Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    306
günaydın hanımlar
ben iş yönünden çok yoğun bir hafta geçirdim. takipte geride kaldım. hamile olduğumu unuttum yoğunluktan. mide bulantılarım da bitti. sürekli sorun yaşayan hamişler kendinizi dinleyecek çok boş vaktiniz olduğu için mi hissediyorsunuz sorunları. tavsiyem oyalanacak bişeyler bulun. işe önce kızmıştım ama kendimi dinlemeye vakit bulamadığım için sorunlar da bitti. 12 martta ikili test için çağırdı dr.
herkese sağlıklı günler
 
Buraya da selam vermek istedim çok yazamadım da okuyorum. Doğum ekim de görünse de ilk çocuğumda da 2 hafta erken sancı gelince doğum basladi ve ocak değil aralık annesi oluverdim :) doktorum 7 ekim gibi görünse de erken gelebilir yine dedi ve ben de eylül annesi olabilirim . Sevgiler.
 
Canım hatırlarsan benim zor başladı zaten, değerler yükselmedi, ilk doktorum dış gebelik dedi filan. O zamandan beri endişe yarattılar ben de. Üzerine böyle şeyler duyunca kalbim çarpıyor gerçekten.

ya zaten olay dogal surecinden oyle bi cikti ki.. hakikaten bazen dusunuyorum bu kadar hasarlimiyiz nesil olarak yoksa piyasasi olussun diye mi bazi seyler bu kadar abartilip bu kadar yogun takibi yapiliyor.

4 yil onceki basligi gidip okudum sorun bende mi diye meraktan. kimse betasi su kadar artmis su gun soyle olmus olcum falan yapmamis. simdi kisler bireysel olarak takibini yapip panikliyorlar. reglimin gecikip pihti gibi dokuldugunu bildigim sayisiz zaman var. beta takibi yapmis olsam belki bebek kaybettim diye psikolojimi bozup benimkiler tutunmuyor diye dusunup sonrakilerin tutunmasini da engelleyecektim. ama ben birak betayi test bile yapmadim ki 2 haftayi gecene kadar 28lik periyodum olmasina ragmen.

ciddi problem yasayan insanlari tenzih ediyorum kesinlikle, kaybetmek zor, acisi korkusu bambaska. ama daha normal bir hamilelikte bile bu kadar bireysel gidip kan verme leblebi seker gibi progestan alma hatta `yok doktorum vermedi ama tutunmasina yardimci oluyor sende al` diye oneren bile gordum.. ya o bebek sagliksizsa ve tutunmayacaksa progestan onerip belki daha uzun kalmasina, kayip acisinin buyumesine sebep oluyorsam diye dusunulmuyor.

4 sene onceki baslik bi arkadasin hamile oldugunu ogrenmesiyle acilmis. bu basligin ilk 30 sayfasi aday adaylariyla dolu. demiyorum kimse totem yapmasin ama basi bu kadar riskli ve elemeli bir surecte cidden psikolojik olarak kotu hissediyor insan. oyle baslayinca da iyi gidecegi olanlar bile iyi gidemiyor belki, kim bilir?

ay cok dolmusum galiba ama bu dogal ve en guzel sureci kontrol etmeye calismayi artik birakmamiz lazim-sorunlar yasayan arkadaslari yine ayirarak soyluyorum-. donup dolasip psikolojimiz kimyamizi, kimyamiz bebeklerimizi etkiliyor.
 
günaydın herkese çok canım sıkkın moralim bozuk dünden beri çok kasık ağrım var resmen oyuyorlar içimi lekelenmem kanamam yok ama göğüslerimin acısı sertliği gitti ilçedeyim hastahaneye gittim rezillik diz boyu çarşamba ultrasonla bakılabilir dedi akşamı beklicem mecbur bi doktorun muaynanesinde ultrason varmış ona gidicem asıl kontrolüm cuma günü ister istemez stres yaptım inşallah bebeğime birşey olmamıştır olmaz
 

aynen katiliyorum.. vaktimiz bol derdimiz az :)) allah dert vermesin hicbirimize..
 
