Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Bazi gebelikler hep enfeksiyonla devam edebiliyor yakın bir arkadasımda öyle geçirdi sağlıkla normal doğırdu hem de tam vaktinde erken doğum olacak diye veya başka bir endişeye kapılma derim ben. Bazı kadjnlar Nasıl daha sık yakalanıyor akıntı oluyor enfeksiyon oluyor bazılarında hiç olmuyor şans mı diyim genetik yapı mı Allah başka sıkıntı vermesin
Sen bunu düşünüp darlanma inan bana çok var böyle hamilelik geçiren hatta hayatı boyu bunu sık yaşayan
Geçmiş olsun tez Zaman'da atlat esirgesin Rabbim inşallah

Aynen öyle canım Rabbim'e emanet bekliyorum. Insallah hepimiz sağlıkla kucagimiza alırız bebeklerimizi... Herkes yaptirinca insan kendini eksik hissediyor ama napalim artik :) benim etrafimdaki tanidiklarimdan hiç biri yaptirmamis herşeyin hayırlısı... Sende hiç kötü şeyler düşünme insallah her şey çok güzel olacak :)

Kızlar hayırlı cumalar.. Bi konuda beni aydınlatursanız cok mutlu olucam yoksa kafaya takmış durumdayım.. Bazı durumlarda karnım aşırı sertleşiyo uzanıyorken, çok yorulmuşsam göbek deliğimin hemen altında oluyo bu sertleşme ovuyorum biraz kaşıyorum bazen hemen bazende bi dk sürüyor sertliğin geçmesi. Dün aşırı yorulmuştum ve gece çok aşırı sert oldu korktum. Bunlar kasılmamı? Yoksa bebekmi bi yerlerini dayıyor? Kasılmaysa ciddiye almam gereken kasılmamı? Sizdede oluyormuu?

Benim arkadaşımda aynıydı hamile olduğunu öğrendiğinden beri enfeksiyonla geçirdi hamileliğini erken filan da doğmadı normal doğumla gayet zamanında doğurdu, şimdi talı mı tatlış bir kızı var bence hiç korkma sen önlemini al ama takılma çok

canım benim bir ay kadar önce oluyordu, göbek deliğim ve etrafı sertleşip kızarıyodu, acı da oluyordu. gitmişken sağlık ocağında ebeye sormuştum, bebeğin o anki konumu, hareketi ve rahmin genişlemesi vs buna neden olur demişti. aynı olay mı bilmiyorum ama endişelenme bence. kasılmada ağrıyı epey hissedersin diye biliyorum. yine de deneyimli değilim tabi.

flora_10 canım bende daha 2 hafta olucak fitil kullandım krem kullandım, mantar olmuştum, kaşıntım geçti ama koyu sarı- yeşil akıntı devan ediyor. Bende çok sıkıldım artık geçmiyor, sürekli çamaşır değiştirmekten sıkıldım yani. Bir de ilişkiden sonra bir süre yanma oluyor bende, sebebi bu enfeksiyon olabilir diye düşüyorum, senin böyle bir şikayetin var mı?

Hayırlı cumalar canım seninle ayniyiz hemen hemen. Benimde aynı dediğin gibi oluyor sorunun cevabını merak ediyorum takipteyim

Çok sevindim canım, gözünüz aydın

Canım sanki bebek kendini dayıyor gibi geldi. Kasılmalar 3. trimestrla birlikte kendini gösteriyor diyorlar. Herkeste bir olacak değil tabi ama çok ciddiye alınması için eşlik eden ağrılar da hissetmek gerekiyor sanırım.
Eğitime gitmiştim oradaki hamileler bebeğin poposu diye göbeklerinin üst kısmını seviyorlardı. 27-28 haftalıklardı. Ebe de hayır kasılıyorsunuz ondan öyle hissediyorsunuz demişti. Onlar da şaşırmıştı nasıl yani bu kadar erken mi diye. Ebe vücudun hamileliğin başından beri kendini doğuma hazırladığından bahsetti. Kasılma deyince herkesin kafasında başka senaryolar canlanıyormuş. Bu arada uzanırken dediğin olay bende de var. İçerde yer çekimsiz alanda yaşıyorlar fakat sırt üstü uzandığında ister istemez vücudu daha öne atıyorlar. Kendi batın bölgen de daha öne geçiyor çünkü. Ondandır ki en güçlü hareketlerini de uzanırken hissediyoruz. Hatta geçen çok komik bir şey oldu. Bu aralar elimi koyuyorum karnıma, bekliyorum. eli ya da ayağı bilmiyorum dayıyor elimin olduğu yere bekliyor. Biraz okşuyorum seviyorum çevresini. Severken konuşuyoruz. 30 sn sonra bırakıp gidiyor :) Birkaç kere denedim başka bölgelerde yine aynısını yaptı. Daha neler hissedeceğiz kim bilir. :) Kendini yormamaya çalış bir de stres yapma. Onun da çok etkisi var bence. Ben bir hafta stresten gerim gerim gerildiğimi biliyorum. Taş gibiydi karnım.

Benii rahatlattıın çok teşekkürr ederim canımm her işin başı stres yorgunluk dediğin gibi rahat olmaya çalışıcam agrı hissetmiyorum oyle olunca hafif göbegimde sızlama.. Çok teşekkür ederimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…