Yok estağfurullah ne kusuru, dediğim gibi doğumda yapılan gereksiz işlemler konusunda ben biraz fazla hassasım, zaten arch2401 rumuzlu arkadaşın dediği gibi epizyo açılırken kimse epizyo istiyor musun diye sormuyor. Eğer doğum yapmayı Allah nasip ederse, sezaryen endikasyonu yoksa ben doğumda damar yolu açtırmak bile istemiyorum. Ama buna doktor ne kadar sıcak bakar bilmiyorum:) yaşadığım şehirde doğumevinde ebeler bir süre gereksiz hiç bir müdahale yapmadılar, damar yolu açmakta dahil, doğum salonunda plates topları vardı(gerçi bu biraz motivasyonu arttirmak içindi). Doğum yapan kadınların doğum memnuniyetleri artmıştı :) ama bu sistem çok süremedi tabiki.Yok asla anlamam ama burda birsuru hamileyiz. Teoride soylediklerine katiliyorum ama burda hepimiz potansiyel sezeryan ya da epizyo adayiyiz. Evet bu islemler keyfi yapiliyor ve kesinlikle onaylamiyorum ama istemeye istemeye maruz kalabilecegimiz bu durumlari cok da korkunc gostermeme tarafindayim. Hamileyiz ve rahatlamaya kendimize alan acmaya, tum ihtimallere acik olmaya ihtiyacimiz var. kirdiysam kusura bakma lutfen
Sezaryen sonrası vajibal doğum gebenin yaşı, etnik kökeni, hasta ve bebeğin kilosu, doğum zamanı, hastanın gebelik haftası, fetal başın pozisyonu gibi pek çok faktörden de etkilenmektedir. Ama en çok önemli olan bu konuda doktorun deneyimi. O nedenle bu konuya doktorun ile ortak karar vermelisin. Evet fizyolojik olan normal doğum ama endikasyon varsa normal doğum için diretmemek lazım.madem bir kadin dogucuuz var, bir soru da benden gelsin :) simdi ben yaklasik 2.5 yil once sezeryan oldum ama normal dogum cok istiyordum.. bu gebeligimde normal deneyebilir miyim sizce? doktora sordum olabilir dedi ama sanki daha onceki doktorum 5 yil demisti? Allah kimseyi sezeryana mecbur birakmasin bu arada, cok kotu degildi ama iyilesme suresi biraz uzun..
Aramizda bir kadın dogumcumu var benmi öyle anladım eğer öyleyse bir sorum olucaktı benim kızım yedi aylık ve hamileyim iki dogumr arasi 14 ay olucak ve kizimda 42 haftada normal dogum yaptım günüm baya geçti fitile falan dogum yaptim kendi sancim olmadığı icin ve ben normal dogum diye direttigim icinmidir nedir yirtilmam çok fazla oldu 20 gün oturamadm bu dogumda arası çok olmadığı için otomatikmen aynı yerden kendiliginden mi yırtılır çok korkuyorum o acılar tekrar mi yasanacak diye yoksa iyilesmistir doktor farkli yerden kesebilir mi sırf bu sebepten sezaryan bile düşünüyorum o dikislerin acısını unutamiyorumBenim de demek istediğim zamanında lohusa servisinde çalışmış, defalarca normal doğuma bizzat şahit olmuş, yuksek lisansini kadın doğum hemşireliği üzerine yapmış, yine kađın doğum hemşireliğinde doktora tez aşamasında olan 5 senedir üniversitede normal doğum ve riskli doğum üzerine eğitim veren biri olarak, epizyotomiyi sıradan bir işlem olarak göstermek yanlıştır. Zaten epizyo derin yırtıkları önlemediği gibi bu gibi durumlar sezaryen endikasyonudur. Yanlış anlama zıtlaşmak gibi bir isteğim yok, doğum eyleminde o kadar çok epizyo ve müdahale yapılıyor ki ben bu konuda biraz fazla hassasım.
Aminnn rabbim senin gonlune gore saglikli bir bebek versinAllah hepinizden razı olsun rabbim kimselere vermesin.