Günaydın kızlar... Sizlere hak veriyorum olbey R rootstock Homely_angel , bende bu konuyu şöyle dile getirecektim. En son 29 ocakta doktora gitmiştim, bugun 29 Şubat benim kontrol günüm saat 14:00 de randevum. Son 3 gündür acaba kalbi durdu da bilmiyomuyum anlamıyomuyum diye içim içimi yiyor, kafamda hep bu düşünce, eşime söylesem oda üzülecek kafasına takacak diye ağzımı da açmıyorum, nolur yanlış anlaşılmasın asla kimseyi zan altında bırakmak değil niyetim, ama inanın üzülmemek kafaya takmamak elde değil... yani ne desem nasıl desem bilemiyorum, kayıplara çok çok üzülüyorum, insanız, kadınız, üstüne bir de hamileyiz, ya benimde bebeğim ........ diyor insan elde olmadan. Bu durum sanırım sağlığımı da etkiledi, bu sabah inanılmaz midem bulanıyor su bile içemiyorum
 
Neden bu kadar bekletter seni ya
 
Neden bu kadar bekletter seni ya
ben onları şikayet etmekten bıktım onlar hala insan sağlığını hiçe saymaya devam ediyorlar o dediğim goktoru arıcam bakayım belki akşamı beklemem gerekmez daha erken bakar bebeğimin iyi olduğunu görsem yeticek bana allahım sen bebeklerimizi bize bağışla inşallah aminn
 
Bende sayfadaki olumsuz havadan şikayetçiyim gerçekten etkileniyor insan. Tabiki büyük sorun yasayanlar ve bebeğini kaybedenlere bişey diyemem Allah sabır versin ama insanın aklına yok yere karpuz kabuğu düşürenler var . Geçen eşim bile kızdı okuma orayı kötü etkileniyorsun diye. Lütfen biraz daha pozitif olalım ve güzel şeylerden bahsedelim .
 
Insallah canim amin
 
Bu arada ben bu aralar çok sık acikiyorum kizlar . hafta sonu bile Sabah 6.30 da kalkıp kahvaltı yapıyorum uykulu uykulu , günde beş altı öğün yiyorum yemezsem midem bulanıyor ve tansiyonum düşüyor ayağa bile kalkamiyorum . Kilo yapmayacak şeyler yemeğe dikkat ediyorum ama yine de bu kadar acikmam normal mi sizler ne durumdasınız ?
 
seninle günümüz aynı, söylediğin şeyleri bende yaşamayabaşladım, galiba bebek gelişiyor yavaş yavaş o nedenle diye düşünüyorum
 
Herkese günaydın,
Umarım herkes iyi ve sağlıklıdır, güneşli mutlu bir gün olsun herkes için,
Söylediklerinde yanlış anlayacak hiçbir şey yok bence, zaman zaman eminim hepimiz aynı düşüncelere kapılıyoruz, mesela en son duyduğumuz kötü haberden sonra ben cumartesi günü akşam akşam kendimi acilde buldum ve emin olabilirsiniz sadece boş vesvese, gereksiz endişe yüzünden, kasıklarımda bir ağrı vardı, wcde peçeteye belli belirsiz çok çok açık kahverengi çok az bir leke geldi ve zaten içim daralıyordu ve kendimi acilde buldum, bebeği usgde görebilmek için. Etkilenmemek elde değil. Hepimiz de idrakındayız, söylenenler de mutlaka kötü niyetle söylenmiyor, ya önlem alınsın ya da bilinç katsın diye ama maalesef her zaman aynı etkiyi yaratmıyor sonuç olarak.
Mesela bir arkadaşımız canının çektiği yiyeceği söyledi, konu uzadı da uzadı,
Ben daha önceleri duyduğum efsanevi doğum hikayeleri ve merakımdan dolayı doğum videoları izliyordum, tecrübeli arkadaşlara sordum, izlememem gerektiği konusunda tavsiyede bulunmuşlardı ve konu bitmişti, dün tekrar bir arkadaşın gözünün korkmasından dolayı yeniden gündem oldu,
Bir arkadaşımız acı kaybından bahsetti, başka bir arkadaşımız, üstelik kendisi de aynı acıyı daha önce yaşamış birisi olarak, ilk defa doğum yapacak olan bizim gibi arkadaşların kötü etkilenme ihtimalini bizim yerimize düşünerek sadece endişesini dile getirdi, ama haklı olarak acıyı yaşayan arkadaş duruma çok üzüldü, haliyle ben de sonucun buraya gelmesine çok üzüldüm,
Buraya katılım farklı zamanlarda farklı kişiler tarafından gerçekleştiği için, kesin ve katı bir çerçeve ile foruma ait olmasa da, kendi başlığımıza ve kendi psikolojimize iyi gelecek kurallar da belirlense, böyle sanal bir ortamda farklı katılımcıların olacağı bir yerde bu kuralları muhafaza etmek çok mümkün olmayacak düşüncesindeyim, belki de yanılıyorumdur, bu benim görüşüm.
Keşke sürekli güzel haberler duysak, güzel haberler versek, sürecin gerçekten tadını çıkartabilsek, sırf yine duyduğum kötü haberlerin beni olumsuz etkilemesinden dolayı alışveriş yaptım bebişe, moral olsun diye ve burada iyi bir enerji düşüncesiyle paylaştım, onda bile en az 3-4 farklı olumsuz diyemesem de kendi düşüncesiyle eş olmadığı için eleştirel yaklaşım aldım, yine cmtsi günü üzücü haberin üzerine ortamın etkisi dağılsın diye bebeğimin iyi olduğu haberini paylaştım ama tepki veren bile olmadı, ama bu yüzden kimseye yorum yapamam, hakkım yok, sadece dediğin gibi ortam gerçekten bana ve bebeğime ve haliyle çevreme kötü etkie diyorsa uzak durabilirim, hassasiyetin ve farkındalığın için de teşekkür ederim.
 
