Ben de çok şaşırdım çok yedim bebek önden gidiyor duyunca. Sabah sabah vicdan azabı çektim yav doğru düzgün bir şey yiyemiyorum diye.Aslinda bu haftalarda yediklerimizin buyumesine bi etkisi olmamasi lazim diye dusunuyorum. Cunku doktora tiksiniyorum birsey yiyemiyorum dedigimde kas kutlesi artana kadar senin yediklerin dogrudan etkilemiyor rahat ol demisti. Ama yine de faydali seylere yonlendirmis arkadaslar o yonden bir sorun yok. Ama sunu yedim buyudu olayi cok mantigima yatmadi. Ben dogru duzgun bisi yiyemiyorum yine 5 gun onde gidiyor. Baska bisi etkiliyo olmali sanirim
Yemekle alakası yok diye biliyorum bu haftalarda 4 aydan sonra var ama bilemedim şimdi bende vicdan azabı duymaya basladmBen de çok şaşırdım çok yedim bebek önden gidiyor duyunca. Sabah sabah vicdan azabı çektim yav doğru düzgün bir şey yiyemiyorum diye.
Pek sanmıyorum ya başka bir şey etkendir bu duruma. Zaten geriden gelse nolcak ki bir hafta sonra doğuruyorsun. Pimpirikliğimiz kurusun.Yemekle alakası yok diye biliyorum bu haftalarda 4 aydan sonra var ama bilemedim şimdi bende vicdan azabı duymaya basladm
Bu konuda en şanslı(aslında şanssız) benim herhalde. Kalça çıkığı geçmişim var ve şimdiden kaderim sezeryan. Ameliyat oldum fakat çatı normal yollarla açılamadığı için daha ilk doktor kontrolümde medikal taramada kalça çıkığın var mı diye sordu. Risk alıp normal doğum yapanlar da olmuş fakat o ben kadar cengaver olamayacağım galiba.Arkadaslar aslinda bunlari burda konusmamak lazim. Herkesin fizyolojisi agri esigi bir degil. Su an bebeklerin pozisyonu kilosu ne olacak onu da bilmiyoruz. Simdiki hedefimiz saglikla icimizde buyutup stresten uzak durmak. Epizyo olmali olmamali tartisirken olay biraz dallandi budaklandi ama aslinda en guzeli simdi olabilcek tum senaryolardan kafamizi arindirip bebegimize odaklanmak. En iyisine zaten doktorunuzla birlikte zamani gelince karar vereceksiniz. No panic :)
Bende sanmıyorumPek sanmıyorum ya başka bir şey etkendir bu duruma. Zaten geriden gelse nolcak ki bir hafta sonra doğuruyorsun. Pimpirikliğimiz kurusun.
Anam ne oldu yine ben :))Her yemek konusunun altindansweet-73 cikiyor... cok kilo alcan sen sweetcim böyle giderse soyleyeyim... seni de ortak etti bu sefer olbey
İnşallah canım da insan korkuyorKorkunun faydası yok, zaten bebek kucağına geldiği anda her şeyi unutuyormuşsun, Allah yardım eder.
Ben düşünmüyordum annem korkuttu beni ☺☺Arkadaslar aslinda bunlari burda konusmamak lazim. Herkesin fizyolojisi agri esigi bir degil. Su an bebeklerin pozisyonu kilosu ne olacak onu da bilmiyoruz. Simdiki hedefimiz saglikla icimizde buyutup stresten uzak durmak. Epizyo olmali olmamali tartisirken olay biraz dallandi budaklandi ama aslinda en guzeli simdi olabilcek tum senaryolardan kafamizi arindirip bebegimize odaklanmak. En iyisine zaten doktorunuzla birlikte zamani gelince karar vereceksiniz. No panic :)
Evet cnm yesilliksiz tercih ediom bndr aynen toxoplazma riskinden dolayi. Gebelikten beri de hic yesillik yemedim . Normaldede sirkesiz yemmBana yasakladı doktorum. Zaten temizliğine de pek güvenemiyorum. Hamile kalmadan önce de yesem bile toxoplazmaya bağışıklığım olmadığını öğrendiğimden beri yeşilliksiz yiyordum
Ben çok okuyorum maalesef aslında kendi kendime moral vermeye çalışıyorum anaokulu öğretmeniyim çocuk için herşeye değer diyorum ama bazende dusunmekten kendimi alamıyorumKendini şartlama canım. Sen ve bebek sağlığınız için hangisi uygunsa o şekil olsun. Sen normal doğum için son ana kadar uğraş. Bir de bu konuda normal doğumu destekleyen doktorlarla devam etmek çok önemli. Malesef tr de bu tipleri cımbızla çekip alıyorsun ki dünyada sezeryanda bir numarayız zaten. Herkesin yaşadığı doğum hikayesi farklı. Kötülerini kendine alırsan stres olursun. İyi düşünmeye çalış çünkü bu bile doğum yapabilmene engel. Bir de bazen cehalet mutluluktur derler. Cidden çok okuma, çok araştırma. Akışında ilerlesin her şey ve en sağlıklı nasıl olacaksa o şekilde gelsin kucağına evlatcığın.
