2016 eylül annelerinin dogum hikayeleri :)

Kızlar ben de doğum hikayemi anlatayım hemen... Bilenler bilir doktorumla skntim olduğunu ama son zamanlar olduğundan başka doktorlara hiç alışamadım o yüzden devam ediyordum. Son kontrölüm 19 agustostaydi doktorum 1 hafta sonrasina randevu vermesini söyledi sekreterine. Fakat 25-26-27-28 agustosta doktorum hastanede olmayacagi icin randevum 31 ağustos yani yarındı. Fakat son zamanlarda özellikle sabahları ellerim ayaklarım cok sismisti. Parmak uçlarım uyusuyordu. Eşimle konuşurken eşim daha cok vakit var bence öne çek randevunu ne olur ne olmaz dedi. Sonrasında randevumu 24 üne çektim. Sabah gittiğimde doktor ultrasonda muayene etti bebeğin aşağıya indiğini söyledi herşey yolundaydı sonra idrar tahlili istedi. Sonuçlar öğleden sonraya kalmıştı eve geldik annemle kahvaltı falan yaptık sonra 14.00 gibi tekrar doktordaydim. Sonuc ciktisini alinca protein kısmı negatif yazınca rahatlamistim. Doktorum sonucuma bakti sonrasında tansiyonumu olcturdu 14.5 - 10 du. Sonrasinda doktorum 15 dk dinlenmemi söyledi. Sonrasinda kendisi ölçtü 17-11 di. Bu durumda acil doğum olmalı dedi çok yüksek bir değer biraz daha düşük olsa ilac verip düşmesini bekleyebilirdik dedi. Biz annemle şok olduk tabi. Isterseniz biraz daha dinlenin bir daha bakalım dedi. Yarım saat daha oturdum sonrasında 18-11 çıktı. Doktorum bu sekilde seni eve gönderemem ayakli bomba gibisin nerede patlayacagin belli degil dedi. Fakat skntili durum ben p.tesiye kadar yokum dedi. Yemek yediğimi öğrenince de istersen seni devlet hastanesine gondereyim sabah alsinlar ben yokum maalesef falan dedi. Sonrasinda da 2 seçenek var ya ben alicam sezeryana ama takibini başka doktor yapacak dedi ya da seni başka hastaneye sevkedicem dedi. Fakat şöyle bir durum var tansiyon yuksekligi zorunlu sezeryana girmez istege bagli olarak gecer fiyat farki olur dedi. Bizde parasi önemli degil yapılması gereken neyse onu yapalim dedik. Sonra cantan hazir mi falan dedi. Bende evim yakin dedim. Gitmeme izin vermedi hemen yatisini yaptir dogumhaneye çik dedi. Bu arada hastaneye gelirken telefonumu evde unutmuştum eşim de telefonunu servise vermişti. Arkadasinin numarasi da telefonumda kalmıştı. Sonra yatis yapilirken kardesimden numarayi aldim. Eşime haber verdim şok oldu tabi bi de ayri sehirlerdeyiz zaten sonrasında dogumhaneye çıktık nst ye bağlandim. O sira tekrar tansiyonumu olctuler 11-7 çıktı. Bu sirada anestezi uzmani geldi. Yemek yediğim için anestezide uyanirken kusmugumun karacigerime kacabilecegimi bu durumu yazılı kabul edersem alabilecegini söyledi. Istersen yakinlarina sor dedi. Sonrasinda doktoruma danisip ameliyata girdim. Genel anestezi oldum son hatirladigim ekranda tansiyonumun 16-10 olduğu... Doktora nst deyken 11-7 cikti dedim oradaki hemsirelere kizdi nasil tansiyon olcuyorsunuz diye. 15.30-16.00 arasi 2740 gr 50 cm kızım gelmişti dünyaya. Sonrasinda hatirladigim bebegim iyi mi sorusu kendime geldikce bunu sordum herkese... Odama geldim bebegim yoktu hala korktum ama annemler her sey yolunda dedi. Onu görünce her şey geçti zaman durdu yeniden dünyaya geldim büyüdüm güçlendim... Çok şükür rabbime yarın 1 hafta oluyor Elif'ime kavusali... Çok şükür bin şükür...

zor bir surec atlatmissin canim cok gecmis olsun. onemli olan sonunun guzel bitmesi, bebegine saglikla kavusman. cok sukur iyisiniz. tez zamanda iyilesirsin umarim. kuzuna opucukler, yuzunden gulumseme hic eksilmesin insallah, saglikli mutlu hayat diliyorum.