Tıp fakültesine yolladı doktor ikili test icin cinsiyet için ohooo dedi daha erkenmis
 

Ben tiksinme esigini henuz gecemedim ama ozellikle 20li haftalarda elim ayagim titreyerek aciktigimi cok net hatirliyorum. Normal surectesindir diye dusunuyorum canim. Hep boyle guzel endiselerimiz olsun insallah
 
kizlar benim gibi erken haftada hamile pant.giymeye baslayan var mi?
benim kotlarim cok dar bu yuzdende icine giremiyorum artik daha dogrusu gobegim sigmiyor :))
esofman giymektende sıkıldim :/
oglumda giydigim pant.lardan giysem olur mu yaaaa
yeni pant.alicamda iyice yazliklar ciksin diye bekliyor yoksa sicakta o pant.lar hic cekilmiyor :))
 

Burada kaldigimiz evin ev sahibi Polonyali bir cocuk doktoru, ayni zamanda komsumuz. Hamileligimi ogrendigim ilk zamanlarda, hepiniz gibi ben de iyi doktor arayisina girdim ve ulkede hicbir doktoru tanimiyordum. Gayri ihtiyari, sektorden tanidiklari olur dusuncesiyle kendisine gittim. 4 haftaliktim sanirim, hamilelik sureci icin doktor tavsiyesi istedim. Bana ''Neden? Hasta misin ki?'' dedi. Ben de ''Ne alakasi var, sadece bebegin iyi oldugunu gormek istiyorum, doktora gitmek ve sureci nasil degerlendirecegimle ilgili bilgi almak istiyorum'' dedim. O da bana ''Hastalarin doktora ihtiyaci olur, sen hasta degil hamilesin'' dedi. Hayatimda yeme-icme kadar dogal bir surece girdigimi ve 3. aydan sonra doktora gitmem gerektigini soyledi. Ben tabi halen ''Olur mu canim, bunun iste dis gebeligi var, bos gebeligi var, iste dis gebelikte fallop tupu patliyor'' da bilmem ne(forum neferi), bir suru sey saydim. Adam katir katir gulmeye basladi. ''O dedigin hamileligin %5 lik kisminda olusuyor. Ayrica agridan yerinde oturamazsin dedi.Bu kadarlik dilim icin mi hemen doktora kosma ihtiyaci hissediyorsun?'' dedi. Tabi esim de o ara gulmekten yerlerde. Ben adami bastirmak icin ''ama iste...'' li durumlar siraliyorum surekli. Bir yandan esime de saydiriyorum'' Manyak midir nedir ya 12 haftalik olsun diyormus. yok ya'' falan filan. Nitekim sindiremedim durumu ve kendim doktor arayisina girdim. Inanir misin, gittigim hicbir doktor 8 hafta dolmadan doktor randevusu vermedi. Yani 1 ay beklemek gerekecekti. Gecti surec ve keseyi, bebegi, kalp atislarini her seyini gormus duymus olduk. Hatta doktorum bana '' birkac hafta sonra gelmis olsan ikili testini de aradan cikarirdik'' dedi. Buradaki duzende, adet donemindeki kanaman gibi yogun kanamalar gormedigin surece, belirlenen haftalardan once doktor kontrolunu onermiyorlar. Hatta yasak. Sonraki arastirmalarimda da Avrupa' da ilk ultrason muayenesinin ayni burada oldugu gibi 8 haftadan once olmadigini ve hatta Ingiltere` de 12 haftadan once ultrason muayenesi gerceklesmedigini ogrendim(farkliysa oralarda yasayan arkadaslar yesillendirsinler). Simdi kalkip kims
e demesin 'Yok efendim oradaki sistem duzgun olsaydi anne sutune karsi cikmazlardi hebele hubele'' . Her sistemin kendine gore dogru ve yanlislari var. Ben Turkiye' de kadinlarin bu psikolojiye burunmelerinin bir sebebinin de bizim saglik sistemimiz oldugunu dusunuyorum. Hamilelere hasta muamelesi gosteriliyor ve ilk haftalardan bit kadar kese gorundu, kese buyudu ama bebek yoktu, bebek vardi kalbi nerdeydi, aha da kalbi atti diye sinir stres ne varsa alip goturuyor. O surecte zaten forumda hatim indirildigi icin en buyuk felaket senaryolarinin bas rolleri oluyoruz. Kimseyi ozellikle yargilamak degil amacim, buyuk ihtimalle Turkiye' de olsaydim ben de ayni kafada olacaktim. Suan cok daha bilincli hareket ediyorum. Doktorum da surecin cok normal oldugunu ve asla hareket kisitlamasina gitmemem gerektigini soyledi. Ben tabi o gazla o haftalardan su bulundugumuz haftaya kadar bungee jumpingten tut, tarzan gibi dagdan daga zipline, quid bike ile vadi turu, 1100 metrelik dag tirmanisina kadar nerede adrenalin var oradaydim. Ve sana yemin ediyorum, evde kaldigim surecte olan agrilarim da, istahsizlik problemim de kayboldu gitti. Tabi herkes benim gazla hareket etmesin. Esim '' Hatuna ne verdilerse oturtamiyoruz kicinin ustune'' diyor. Cok sukur bebek de saglikli, gecen hafta bahsetmistim. Bundan sonrasi Allah' in takdiri. Cunku biliyorum ki, eger ona bir sey olacaksa benim en derin uykumda da olur, olmayacaksa 20 kg tas tasisam da olmaz(tasimayin ). Ben elimden geleni, hayat duzenimde cok degisiklige gitmeyerek ve duzgun beslenerek yaptigim inancindayim. Ve bir insani en saglikli yapan seyin mutlulugu oldugunu dusunuyorum.
 
