Medicanaya göre uygun bence fiyatlar..Ben ocak ayında hem farabi hastanesine hem başkent üniv hastanesine sormuştum,
birisi doğum 1000 tl, günlük oda 100 tl, refakatçi: 50 tl,
diğeri; doğum 1100 tl, günlük oda 75 tl, refakatçi dahil dedi.
Rakamlar yakındı yani. Normal ve sezaryende fark yok dendi.
Benim eşimde polis doğuda görevde doğum da yanımda olamayacak diye çok korkuyorum ama eşim doğum için izin verirler dedi. İnşallah izin verirler
Teşekkür ederim canım baktım da şimdi, günlük ödenen miktar asgari ücret üzerinden oluyormuş.
• Çalışanın yarım çalışma süresinin karşılığı işveren tarafından çalışana ödenir. Yarım çalışma ödeneği ise İşkurtarafından işsizlik fonundan karşılanacaktır.
• Yarım çalışma ödeneği, çalışılan aya ait aylık prim ve hizmet belgesinin ilişkin olduğu aydan sonraki ikinci ay içinde Fondan aylık olarak ödenir.
• Yarım çalışma ödeneği çalışılmayan her bir gün için günlük asgari ücret brüt tutarı olan 54,90 TL‘dir. (2016 yılı için)
• Yarım çalışma ödeneği sayesinde çalışanın prim günü kaybı olmayacaktı
merhaba herkese,
surekli okuyorum ama yazmak kismet olmuyor bir turlu.
S Septem arkadasimiz dogurmus, allah anali babali buyutmek nasib etsin. masallah kilosu cok cok iyi saglikla biran once kavussunlar insallah.
dun biz kontroldeydik 33+1di. ama haberler pek iyi degil yine. alistim gerci geri kalmasina ama kilo 1760 :/ biraz buna egilelim dedi doktorum. ama egilsem de kalksam da olmuyo iste. yiyorum iciyorum onda sorun yok da ikinci cocukta uzanip yatiim olmuyo hic. e bu ara tasinmaydi bayramdi hep ayaktaydik mecbur. hamilelikte agirlasmak da gerekiyor herhalde ki insan zorunlu olarak otursun. cok sukur oyle agirlik falan da yok surekli geziyorum cogu mecburiyetten. evin eksikleri, ufakligin eglendirilmesi vs vs isler.
ne yapacagimi sasirmis durumdayim. allah saglik versin de buyur insallah diyor bi tarafim. diger tarafim minik dogdu cok zorlandik dedigim oglum bile bu haftada 2100 grmmis bu nasil buyuycek diyo. ayy baya karisigim yani. gerci ulkenin durumunu dusununce hepsi simariklik iste. daha guzel gunler gostersin hepimize. opuyorum cok cok hepinizi
Peki sebebi neymiş bişey söyledimi dr
bu haftalara kadar hep direnc vardi. once rahim damarlarindaki direnc azaldi. bu hafta plesentadaki de azalmis. yani aslinda kanlanma normal. dinlenmek onemli dedi. aksiyonlu islerden uak dur protein agirlikli beslenme devam. alinabilecek tedbirler bunlar. bekleyip gorecegiz.
kan degerlerine vs bakildi hersey normal. idrarda enfeksiyon var bi tek onun icin kultur bakiliyor bi tek ama o kiloyu etkileyen bi durum degil. benden cok buyuk bi bebek beklemezmis zaten minyon oldugum icin ama 2 kiloyu gecmesi lazim ki kuvez vs olaylari olmasin. kucuk bebek buyutmek gercekten zor :/ saglikli olsunlar da oyle boyle gececek insallah
İnşallah küveze girmeden kucaklarsın yavrunu. Olursa da dert edinme, hayati fonksiyonlarını tamamlasın her türlü toparlar doğumdan sonra inşallah. Her şeyin başı sağlığınız.bu haftalara kadar hep direnc vardi. once rahim damarlarindaki direnc azaldi. bu hafta plesentadaki de azalmis. yani aslinda kanlanma normal. dinlenmek onemli dedi. aksiyonlu islerden uak dur protein agirlikli beslenme devam. alinabilecek tedbirler bunlar. bekleyip gorecegiz.
kan degerlerine vs bakildi hersey normal. idrarda enfeksiyon var bi tek onun icin kultur bakiliyor bi tek ama o kiloyu etkileyen bi durum degil. benden cok buyuk bi bebek beklemezmis zaten minyon oldugum icin ama 2 kiloyu gecmesi lazim ki kuvez vs olaylari olmasin. kucuk bebek buyutmek gercekten zor :/ saglikli olsunlar da oyle boyle gececek insallah
Geçmiş olsun canım.. Bel fıtığı önceden mi vardı hamilelikte mi oldu? Benimde belden ayağıma kadar ağrım var yürümekte zorlanıyorum bendeki de fıtık mı acaba korktum şimdi
Geçmiş olsun. Zaten artık dinlenme zamanı. Bu sıcaklarda sokağada çıkılmıyor.
Evet canm yeni çıktı sayılır bende doğum izni bittikten sonra ilk 2 ay yarı zamanlı çalışmayı düşünüyorum sonrasında da 1 yaşına kadar süt izinlerini kullanacağımbu arada hanımlar yeni bir şey öğrendim doğum izni bittikten sonra yarı zamanlı çalışma varmış 1 . çocukta 60 gün 2 . de 120 gün 3 . de 180 gün , maaşın yarısını iş kur yarısını da şirket ödüyormuş
Evet canm yeni çıktı sayılır bende doğum izni bittikten sonra ilk 2 ay yarı zamanlı çalışmayı düşünüyorum sonrasında da 1 yaşına kadar süt izinlerini kullanacağım
2-3 ay kadar önce personel alımı için bir bayanla görüşmüştüm, 1 yaşında bebeği varmış, annesi-kayınvalidesi ilgileniyormuş, görüşmeden 10 gün sonra mevcut işinden ayrıldığını duydum, dün telefonla arayıp eleman alımının ne zaman olacağını, bebeğe bakmak için işinden ayrıldığını ama ekonomik durumlar nedeniyle kısa sürede iş arayışına girdiğini söyledi. Çalışan kadınlar için durum hep böyle sanırım, ya bebeğinle geçireceğin zamandan feragat edeceksin, ya ekonomik gelirden. Allah zorda bırakmasın. Yarı zamanlı çalışmada asgari ücret üzerinden ödeme yapılıyormuş, zaten o da bakıcı, kreş ücreti, tek avantajı ssk prim günün eksilmiyor, iş kaybı yaşamıyorsun belki, o kadar tolerans da özel sektörde çok zor oluyor tabii.Evet canm yeni çıktı sayılır bende doğum izni bittikten sonra ilk 2 ay yarı zamanlı çalışmayı düşünüyorum sonrasında da 1 yaşına kadar süt izinlerini kullanacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?