Çok teşekkür ederim canim bekleyen herkes sağlıkla kucağına alsın kuzucuları insallah

Canım seni merak ediyordum. Çok şükür iyiymissiniz. Hayırlı olsun darısı bize olsun inş.

24 agustos gunu nerdeyse son 1 aydir belliydi ve aklimizdaydi. planli bi sezeryan olacakti zaten dogumum. ona gore suslemeler ikramliklar hatiralar vs hazirlanmisti 1 hafta oncesinden. kayinvalidem gelip yeni evin duzenini ogrenmeye baslamisti bile 2 hafta onceden. cunku minik kizim kilo almiyordu ve doguma kalan 2 hafta dinlenip kilo aldirmak icin son zamanlarimdi. sukur cabalarimiz meyvesini vermis son kontrollerde 2600 grlari gormustuk.

24u sabah annemler ve kizkardesimin ailesi golcukten biz istanbuldan dogum yapacagim hastaneye geldik. saat 10da doktorumun o gunku ikinci ameliyati olacaktim ameliyata 20 dakika kalmis biz hala hangi odaya alinacagimizin belli olmasi icin lobide bekletiliyorduk.

odaya alindiktindan kisa sure sonra ameliyat icin hazirliklar icin cesitli sorularin oldugu bir form dolduruldu. o dakikaya kadar hersey yolundaydi benim icin gulup egleniyorduk ama ne zaman ki ameliyathane kiyafetini giydirdiler cok garip bi burukluk kapladi icimi. kizkardesime whatsapptan bana bisi olursa ogluma vermesi icin haftalar oncesinde hazirladigim mektubun telefonumdaki yerini mesajladim. o dakikadan sonra odadaki kalabaligin tek anlami benim icin oglumdan ibaretti. ilk dogumumda aklimda sadece esim, ikinci dogumumda ise aklimda sadece oglum vardi ve kesinlikle soyleyebilirim ki evlattan ayrilma korkusu herseye basiyor.

ben erene caktirmamaya calisarak aglarken turlu tersliklerle (kullanilacak asansorden daha buyuk sedye gelmis o nedenle sedye degistirdik. 4 kere ameliyathane asansoru dolu geldi her kapi acilisinda gulmekten koptuk vs vs) sukur ki bizdeki cenaze havasi dagildi. gec kalan ameliyat hazirliklari damar yolu acilmasi vs ameliyathanede tamamlandi. ameliyathane ekibi cok canayakin insanlardi ama gecen sefer epidural tutmadigi icin yine genel anesteziye alinacaktim bu nedenle muhabbetimiz kisa surdu. son hatirladigim sahne doktorum jale hanimin bi elinde koca bi canak, diger elinde ucunda baticonlu koca bi pamuk sarili makasla start isaretini bekleyen usain bold misali karsimda dikilmesiydi :))))

elif beren 24 agustos saat 10.11de 2650gr 49cm olarak dunyaya gelmis..

sonrasinda yine bogazimda bildik bi yutkunma zorluguyla uyanip uyanamama arasinda gecen dakikalar basladi. ilk is ereni sordum nerde oglum dedim, sonra aklima yeni minigimiz geldi :) asansor koridor oda boyunca gozlerimi hic acmadim; basimi biraz yukseltmelerini yutkunamadigimi soyleyip durdum. yine o cayir cayir yaniyor hissi kesi yerinden tum bedenime ulasiyordu. bu kez neler olacagini bildigimden hazirlikliydim bir kac saat sonra daha iyi olacakti. gozlerimi acmadan bilmis bilmis emirler yagdiriyordum `kas ici agrikesici istemiyorum damaryolundan yapin, gecen sefer bacagim gunlerce agridi` diye o halde bile doktorla pazarlik yapabiliyordum :))

nihayet elif beren odaya geldiginde gozlerimi actim ve basimi yana cevirince ay yuzlu kizimi gordum. neden bilmem agzimdan `beyaz bu!!!` kelimeleri dokuldu ve herseyi videoya kaydeden kardesim tarafindan bu talihsiz sozcukler berenle ilk tanisma animiza damgasini vurmus oldu. Ogluk o kadar mor-kirmiziydi ki kizi boyle gorunce sasirdim herhalde.

