhaha :)))Pardon medela degil ameda ymis. Ama fark etmez sevindigim nokta karda olmamiz :))
:)) yipratma kendini yaa baskasi da yapsin nolcak :) ver eljne her firsatta supurgeyi :) ki bence evleri erkekler supurmeli benim belim agriyor vs onlar daha guclu :)
Pardon medela degil ameda ymis. Ama fark etmez sevindigim nokta karda olmamiz :))
:)) yipratma kendini yaa baskasi da yapsin nolcak :) ver eljne her firsatta supurgeyi :) ki bence evleri erkekler supurmeli benim belim agriyor vs onlar daha guclu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?