Ben normalde yüksek bel, boyfriend ya da moms jeans denilen kotları seviyorum, çizmelerle streç de severim ama daha nadir giyiyorum. 1,5 kg gibi bir artış var ama karnım çıktı biraz ondan herhalde kotlarımın 2 gündür bel kısmı ofiste çok rahatsız etti, dün ilk defa dolaşmaya çıkarken hamile pantolonumu giydim aşırı rahatmış, parkta yürüdük kayınvalidemle, oturduk kalkttık , çok rahatmış gerçekten, bugün işe gelirken de giydim, sanırım ben artık geçtim hamile pantolonuna , çünkü gerçekten aşırı rahat, günde 5 defa da wc gidiyorum, yok kemerdi, yok düğmeydi ,yok fermuardı derdi de yok, indir çek çok pratik vallahi
 
Kızlar izninizle bu nokta bir şeyler yazma gereği duydum. Hepimizin psikolojik olarak ne kadar etkilendiğini bu sabah ki mesajlardan görmüş olduk. Hiç istemesek de üzücü haberler alıyoruz maalesef. Ve bu haberlerde özellikle biz ilk hamileliğini yaşayanlar başta olmak üzere her şeyi kendimize yormaya başlıyor, stresimizi tavan yapıyoruz ki hiç olmaması istenen bir şey. Dolayısıyla şöyle bir hatırlatma yapmak istedim;

HEPİMİZ AYRI BEDENLERDE AYRI MİNİK BEDENLER BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ. HERKESİN HAMİLELİĞİ BİRBİRİNDEN FARKLI, HATTA BİR ANNENİN İKİ HAMİLELİĞİ BİRBİRİNDEN APAYRI OLABİLİYORKEN KENDİMİZİ BOŞUNA ÜZÜYORUZ.

ALLAH BEBEKLERİMİZE DÜNYAYA GELMEYİ NASİP ETTİYSE, ZAMANI GELDİĞİNDE DOĞUMUMUZ DA HER NE ŞEKİLDE UYGUN İSE ÖYLE OLACAKTIR.

BİZ KENDİMİZE İYİ BAKALIM VE HER PÜRÜZÜ BÜYÜTÜP YOLUMUZA ÇIKAN BİR KAYA YAPMAYALIM DERİM.

SÜREKLİ ENDİŞE MESAJLARI YERİNE BU MUCİZENİN KEYFİNE VARIP, ŞÜKREDELİM.


Bu zamana kadarki kayıpların acısını paylaşıyor, hepimizin çeyreğini bitirdiği bu güzel yolculuğu hep mutluluklarla geçirmeyi diliyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…