Öncekinde ilk dönem medipole gitmiştim cnm ama baska bir doktordu. Neyse ben bakınayım cok sağol :)
yok çok şükür riskli değil, ilk gebelik. 12. haftadayım şu andacanim boyle damdan duser gibi sormus olucam kusura bakma ama riskli gebelik mi seninki? onceden kayip hikayesi ya da ilk gebelikse testleri geciktirebiliyorlar. benim ilk gebeligimde doktorumun ilk sozu ilk gebeliklerin %30u cesitli nedenlerle tamamlanamaz o yuzden 3 aydan once kimseye soylemezseniz iyi olur demisti. ve yanilmiyorsam 10-11 hafta civari yapmisti bu testleri. belki o nedenledir dicem ama yine de doktorunun komik cevabini aklamaz tabi..
Noldu merak ettim neye tutturdu ? Sen yine aman büyük konusma da :) en son kız bana uymaz dedin bak basına geleni.:)hahahhahaha :)) valla oglanla sabah oyle bi kriz yasadim ki ikinciyle ilgili ciddi suphelerim var artik( bi tanesi daha bisi icin inat ederse sonuc kendi icin hiiiiiic iyi olmaz onu demis oliim :)))))))))
Anadolu sağlık merkezi su tuzlada mı ne büyük hastane değil mi? Eski john hopkins?Kanı sadece ilk dönem vermiştim ben, yani hamile miyim diye. Onun için alınmıştı. birde bir kaç gün öncede ikili test yapıldı. İstanbuldayım. Anadolu Sağlık merkezine gidiyorum. Onun dışında başka hiç bir şey yapılmadı bana. Bak tedirgin oldum şimdi
Bizimkiler benim cocugum olmasından korkuyorlardı annemin yanında doktor çocuğun olmayabilir dedi o yüzdende bu ilgi birazKız benim ki iki taraftan da ilk torun ama kimse beni sallamıyor bir tek kayınvalidem arıyor canın bir şey istiyor mu diye :))
Böyle bir rahatlık söz konusu :)
Hanımlar merhaba,
Forumu başından beri günlük olarak takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum.
Tüm bebişlere maşallah öncelikle.Sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah.
Ben şu anda 11+4 deyim.
Pazartesi 2 li tarama testimizi yaptıracağız.inşallah.
Bu benim ikinci hamileliğim.Ama anladım ki hiçbiri birbirine benzemiyor.İlk hamileliğim sorunsuz sıkıntısız geçmişti ama bu defa midemle çok sorunlarım var.
Yazdıklarınızdan okuduğum kadarıyla midesiyle ilgili problem yaşayan yok sanırım, benim özellikle yemeklerden sonra olmak üzere, tüm gün ve hiç geçmeyen mide kaynaması,mide yanması ve bazen nadir olarak hafif bulantı yaşıyorum.Bu durumu yaşayan var mı?
Bu hafta geçecek, bu hafta geçecek diye bekliyorum ama maalesef geçmiyor. Mide kaynaması için doktorumun verdiği bir şurubu içiyorum ama o da bana çare olmuyor
Evet orası, doktordan yana hiç bir sıkıntım yok, her türlü soruya sorguya açığım diyor :) ama bende kan falan alınmayınca nasıl yaa falan oldum. mail attım o da güzel bir uslüp ile dönmüş ama tabi ki merak ediyoruz, bir can taşıyoruz, yavrularımızı, en değerlilerimizi.. herkesin yoğurt yeme şekli farklı işte, bilemiyorsun ki..çalışıyorum işteyim, sağlık ocağındaki hemşireyi arayacağım öğlen.Anadolu sağlık merkezi su tuzlada mı ne büyük hastane değil mi? Eski john hopkins?
