Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Hamilelikte Zencefilin Zararları
Hamilelikte zencefilin zararları, hamilelikte her türlü besinin, bitkisel ürünün bile zararlı etkileri olabilir. Normalde vücudumuz için oldukça yararlı olan suyun bile fazla miktarda tüketilmesi, elektrolit dengesini bozacağından ölüme bile kadar gidebilecek etkiler yapabilir. Öncelikle zencefil gibi yararlı bir bitkinin de zararlı etkileri olabilir. Önemli olan zencefilin hangi dozlarda alınması gerektiğidir. Bu nedenle gerek baharat, gerekse bitkisel çay olarak tüketilecek zencefilin hamilelikte ne kadar alınması hakkında doktor önerisi alınmalıdır.

Hamilelikte zencefil mide bulantılarını kesebilir, ancak doz aşıldığında düşük nedeni olabilir

Zencefil hamilelikte özellikle mide bulantıları için yararlı olabilir. Bu yapılan bir çalışmada belirlenmiştir. Erken dönemde hamile bayanlar üzerinde yapılmış bir araştırmada, günde 4 defa 250 mg doz verilen zencefilin kadınların büyük oranında mide bulantısı ve kusmasını engellediği belirlenmiştir. Ancak zencefilin adet söktürücü yani emenagog etkisinin bulunması nedeniyle alınan zencefil dozunun doktor tarafından ayarlanması tavsiye edilir. Buna dikkat edilmediği takdirde, hamilelikte kullanılan zencefil düşüğe neden olabilir. Bu nedenle zencefil yararlı diyebilsek bile, öncelikle dozun iyi ayarlanmış olması gerekir.

Merabalarr ..ben 1 aydir takip ediyorum ancak yazabildim..bugun tam 11 haftalik oldukk..tek sikinti benim normalde adet duzensizligim oldugundan sat 7 kasimken 27kasim a gore uyumlu oldugu..gec dollenme olmus..zaten asiri derece duzensizdi..insallah hepimiz hayirlisiyla ve sagliklariyla kucagmiza aliriz

Anladıgım kadarıyla asıl sıkıntı cok tüketildiğinde oluyor ama adet söktürücü etkisi varsa hiç riske girmemek en iyisi. Zaten burda biri yazdıgından beri kullanmıyorum ben ama kac kez gorunce de acaba dedim artık. Neyse en iyisi kullanmamaya devam etmek.

Cnm benim de eşim gecede tesadüf:) çoğu zaman ben de domates aşeriyorum galiba evde sürekli bulunuyo o yüzden. Keşke gönderebilsem:))
Gondermis kadar oldun canimm.bundan sonra ben de eksik etmem :) komsumda da yokmus esi almis gelmis sagolsun hizimi alamayip hepsini yedim :)

Canim o zamana kadar bebeklerini hiç mi görmedin kese oluşmuş muydu nasıl oldu
6+2 de keseleri gördüm 8+0 da da kalpleri dinledim canim. İkisi de karından di. Doktorum vajinal bakmak istemediği için bu vakitlerde çağırdı daha erken değil. O sebepten canını sikma senin bebis de gösterir kendini her gebelik aynı olmuyo

Ay ikiz mi ne tatlı maşallah, bende 9+ 0 da kahverengi akıntı göğüs ağrısı be adet süresinin kısalığı için gittim doktora, hamile olduğumu öğrenip kalp atışlarını dinledim hahaha:)

Günaydın ballı çörekler,

Çarşambayı iple cekiyirum inşallah tospikletim büyümüşlerdir. Merak icindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…