Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
O zamanlar bir yaklaşsın da inşallah, o Zaman iyice araştırırız. Ama doğal doğum çok destekleniyor bu ara.
Zaten adi ustunde dogal.... en guzeli... ama bir iki rahatlik tercih edilebilir. Yani kesi gerekiyorsa kesi atilsin ya da agriya hic dayanamiyorsa epidural alabilir bence herbiri sezeryandan kat kat iyi.

Yaaa ne oldu gene yemekler konusuluyoooooor

Evet öyleymiş ama sonrasındaki hikayeler yok oturamıyorum yok kalkamıyorum vs, korkutuyor. Zaten normal doğum yapabileceğim de garanti değil. En iyisi akışına bırakmak.

Normal dogum oturamamsiyla sezeryani kiyaslama bile. Herkesin iyilesme suresi farkli tabi ama dusun bi kere ortadan ikiye tum kaslarin kesiliyo. Onlarin yeniden olusmasi o surecte egilip dogrulamamak falan aslinda ciddi bir surec sezeryan. Normal dogum her sekliyle tercih edilir bence sartlari uygun olana. Benim 34te yapamayacagim belli oldu ama cok cok isterdim. Insallah gonlunuzdeki nasib olur

biriside havuc yıyorum bebegım önden dedi herseyız cogu zarar azı karar dıyıp öle tuketmelıyım :)

Aslinda bu haftalarda yediklerimizin buyumesine bi etkisi olmamasi lazim diye dusunuyorum. Cunku doktora tiksiniyorum birsey yiyemiyorum dedigimde kas kutlesi artana kadar senin yediklerin dogrudan etkilemiyor rahat ol demisti. Ama yine de faydali seylere yonlendirmis arkadaslar o yonden bir sorun yok. Ama sunu yedim buyudu olayi cok mantigima yatmadi. Ben dogru duzgun bisi yiyemiyorum yine 5 gun onde gidiyor. Baska bisi etkiliyo olmali sanirim

34 ne ki yaş mi? Yaşsa bisey degil yapabilirsin 37 de de yapani duydum 40 a kadar yolu var tabi baska bir engel durum yoksa.

bende masallah her yarım saate yıyorum ama bebısko onde değil gününde doktor gayet ıyı dmeıstı bugun bıraz uzuldum bebeıgıme bısemı oldu vesvese oldum ama suan daha ıuyıyım cok sukur bıraz agrılarım var kasıklarımda dıyorum bebitolarım seslenıyor annesko bız burdayız uzme kendını dıe :)

34 ne ki yaş mi? Yaşsa bisey degil yapabilirsin 37 de de yapani duydum 40 a kadar yolu var tabi baska bir engel durum yoksa.

Hahahaa yarim yazinca anlasilmamis tabi. Ilk dogumumda 34. Haftada bi anda 4.evreye gecen hemoroid nedeniyle 6 gun hastanede yatmistim. O halde ikinamayacagim netlesince kuzu kuzu kesildim :/

İnsallah bisey cikmaz canim sagliklica bebegini kucagina almayi nasip eder Rabbim

Benim de demek istediğim zamanında lohusa servisinde çalışmış, defalarca normal doğuma bizzat şahit olmuş, yuksek lisansini kadın doğum hemşireliği üzerine yapmış, yine kađın doğum hemşireliğinde doktora tez aşamasında olan 5 senedir üniversitede normal doğum ve riskli doğum üzerine eğitim veren biri olarak, epizyotomiyi sıradan bir işlem olarak göstermek yanlıştır. Zaten epizyo derin yırtıkları önlemediği gibi bu gibi durumlar sezaryen endikasyonudur. Yanlış anlama zıtlaşmak gibi bir isteğim yok, doğum eyleminde o kadar çok epizyo ve müdahale yapılıyor ki ben bu konuda biraz fazla hassasım.

Hahahaa yarim yazinca anlasilmamis tabi. Ilk dogumumda 34. Haftada bi anda 4.evreye gecen hemoroid nedeniyle 6 gun hastanede yatmistim. O halde ikinamayacagim netlesince kuzu kuzu kesildim :/
Himmm anladim cnm hayirlisi olsun artik. Saglikla dogsunlar da önemi yok aslinda gerisi teferruat

Valla sonucta bir sekilde kendimizi emanet ediyoruz doktorlara adam bize islem yaparken onu yapma bunu yap diyemeyecegimize gore bir sekilde guvenmemiz lazim zaten doktor olmadigim icin doktora da kesme bicme demek karsimdakine ukalalik etmek olur. Zaten doktor da gicik olur heralde boyle bir durumda...

Yok asla anlamam ama burda birsuru hamileyiz. Teoride soylediklerine katiliyorum ama burda hepimiz potansiyel sezeryan ya da epizyo adayiyiz. Evet bu islemler keyfi yapiliyor ve kesinlikle onaylamiyorum ama istemeye istemeye maruz kalabilecegimiz bu durumlari cok da korkunc gostermeme tarafindayim. Hamileyiz ve rahatlamaya kendimize alan acmaya, tum ihtimallere acik olmaya ihtiyacimiz var. kirdiysam kusura bakma lutfen

Keyfi olmayan da pek cok durum oluyor yani... mesela benim teyzeme sanci gelmiyor bu nedenle 40 sene once ilk bebegi karninda ölmüş. Ölu bebegi normal dogurtmuslar...ama diger bebeklerinin olmemesi icin 40 yil once 2 kere sezeryan yapilmis... yani gereklilik durumlarini da cok kotu gostermemek lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…