Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Çift uclu olmasi daha mı iyi

allahim yardimcin olsun canim. dualarim seninle.. bu haftalarda plesenta yukari cekiliyor belki ondandir. bebeginle ilgili birsey degildir diye umuyorum canim. haberdar et bizi mutlaka..
Benimde bugun sağ kasığımda ara ara iğne batması başladı korktum araştırdım meğer plesenta yukarı çekiliyormuş ve Rahmi'm buyuyormuş rahatladım
Şükürler olsun bebekte bişey yok kanama alanı var yine eğer kanama artarsa yatışımı yapçaklarmış. Sagolun hepiniz dualarınız için eksik olmayın
Çok sukur Can'ım sevindim iyi olmanıza

Dünya Sağlık Örgütü epizyotomiye kesinlikle karşı. Yapılan çalışmalarda yırtıkları önlemediği gibi iyileşme süresinin yırtıktan daha iyi olmadığı bulunmuş.

Cok iyi yapmissin canim oglumda kullandim bunu. Simdi medele symphony kullanacagim nasipse. Cok farkediyor ikili olmasi gercekten. Tavsiye ederim sagim sutyenlerinden de al. Eller serbest cok rahat oluyor

Cok iyi yapmissin canim oglumda kullandim bunu. Simdi medele symphony kullanacagim nasipse. Cok farkediyor ikili olmasi gercekten. Tavsiye ederim sagim sutyenlerinden de al. Eller serbest cok rahat oluyor
Tesekkur ederim cnm valla 40 defa dusundum alip almamak konusunda (erken diye) ama bu fiyata bir daha bulamam diye aliverdim

Sancım var biraz kusuruma bakmayın hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim destek olduğunuz için. Yatıyorum inşallah herşey yoluna gircek Allah yardımcımız olsun hepimizin.
Geçmiş olsun, benim de kanamam vardı, doktor bir hafta rapor verdi, 4 hafta boyunca da hafta 1 iğne, şimdi kanamam durdu şiddetli kasık ağrılarım kaldı, inşallah bu süreci en az hasar ile atlatırız

Dünya Sağlık Örgütü epizyotomiye kesinlikle karşı. Yapılan çalışmalarda yırtıkları önlemediği gibi iyileşme süresinin yırtıktan daha iyi olmadığı bulunmuş.
Bebegin kafasi cok iri oldugu durumlarda dogum kanalindan cikamiyor ve o kanalda uzun sure kalmasi beyin hasarlarina yol acabiliyor ve kesisiz cikarsa ya anuse dogru yirtilma oluyor ya da zorlama sonucu rahim sarkmasi bu da idrari tutamama ve tabiki vajen genislemesine sebeb oluyor. Her dogum da degil ama gereklilik oldugu zaman kesi muhakkak atilmali... olmasin diye vucuda daha buyuk zarar vermenin anlami yok.

Dediğin gibi baş pelvis uyuşmazlığı sezaryen endikasyonudur, epizyotomi ile normal doğuma ısrar edilecek bir durum değildir.

Who'nun epizyonun bebegin kalp atimi ile ilgili sikinti olustugu durumlarda onerdigi bildirilerin var oldugunu biliyorum. Yani kesinlikle karsi degil.

Olusmamasi icin gereken durumun da perine masaji uygulamasi oldugunu belirttim. Ancak anne adayinin bu konuda hicbir hazirlik yapmadan perine masajina 34.haftadan baslamadan beni kesmeyin demesini utopik buluyorum.

Iyilesme suresi degil ama kontrollu kesi yapilmasini kontrolsuz ve dikimi onarimi guc centikli yirtiklardan daha kolay oldugunu belirttim. Bizzat kiz kardesim cok sorun yasadi ve bu nedenle yapilacak bir mudahaleden aslinda o kadar korkulmamasi gerektigini soyledim ki bunda yanlis birsey goremiyorum. Ideal olan ve pratikte ysananlar malesef cok farkli oluyor. Bu yuzden kimseyi epizyo felaket birseydir diye korkutmaya gerek yok

Arkadasimin kesiyle ilgili bir sikintisi yok.

O zamanlar bir yaklaşsın da inşallah, o Zaman iyice araştırırız. Ama doğal doğum çok destekleniyor bu ara.

Dogru olani da desteklenmesi zaten ama dogal dogumda anne adayinin da bilincli ve katilimci olmasi cok onemli. Aktif rol aliyorsun sonucta sez gibi ben yatiim sen kes diil :)) Insallah gonlunuzdeki gibi dogumlar nasib olur

Evet öyleymiş ama sonrasındaki hikayeler yok oturamıyorum yok kalkamıyorum vs, korkutuyor. Zaten normal doğum yapabileceğim de garanti değil. En iyisi akışına bırakmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…