Kordon kanı ya da kordon dokusu doğum sırasında doktor tarafından alınıyor. Ömür boyu yıllık kira bedeli karşılığında saklanıyor. Şu an için yıllık kira bedelleri 100 euro civarında. İçinde Kök hücreler bulunduğu için lösemi, talasemi, diyabet, bağışıklık sistemi hastalıkları, doğuştan gelen hastalıklar vb bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Kordon dokusundan yeni organ bile yapabiliyorlar.
Kordon kanı ve kordon dokusu iki hücre grubu ikisininde fiyatlandırması farklı. Ben Türkiye'deki firmaları oldukça araştırdım. Sadece kordon kanı için fiyatlar 2750, hem kordon kanı hem de kordon dokusu içinde 4 tl civarında.
yaşam bankası, babylife, onkim ve genkord ile görüşüyorum. Genkord, kordon kanı ve dokusu dışında süt dişlerini de dondurmaya başlamış. Süt dişlerinde bulunan hücrelerde bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.
Önümüzdeki hafta doktorumla da görüşüp bir karar vereceğiz. Eşimle, allah kısmet ederse, kordon kanı ve dokusunu aldırmaya karar verdik. Gerekirse bazı eşyalarını daha sonra alacağız, fazla para harcamayacağız ama kordon kanı ve dokusunu aldıracağız. O yüzden şimdi bebek bakım çantası, puset, bebek arabası gibi eşyalar için harcayacağım parayı kenara koymaya karar verdik.