Canım tedirgin olma suan öyle cok korkunc riskli bir durumda değilsin sadece sen git normal sekilde testlerini yaptır ama süpheyle yasayacagıma ben olsam doktorumu değiştirirdim. En basitinden üslubu hoş değil bence endişeni görünce bir açıklama yapması dogru olurdu. Tabi ki biz doktorları sorgulamıyrouz ama sonucta beyni olmayan yaratıklar da değiliz endişelenip soru sormak en doğal hakkımız. O zaman agzımızı acmayalım yani olmaz öyle. Sen bugün evdeysen ya sağlık ocağına ya da başka bir doktora git böyle böyle temel testlerim henüz yapılmadı de. Yaptırmak istiyorum de. Neden endişe yaşayasın boşuna. Hayır anlatsa tamam diyeceğiz de bsy de demiyor
Canım bende 7 haftalıkken başlayıp 11. Haftaya kadar devam etti mide şikayetleri en iyi gelen şey ılık süt. Birde bana doktorum rennie duo vermişti ama kullanmadim fazla sadece gece uykudan uyandıracak şekilde olursa iciyordum birde bazı yiyecekler mide yanmasını arttırabiliyor onlardan uzak duruyordum. Sukur geçti şimdi sadece kokuya hassasiyet var o kadarHanımlar merhaba,
Ben şu anda 11+4 deyim.
Bu benim ikinci hamileliğim.Ama anladım ki hiçbiri birbirine benzemiyor.İlk hamileliğim sorunsuz sıkıntısız geçmişti ama bu defa midemle çok sorunlarım var.
Yazdıklarınızdan okuduğum kadarıyla midesiyle ilgili problem yaşayan yok sanırım, benim özellikle yemeklerden sonra olmak üzere, tüm gün ve hiç geçmeyen mide kaynaması,mide yanması ve bazen nadir olarak hafif bulantı yaşıyorum.Bu durumu yaşayan var mı?
Bu hafta geçecek, bu hafta geçecek diye bekliyorum ama maalesef geçmiyor. Mide kaynaması için doktorumun verdiği bir şurubu içiyorum ama o da bana çare olmuyor
Çok şanslısın o zamanCanım bende 7 haftalıkken başlayıp 11. Haftaya kadar devam etti mide şikayetleri en iyi gelen şey ılık süt. Birde bana doktorum rennie duo vermişti ama kullanmadim fazla sadece gece uykudan uyandıracak şekilde olursa iciyordum birde bazı yiyecekler mide yanmasını arttırabiliyor onlardan uzak duruyordum. Sukur geçti şimdi sadece kokuya hassasiyet var o kadar
Doktorların işine karışılmaz belki ama bu testleri çoğu doktor 9-11. haftalar arasında yaptı. Senin doktor daha farklı takılıyor anlaşılan :)ben işte mail attım kan idrar hepatit vs yapılmadı ne zaman yapılacak dedim o da zamanı gelince yapılacak demiş
bilemedim bende işteDoktorların işine karışılmaz belki ama bu testleri çoğu doktor 9-11. haftalar arasında yaptı. Senin doktor daha farklı takılıyor anlaşılan :)
Noldu merak ettim neye tutturdu ? Sen yine aman büyük konusma da :) en son kız bana uymaz dedin bak basına geleni.:)
geeeelll geeeelll yeditepeye geeellll :)) bak yenidogan yogun bakimi da var.. doktorum ilk hamileligimdeki kadar super ilgili diil ama genel olarak seviyorum tarzini..
Amin hepimiz inşallah.
Yemek az az da olsa yiyebiliyorum. Ama evde yemek pişiremiyorum soğan kokusundan
Doktorumun bana verdiği ilaç da renie, aynı şekilde ben de aşk yaşıyorumama fayda etmiyor fazla.
Karbonatı ben de deneyeyim.
Ben kendime neyin iyi geldiğini bulamadım henüz.Burada yazılan herşeyi denedim, süt de dahil olmak üzere.Hatta tüm önerileri marketten alıp masama diziyorum, gün boyu hepsini tek tek deniyorum.Ama yok bitmiyor.
