Zaten adi ustunde dogal.... en guzeli... ama bir iki rahatlik tercih edilebilir. Yani kesi gerekiyorsa kesi atilsin ya da agriya hic dayanamiyorsa epidural alabilir bence herbiri sezeryandan kat kat iyi.O zamanlar bir yaklaşsın da inşallah, o Zaman iyice araştırırız. Ama doğal doğum çok destekleniyor bu ara.
Yaaa ne oldu gene yemekler konusuluyoooooorMumkunse yemeyin. Gecen hamilelikte doktorum israrla ysaklamisti.cok katki vs var diye. Ama cahide nin bi tarifi var hem kolay hem baya basarili. Patatesli cigkofte onu deneyebilirsiniz. Ben ilk zamanlarda yapmistim ama simdi sarmisak vs de cok kotu yapiyor hayatta yiyemem gibi geliyor
Evet öyleymiş ama sonrasındaki hikayeler yok oturamıyorum yok kalkamıyorum vs, korkutuyor. Zaten normal doğum yapabileceğim de garanti değil. En iyisi akışına bırakmak.
Yaaa ne oldu gene yemekler konusuluyoooooor
Cnm muz tuket de havucta gunde 1 taneyi gecme cunku a vitamini var icinde ve fazlasi bebege zararli...ozaman bol muz havuc yıyeyım ben tospıklerım buyusunn
biriside havuc yıyorum bebegım önden dedi herseyız cogu zarar azı karar dıyıp öle tuketmelıyım :)Cnm muz tuket de havucta gunde 1 taneyi gecme cunku a vitamini var icinde ve fazlasi bebege zararli...
olbey senin avatarin cok tatli direk oradan taniyorum degistirsen bocalarim o derece yani...
Her yemek konusunun altindanHmmm sorry yaaa herkesin yiyemeyecegi biseye alternatif tarif verdim sandim ama.. Tuhhh yakalandik yine :))
Zaten ben de o arkadastan okudum once netten arastirdim sonra doktora sordum tabi doktora havuc demedim a vitamini diye sordumbiriside havuc yıyorum bebegım önden dedi herseyız cogu zarar azı karar dıyıp öle tuketmelıyım :)
biriside havuc yıyorum bebegım önden dedi herseyız cogu zarar azı karar dıyıp öle tuketmelıyım :)
34 ne ki yaş mi? Yaşsa bisey degil yapabilirsin 37 de de yapani duydum 40 a kadar yolu var tabi baska bir engel durum yoksa.Normal dogum oturamamsiyla sezeryani kiyaslama bile. Herkesin iyilesme suresi farkli tabi ama dusun bi kere ortadan ikiye tum kaslarin kesiliyo. Onlarin yeniden olusmasi o surecte egilip dogrulamamak falan aslinda ciddi bir surec sezeryan. Normal dogum her sekliyle tercih edilir bence sartlari uygun olana. Benim 34te yapamayacagim belli oldu ama cok cok isterdim. Insallah gonlunuzdeki nasib olur
bende masallah her yarım saate yıyorum ama bebısko onde değil gününde doktor gayet ıyı dmeıstıAslinda bu haftalarda yediklerimizin buyumesine bi etkisi olmamasi lazim diye dusunuyorum. Cunku doktora tiksiniyorum birsey yiyemiyorum dedigimde kas kutlesi artana kadar senin yediklerin dogrudan etkilemiyor rahat ol demisti. Ama yine de faydali seylere yonlendirmis arkadaslar o yonden bir sorun yok. Ama sunu yedim buyudu olayi cok mantigima yatmadi. Ben dogru duzgun bisi yiyemiyorum yine 5 gun onde gidiyor. Baska bisi etkiliyo olmali sanirim
34 ne ki yaş mi? Yaşsa bisey degil yapabilirsin 37 de de yapani duydum 40 a kadar yolu var tabi baska bir engel durum yoksa.