[/URL]

gerisi parca parca..kendimde olmadan yaptigim telefon konusmalari, ziyaretciler, cekilen resimler vs hepsini boluk porcuk hatirliyorum. ogleden sonra birseyler icmeme izin verdiler yuruttuler ilk dogumumdan daha kolay gidiyordu hersey. odam suslenmis hersey yerliyerinde..

eren kuzum endiseli gozlerle yurumemi bekliyordu elimden tuttu yurumem icin yardim etti. gece uyku vakti gelene kadar hastanede benimleydi. yasindan beklenmeyen bir sabirla koca gunu devirip babasiyla eve gittiklerinde ilk kez agrilarimi hissettim herhalde.

dinlenmem gerekti ama surekli bir emzirme cabasiyla saatte bir iki saatte bir ugraslar devam etti. bi de gecede bi milyon kez cisli bez sormaya, ilac vermeye, tansiyon olcmeye, agri kesici yapmaya, gaz cikti mi sormaya gelmeselerdi belki ilk gece 1,5 saatten hallice uyuyabilirdim.

iki yorucu gece sonunda sukur evimize ciktik. bugun 12. gun.. ben cok daha iyiyim bebis buyuyor.. oglum her cocuk kadar hircin ve bana duskun.. yeni hayatimiza babanne destegiyle adapte olmaya calisiyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Goruntu kirliligi icin ozur dilerim bu resimler niye boyle devasa yuklendi hic anlayamadim

ne görüntü kirliliği ya çok güzel olmuş sağlıklı mutlu büyüsün barış dolu bir ülkede . sağlıkla kalın

Canım gözlerim doldu okurken. Aynı gün doğmuş kızlarımız :) hatta adaslar benim kızımın adı da elif :) Rabbim sağlıkla buyumelerini hayırlı evlat olmalarını nasip etsin insallah

olbey Merhaba tesadufen topikde
gezinirken resimli bir doğum hikayesi diye okudum ve hemen dogum hikayeyi arayıp buldum .. ve tek kelimeyle harika resimler ,anlatım, bebegin, sen (pozitif bir kadınsın masallah) hersey çok güzel Sağlıkli mutlu huzurlu bir yaşam diliyorum ailenleVe buradaki tüm güzel annelere Sağlıkli ve guzel doğumlar diliyorum rabbim tek avaz da dünyaya getirmeyi nasip etsin hepinize. Ben de ikinci kez anne olmak istiyorum nisanda ki kürtaj olmasaydim Kasım annesiydim bende bana da dua edin hamilelerin duası kabul olur 6 yasindaki kızımin bir kardeşi olsun.

Harika görünüyorsunuz. Çok Mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir ömrünüz olsun kuzularınızla. Çok ağlattınız beni sabah sabah Yarın sezaryen günüm. Tek düşündüğüm 1 yaşındaki oğlum benim de. Karmakarışığım... Uyku desen neredeyse sıfır günlerdir. Bana bir şey olursa oğluma ne olacak korkusu yeni bebeğin heyecanını bastırıyor maalesef. Umarım ben de sizin gibi hikayemi yazabilirim yarın.

Evet sonunda sıra bende
28 Ağustos sabahı doğdu Rüzgar Ege bey.
Günlerdir sancım vardı ama inletecek seviyede değildi. Son 2 gün biraz daha seviye arttığından ve korkudan uyuyamamıştım. Sıfır uykuyla hastaneye gittik pazar sabahı 6da. Nst ye bağlandığımda ebe biraz panik oldu. Hayırdır ne oluyor diye sordum, meğer sancım düzenli ve 140 mış. Dedi hissetmiyormusun? Hayır dedim gayet normal durumdayım ama aşağı baskı çok. O sırada kapı önünde bir kadın inliyor meğer sancısı 120 lerdeymiş. Dedi gel suni sancı verelim al kucağına. Başından beri normal doğumdan ölümüne korkan benin cevabı tabi ki hayır oldu ah diyorum keşke deneseydim keşke
Neyse odama çıktım, çıkmamla kapıda hemşirelerin belirmesi bir oldu. Hemen alacaklarını söylediler. Eşim yanımda ameliyathane önüne geldik vedalaştık. İçeri girdim rahatım, spinal iğnesi yapıldı yine iyiyim. Ne zaman bacaklar uyuştu benim kayışım koptu
Kesmeyin benii diye bağırmaya başladım. Doktorumu istiyorum sakın ellemeyin elleyeni kalkar öldürürüm diye ağlıyorum. Anestezi uzmanı diyorki az kaldı dr geliyor bişi yapılmaz o gelene kadar, bak uyuturum göremezsin bebeğini. İstemiyorum bebek ben doktorumu isterim diye çığlık çığlığa bağırıyorum kendimi kaybettim resmen. Dr geldi kızım ne oluyor ben burdayım, kimse kesemez seni dedi. Tabi herkes kahkaha atıyor 32 yaşında kadın çocuk gibi doktorumu isterim diye ağlıyor
Saat 8:05te başladılar, 8:10 da bebişimin kart sesini duydum.
Öyle güzel kokuyordu ki
Odamıza çıktık, 2 saat çığlıklar içinde acı çektim. 4 farklı ağrı kesici vuruldum. Biraz ağır geçti açıkcası.
2 saat içinde süt geldi ve emzirmeye başladım.
Plansız bir gebelikti, hiç istememiştim...
Çok zor ikna olmuştum...
Lakin şimdi çok hayıflanıyorum neden daha önce olmamış böylesi bir güzellik diye
Şimdi 8 günlük olduk, şükür keyfimiz yerinde
Ölümüne uykusuzum ama hepsine değer