İlk hamileliğimde de son zamanlarda hafif kaynamalar oluyordu ama bu defa çok erken başladı.Umudum 3 ayın dolması
haha sakin ayol relax olun azıcık derin derin nefes alın rahatlayınay hakkaten ya kabus gibiyim... kecinin sevmedigi ot burnunun dibinde biter derdi rahmetli ananem benim de hep oyle oluyo.
anlat dedin uzun olcak bastan uyarayim. edebiyatci degilim ama cok akici yazarim ona gore :)
benim sapsik oglum, mercedes jeepi var minik bi tane onun tekerlegini kirmis. dun aksam yapistirdim yerine kurusun diye rafa kaldirdim. yarin kahvaltidan sonra oynarim di mi anne dedi. oynarsin tabi evladim dedim.
sabah kahvalti etmeden oynamak istedi mizirdanmasin zaten surda 2 saat gorusuces diye ok dedim `ama cagirinca kahvaltiya gel`. cagirdim gelmedi. gittim ama sozlesmistik diye anlattim `iki dakika daha veriyorum sana sonra bahane yok` dedim. ok mi ok. iki dakika sonra cagirdim mizir mizir geldi agliyo falan. hadi aglamadan kahvaltimizi hizlica edelim ki servisin gelene kadar yine oyuna zaman kalsin.
neyse bi sekil avuttum yaptik kahvaltiyi gitti oyuna. az sonra bi ciglik ve aglama.. `simdi ben bunu nasil cikaricaaamm` benim sapsik kinderden cikan minik oyuncagi jeepin icine sokmus. bi de o minik parmaklarla arka koltuga itmis cikmiyo tabi haliyle. getirdi bana yardim istedi. benim parmaklar dolma tabi iceri zor sokuyorum. salladim falan cikmiyo. aksam babadan yardim isteyelim dedim. ama nasil aglayip tepiniyo ciksimis daa oynicakmis daa babayi arayalimmis daaa. baban telefondan bisi yapamaz ki dedim yolladim iceri.
hala agliyo baktim gittim yanina aldim kucagima. bak dedim servisin gelmesine yarim saat kaldi. bu sureyi aglayarak gecirmek istersen saygim sonsuz. ama yerinde olsam baska birseyle oynardim. cunku biliyorum servis gelince yeterince oynayamadim diye yine aglicaksin. ama benim sevgili oglum yine dinlemedi tepinmeye aglamaya devam etti. ben 10 dakika boyunca baska seyle oynayalim sunu yapalim bunu yapalim diye ikna etmeye calistim. bizimki en son aldi arabayi yerlere vurmaya basladi. benim icimdeki alev alev seytan ortaya cikti tabi..
bi dunya bagirdim koltuklari falan tekmeledim bildiin -malum modern ebeveynleriz vuramiyoruz veletlere- son noktada beni cildirttigi icin tebrik edip ciktim odadan. son 20 dakikasini koltukta oturup cit cikarmayarak gecirdi. ben tabi mutfakta sozde masa topluyorum ama ne varsa firlattim evyeye. hala daha elim ayagim titriyo essek yuzunden.
esim hormonlarin farkli tabi senin simdi diye yatistrmaya calisiyo falan telde ama ona da kukredim. heee anam hee bi benim hormonlar degisik oglan hic manyaklik etmemis diye. simdi acilen bu adrenalin yukunu bosaltmam lazim. gidip kosayim diicem ama karnimdakine yazik. hazirlanip yuzmeye gideyim barievde hic is yokmus gibi
ben daha soylemedim kafam rahat :)) kimse sallicak mi sallamicak mi diye dusunmuyorum. gerci bizimkiler palazlandi iice benim 4 yegenim var esimin 2 bizde bi ara hayirli olsun dogurmussun derler o kadar herhalde
Hanımlar merhaba,
Ben şu anda 11+4 deyim.
haha sakin ayol relax olun azıcık derin derin nefes alın rahatlayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?