Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Bence cok fazla kiyafete gerek yok. Sagdan soldan bir sürü hediye gelecek. Zaten cok hizli buyuyorlar.

Tecrübeli anne ben de neyden ne kadar alacağımı bilemiyorum. Mesela 0 beden 5 kıyafeti var. 0-3 beden 2 tane şimdilik. 0 bedenden 10 tane olsun en az dediler. Diğer aylar da 20. Çok değil mi bu kadar?
5 kıyafet derken 5 takım mı 5 takım hastane çıkışı mı? Benim kızımda tek tek almaktan ziyade hastane çıkışı alarak geçirdim ilk 40 günü.
Tek tek eldivendi başlıktı zıbın yerine 10 lü 3 takım 5 li iki takım aldım ekstradan 3 er patikli tulum boydan tulum
Hediye gelen çok şey oldu
Örgüleri çok vardı
kıs bebeğiydi benim ilk numara
Ben biberon emzik işte ne gerekse aldım hazırladım ama insan bebeğiyle de almak çıkmak istiyor alacak şey bırakmamışım.
Heleki bizim 0/3 ayımız sonbahara geliyor illaki çıkar alırım eksik gedik kalırsa
Yelek hayat kurtarıcı bişey bebekler çok yelek giyiyorlar
Bir de hemen yıka kuruyor ütüle biriktirmeden tamam. Çekmece'ler dolu kıyafet sonrayazık oluyor
az olsun çok olmasın derim
Az olur ihtiyac hissedilirse 2/3 zıbın tulum badi ek yapılır
Ben çok hediye götürdüm kvalde öyle eşim öyle. Bize de hediyeler çok geliyor değiştirme kartlıysa büyük yaş kıyafeti alıyordum yerine mesela kızıma süslü püskü elbise hediye gelirdi ben yelek alırdım üstüne para koyup 2 yaş montu alırdım.
Benim elimde sarı yeşil beyaz çok eşya var dşye rahat olabilirim neticede sizde hiç bişey yok.
Ama dükkanlar hep açık ürünler hep var ve inanın dışarı çıkmaya bebeğin yüzünü görerek almaya da ihtiyac var. İnsana bir değişiklik oluyor

:) simdiden ozleme bnce cnm dogunca da uyuyamican cunku alismk gerek :)

Hahaha bizimde aynı o ne kadar rahat ağır kanlıysa ben o kadar sabırsız tez canlıyım. Ben genelde ufak cinnet belirtileri gösterip hallettiriyorum. Tabi birde yeni evli olmanın dayanılmaz kullanımıda var aşkitom ayları malum
Hediye gelenlerle beraber 6 tane olmuş penye battaniyeler ben hediyeleri incelemeden alışveriş yapmıştım şok oldum yerleştirirken. Artık her güne 1 tane kullanırız
Yağmurluk farklı birşey ve genelde arabayla beraber geliyor. Sineklik farklı. Börtü böcük yemesin diye baya tül gibi birşey.

1 tane hastane çıkışı. Onun içinde 3 takım var. Ekstradan 2 tulum daha aldım. Bunlar 50-56cm.
Bir de 0-3 ay için olan hastane çıkışı var. Onun içinde de 2 takım var.
Dediğin gibi hediyeler değişim kartlı gelirse çok iyi olur. İhtiyaca göre alırım en azından.
Şimdi mothercare indirimi bekliyorum. Ordan de bir kaç parça alırım. Gerisi artık doğumdan sonra.

kaç aylık evlisiniz:) hiç bitmesin aşkitom ayları demek ki hep böyle oluyor, bir çılgına bir sakin, bir rahata bir tezcanlı, bir gevezeye bir suskun
Bende de penye olarak 3 tane, 1 tane hazır örme, bir tane el örmesi, bir tane polar battaniye var, dışarıda arabada rezil olabilecek cinsten de 1'er tane oyun örtüsüyle polar battaniye daha var. Hediye faslımız bizim başlamadı henüz ama herkes biliyor kıyafet alınmasına gerek yok:) herkes altın, nakit olarak getirmeyi düşünüyor hediyesini en azından en yakınlar:) Yağmurluk görmüştüm ben her yerde, demek ki sineklik hiç görmedim, ona da bakayım canım, çok sağol.

Beyaz tenli misin esmer mi canım? ben aşırı beyazım, geçen gün karnımda çatlak başladı sandım,korktum ama pijamanın lastik iziymiş, ilk çatlaklar ne zaman başlıyor bilmiyorum ama, karnım çok gergin benim, lierac kullanıyorum, annem de dört doğum yapmış,herhangi bir şey sürmemiş o zaman, hiç çatlağı olmamış, inşallah bende de olmaz. 64 kg ile başladım +10 kg ile devam bu arada

