Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
:)) hayirlisi olsun bakalim
Benimde annemin 3torunu ucude erkek :))babam dahil bunu kiz bekliyorlar :))

canim gecmis olsun bende gitmek istiyorum disim cok agriyo ama erteliyordum seni duyunca cesarete geldim biraz
Canım geçmiş olsun. Benim bundan 1 ay önce bir dişim ağrıyordu, doktoruma sordum 15. haftadan sonra mutlaka yaptır çürük kalmasın dedi, sebebi ise enfeksiyon durumunda erken doğumu tetiklemesiymiş. şuan 18. haftaya girdim. Biraz internetten araştırdım hamilelere yapılan diş işlemlerinde içinde adrenalin bulunmayan uyuşturucu kullanılıyor buda bebeğe zarar vermiyormuş... Bende korkuyorum ama yaptırmamak daha sıkıntı benim için. o yüzden cesaret toplamaya çalışıyorum. Ha bir de röntgen çektirme mümkünse, çünkü röntgen kurşun yelek giysende çok zararlı...

Ay çok şükür ki kurtulmuşsun cok sevindim senin adına. Benim sadece bir tane yirmilik dişim çıktı sağ üst çene. Çene yapım çok dar ve kesinlikle damağımda yer olmadığı halde o koca şeyin bütün uçları çıktı, benim şikayetim ağrısı falan değil, yanağıma değiyor dişin kenarı ve ben yemek yedikçe konuştukça yanağımı kesiyor ağzıma kan tadı geliyor sürekli ve çok acıyor. tamamen çıkmış olsa belki çektirmem ama tamamen çıkması için bir alan yok ki orada. Bu yüzden çekicez dedi doktor da, 2013 yılına ait röntgenime bakıp bu diş kolay çıkar dedi. beni avutmak için mi söyledi bilmiyorum ama İnşallah Rabbim yardımcım olur

neden 3 isim ... sadece Ömer Alı ya da Ali Efe Ya da ÖMer Efe de olabilir 3 u bence fazla gibi sanki 3 ayrı kisi gibi ismi soylediginizde

Ali Efe hep aklımdaydı benim eşimin ismi babasının efe si diyordum ama her yerde her kitapta bi ömer çıkıyor karşıma bizede uzun geliyo kimlikte 3 ü yazsın biz ali efe kullanırız dedik ama yinede bilemiyorum :)

Bu ay hem bebekte hemde annelerde büyüme hızı oldukça yüksekmiş kızlar. Şöyle ki ben 12 günde 800 gram almışım nerdeyse 1 kilo şuan hamile kaldığım kilodayım ama üç kilo geri gidip 1,5 ayda tekrar bu kiloya gelmek kilo artış hızımın yüksek olduğunu gösteriyor. Yani bu hızla ilerlersem en az 11-12 kilo daha alırım ki, Allah korusun o kilolar üstüme yapışır benim Göbeğimin normal büyüklükte olduğunu söylüyor herkes hatta çoğu zaman bol giydiğim için kimse anlamıyor bile. Benim minik 2 gündür inanılmaz hareket ediyor. Önceden sadece pıtpıt yapışını ve karnımı gıdıklayışını hissederdim sırt üstü yatınca sabit oturunca falan, ama şimdi resmen tekme atıyor içeriden bişeyleri tutup çekiyor çekiyor bırakmıyor ne yaptığını çok merak ediyorum uzun süre aralıksız oynuyor sonra bir süre duruyor. ağırlığı arttıkça hareketleri daha hissedilir hale geldi.

Günaydın Anneler;

Çok giremiyorum foruma ama yine de takipteyim sizi:)) Malum benim oğlan 9 aylık, çok yoruyor beni. Size bir şey danışacağım. 2. gebeliği olup da bebişini benim haftamda hissetmeyen var mı??? Korkmaya başladım. Kiloluyum gerçi. İlk gebeliğin kilolarını atamadan gebe kalınca bildiğin poğaça görünümündeyim.

Kızlar bir sorum olucak size. Bebeğinize iki isim koyduğunuzda resmi yerlerde (okul gibi) hangisi kullanılıyor. 1. mi 2. mi?

Canm bende hamileliğinin kilolarını atadan hamile kaldım kızım tam 9 aylık ayniyiz kızımda vaya geç hissetmiştir bunda oldukça erken hissettim her hamilelik aynı olmayabilir endişelenme hissedersin bir iki haftaya

Oğlumda da geç hissettim. 22. hafta falandı. Ne bileyim 2. lerde erken hissedilirmiş ya korktum.

