Ben daha once normal seker yuklemesi yaptirmistim.Ikinci seker yuklemelerinin tehlikeli olabilecegini endokrin uzmani soylemisti ve yaptirmama karari aldim.Doktorum yaptirmami istesede ben aclik ve tokluk sekerine bakilmasi taraftariyim.Meyvede tatlida olsun yiyorum ama abartmamak sartiyla.Dikkat etmek gerekiyor herturlu sekerimiz ciksada cikmasada.Kilo alimlariniz nasil kizlar?kızllar şeker yüklemesi neden yaptırmıyorsunuz
benim doktorum gerek yok dedi canım. kilo alımın iyi dedi ailede şeker var mı diye sordu yok dedim. yaşın da riskli grupta değil dedi. zaten asıl korktuğumuz şeker 8-9. aylarda bebek kilo almaya başladığı dönemlerde tehlikeli sende bu aylarda fazla şekerden karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden uzak dur meyveye özellikle karpuza aşırı yüklenme dedi. o yüzden yaptırmadık zaten hiç istemiyordum iyi de oldu
Ben daha once normal seker yuklemesi yaptirmistim.Ikinci seker yuklemelerinin tehlikeli olabilecegini endokrin uzmani soylemisti ve yaptirmama karari aldim.Doktorum yaptirmami istesede ben aclik ve tokluk sekerine bakilmasi taraftariyim.Meyvede tatlida olsun yiyorum ama abartmamak sartiyla.Dikkat etmek gerekiyor herturlu sekerimiz ciksada cikmasada.Kilo alimlariniz nasil kizlar?
benim doktorum gerek yok dedi canım. kilo alımın iyi dedi ailede şeker var mı diye sordu yok dedim. yaşın da riskli grupta değil dedi. zaten asıl korktuğumuz şeker 8-9. aylarda bebek kilo almaya başladığı dönemlerde tehlikeli sende bu aylarda fazla şekerden karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden uzak dur meyveye özellikle karpuza aşırı yüklenme dedi. o yüzden yaptırmadık zaten hiç istemiyordum iyi de oldu
Ewt bayilmistim ve afedersiniz kusma bilinc kaybi yasadigim icin sekere bakilmisti.cok sukur bise cikmamisti.bende 4 sene once falan yaptirmstim.bende 8 kilo aldim.ama zayif hamile kalmanin avantajini yasiyorum suanda.Ben cok pis bogazimdir ve sonumuz insallah iyi olur diyorumbana doktorum sormadı bile şeker yüklemesini yarın gideceğim belki ozaman
hamile kalmadan öncemi yaptırmıştın canım şeker yüklemesi bende bundan 3 sene önce düşük çıktığı için yaptırmıştım
ben şimdiye kadar 7 kilo aldım son zamanlarda daha çok alıyorum sanki
Ewt bayilmistim ve afedersiniz kusma bilinc kaybi yasadigim icin sekere bakilmisti.cok sukur bise cikmamisti.bende 4 sene once falan yaptirmstim.bende 8 kilo aldim.ama zayif hamile kalmanin avantajini yasiyorum suanda.Ben cok pis bogazimdir ve sonumuz insallah iyi olur diyorum
Hemsireye sormustum bikac gun gecikmesi sorun olmuyormus.sadece tam 1 ayin dolmasina dikkat etmek gerekiyormus.
Doktorunla paylas cnm yaptirdiginida soyle.Ben cok arastirdim bu konuyu ve yaptirmama karari aldim.tabiki bu benim fikrim.Sizde hekiminizle konusun umarim hangisi hayirlisiysa o olurbende yaptırmıştım aslında 3 sene önce acaba yaptırmasam mı bende bilemedim
bende aksine iştahsızım :) şuada hedefim 6 - 7 kiloda daha fazla almamak alırım sanırım :)
bana doktorum sormadı bile şeker yüklemesini yarın gideceğim belki ozaman söyler
Canım şu anda kaç kgdasın, ben de her sabah tartılıyorum, bir süre stabil gidiyor, sonra bir bakıyorum 300 gram gelmiş, 2. haftada bakıyorum 1 kg olmuş, bu gidişle ayda 2-2,5 kg garanti, doğuma kadar şişeceğimKızlar çok dertliyim sabah sabah her gün yarımla 1 kilo arası alıyorum çıldırıcam yaaa bu ne.şeker yüklemesine çok karşıydım.galiba onu yaptırcam kilo alımının hızı şekere bağlı mı acaba bilgisi olan var mı
Teşekkür ederiz:):)Uyku tulumuyla yatsam bizimki ona da takacak bir kulp bulur, adam benimle uğraşmayı seviyorcok tatlisiniz :)) masallah size.. bizde de ben donardim eskiden ayi yatakta yorganlari ayirmayalim diye uyku tulumuyla yatardim o gunler geldi aklima...
