Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
O markalar kullanmıyor artık diye biliyorum. Üretim yerlerine şu açıdan değindim. Biz firmaya gittiğimizde sadece ne koşulda üretildiğine bakmıyoruz. Ürünlere yönelik içerik incelemesi ve dosya( varsa klinik çalışmalar ve teknik bazı çalışmalar) incelemesini yapıyoruz. Bu büyük firmalara da daha sık denetim oluyor ve rekabetten dolayı cok şikayet alıyorlar ondan yasaklı/sınırlı kullanılabilen bileşenleri kullanma ihtimalleri daha düşük oluyor. O açıdan bir nebze güvenilir. Ama tabi her bir ürün içeriğine bakmak lazım. Ben toptan hamilelikte oje moje cıkardım hayatımdan kafam rahat:) Nasılsa şuan işe de gitmiyorum diye. Bazen kaçamak ruj sürüyorum ama itiraf edeyim:) chanel,mac,note fln. Hiç içeriğine bakmadım renkleri harika göz kalemi de kullanıyorum o olmasa ruh gibi olurum

Ben mecbur olmasam hiç istemiyordum aslında bu ikili testi ya. Geçen hamileliğimde ayy hcbsy yoktur nolcak yaa diyerek gittim smdi ödüm patlıyor. Allah hepimizin icini rahatlatacak sonuclar versin inşallah. Cok garip bir süreç su hamilelik :)

Saç kremi de mi zararlı
Canım neticede bunların hepsi kimyasal içerik. Zararlı derken o anlamda. Yani şahsen sadece bir yere kadar kendimi korumak amaclı olabildiğince kullanmamaya calısıyorum. Senin hassasiyetinle alakalı. Cok kafaya takarsan eğer köyde yaşaman gerekir cünkü cogu sey kimyasal artık hayatımızda. Ben cok gerekli değilse kullanmıyorum ama sampuan da mesela olmadan napcam mecburum. Oyle kendinş kötü hissetme. Kişisel bir denge kur eğer senin icin sartsa kullan. Bak ben mesela cogu seyi kullanmıyorum ama baskası amaan nolcak yazıyor. Bakıs acısı.

Saç kremi de mi zararlı

Kızlar saç kremi fln hikaye İstanbul un suan suyu tam zehir saçıyor. değil yemeğe çaya yıkanmaya bile kullanılması zararlı.... hava kirliliğinden bahsetmiyorum bile....

Canım bu testte down sendromu ve bir de sanırım trizomi 18 (bir de trizomi 21 vardı galiba) gibi kromozomsal anomali var mı diye bakılıyor. Yani gelişim geriliği yapacak etkenlerden sadece bu üçüne bakılıyor. Ultrasonda ense kalınlıgı burnu vs bakıyorlar bir de kanda hcg papp-a ölçülüyor. Yaşın,sigara kullanıp kullanmaman vs de etken hep. Bunları ölçüp ne kadar risk var tamamen istatistiksel olarak ona bakıyor sana diyor ki yüzde-binde-800de(atıyorum bunları) şu kadar ihtimal var. Yani sana kesin var ya da yok demiypr. Risk yüksekse yani cok büyük ihtimal vermişse sonra başka testler istiyor kesinleştirmek icin. Esasen benim cocugum engelli vs de olsa kabulümdür dersen yaptırmana gerek olmaz ama yaptırırsan da risk düşük cıkarsa rahat edersin

Hamilelik bastan basa stres bulanti varsa ayri dert yoksa ayri yok lekelenmesi yok icte kanamasi yok ikilisi uclusu dortlusu ayrintilisi tekmeler bile sorun cok tekmelese ayri tekme hissetmesen ayri korku dogum oncesi cinsiyeti dogum sekli dogumu hoop bi bakiyon bitmis gazi kakasi muhabetine donmus insan bitiyo mu bitmezz atesi disi yurumesi.. okulu ogretmeni arkadasi vayyy arkadas insan iste boyle yaslaniyo amaa dunyanin en guzel duygusu gururu en gercek askii

Kızlar saç kremi fln hikaye İstanbul un suan suyu tam zehir saçıyor. değil yemeğe çaya yıkanmaya bile kullanılması zararlı.... hava kirliliğinden bahsetmiyorum bile....
Cnm bunların eminim cogumuz zaten farkındayız ama elimizde olanlar-olmayanlar var maalesef. Dediğim gibi bakıs acısı. Zaten zehir yiyoruz diye tamamen de bırakabilirsin ya da sart değil kullanmıyorum da diyebilirsin. Hava kirliliği tehlikeli boyutta haklısın ben şahsen evime bir sürü bitki aldım elimden geldiğince. Oturup hersey kotu diye kafayı da yememek lazım tabi. Bir ara yemedim değil ama

Canım bende aynı şeyden bahsettim ama yinede yaptiricam dediğim gibi inşallah yok yere sıkıntı yasamayiz hiçbirimiz inşallah..

Aynen canım down sendromu ve benzeri gibi durumlar warmı die bakiolar. Yaptırmayan çok insan war sonuçne olursa olsun doğuracak insanlar genelde yaptırmıyor. Benim arkadaşıma geçen yıl down sendromu dediler şehir zemberek geçirdi gebeliğini daha sonra baska bi dr da ayni testte bska birsey söyledi ya 9 ay icerisinde anne karnında ölü yo bebek yada doğumdan 1 yıl içerisinde dediler .
O bebek sapa sağlam doğdu 9 aylık hiçbirşeyi yok ama buna rağmen annesi 1 yıl bitmeden rahat edemio en ufak şeyde allah diyip ayaklaniyorlar.
Ya bu gibi durumlar çok yaşanıyor maalesef.

ciddi ciddi arıtma taktırmayı düşünüyorum hem mutfağa hem de banyoya... banyoya takılanları da varmış

ciddi ciddi arıtma taktırmayı düşünüyorum hem mutfağa hem de banyoya... banyoya takılanları da varmış

Aritmayi dusunuyorsan gercekten cok farkediyor. Ama banyoyu bilemedim cidden yapilabiliyor mu? Sonucta dus vs icin blirli bir basinc gerekiyo ama aritmanin temelinde suyun yavas akitilmasi ve fiziksel olarak da filtrelenmesi var. cidden merak ettim bunu

İyi akşamlar :)
çalışmak zor geliyor sürekli uyku modundayım daha çabuk yoruluyorum şimdiden böyleyse işeride napıcaz

Sen hangilerini saglik ocaginda yaptrmistin peki?
Benim kan değerlerine, tiroid hormonlarına, vitamin b12, d3, demir filan bakıldı, uzun bir listeydi diğerlerini hatırlamıyorum, evde değilim , foto çekemiyorum, tecrübe eden arkadaşlar yazmış sanırım sağlık ocağında toxoplazma, rubella filan yapildığını, benim bakılmamıştı, onları özelde yaptırmıştım, belki istesem yaparlardı bilmiyorum.

Doktorun en iyi karari verir cnm...ınş senin için en hayirli dogumu yaparsın..ben spinal sezeryan oldum belden uyusturmali..çok şükür hiç sorun yaşamadım
İnşallah canım, hayırlısı, şimdiden planlamak erken tabii:)epidural duymuştum da spinal hiç duymadım, o da mı lokal anestezili oluyor?

hahahha rica edrim.. 7 ay daha kafanizi sisircem burda :))) kacis yok kismetse
Kaçış olmasın zateno günlere geldiğimizde çok eğlenceli olacaktır, doğum heyecanları, sırayla doğum haberleri, çok güzel paylaşımlar olacak inşallah, hayatımızın en güzel heyecanlarını beraber yaşıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…