Zevkin belli, alışverişte de kararlı biriysen netten en geç bir hafta içinde tamamı biter, tabii bazı şeyler zevke bakıyor, bazıları fonksiyona bazıları da bütçeye ekonomiye... tekstil kısmını zevkine göre bir haftada halledersin, fonksiyon ve memnuniyet gerektiren ürün gruplarında mümkün mertebe alışverişi tamamlayanalar olarak elimizden geldiğince gruba yazdık ve tecrübeli arkadaşlar da yorum yaptı, aşağı yukarı bir fikrin oluşmuştur, işte en önemli kısımlardan birisi bütçe, beşiği, yatağı, dolabı,puseti büyük ve pahalı parçalar bir de bunlara tekstil ve bakım, temizlik ürünleri, genel ihtiyaçlar, anne ihtiyaçları, ıvır zıvır eklenince ay sonu bilançosu patlıyor ben erken aylarda başlayıp doğuma kadar taksidi bitsin taraftarıydım öyle yaptım, eğer taksitle alışveriş yapıyorsan sen de doğumdan sonraya kadar taksitler bitecek şekilde dağıtırsın, sıkma hiç canını, sağlıklı olduklarını bilmekten daha güzel ne var ki, hepsi hallolur gider
Not: Ufaktan başla ama artık çünkü eksik bitmiyor sürekli bir şey geliyor insanın aklına, vakit olunca düşünüp, doğru kararı vermen, içine sineni seçmen daha mümkün oluyor, en azından bana göre

Daha 8,5 ay oldu ekimin başında evlendik. Hoş uzun zamandır beraberdik ama araya askerlik vs. girince dahada kıymete bindi herşey.
Penyeler hariç 1 örme hazır
1 tane eşimin bebişlik battaniyesi
1 normal battaniye var.
Heryer battaniye oldu ayol
Benim kızlar heves yapınca şimdiden başladılar ufak ufak almaya tembihledim çevremi kıyafet alacaksanız min 3-6 alın diye

Kizlar aclik tokluk sekerim gayet iyi cok sukurOglusumuda gordum ama bize totosunu dondu sonra ve doktorumuzun cabalarina ragmen donmedi sipakizlar ilac kullanmama ragmen kabizlikla basim belada.kompostolar,meyveler ve hersey denememe ragmen cok kotuyum.sizlerin onerecegi farkli seyler var mi? Bu arada ayda kac kilo aliyorsunuz.? Ben 2 kilo aliyorum hekimim normal oldugunu soyluyor ah bide skabizlik derdim olmasa

Canm bence bol bol dere otu ye cok iyi geliyo kabizliga gecmis olsun

gözün aydın canım. olsun iyi olsun da dönmesin canım fazla kalmadı inşallah yakında kucaklarımızda olacak yayamazlar. kabızlık arada bende de oluyor ve fark ediyorum ki o aralar magnezyum ilacımı bikaç gündür almamış oluyorum. o yüzden şimdi daha düzenli içiyorum. bilmiyorum alakası var mı ama başka arkadaşlar da demişti. onun dışında zeytinyağlı yemekler gerçekten beni kurtarıyor. az bi hamur işi, et vs hemen kötü etki ediyor canım. bi süre sırf zeytinyağı kattığın lifli yemekler yemeye çalış. bi de kesinlikle daha önce de söylediğim gibi yulaf ezmesi bence yemelisin. hareket edince düzenleniyor ama ben artık iyice ağırlaştım, göbek fena oldu zaten patlayacak sanki, ağrılar ödem filan derken penguen gibi yürüyorum kısa mesafelerde ama pek de düzenli olarak değil. oysaki son aya kadar 10km'yi aşan şekilde yürürdüm şimdi 3kmde ağlayacak halde oluyorum . bi de kabızlık için beni en çok etkileyen şey stres. her şeyden fazla etki ediyor bana.
ayda kaç kilo aldığımı hesap etmedim ama toplamda epey almışım canım. 10kg kadar. herkes nerene aldın diyor gerçi. ben de anlamadım. kocaman ve sivri bi göbişim var. bi de bacaklarım ödemden fena şişiyor. 10 kg nerde çözemedim gitti. beli rahat olan bütün eski kıyafetlerimi giyiyorum mesela.

Aaaa daha çok yeni, ekimde evlendiniz, aralıkta da hamile kaldın, tebrik ederim
Olsun , battaniye çok kullanılıyor diyorlar, sonuçta bedeni olan bir şey değil, 2-3 yaşında hala pusette bile üzerine örtmeye kullanıyorlar, doğup büyüdüğün şehirdesin herhalde hep, çevre erken başlamış hediye almaya:)

Tskrler cnm insallah saglikla kucagimiza aliriz bebislerimizi

ajenjo , D dolunaysu magnezyum konusuna katılıyorum, normalde haftada 2 kez içiyordum magnorm efervesan tableti, afedersin ishaldim ama şiddetli değil, zaten ben hayatı boyunca ishal ya da ishale yakın bir sistemle dolaştım, doktorum son kontrolde toprakta hiç magnezyum kalmamış, alamıyormuşuz, magnezyum her gün için artık dedi, salı günden bu yana her gün içiyorum ve ileri seviyede ishalim, günde 3 tane muz yememe rağmen geçmiyor, hayatımda sayılı kez kabız olmuşumdur, kabıza nazaran tercih ederim ama çok halsiz, bitkin yapıyor ishal, ama magnezyumun laksatif etkisi biliniyor zaten kabızlık tedavisinde de kullanılıyor, doktoruna da danışarak kullan istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…