Günaydınlar, 3-5 günle sorun olmuyor diye biliyorum, sağlık ocağını, hemşireyi filan arama imkanın varsa, daha net bilirler.Günaydın kızlar. benim 2. doz tetanos aşım 9 hazirandaydı, iki gündür gidemedim şimdi araya haftasonu girdi. Pazartesi yaptırsam çok geç kalmış olur muyum? Bilgisi olan var mı
Günaydınlar, 3-5 günle sorun olmuyor diye biliyorum, sağlık ocağını, hemşireyi filan arama imkanın varsa, daha net bilirler.
Genel görüş " sezaryen doğumlarda gecelik daha rahat oluyor" yönünde, hem lastik kısmı acıtmıyor hem de sık muayene-kontrolde indir kaldır derdi çok olmuyor diye, normal doğumda da muayene esnasında rahatlığı için geceliği tercih eden var ama geceliği seven de az sanırım, pijama hep daha rahat gelmiştir.Günaydın güzel anneler. Sezeryanla doğumda alt üst takım mi yoksa gecelik mi daha kullanışlı olur sizce? Alt üst takım dikiş yerini rahatsız eder mi acaba?
Nedense hiç şaşırmadımarıyorum da açan yok anacım. ne genişlik nasıl bir çalışma stili anlamıyorum. geçen gittiğimde 8.45 falandı saat. aşı olmaya geldim dedim kartımı gösterdim. 10 da başlıyoruz dedi. ben işe gidicem 10 a kadar bekletmeyin beni diye rica ettim tamam biraz bekle alırım seni dedi ve gidip kahvaltı ettiler gözümün önünde. şoka girdim resmen. 9.30 gibi aşımı yaptı sonra
canım doktor bile yoktu ki kimi kime şikayet edeyim. bir çok hemşire ben orada beklerden geldi direk masaya oturup kahvaltıya başladılar. Bu zihniyette olan insanlarla neyin münakaşası içine gireyim diye düşündüm sabah sabah boş yere gerginlik.Nedense hiç şaşırmadım"buranın bir sorumlu hekimi filan yok mu, kapıda başlangıç saati 8:30 deniyor, takipte de hasta yok o zaman neden bekliyorum" filan diye çıkışsaydınız, durum müsait değil miydi? hamile hamile insana eziyet ediyorlar, çok kızıyorum
Günaydın güzel anneler. Sezeryanla doğumda alt üst takım mi yoksa gecelik mi daha kullanışlı olur sizce? Alt üst takım dikiş yerini rahatsız eder mi acaba?
canım ben 5 yıl önce ameliyat bile oldum. çok korkuyorum. akşam sabah 2 şer tane kuru kayısı yiyorum. bazen de gün içinde kuru inciri zeytinyağına banıp yiyorum. haftada iki günde mayaladığım yoğurdun biriken suyu oluyor onu içiyorum. daha hiç olmadım ve fecide korkuyorum
Çok geçmiş olsun canım
Canim ben de ilk kez gebeligimde yasadim bu sorunu. cok agir gecirdim hatta bahsettigim gibi ama 4,5 yildir kendisinde ses seda yok masallah diyim. simdi yavas yavas haftalarina yaklasiyoruz. zaten vucuttaki damarlarin kan hacmi arttigindan genislemis durumda bi de kuzucuklarin agirligi artik masallah 1 kiloyu gecti daha cok baski yapiyolar. boyle olunca da hemoroid bas gosteriyor tabi.
o fitilin kremi de var canim. wcden cikmadan ameliyat eldiveniyle keseleri krem yardimiyla icine dogru oturtup oyle cik. o sizlamayi kesmenin en iyi yolu disari cikmaya calisan isyancilari icerinin sicaginda tutmak. bi de kantaron yagi iyi gelir. pamuda dokup agriyan yerin ustune dogru koyabilirsin. son haftalarda cok sicak su onerilmiyor ama baticonlu suyla 10 dakika sicak oturma banyosu yapmak fayda ediyor.
bi de benim ilkinde hatam aciyi azken onemsememek olmustu. gerci olacagi varsa oluyo tabi de aci azken nerde olursa olsun mutlaka krem uygulamasi yap ki arkadaslar disarda kalip sismesinler daha fazla. bi kere cok sistiler mi bi daha iceri girmeyi reddediyolar cunku. insallah cabucak atlatirsin canim. cok uzun yuruma cok uzun oturma surekli pozisyon degistirmek onemli cikmamalari icin. comelerek is yapma. aklima gelenler bunlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?