Vajinal muayene etti cnm bnm fitil de 2 tane inşallah faydası bnada olurhadi ya çok geçmiş olsun merak etme bende 4 hafta önce fitilden kullanmıştım iki tane. Hemen etkisini göstermişti. Vajinal mi muayene etti nasıl anladı enfeksiyonu?
Merhaba aranızda kasık ağrısı olan var mı? Çevremde hamilelik deneyimi olanlar normal diyor. Ama ben biraz tedirginim.
ilk gebelikse ve aşağıya doğru basınç yoksa normal deniyor canım.
İlk gebelik. Aşağı basınç derken???
Azcık adet ağrısı gibi biraz. Tüm gün öyle geziyorum.
bendede arada oluyor adet agrısı gibi ama dr um düzenli aralıklarla olmadığı sürece normal olduğunu söyledi
Belkide adet dönemime denk geldiği için ağrıyor olabilir. Hakkımızda hayırlısı olsun. Yüce rabbim bu mübarek özel günde dualarımızı kabul etsin inşallah...
Bebeklerimiz büyüyor vücudumuzda bir çok şey değişiyor :) Kramplar, hafif ağrı kasılmalar normal
Hepimiz sağlıkla kolaylıkla bu süreci atlatırız inşallah
Biz de yatak odamıza sepet beşik alacağız, bebek odasına büyüyen beşik alınacak. Evimiz 3+1, oturma odası ve yatak odası harici bir odamız var orası da kurutma makinasının ve büyük gardrobumuzun da bulunduğu ütü ve giyinme odamızdı, şimdi mecburen oraya büyüyen beşiği koyacağız ama extra bir dolap, şifonyer filan alamayacağız,koyacak yerimiz yok, artık 3-5 yaşından sonra oğlumuza güzel bir oda yaparız inşallah. Büyüyen beşik içerisinde derin iki tane dolap ve 3 tane derin çekmecesi var, ilk etapta yeterli olur umarım. artık giyinme odasını güzel süslerle, oyuncaklarla renklendirip bebeğin odası haline getirmeyi planlıyoruz. Tabii bu bizim düşüncemiz ve buraya kadar sıkıntı yok,
Eşim 1 ay kadar yurtdışında olduğu için kayınvalidemle birlikte kaldım, kendisi dünya tatlısı bir insandır, gerçekten çok severim, çok yardımcıdır, çok düşüncelidir sağolsun. Gelin görün ki ben aşırı titiz bir insanım, eve giren hiçbir şeyi yıkamadan eve sokamam, meyve sebzeden makarna poşetlerini tutun, seyahat çantalarına kadar, dışarıda sağa sola konulup sonra getirilip eve sokulmasına karşıyım, çocuk olunca bu huyum törpülenir mi, yoksa depreşir mi bilemiyorum ama iş yerinde steril sahada çalışınca kolay kolay atamadığım bir alışkanlık. Kendi ailemde sıkıntı olmuyor bu bilirler zaten yıllardır, ama işte evlenince geyik konusu oldu bu, "eve giren her şey bir sudan geçiriliyor, yakında kapıdan geçerken üzerimize duş açılacak" diyemeyve sebzeyi pazar poşetiyle eve koyamıyorum, tek tek ayıklayıp temizler yıkar paketler öyle kaldırırım, bisküvi , çikolata kutularını tek tek silerim filan... çünkü hepsi raflara dizilmeden yerlerde geziyor herkesin alışkanlığı tabii, bebek çantasını yere koyan da var, kimseyi tenkit edemem zaten huyum değildir, ama benimki de engelleyemediğim bir huy işte, duş almadan yatağa asla ve asla girmem, eşimi de sokmam vs... temizlik hastası olduğum düşünülmesin, o çizgiye uzağım daha işte problem tam da burada başlıyor, kayınvalidemler başka şehirde(4 saat mesafede) ve bebeğe bakabileceğini söyledi, sağolsun, düşünüyor, o yaşta özveriyle yaklaşım da sergiliyor, kesinlikle aramızda gelin kaynana muhabbeti de yoktur, ama işte ev ev üstünde, düzen düzen üstünde olmuyor, her ne kadar benim alışkanlıklarıma benim ev kurallarıma dikkat etmeye çalışsa da 60 yaşında kadın, kendi alışkanlıkları kendi huyları var, 1 ay beraber kaldık, 2-3 defa hafta sonu temizliğinde kan ter içinde kalana kadar bana yardım etti, yemeği, ütüyü yaptı filan, Allah bin kere razı olsun, en son kayınpeder geldi ve bu hafta gittiler, ve ben temizliğe başladım, belki eve baksanız kirli değil dersiniz ama hijyenden eser kalmadı, lavobolar mutfak dolapları vs... halıları toplattım eşime, yıkamaya gönderdim, oturma gruplarını sildim, perdeleri söktüm, yıkıyorum, yatak yorgan nevresim çamaşır dağ oldu, zaten eşim seyahatten döndü, bir haftadır da seyahat valizleriyle uğraşmaktan belim koptu inanın, ve biliyorum ki kayınvalidemler bana gelip gittiği müddetçe ben her seferinde bu temizliği yapmak zorunda kalacağım ve hem iş hem bebek hem ev işleri için enerjim yok, yardımcı konusunda da biraz kılım, istediğim gibi yapmıyorlar, içim rahat etmiyor, cam çerçeve silmeye alıyorum, ama öteki türlü çok hassas bir yardımcı da bulamadım bu şehire yeni geldiğimiz için.