Al benden de o kadar, zaten bu konuda süper tırsık biriyim, bir de neyime lazımsa doğum videoları izlefim ilk haftalardaGünaydın annisler... Benim ilk bebişim doğum hikâyelerini duydukça kötü oluyorum yaşımda daha 21. Çok tedirgin oluyorum sanki doğuramıcakmışım gibime geliyor sezeryan kesinlikle düşünmüyorum ama normal doğumdan da tırstım açıkcası bana bir önerisi olan var mi
Bizim ülkemizde maalesef böyle imkanlar yok sen benden kötüsünü yapmıssın video izlemissin benim ona hiç cesaretim yok birde beni annem korkuttu benim kardesim 3 kg 600 gr doğduğu için 12 kesi atılmış şimdi bende korkuyorumAl benden de o kadar, zaten bu konuda süper tırsık biriyim, bir de neyime lazımsa doğum videoları izlefim ilk haftalardayurt dışında doğum havuzlarında eşinin elini tuta tuta ne güzel doğum yapıyorlar, özendim valla su kuşu olarak
Canım çok geçmiş olsun, kuvvetli olmaya çalış lütfen. Eminim ki istediğin Zaman yeniden çok başarılı sağlıklı bir hamilelik geçireceksin. Asla kendini yıpratma herşeyin en güzeli seninle olsun.Arkadaşlar bebegimin kalbi durmuş pazartesi alıcaklar
Bulantı sana bağlı, benim 10 haftadır hiç bulantım olmadı. Böyle şeylere kafanı takıp stress yapma hepimizin hamileliği kendimiz4e özel. Biz üç arkadaş 3 hafta aralıklarla hamile kaldık, yaşımız aynı ama hepimiz farklı şeyler yaşıyoruz.Merhaba hanımlar Allah nasip ederse ben ekim annesi olacağım ama siz önde olduğunuz için birşey danışmak istedim :) kalp atışını öğrenmeden önce bulantılarınız başladı mı ? Duyduğuma göre kalp atışı olunca bulantı başlarmış bu bende korku yarattı sizlere danışmak istedim
Korkunun faydası yok, zaten bebek kucağına geldiği anda her şeyi unutuyormuşsun, Allah yardım eder.Bizim ülkemizde maalesef böyle imkanlar yok sen benden kötüsünü yapmıssın video izlemissin benim ona hiç cesaretim yok birde beni annem korkuttu benim kardesim 3 kg 600 gr doğduğu için 12 kesi atılmış şimdi bende korkuyorum
Canım kafama bir şey takıldı da yanlış mı anladım bilmiyorum. Doktor çok yediğin için mi bebek bir hafta daha büyümüş dedi? Erken evrede ilk kez böyle bir şey duyuyorum da dikkatimi çekti. Benim de 10 günlük geç döllenmem var ama bebek aynı hızda devam ediyor.Canım benim zaten 10 gün gec döllenme olmuştu aradaki 1 haftayı kapattı normalde 11+3 olmam lazmken 12+3 gunluguz doktorum çok yiyorsun galiba dedi evet çok yiyorum 5 dkda bir yiyorum protein ağırlıklı besleniyorum her gün mutlaka 3 tane meyve yiyorum az ama sık sık yiyorum doğum tarihimiz 1 hafta öne çekildi
Canım ben 12 deyim hiç bulantım olmadı. Annelerin %25 i böyle. Stres yapma bunun için, hatta şanslı %25 içinde olman için dua ediciğim.Merhaba hanımlar Allah nasip ederse ben ekim annesi olacağım ama siz önde olduğunuz için birşey danışmak istedim :) kalp atışını öğrenmeden önce bulantılarınız başladı mı ? Duyduğuma göre kalp atışı olunca bulantı başlarmış bu bende korku yarattı sizlere danışmak istedim
34 derken yaşı mı kastediyorsunuz ?Normal dogum oturamamsiyla sezeryani kiyaslama bile. Herkesin iyilesme suresi farkli tabi ama dusun bi kere ortadan ikiye tum kaslarin kesiliyo. Onlarin yeniden olusmasi o surecte egilip dogrulamamak falan aslinda ciddi bir surec sezeryan. Normal dogum her sekliyle tercih edilir bence sartlari uygun olana. Benim 34te yapamayacagim belli oldu ama cok cok isterdim. Insallah gonlunuzdeki nasib olur
Günaydın ben de normal istiyorum ama cok korkuyorum Prenses dogum diye bir sey var onu araştırabilirsin normal dogum ama son evresinde uyusturuyorlar arkds yapmış memnun kalmış ama iyi olmadığını söyleyen de var :/Günaydın annisler... Benim ilk bebişim doğum hikâyelerini duydukça kötü oluyorum yaşımda daha 21. Çok tedirgin oluyorum sanki doğuramıcakmışım gibime geliyor sezeryan kesinlikle düşünmüyorum ama normal doğumdan da tırstım açıkcası bana bir önerisi olan var mi
34 derken yaşı mı kastediyorsunuz ?
Kendini şartlama canım. Sen ve bebek sağlığınız için hangisi uygunsa o şekil olsun. Sen normal doğum için son ana kadar uğraş. Bir de bu konuda normal doğumu destekleyen doktorlarla devam etmek çok önemli. Malesef tr de bu tipleri cımbızla çekip alıyorsun ki dünyada sezeryanda bir numarayız zaten. Herkesin yaşadığı doğum hikayesi farklı. Kötülerini kendine alırsan stres olursun. İyi düşünmeye çalış çünkü bu bile doğum yapabilmene engel. Bir de bazen cehalet mutluluktur derler. Cidden çok okuma, çok araştırma. Akışında ilerlesin her şey ve en sağlıklı nasıl olacaksa o şekilde gelsin kucağına evlatcığın.Günaydın annisler... Benim ilk bebişim doğum hikâyelerini duydukça kötü oluyorum yaşımda daha 21. Çok tedirgin oluyorum sanki doğuramıcakmışım gibime geliyor sezeryan kesinlikle düşünmüyorum ama normal doğumdan da tırstım açıkcası bana bir önerisi olan var mi
Günaydın annisler... Benim ilk bebişim doğum hikâyelerini duydukça kötü oluyorum yaşımda daha 21. Çok tedirgin oluyorum sanki doğuramıcakmışım gibime geliyor sezeryan kesinlikle düşünmüyorum ama normal doğumdan da tırstım açıkcası bana bir önerisi olan var mi
Al benden de o kadar, zaten bu konuda süper tırsık biriyim, bir de neyime lazımsa doğum videoları izlefim ilk haftalardayurt dışında doğum havuzlarında eşinin elini tuta tuta ne güzel doğum yapıyorlar, özendim valla su kuşu olarak
Bende prenses doğum çok istiyorum hastaneye sordum fiyatında uygun bin TL memnun kalan çok memnun kalma yanlarda bel fıtığı kayması olanlar onlarda bel ağrısı oluyormuş sonrasında son an derken benim bildiğim 3 4 santim açılma olduktan sonra yapılıyor iğne zaten o 3 4 santimetre kadar yoğun sancılar yok dayanılr son aylarda doktorumla da danisacam uygun görürse düşünüyorum benGünaydın ben de normal istiyorum ama cok korkuyorum Prenses dogum diye bir sey var onu araştırabilirsin normal dogum ama son evresinde uyusturuyorlar arkds yapmış memnun kalmış ama iyi olmadığını söyleyen de var :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?