İnsallah bisey cikmaz canim sagliklica bebegini kucagina almayi nasip eder RabbimYok canım daha yeni 10 haftalık hamileyim. Geçen nisan ayında 27 haftalık erken doğum yaptım Dr rahim ağzı yetmezliğinden şüphelendi o yüzden bakacak inşaallah birşey çıkmaz ama muhtemelen dikiş atılacak
Benim de demek istediğim zamanında lohusa servisinde çalışmış, defalarca normal doğuma bizzat şahit olmuş, yuksek lisansini kadın doğum hemşireliği üzerine yapmış, yine kađın doğum hemşireliğinde doktora tez aşamasında olan 5 senedir üniversitede normal doğum ve riskli doğum üzerine eğitim veren biri olarak, epizyotomiyi sıradan bir işlem olarak göstermek yanlıştır. Zaten epizyo derin yırtıkları önlemediği gibi bu gibi durumlar sezaryen endikasyonudur. Yanlış anlama zıtlaşmak gibi bir isteğim yok, doğum eyleminde o kadar çok epizyo ve müdahale yapılıyor ki ben bu konuda biraz fazla hassasım.Who'nun epizyonun bebegin kalp atimi ile ilgili sikinti olustugu durumlarda onerdigi bildirilerin var oldugunu biliyorum. Yani kesinlikle karsi degil.
Olusmamasi icin gereken durumun da perine masaji uygulamasi oldugunu belirttim. Ancak anne adayinin bu konuda hicbir hazirlik yapmadan perine masajina 34.haftadan baslamadan beni kesmeyin demesini utopik buluyorum.
Iyilesme suresi degil ama kontrollu kesi yapilmasini kontrolsuz ve dikimi onarimi guc centikli yirtiklardan daha kolay oldugunu belirttim. Bizzat kiz kardesim cok sorun yasadi ve bu nedenle yapilacak bir mudahaleden aslinda o kadar korkulmamasi gerektigini soyledim ki bunda yanlis birsey goremiyorum. Ideal olan ve pratikte ysananlar malesef cok farkli oluyor. Bu yuzden kimseyi epizyo felaket birseydir diye korkutmaya gerek yok
Himmm anladim cnm hayirlisi olsun artik. Saglikla dogsunlar da önemi yok aslinda gerisi teferruatHahahaa yarim yazinca anlasilmamis tabi. Ilk dogumumda 34. Haftada bi anda 4.evreye gecen hemoroid nedeniyle 6 gun hastanede yatmistim. O halde ikinamayacagim netlesince kuzu kuzu kesildim :/
Benim de demek istediğim zamanında lohusa servisinde çalışmış, defalarca normal doğuma bizzat şahit olmuş, yuksek lisansini kadın doğum hemşireliği üzerine yapmış, yine kađın doğum hemşireliğinde doktora tez aşamasında olan 5 senedir üniversitede normal doğum ve riskli doğum üzerine eğitim veren biri olarak, epizyotomiyi sıradan bir işlem olarak göstermek yanlıştır. Zaten epizyo derin yırtıkları önlemediği gibi bu gibi durumlar sezaryen endikasyonudur. Yanlış anlama zıtlaşmak gibi bir isteğim yok, doğum eyleminde o kadar çok epizyo ve müdahale yapılıyor ki ben bu konuda biraz fazla hassasım.
Keyfi olmayan da pek cok durum oluyor yani... mesela benim teyzeme sanci gelmiyor bu nedenle 40 sene once ilk bebegi karninda ölmüş. Ölu bebegi normal dogurtmuslar...ama diger bebeklerinin olmemesi icin 40 yil once 2 kere sezeryan yapilmis... yani gereklilik durumlarini da cok kotu gostermemek lazim.Yok asla anlamam ama burda birsuru hamileyiz. Teoride soylediklerine katiliyorum ama burda hepimiz potansiyel sezeryan ya da epizyo adayiyiz. Evet bu islemler keyfi yapiliyor ve kesinlikle onaylamiyorum ama istemeye istemeye maruz kalabilecegimiz bu durumlari cok da korkunc gostermeme tarafindayim. Hamileyiz ve rahatlamaya kendimize alan acmaya, tum ihtimallere acik olmaya ihtiyacimiz var. kirdiysam kusura bakma lutfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?