Teşekkür ederim canım, gerçekten duymak iyi geliyor, körü körüne onay beklemek değil de, bir dış sese, bir objektif yoruma yaşayandan, bilenden duymaya ihtiyacım var, bakıcı tercihine gitsem, sonuc daha iyi olmaz, bir yabancıyı eve almak zor, bakıcının evinde bakımına müsade etmem zor, ama kreşlerde 24 saat takipli kamera koymuşlar,Canım hiç yanlış düşünmüyorsun, ben de kreş yanlısı biriyim. Kendim de 6 aydan sonra kreşte büyümüşüm, annem hep söyler bakıcıya, büyüklere vermektense en iyisini yaptım diye. Kardeşim de aynıydı, çok güzel bir çocukluğumuz oldu. Temizlik konusuna gelince galiba çocuktan sonra biraz daha değişirsin. Yanlış anlama hastalık seviyesinde değilim demişsin ama gidişat oraya doğru gidiyor belli ki.Çocuk doğduktan sonra eve çok bakamayacağın ve her seferinde onunla ilgilenmek zorunda kalacağın için insanın ister istemez kuralları da kırılıyor. Senden kat kat beter arkadaşım şuan çocuk için bir çok şeyi salmış durumda. İyi ki böyle olmuş diyoruz zira titizliğinden hepimize bunaltı gelmişti. Zaten insan 10 parçaya bölünemiyor, çok doğal yollardan geliyorsun bu sürece.
çok güzel güle güle kullansın inş. fiyatı ne kadar acabaKızım icin istediğim oda takımı boyle Nasıl :)
Tavsiyen, görüşün için çok teşekkür ederim canım ,mesleğinden de ötürü görüşün gerçekten değerli benim için. Düşük tehliken için de geçmiş olsun, dikkat et kendine. Senin ne güzel öyle bir imkanın var, ama maalesef benim yokCanım ben de senin gibiydim temizlik konusunda seni anliyorum o yuzden. Ama hamileligimin ilk başından beri yapamiyorum çünkü dusuk tehlikem vardı şimdi korkuyoruz zaten doktorumda hassas davran biraz dedi. Ben anaokul öğretmeniyim tavsiye etmiyorum çocuğu 4 aylıkken krese vermeyi. En çok anneye muhtaç dönemini baskasiyla geçirmesi bebekte olumsuz etki oluşturuyor. Bende oglusumu 1 yaşına kadar bakıp çalıştığım yerde yanıma alcagim baskasına emanet etmek istemiyorum 4 yaşına kadar.
Çok teşekkür ederim canım, gerçekten bu tarz örnekleri çok yaşamasam da çok duyuyorum, çok muhabbet tez ayrılık getirir derler, gelsinler torunlarını sevsinler, gitsinler ama insana minnet borcu hayat boyunca ödenmiyor, bir gün bir şey söylenirse başa kakma babında(öyle insan değil kayınvalidem ama her ihtimali değerlendiriyorum) ben kafamdan kolay kolay atamam, buna da pek pay vermek istemiyorum., eşim uygun dilde söyleyecektir kreş durumu netleşince , o bu konuda benden daha iyi, ben yumuşak yüzlüyüm, kıracağım üzülecekler diye bir şey söyleyemiyor, sonra kendim çok üzülüyorum.Bebegini nasil buyutmek istedigin sizin karariniz.ne kadar iyi olursa olsun kayinvalidenler ama malesef ki ev ev ustune olmaz.ya da yakinina tasindilar diyelim.belki belirli bir muddet karismicaklar daha sonra emin ol karismaya baslicaklar.incitmeden tesekkurunu iletsen ve bebegini krese vermeyi dusundugunu dile getirmelisin ama kirmadan tabi ki.biz ayni sehirdeyiz kayinvalidemle.evlerimiz cok yakin olmamasina ragmen karisiliyor.esimi halen buyutemiyor gozunde.telefonla surekli yedin mi ictin mi tarzinda muhabbetler.ne kadar iyi olurlarsa olsunlar muhakkak bi noktada karisacaklar.onemli olan sen kararini yavas yavas dile getirmelisin bu benim fikrim.