Kayınpeder ," ben ve babaannen alanyada idare ederiz, madem bebeğe annen bakacak, o küçük odaya yerleşir" filan dedi, kayınvalidem de "orası bebeğin odası olacak" dedi, ki bahsettiğim gibi zaten giyinme odamız orası, düşündüler , taşındılar, " o zaman alanyadaki evi kiraya verip, buraya size yakın bir eve gelelim" dediler, ben de hem kimseyi düzeninden etmek istemiyorum, hem de kendi düzenimi bozmak istemiyorumki 2 hafta önce alanyadaki görümcem de hamile olduğu haberini verdi, alanyada yaşlı anneanne, babaanne de var, kayınvalidem sırf bize tahsis değil yani, herkesin beklentisi de var.
Çok uzun ve karışık yazdım, kusura bakmayın ama , bu şehirde arkadaşım yok, telefonda da uzaktan dertleşilmiyor arkadaşlarla, annemle bile dertleşemiyorum bu konuları, üzülür, kafaya takar diye.
1 haftadır kreşlere bakıyorum, evle işim çok yakın, eşimle aynı işyerindeyiz, gidip gelmek, bebeği bırakmak, almak sorun olmayacaktır, baktım çalışan bir sürü anne veriyor, memnun olan da var, elbette olmayan da, ilk 4 ay kendim bakacağım, iznim bitince de kreş düşünüyorum, yanlış mı yapıyorum kızlar
Olur canım merak etme bana birde krem yazmıştı ama mantar teshisinden dolayiydi. Bir tane fitili kullanıp 3 gün sonra diğerini kullanmistim. Bana baya faydası olmuştu sanada olur inşaallah geçmiş olsunVajinal muayene etti cnm bnm fitil de 2 tane inşallah faydası bnada olur
Teşekkür ederim canım, 4 ayı geçirelim bakalım bebeğimizle , ondan sonrası artık Allah kerim... yorumlarda olumlu yaklaşan da var elbette senin gibi risklerden bahseden de...Ek gıdaya geçeceği dönem sanırım 6. ay , yani şubat mart ayları, o zamana kadar da herhalde idare edebiliriz, Allah yardım eder inşallah.ne cevaplar geldi henuz okumadim ama oncelikle 4 ay kres icin cok erken bir zaman. ayrica 4 ay dedigin kis oluyor hastalik mevsiminde bu kadar kucukken karisik bir ortamada olmasi bence seni is olarak zorlar. cunku surekli hasta olup izin alacagina en azindan kisi gecir ek gidaya gec ondan sonra kres dusun derim. ucretsiz izin vs alabiliyormusun o sartlari degelendir istersen.
ha bu arada bebekten sonra dus almadan yataga girmeyi birak yatagin yolunu bulabildigin an zaten dusup bayilacaksin :) oglumdan once mobilyaci showroomu kivamindaki evim (yardimcima gore hala benim evimde yapacak is bulamasa da) asgari temizlik ve duzen seviyesine geldi. onceden batan ve takildigin hicbisi umrunda olmayacakti ve bu nedenle yine en azindan ek gidaya gecesene kadar babanneyle yasamak gozune cok da korkunc gelmeyebilir.
simdilik tum bu planlar icin cok erken. bence bunlarin stresini yasamaya baslama hemen. 2,5 aydan sonra hem bebegi hem kendini hem gereklilikleri daha iyi tartip en dogru karari verebilirsin gibi geliyor bana.
Teşekkür ederim tatlım, inşallah buluruz kıymetlimiz için.Bir yardımım dokunduysa ne mutlu. Şimdiden araştırmak daha mantıklı en azından bilgi toplamaya fırsatın olur canım en iyisini bulursun inşallah
Nasılsın kız zümralBiz bugun kontroldeydik :) masallah kızım iyi çok da guzel pozlar verdi. Ayrıntılı ultroson icin mayısın basına gün aldım bakalım insallah :)
Çok iyi teyzesi keyfi yerindeydi :)) masallahNasılsın kız zümral
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?