Canım hatırlarsan benim zor başladı zaten, değerler yükselmedi, ilk doktorum dış gebelik dedi filan. O zamandan beri endişe yarattılar ben de. Üzerine böyle şeyler duyunca kalbim çarpıyor gerçekten.
günaydın hanımlar
ben iş yönünden çok yoğun bir hafta geçirdim. takipte geride kaldım. hamile olduğumu unuttum yoğunluktan. mide bulantılarım da bitti. sürekli sorun yaşayan hamişler kendinizi dinleyecek çok boş vaktiniz olduğu için mi hissediyorsunuz sorunları. tavsiyem oyalanacak bişeyler bulun. işe önce kızmıştım ama kendimi dinlemeye vakit bulamadığım için sorunlar da bitti. 12 martta ikili test için çağırdı dr.
herkese sağlıklı günler
Neden bu kadar bekletter seni yagünaydın herkese çok canım sıkkın moralim bozuk dünden beri çok kasık ağrım var resmen oyuyorlar içimi lekelenmem kanamam yok ama göğüslerimin acısı sertliği gitti ilçedeyim hastahaneye gittim rezillik diz boyu çarşamba ultrasonla bakılabilir dedi akşamı beklicem mecbur bi doktorun muaynanesinde ultrason varmış ona gidicem asıl kontrolüm cuma günü ister istemez stres yaptım inşallah bebeğime birşey olmamıştır olmaz
ben onları şikayet etmekten bıktım onlar hala insan sağlığını hiçe saymaya devam ediyorlar o dediğim goktoru arıcam bakayım belki akşamı beklemem gerekmez daha erken bakar bebeğimin iyi olduğunu görsem yeticek bana allahım sen bebeklerimizi bize bağışla inşallah aminnNeden bu kadar bekletter seni ya
Insallah canim aminben onları şikayet etmekten bıktım onlar hala insan sağlığını hiçe saymaya devam ediyorlar o dediğim goktoru arıcam bakayım belki akşamı beklemem gerekmez daha erken bakar bebeğimin iyi olduğunu görsem yeticek bana allahım sen bebeklerimizi bize bağışla inşallah aminn
seninle günümüz aynı, söylediğin şeyleri bende yaşamayabaşladım, galiba bebek gelişiyor yavaş yavaş o nedenle diye düşünüyorumBu arada ben bu aralar çok sık acikiyorum kizlar . hafta sonu bile Sabah 6.30 da kalkıp kahvaltı yapıyorum uykulu uykulu , günde beş altı öğün yiyorum yemezsem midem bulanıyor ve tansiyonum düşüyor ayağa bile kalkamiyorum . Kilo yapmayacak şeyler yemeğe dikkat ediyorum ama yine de bu kadar acikmam normal mi sizler ne durumdasınız ?
Herkese günaydın,Leo aldı sonunda Oscar'ı ya.
Ya kızlar yanlış anlamayın ama ben bu forumu hamilelik heyecanımı benimle bire bir yaşayanlarla paylaşmak, ufak sıkıntıları birbirimizle paylaşarak ortadan kaldırmak adına takip ediyorum. Yalnız son günlerde farkettiğim, dertler paylaşarak daha kompleks hale geldi. Herkes bir başkasının yaşadığı kötü durumu kendinde de olacağı inancını taşımaya başladı ve stres stresi kovalıyor. Sanıyorum ki bundan eşler, aileler de nasipleniyor. Akışına bırakmak çok mu zor? Ya da empati kurabilmem için daha öncesinde bebek mi kaybetmem gerekiyor? Kaldı ki ilk hamileliğinde de aynı stresi yaşayanlar gördüm. O kadar örnek sayabilirim ki.. Daha geçen gaflette bulunup bir mesaja" bende idrarda yanma yoktu, rutin kontrolde enfeksiyon tespit edildi" dedim. Yarım saat içinde "vay efendim bende de yok, acaba enfeksiyon mu kaptım"dan tutun, akabinde doktoruna saydırıp hayıflananlar gördüm. Dedim"hay dilimi eşek arısı soksaydı!". Bu sadece şahit olduğum bir sürü örneklemden biri. Demiyorum ki normal olun, olamayız ki ya tanrı mis gibi hormon vermiş, bir gün ağlayıp bir gün susunca çevremiz bön bön bakmıyor suratımıza. Ayrıcalıklarımız oluştu bir anda.Uzun lafın kısası, ki bunları son dönemde çok tekrarladım farkındayım; n' olur stres yapmayın. Şu mükemmel dönemin tadını çıkarın. Forumun gevşeklerinden ben bile dün ilk kez bir mesajın üstüne "acaba mı?" dedim. Sonra yersiz endişeme hayıflandım durdum. N' olur yanlış anlamayın. Üzülerek söylüyorum ki, bundan sonra forumun beni kötü etkilediğini düşündüğüm anda aranızdan ayrılacağım. Çünkü benim iyi olmam bebeğimin iyi olması, ağzımın içine bakan eşim ve ailemin de iyi olması anlamına geliyor. Kimsenin benim gereksiz stresim yüzünden mutsuz olmasını istemiyorum.
