Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
20+3de gideceğim. Erken olmaz inş. Olmazsa 1 hafta sonra bir daha gideyim diyorum. Sonuçta o kadar para veriyoruz, kontrol hakkımız var.
Yok ya bence olmaz, olmamali Ben senden 4 gun once gitmis olacagim. Gecen cuma kontroldeydim, ozellikle sordum nezaman'a randevu alayim diye. 3 hafta sonraya al dedi. O da 19+6 oluyor. 20. hafta içi oluyor ve internetten araştırdığımda da genelde 20. ve 21. hafta yaptırılıyor diye okudum.

sağol canım. az önce de dişçiden geldim. Çarşamba sabah kanal tedavisi, cuma akşam dolgu, pazartesi de yirmilik dişimi çekicekler. Röntgen çektirmedim, 2013 yılına ait röntgenimden yirmilik dişimin formuna baktılar çekebiliriz sıkıntı olmaz dediler. Tansiyonum falan düşer korkusuyla Medipol Diş Hastanesine gittim en azından hastane yan tarafta kadın doğumcular var bir aksilik olursa diye kendimi güvende hissetmek adına çok korkuyorum ama yaptırmak zorundayım.

GEBELİKTE DOKTOR KONTROLLERİ VE MUAYENE ZAMANLARI

Gebelikte (hamilelikte) doktor kontrolleri konulu yazımızda gebelikte doktora ne zaman gidilmeli veya hamilelikte ilk doktor muayenesi ne zaman yapılır, doktor kontrolü ne sıklıkta olmalı gibi bilinmesi gereken ve merak edilen soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

HAMİLELİKTE DOKTORA NE ZAMAN GİTMELİ?
Planlı veya plansız, eğer bir kadın hamile olduğundan şüpheleniyorsa veya hamile olduğunu öğrenmişse (adeti geçikmişse, test yapmışsa veya belirtilerden yola çıkarak gebeyim diyorsa) ilk müsait olduğu zamanda doktora gitmelidir.

HAMİLELİKTE İLK DOKTOR MUAYENESİ NE ZAMAN YAPILIR?
Gebelik kontrolü için kişinin belirli bir ayı veya haftayı beklemesi şartı yoktur. Kişi hamile olduğunu öğrenir öğrenmez ilk muayene istediği zaman gidebilir.

Örneğin; Adet gününüz 10 gün geçti ve şüphelendiğiniz için evde idrar testi yaptığınızı varsayalım. Eğer sonuç pozitifse ilk ziyaret için doktora aynı gün başvurabilirsiniz. Veya herhangi bir planınız olmadığını varsayalım. Yine adetiniz gecikti ve kendinizde bir takım değişiklikler hissetmeye başladınız yani belirtileri hissediyorsunuz. Yine aynı gün gidebilirsiniz.

İlk kontrole gittiğinde; eğer bebeğin kalp atışları duyulamıyorsa doktorunuz 2 hafta sonrası için sizi ikinci defa muayene davet eder. Kalp atışları duyulduktan sonra her şey yolunda ise 32’inci haftaya kadar ayda bir defa doktor ziyaretine devam edilir.

GEBELİKTE DOKTOR KONTROLLERİ (MUAYENELERİ) NE SIKLIKTA YAPILIR?
Kontroller kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından belirli aralıklarla yapılır ve bu kontollere antenatal (doğum öncesi) muayene adı verilir. Sıklık zamanları annenin ve bebeğin sağlık durumuna göre değişkenlik gösterebilir.

Doktorlar tarafından uygulanan (önerilen) takip planı genellikle aşağıdaki gibidir;

8. aya kadar ayda bir kere, 8. aydan sonra 15 günde yapılır ve geriye kalan aylarda ise her 7 – 10 günde bir (gerekirse eğer 3 günde bir) gebeliğin takibi sürdürülür.

İlk kontrolde; Gebeliğin tespiti ultrasonografik inceleme yapılarak gözlemlenir. Doğrulanırsa yani kişi gebeyse (bebeğin kalp atımı varsa) ailesi ve varsa kendisindeki kişisel sağlık problemleri ile ilgili öykü dinlenir. Devamında idrar tetkiki, kan sayımı, kan grubu tayini, enfeksiyonlar ile ilgili kan tetkikleri (hepatit, toksoplazma), risk değerlendirmesi ve varsa riske yönelik tetkikler ile gebe ve eşinin eğitim süreci başlamış olur.

• 12. hafta: Gebelikteki büyüme değerlendirilir. İkili test (2’li) planı ve fetal ense kalınlığı ölçümü yapılır.
  • 14-16. Hafta: Risk faktörleri araştırılır. Gerekirse amniyosentez, üçlü test veya AFP planı yapılması tavsiye edilir.
  • 18-20. Haftada: Annenin gebelik yaşı yeniden hesaplanır. Doğumsal anomaliler yönünden ayrıntılı 2.düzey ultrason incelemesi yapılır.
  • 24. Haftaya gelindiğinde: Anne adayı doğum ile ilgili bilgilendirilmeye devam edilir. Fetal gelişim değerlendirilir. Lüzumu halinde detaylı ultrasonografi tekrarı ve şeker taraması yapılır . alıntı

• 28. Hafta: Kan uyuşmazlığı varsa eğer koruyucu tetkik ve tedaviye başlanır. Yapılmadıysa eğer şeker yükleme ile diyabet taraması, kan sayımının tekrarı gibi risk değerlendirmelerinin tekrarları yapılır
  • 30-40 Haftaya yaklaşıldığında:Komplikasyonların gözlenmesi ve takiplerin planlanması, fetal iyilik halinin uygun yöntemlerle saptanması yapılır.
  • 41. Hafta: Doğum bu haftaya kadar geçekleşmemişse gün aşımına yönelik plan, yakın takip ve risk bilgilendirilmesi yapılır.
Doktor anne adayında veya bebeğin sağlığında herhangi bir problem tespit ederse gerekli tetkiklerin geç kalınmadan yapılması için muayene zamanlarında ayarlamalar yapabilir.

çok geçmiş olsun

Stres yapma canım benim kızım 8 aylık ken 1.500 kilodaydı. Gelişim geriliği 6.ayda başladı ve benden bebeğe besin ve oksijen taşıyan damarlar yarı yarıya tıkanık tı . Besinde oksijende alamayabilirdi, günde 10 kez oynamasını saydım doğuma kadar çok kötüydü ama 9 ay sonra 3.150 gr doğdu hiç sıkıntısız.
Doktorum sayesinde.
Allaha emanet en güvenli olduğu yer orası usumek yok ac kalmak yok hasta olmak yok.
Renkli ultosonda bütün sıkıntılar görülüyor bende onu bekliyorum bu bebegimde de aynı şey warmı die..

Çok stresli olmuştur senin için. Neyse ki sonu iyi olmuş. Bakalım inş ayrıntılı ultrasonda güzel haberler alırız da doğuma kadar o stresi yaşamayız.

kızlaar nbr sonra değişmezse benimde oğlum olacak kız çocuk hayranı ben erkek annesi olacağım henüz kabullenemedim antenli uzaylımı bakalım nasıl olacak erkek bebek hiç deneyimim yok.
dr. 4lü tarama yaptı az önce aradı sonuçlar temizmiş 3,lü yapmadı bize de sormadı ctsi gittik ölçtü biçti kan ver 4lü tarama sonucunu pazartesi bildiririz dedi. dr. çok seviyorum ve güveniyorum o da bunu bildiği için gerekli gördüğü testleri yapıyor sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…