Kızım icin istediğim oda takımı boyle Nasıl :)
Yaa işte ben biraz fazla hassas, fazla detaycıyım, klasik yengeç burcu kızıyımcanım yaa uzun uzun yazmşssın hepsini okudum baya düşünüyosun bu konuyu belli ama 4 aylık daha çok küçük değil mi kreş için en az 1 yaşına kadar idare edersniz sonra verirsin diye dşünüyorum ama dğoduğunda herşey hallolur bi şekilde çok kafanı yorma şimdiden elbete fedakarlıklar olacak,çok ince detaylı herkesin açısından düşünmüşssün ama herkes biraz anlayış gösterir sen düşünme hallolacaktır
Evet çok güzel meslek çünkü meleklerle birlikte vakit geciriyorsun hele uyumalari o kadar tatlı kiiAhaha yazmışsın anaokulu öğretmeniyim diye çok pardon. :) Ne güzel meslek yahu çocuk hep yanında.
Bende o durumları yaşadığım için diyorum bir tane yardımcı öğretmenim vardı çocuğu ağlıyor diye cimciklemis o melek konuşamıyor bile tabiki ağlayacak bunları yaşayan biri olarak güvenmiyorum ben. O yüzden ya kamera sistemiyle velininde izleyebildigi kreşler var o tur tercih etmeni tavsiye ederim. Çoğu kreş dışardan çok ilgili gorunuyor ama öyle değil o yüzden işten çıktığımı bile biliyorum.Tavsiyen, görüşün için çok teşekkür ederim canım ,mesleğinden de ötürü görüşün gerçekten değerli benim için. Düşük tehliken için de geçmiş olsun, dikkat et kendine. Senin ne güzel öyle bir imkanın var, ama maalesef benim yokkreşi de işime yakın bulup, mümkün mertebe sürekli süt sağmaktansa sık sık gidip bebeğimle koklaşmayı da düşünüyorum, tabii durumlar neyi yaşatır bilemiyorum ama şu anda içime % 100 sinen durum bu olmasa da daha iyi seçenek kendimin bakması, o da mümkün olmayınca, akşamları dolu dolu geçireceğiz inşallah, açığı kapatmaya çalışacağız. öteki durumlarda da içime sinmeyen durumalr olacak biliyorum, duyuyorum
3500-4000 civari olması lazim Can'ımçok güzel güle güle kullansın inş. fiyatı ne kadar acaba
Kesinlikle aynı düşünüyorum ben de, zaten kolay kolay "hayır, istemiyorum, olmaz..." gibi kelimeleri kullanabilen bir insan değilim, sonra kendimi yiyip bitireceğimbence doğru düşünüyorsun neden dersen her ne kadar canı gibi bakmaya çalışşalarda senin istediğin şekilde bakamıyrlar ve hiç bir şey diyemiyorsun kalp kırmamak için yine kendi bildikleri gibi yapıyorlar
mesela ablamın bebeğine annem bakıyor annem olmasına rağmen birşey diyemiyorsun daha fazla müdahale oluyor her şeye
ama başka bir yabancı olduğunda sen ne dersen ve ne istersen çocugun o şekilde büyüyor , birde duygusal olduklarından kıyamıyorlar ve fazlasıyla şımartıyorlar
titizlik konusundada ayak uydurmanız bence zor her ne kadar çabalasa da onunda bir alışkanlığı var ve de oda onu yapmaya çalışacak , ne o rahat edebilecek ne de sen ,
hem her zamanda bir suratı asık olsa canı sıkılsa acaba benden dolayı mı bunaldı mı diye düşünmeden kendini alamayacaksın , tabi ki yaşından dolayı sabırda ona göre olacaktır .
