Günaydın güzel anneler, kıpraşık bebeler
Göğüs ucu ağrılarından şikayet edenler varmış, benimkiler de çok acıyor hiç dokunamıyorum

henüz krem kullanmaya başlamadım 30. haftadan sonra başliyim diyorum ama bir ön araştırma yaptım, öğrendiklerimi paylaşayım sizlerle de.
Lansinoh Lanolin krem hepimizin en çok duyduğu bildiği, gerçekten de ufak çatlaklarda en etkilisi bu, bu yüzden de yara olmadan önce kullanımı öneriliyor ve doğal içeriği sebebiyle bebek emmeden önce temizlenmesi gerekmiyor.
Doğal Zeytintağı ile ilgili de çok güzel yorumlar okudum çevrem de duyduklarım aynı yönde ama dikkat edilecek husus büyük yarıklar kanamalı ve açılmış göğüs uçlarında pek bir etkisi yok, lanolin krem gibi minik çatlaklarda gayet rahatlatıcı etkisi olduğu söyleniyor.
Garmastan pomat kanayan ve çok yarılmış açılmış göğüs uçları için çok fazla öneriliyor ve etkisi genel anlamda çok iyi ve hızlı bir iyileştirme sağlıyormuş. Dikkat edilecek husus emzirmeden önce mutlaka saf su ile temizlenmeli (asla karbonatlı su ile temizlenmemeli karbonatlı su göğüs ucuna hiç iyi gelmiyor)
Specta Mam Phyto krem için gerçek bir mucize olduğu söyleniyor. İçeriği doğal olduğu için emzirmeden önce silinmesine temizlenmesine gerek yok. Her emzirmeden sonra ince bir tabaka halinde sürülüyor. Krem her yerde bulunmuyor genellikle sipariş üzerine getirtiyorlar.
Bütün kremlerin kullanımında dikkat edilmesi gereken şu; uygulamadan sonra mutlaka kuruması beklenmeli. Olabildiğince göğüs ucu açıkta bırakılmalı ve çamaşır temas ettirilmemeli, Bunun için Avent Göğüs kalkanı çok kullanılan ve önerilen bir ürün. Ancak onu da kremi sürdükten hemen sonra değil 5-10 dk kurumasını bekledikten sonra kullanın mutlaka diyorlar.
Bu göğüs ucu yarası bende git gide fobi olmaya başladı sanırım bütün kremlerden alıp stok yapıcam