- 24 Şubat 2016
- 738
- 2.009
- 113
evet canım ben de her gün bebek bakımıyla ilgili ayrı bir konu araştırır oldum. çok bilgisizim bu konuda çünkü. bugün de süt arttırma yollarını araştırıyorum. benim de bulduğum diğer süt arttırıcı besinler vs:Kizlar sut artirici cay olarak yurtdışında rezene cayini tavsiye ediyorlar bende kullanmisdim tavsiye ederim ayrica sutede gecdigi icin bebegede cok yarari var gazi onluyor rahstlatiyor
yulaf-arpa-sarımsak-kimyon-fesleğen çayı- çörek otu+bal -susam-balkabağı-kereviz ve yaprakları- anason-beyaz dut ya da kurusu- dereotu- tahin- havuç- malt özü- ısırgan otu-ceviz,fındık,badem-çemen tohumu-rezene-kuru incir-çekirdekli beyaz ve siyah üzüm- bol bol su...
üzüm zamanına denk geliyoruz ne güzel bol bol yiyebilicez. özellikle rezene, çemen otu ve dereotunu ihmal etmeyin diyolar. dışardan hazır takviye almak isteyenler içinse humana'yı ve eczanelerde de satılan ve alkolsüz bira diye geçen malt özünü her yerde tavsiye etmişler. stres sütü hemen kesiyor. onun dışında eğer bebek memeyi almazsa bile onu bir süre göğüse yakın tutun diyorlar. nursing vacation denilen yani özellikle bikaç gün boyunca bebeği sadece emzirdiğimiz, onun dışında sadece kendi ihtiyaçlarımıza ve uyumaya odaklandığımız bir dönem olmalıymış. emzirdikten hemen sonra 10 dakika boyunca sağmak sütü arttırıyormuş. bu sütü buzluğa atıp ek gıda zamanı gelince yiyeceğine karıştırabiliriz. ilk gelen sütte su daha sonrasında ise yağ oranı fazla olduğu için bir memeyi sonuna kadar emzirmeli ya da sağmalıyız. süt gelmezse bile 5 dakika kadar daha sağmaya devam edin diyorlar. umarım sütümüz bol ve faydalı olur bebişlerimize.
nasil gecirebilirim
o kadar mutlu oldum ki