Bu arada ben bu aralar çok sık acikiyorum kizlar . hafta sonu bile Sabah 6.30 da kalkıp kahvaltı yapıyorum uykulu uykulu , günde beş altı öğün yiyorum yemezsem midem bulanıyor ve tansiyonum düşüyor ayağa bile kalkamiyorum . Kilo yapmayacak şeyler yemeğe dikkat ediyorum ama yine de bu kadar acikmam normal mi sizler ne durumdasınız ?
Herkese günaydın,
Umarım herkes iyi ve sağlıklıdır, güneşli mutlu bir gün olsun herkes için,
Söylediklerinde yanlış anlayacak hiçbir şey yok bence, zaman zaman eminim hepimiz aynı düşüncelere kapılıyoruz, mesela en son duyduğumuz kötü haberden sonra ben cumartesi günü akşam akşam kendimi acilde buldum ve emin olabilirsiniz sadece boş vesvese, gereksiz endişe yüzünden, kasıklarımda bir ağrı vardı, wcde peçeteye belli belirsiz çok çok açık kahverengi çok az bir leke geldi ve zaten içim daralıyordu ve kendimi acilde buldum, bebeği usgde görebilmek için. Etkilenmemek elde değil. Hepimiz de idrakındayız, söylenenler de mutlaka kötü niyetle söylenmiyor, ya önlem alınsın ya da bilinç katsın diye ama maalesef her zaman aynı etkiyi yaratmıyor sonuç olarak.
Mesela bir arkadaşımız canının çektiği yiyeceği söyledi, konu uzadı da uzadı,
Ben daha önceleri duyduğum efsanevi doğum hikayeleri ve merakımdan dolayı doğum videoları izliyordum, tecrübeli arkadaşlara sordum, izlememem gerektiği konusunda tavsiyede bulunmuşlardı ve konu bitmişti, dün tekrar bir arkadaşın gözünün korkmasından dolayı yeniden gündem oldu,
Bir arkadaşımız acı kaybından bahsetti, başka bir arkadaşımız, üstelik kendisi de aynı acıyı daha önce yaşamış birisi olarak, ilk defa doğum yapacak olan bizim gibi arkadaşların kötü etkilenme ihtimalini bizim yerimize düşünerek sadece endişesini dile getirdi, ama haklı olarak acıyı yaşayan arkadaş duruma çok üzüldü, haliyle ben de sonucun buraya gelmesine çok üzüldüm,
Buraya katılım farklı zamanlarda farklı kişiler tarafından gerçekleştiği için, kesin ve katı bir çerçeve ile foruma ait olmasa da, kendi başlığımıza ve kendi psikolojimize iyi gelecek kurallar da belirlense, böyle sanal bir ortamda farklı katılımcıların olacağı bir yerde bu kuralları muhafaza etmek çok mümkün olmayacak düşüncesindeyim, belki de yanılıyorumdur, bu benim görüşüm.
Keşke sürekli güzel haberler duysak, güzel haberler versek, sürecin gerçekten tadını çıkartabilsek, sırf yine duyduğum kötü haberlerin beni olumsuz etkilemesinden dolayı alışveriş yaptım bebişe, moral olsun diye ve burada iyi bir enerji düşüncesiyle paylaştım, onda bile en az 3-4 farklı olumsuz diyemesem de kendi düşüncesiyle eş olmadığı için eleştirel yaklaşım aldım, yine cmtsi günü üzücü haberin üzerine ortamın etkisi dağılsın diye bebeğimin iyi olduğu haberini paylaştım ama tepki veren bile olmadı, ama bu yüzden kimseye yorum yapamam, hakkım yok, sadece dediğin gibi ortam gerçekten bana ve bebeğime ve haliyle çevreme kötü etkie diyorsa uzak durabilirim, hassasiyetin ve farkındalığın için de teşekkür ederim.
Ben normalde yüksek bel, boyfriend ya da moms jeans denilen kotları seviyorum, çizmelerle streç de severim ama daha nadir giyiyorum. 1,5 kg gibi bir artış var ama karnım çıktı biraz ondan herhalde kotlarımın 2 gündür bel kısmı ofiste çok rahatsız etti, dün ilk defa dolaşmaya çıkarken hamile pantolonumu giydim aşırı rahatmış, parkta yürüdük kayınvalidemle, oturduk kalkttık , çok rahatmış gerçekten, bugün işe gelirken de giydim, sanırım ben artık geçtim hamile pantolonuna , çünkü gerçekten aşırı rahat, günde 5 defa da wc gidiyorum, yok kemerdi, yok düğmeydi ,yok fermuardı derdi de yok, indir çek çok pratik vallahikizlar benim gibi erken haftada hamile pant.giymeye baslayan var mi?
benim kotlarim cok dar bu yuzdende icine giremiyorum artik daha dogrusu gobegim sigmiyor :))
esofman giymektende sıkıldim :/
oglumda giydigim pant.lardan giysem olur mu yaaaa
yeni pant.alicamda iyice yazliklar ciksin diye bekliyor yoksa sicakta o pant.lar hic cekilmiyor :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?