benım karnım çabuk şişiyor gaz doluyor. merak ettim araştırdım alllah o kadar buyuk ki o küçücük yavruyu korumak için karnımız şişiyor gaz dolarak tabi bunu hamilellikteki hormonlar neden oluyor, karın geriliyor kese oluşumu başlıyor su ve bırcok kımyasal madde bırıkmmeye başlıyor vs. 11 haftalık bebegımı dusurdugumde içimdeki keseyi patlattılar şırıl şırıl su aktı ve kalın portyakladan bıraz daha kucuk bır keseydı , kızlar mucize gibi yani karnımızın içinde bizim vücudumuzdan yedik içtiklerimizden bır organ oluşuyor, gebelik ilerledikçe o kese gerilip buyuyup incelmeye başlayacak ve 9 ayın sonunda zamanı geldiğinde kendısı patlayacak ve bebeklerimiz gelecek inş (anlaşılır günlük bir dille anlatıyorum) şu an bende de batma acıma adet sancısına benzer şeyler var ara ara, hatta göbek deliğimin hizasına kadar vuruyor bazen. ama korkmayalım olacak olan neyse oluyor hayatta. yurtdışında bu kadar oltrason yok biliyormusunuz hele amerikada. ilk 3 ayda 1 kere, 2. 3 ayda 2 kere, son 3 ayda 2-3 kere, onun dışında kan tahllilleri ve jınekolojık muayeneler var. bızım ülkemizde bıraz abartılı bu durumlar. hep görmek istşyoruz ultrasonu, zararı yok deniyor ama abartmaya da gerek yok bence tabi. çünkü bır sorun olduğunda vücut zaten kendını savunmaya alıp sinyal veriyor (anormal ağrı sızı kanama vb. şeylerle)