Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Kızlar bu arada kordon kanı nedir? İlk defa duyuyorumm. Araştırayım ben..

Kordon kanı ya da kordon dokusu doğum sırasında doktor tarafından alınıyor. Ömür boyu yıllık kira bedeli karşılığında saklanıyor. Şu an için yıllık kira bedelleri 100 euro civarında. İçinde Kök hücreler bulunduğu için lösemi, talasemi, diyabet, bağışıklık sistemi hastalıkları, doğuştan gelen hastalıklar vb bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Kordon dokusundan yeni organ bile yapabiliyorlar.
Kordon kanı ve kordon dokusu iki hücre grubu ikisininde fiyatlandırması farklı. Ben Türkiye'deki firmaları oldukça araştırdım. Sadece kordon kanı için fiyatlar 2750, hem kordon kanı hem de kordon dokusu içinde 4 tl civarında.

yaşam bankası, babylife, onkim ve genkord ile görüşüyorum. Genkord, kordon kanı ve dokusu dışında süt dişlerini de dondurmaya başlamış. Süt dişlerinde bulunan hücrelerde bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.

Önümüzdeki hafta doktorumla da görüşüp bir karar vereceğiz. Eşimle, allah kısmet ederse, kordon kanı ve dokusunu aldırmaya karar verdik. Gerekirse bazı eşyalarını daha sonra alacağız, fazla para harcamayacağız ama kordon kanı ve dokusunu aldıracağız. O yüzden şimdi bebek bakım çantası, puset, bebek arabası gibi eşyalar için harcayacağım parayı kenara koymaya karar verdik.

Kizlar kaya tuzu lambasi kullanan var mi. Cok faydali ve saglikli old duydum. Biraz arastirdim fln . Kullanan varsa eger yorumlarini alabilir miyim

Kızlar iyi akşamlarr benim bi sorunum var. Bugun anneannemdeydim hamur işi bişey yapmış yedirdi sagolsun çok yemedim az yedim ama sonra bi fark ettim ki o hamur işinin bi köşesi tencerede baya küflenmiş halbuki dün yapmış ama sanırım dşarda kalmış oda görünce çok üzüldü. Bi problem olurmu bi tane yediğimde garipti tadı ve sanırım o küflülerdendi anneannemde karşımda olunca yutuverdim hemen ne yapayım ben şimdi bi sorun olurmu bu şuanlık midemde bi sorun yok

Detaylı bilgi için çok teşekkür ederim. İnternetten bende baktım biraz da iyice araştırmak gerekiyor. Mantıklı duruyor aslında .

Bir sey olmaz canim gecen gun bende küflü kek yemistim :) ustelik iki dilim hic bir sorun yok. Yinede icin rahat etsin istiyorsan yogurt ye bol su ic.

Hosbuldumm canım Aramızda pek yok sanırım bizim bebeğin hareketlerini hissediyormusun
evet canım aramızda bir gün varmış sadece. 2-3 haftadır hissediyorum canım minik minik. böyle içerden gıdıklar gibi yapıyor sanki . dün süt içerken kuvvetli bir tekme ya da kafa yedim ama . bazı günler daha hareketli bazen çok zor hissediyor telaşlanıyorum. geçen büyük bir korku yaşadım, en çok da o zaman hareketlendi.

Küfe karşı alerjin yoksa o kadarcıktan bir sorun olmaz. Benim direk alerjim var yesem hastanelik olurdum

Kizlar kaya tuzu lambasi kullanan var mi. Cok faydali ve saglikli old duydum. Biraz arastirdim fln . Kullanan varsa eger yorumlarini alabilir miyim
Ben salonda kullanıyorum. Bana hediye gelmişti. Surekli acik duruyor. Los bir isigi var baska lamba yakmiyoruz tv seyrederken keyifli oluyor. Havayi temizledigini söylüyorlar

Gecikmediysem eger neko. Boba guzel ama esnegin fazla esnedigine dair cok sikayet okuyorum.

Yok daha siparişini veremedim koşturmaktan. Evet sonrasında araştırınca bende denk geldim bahsettiğin mevzuya. Neko şuanda ağır basıyor indirimi kaçırmadan alayım bende.

@profesor ve @yapayalniz1 teşekkür ederimm hoşbuldumm :) ilk hamileliğim benimde erken hissedenleri okudukça telaşlanıyorum ben hissetmiyorum diye. Evet aynı haftadayız seninle :) cinsiyeti ne senin
hoşgeldin canım. hiç telaşlanmana gerek yok, bebeğin hareketlerini hissetmeyi etkileyen çok unsur varmış. mesela plasentanın konumu bile çok etkiliymiş. zaten ilk bebek geç hissedilirmiş. hem yakında bol bol hissedeceksin belki uykudan uyandıracak yayamazın .

Cok üzüldüm Can'ım basın saolsun onlar seni cennette karşılayan Melek'ler olacak rabbim şans uzun ömürlü yeni Melek'ler nasip etsin insallah

Arkadaşlar şuan sol tarafımdan şiddetli bir şekilde bıçak giriyor gibi ağrı oluyor belli aralıklarla yerimden sıçıyorum o derece korkmalımıyım kontrolüm çarşamba veya perşembe gitsem mi acile napayım gece de ara ara olmuştu gün içinde pek olmadı ama şuan baya şiddetli ağrı giriyor

İnş korkulacak birşey yoktur canım.

Benimde bir gece oyle olmuştu ama o gün çok fazla ayakta kalmıştım. İçini rahatlatmak için acile yada yarın doktoruna git inşallah kötü bişeyin yoktur ayaklarının altına yastık koyup dinlen bakalım birazda olsa gecicekmi

d_d_m benim hamilelik takvimimde bu yazıyor bak:
Rahminiz büyüdükçe, rahminizi destekleyen kas ve bağların gerilmesinden dolayı karnınızın alt kısmında ağrılar hissedebilirsiniz.
Belki böyle birşeydir. Benim de arada sancı giriyor ama çok düşünmemeye çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…