Maalesef her durumda yaşanan ve yaşanabilecek çok kötü örnekler var, duyuyoruz, bu kayınvalideyle de oluyor, geçen sene 2 tane ardışık kendi bebeğini dayakla hastanelik eden anne vakaları vardı, uyku ilacıyla bebeği saatlerce uyutan bakıcılar da var... Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi, meleklerimizi... Evet sürekli kamerayla takipli kreşler hakkında yorumlar okudum zaten ondan sonra içime sindi, bebeğin odası ayrı ve 24 saat kameralı, akşam bebeği aldıktan sonra temizlik, düzenleme zamanının bile görüyorsun. İçimize sinen bir yerle anlaşacağız inşallah.Bende o durumları yaşadığım için diyorum bir tane yardımcı öğretmenim vardı çocuğu ağlıyor diye cimciklemis o melek konuşamıyor bile tabiki ağlayacak bunları yaşayan biri olarak güvenmiyorum ben. O yüzden ya kamera sistemiyle velininde izleyebildigi kreşler var o tur tercih etmeni tavsiye ederim. Çoğu kreş dışardan çok ilgili gorunuyor ama öyle değil o yüzden işten çıktığımı bile biliyorum.
Çok teşekkür ederimhee birde Allah her şeyi yoluna koymuştur :)
En iyisi o canım biraz zamanini alır arastrp bulman ama içine siner en azındanMaalesef her durumda yaşanan ve yaşanabilecek çok kötü örnekler var, duyuyoruz, bu kayınvalideyle de oluyor, geçen sene 2 tane ardışık kendi bebeğini dayakla hastanelik eden anne vakaları vardı, uyku ilacıyla bebeği saatlerce uyutan bakıcılar da var... Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi, meleklerimizi... Evet sürekli kamerayla takipli kreşler hakkında yorumlar okudum zaten ondan sonra içime sindi, bebeğin odası ayrı ve 24 saat kameralı, akşam bebeği aldıktan sonra temizlik, düzenleme zamanının bile görüyorsun. İçimize sinen bir yerle anlaşacağız inşallah.
Çok sevimli canım, kız çocuğu işte her şeyi çok güzel oluyorKızım icin istediğim oda takımı boyle Nasıl :)
Tesekkur ederiz teyzesi :) evet oyle gercekten Rabbim herkese gönlündeki versinÇok sevimli canım, kız çocuğu işte her şeyi çok güzel oluyor
Sanırım tercih edenlerin durumu tam da burada değişiyor, tanıdık yanında güvenli olsun ama disiplini, eğitimi, sosyalliği kısıtlı mı olsun(illa olacak değil tabii), yoksa kreşte yabancı , bilmediğin ortamda tedirgin(kamera çözümüyle aşılabilir diye ümit ediyorum) ama sosyallik ,eğitim ve disiplin açısından daha emin olmak mı? Biz mecburiyetten ve de mantığımıza da daha uyduğu için 2. durumu tercih etmek zorundayız. İnşallah doğru tercihi yaparız.bende 3,5 aylık bırakıp işe başladım
2 yaşına kadar 1 ay annem 1 ay kaynana baktı dönüşümlü.1 yaşından sonra uyanınca kızım evlerine götürüp baktılar akşamları iş çıkışı aldık.
2 yaşını 2 ay geçe anaokuluna kahvaltısından sonra gidebilecek şekilde yarım günlük ayarladık.sağolsunlar annemler götürüp getirdiler.
çok erken verdiğim söylendi bana hep ama iyi ki vermişim , evde her ne kadar aileden biriyle beraber olsada öğrenebileceği şeyler kısıtlıydı.
2 yıl yarım gün gitti anaokuluna , 4 yaşında tam gün devlet anaokuluna yazdırdım.devlet okulunu özeldekiden daha çok sevdi.
ben tavsiye ediyorum erkenden okula göndermeyi kızlar.
Onun için şimdiden başladım canım araştırmalara, bebek doğunca uyuyacak vakit bulamayacaksın diyorlar, en azından alternatifleri çıkartalım istiyorum, yardımların için çok teşekkür ederim.En iyisi o canım biraz zamanini alır arastrp bulman ama içine siner en azından
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?