Günaydın herkesciklere

Sende erken dön bak afrikalarda doğurma sonra

Zaten yazın bütün kötülüğünü çekip doğum yapcaz alışveriş de hasamat olsak ne yazar

Kızlar bir sorum olucak size. Bebeğinize iki isim koyduğunuzda resmi yerlerde (okul gibi) hangisi kullanılıyor. 1. mi 2. mi?
Canim benim 2 ismim var ve resmi olan her yerde ikisini birden kullanmak zorunda. Kimlikte ne geciyorsa onu yazacaksin mecbur yani. Ama hitap konusunda kendi nasil tanitirsa oyle soylenir. Ben ilk ismimi kullandigim icin herkes o sekilde kullaniyor ama bazen sikinti da oluyor. Mesela hic unutmam ortaokulda beden ogretmenim ilk ismimi kisaltip 2 ismimi defterine not etmis ve o sekilde sesleniyordu bana. Tabi ben alisik olmadigim icin hic bakmiyordum bile kadina sonunda kizdi bana ve bir dunya laf soylemisti. Esimde iki isim istiyor ama ben kesinle karsi cikiyorum

Bizde oğluşumun ismine karar verdik gibi gibi.. Sadece biraz uzun geliyo Ömer Ali Efe çokmu uzun nasıl sizce?
iki ismi olan tanıdıklarım genelde memnun değil. ben kısa olursa iki isim olabilir diyorum. bence Ali Efe çok güzel olur. öteki türlü çok uzun bence. kısa bir soyadı koyup da söylense bile çok uzun oluyor. bence ali efe ya da ömer ali şeklinde daha güzel canım.

Yarı gömüktü benimki de. Dr başka 20 lik dişin yok diyince bir sevindim Çek'in kurtulayım dedim o gazla:)
Benim diğer dişlerimi sıkıştırıyordu 20 lik açılı ve eğri çıkıyordu bir köşesi ete gömülü halde çekti. Allah yardımcın olsun kurtulunca inanılmaz seviniyorsun :)

geçmiş olsun canım ikinize de, diş rahatsızlıkları gibisi yok, çok çektim ben de, yapısal bişi, benim de çenem darmış, üç tane 20liğimi çektirmiştim önceden. alttaki gömülüler dikişli oldu ve beni çok yordu ama üstteki yine tamamen gömülü olsa da kolay çıktı, dikiş atılmadı ve hemen iyileşti. senin de üstteymiş çok şükür. üstün yapısı gereği kolay çıkarmış, dikiş de genelde atılmazmış. umarım öyle olur senin de. bu dişler tamamen çıksa bile çektirmek daha iyimiş sonradan sıkıntı çıkarmaması için.

CennetBahcesi53 diş röntgeni söylediğin kadar zararlı değil. Elbette olmasa en güzeli olur ama
Diş için 0.1 rad röntgen kullanılıyor kol bacak gibi yerlere 5 rad.
Diş röntgeninden zarar görebilmesi için bebişin yüzlerce röntgen çekilmek gerek aynı miktar rad ışınını mikrodalga veya laptop veya telefondan da alabiliyoruz.
@eyvah26 endişe eder belki açıklamak istedim. Geçen ay diş röntgeni çekildim mecburen ve nette tüm gebelik ve diş makalelerini taradım okudum içim rahat olsun diye.
Yelek giyerek başka daha yüksek rad ile çekilenler mecbur kalanlar var yani bacak kol el röntgeni. Yelek koruyucu elbette. Bir de 12 haftadan sonra risk bir nebze daha azalıyor

hani doktor dişi çekmeye başlayınca bir çekilme hissi oluşur ya, o his beni aşırı korkutuyor bütün dişlerimi kanal tedavisi dolgu vs yaptırırım ama diş çektirmek çok travmatik birşey benim için korkuyorum

inşallah hiç hissetmeden kurtulurum ama diş o kadar büyük ki, yani ağzımdaki en büyük diş resmen Allah şu dönemde özellikle kimseye yaşatmasın diş problemi ya

haklı olabilirsin canım ama doktorum özellikle dişini yaptır ama röntgen hayır diyince ben uzak durdum. Annem bana 7. aylık hamileyken incir ağacından sırt üstü yere düşmüş ve belinden aşağısını bir süre hissetmemiş. 24 sene önceki şartlarda karnıma çok ağır birşey koyup film çektiler bana diyor, neticede benim sol köprücük kemiğim anne karnında kırılmış ve doğumdan önce tekrar yerine kaynamış onun haricinde herhangi bir sağlık problemim olmadan doğmuşum. yani acil durumlarda bu gibi işlemler tabiki yapılıyor ama çok gerekli değilse yaptırmamak benim her zaman ilk tercihim bu yüzden dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…