Ya kendi annen oldu mu kalcan yakinda. Ama kayinvalideyse konu uzaklasmk en iyisiEvet canım annemin yanında olması çok iyi birşeymiş ilk bende uzağa gitmeyi düşünüyordum ama iyiki gitmemisim
Bilmiyodum cnm ya sagol bnde yemem artk. Bn bilmiom yapmayi . Hazir paketleri de oluo aslinda puding paketi gibiBen evde yapılan çiğ köfteyi yiyebiliyorum hatta geçen yaptım esim yardım etti cigerde beta keroten diye bir madde varmış bebeğe zararliymis ben bilmeden yedim ama artık yemem
Ins cnm ikinciler ucunculer olsun bndr e yemek yapayim cocuk var die :) ilk degil aslinda iki kurtajim var cnm . Rabbim bunu kucagimiza almayi nasip etsin insbenim yapamama luksum yok :/ ilk hamilelik herhalde senin, kiymetini bil ikincide mecbur yapiyosun evlat var sonucta :))
Canım olabiliyormuş yediklerimin etkisi olabileceğini söyledi ve ekledi bazı bebeklerde bu olabiliyormus ssbeek iri doğuyormus ornegin benim kardesim 3 hafta önde gitmiş 55 cm e yakın 3 kilo 600 gr doğmuş hatta esim kardeşime takılıyor oğlan dayiya çeker galba oğlan geliyor da sana çekerse nasıl beslicez falan diyorCanım kafama bir şey takıldı da yanlış mı anladım bilmiyorum. Doktor çok yediğin için mi bebek bir hafta daha büyümüş dedi? Erken evrede ilk kez böyle bir şey duyuyorum da dikkatimi çekti. Benim de 10 günlük geç döllenmem var ama bebek aynı hızda devam ediyor.
O paketlerde de katkı maddesi var canım bende bilmiyordum ilk netten baka baka yaptımBilmiyodum cnm ya sagol bnde yemem artk. Bn bilmiom yapmayi . Hazir paketleri de oluo aslinda puding paketi gibi
Kadın doğumcu değilim:) kadın doğum hemşireliğinde eğitim alıyorum ve eğitim veriyorum. Mutlaka aynı yerden tekrar yırtılacak diye birşey yok tabiki, aynı kişi birbirinden farklı iki doğum yapabilir ama bünyeden kaynaklanan bir nedenden dolayı yırtılma gerçekleşmişse bu tekrarlayabilir. O nedenle doktorunla konuş bir önceki doğumunu, o seni yönlendirir. Doktora güvenmek çok önemli.Aramizda bir kadın dogumcumu var benmi öyle anladım eğer öyleyse bir sorum olucaktı benim kızım yedi aylık ve hamileyim iki dogumr arasi 14 ay olucak ve kizimda 42 haftada normal dogum yaptım günüm baya geçti fitile falan dogum yaptim kendi sancim olmadığı icin ve ben normal dogum diye direttigim icinmidir nedir yirtilmam çok fazla oldu 20 gün oturamadm bu dogumda arası çok olmadığı için otomatikmen aynı yerden kendiliginden mi yırtılır çok korkuyorum o acılar tekrar mi yasanacak diye yoksa iyilesmistir doktor farkli yerden kesebilir mi sırf bu sebepten sezaryan bile düşünüyorum o dikislerin acısını unutamiyorum
Benim kayinvalidem de cok yakın cok iyidir kendisi gelir evimi ttemizler falan ama anneme daha rahat söylüyorum şunu istiyorum bunu istiyorum diye o yüzden anneme gelmeyi tercih ediyorumYa kendi annen oldu mu kalcan yakinda. Ama kayinvalideyse konu uzaklasmk en iyisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?