Tekrardan gozunuz aydin allah anali babali buyutsun insallah darisi basimiza hepimizin; )

Ayyy ne güzel sende paylasdin dogum hikayeni allah anali babali buyutsun,rabbim hayirlisiyla hepimize nasip etsin insallah

Canım tekrar tebrik ederim, heyecanla beklerken şimdi biz bu hikayeleri anı yaşıyormuş gibi oluyoruz, bazı zorluklar atlatılmış çok şükür sağlıkla kavuşmuşsunuz, öpüyoruz seni ve meleğini

Yaaa ben sana ne diyeyim, @ olbeyin hikayesini zırlaya zırlaya okudum, ardından seninkini kahkahalarlahiç bir doğum hikayesine bu kadar güleceğimi düşünmezdimçok güzel anlatmışsın canım ya, öpüyoruz sizi

slm kizlar ben de anlatim sizlere dogum hikayemi hos boyle bir topik oldugu gozumden kacmis yoksa sicagi sicagina anlatiridim ikinci hamileligim herzaman ilk hamileligimden farkli oldu ilki ne kadar rahat gecse de ikincisi baya agir gecmisti ama gel gelelim doktor kontrolleri hersey o kadar yolunda gidiyordu ki biri bana sen erken dogum yapacan dese asla inanmazdim 25 agustos sabahi esimin telefon alarmi caldi kalktim alarmi kapadim ic camasirimda islaklik hissettim esime seslendim o sirada saril saril sular akmaya basladi..esim dedi altina kaciriosun belki ne ayip koskoca kadinim ayol ne altina kacirmasi acaba dedim yinede ins oyledir wc yaptim kalktim ohooo sular inanilmaZ gidiyor hemen dus aldim ciktim esim tabi sokta babasini aradi hemen gelsin diye bende annemi aradim apar topar cantayi hazirladik neyseki kiyafetleri yikayip utulemisim kizimda etrafimda kardesim geliyoorr diye sevinc cigliklari atiyor hersey hazir kapidayiz daha kayinbabam gelmedi aradi esim neymis su dolduruyormusdurum ciddi be adam ne suyu su lafi duymak.istemiyorummmm neyse bekle bekle bu sefer ariyor evin kredisini odeyim gelsem olurmu saka mi bu dedim ne oliyor benden sular gidiyor cocuk susuz kaldi diye herkesi paniklettik kayimbam anlamamis ki durumu sanmis normal doktor kontrolu neyseki hastane cok yakin hemen kendimi doktorun odasina attim doktor ultrastondan bakti suyu azalmis dedi yarin sabah dogum ben hazir degilim besik kurulmamis camlar silinecek perde yikanacak kapi susu kurabiye siparisleri acil yatisim yapildi ben o sirada kuafore gitmek istedim gondermediler kardesim mecbur jiletle halletti serum takildi ciger gelistirici igne vuruldu esim kardesim ve kizim yanimdaydi annem eve gitti evimi temizledi malum heryere su biraktimaksam ustu annem geldi esim eve gitti besigi temizledi kurdu falan kizim teyzesinde kaldi...hopppaaa bende sanci basladi kramp seklindeee doktorumu aradim adam cool ya o kadar rahat ki ben tabi paniknst ye baglandim sancim cok yokmus sonra kramplar sancilar sklasiti belimden vurmaya basladi ilk defa sanci cektim hosuma da gitmdi degil normal dogum yapamadim ama bari accik sanci cekeyim esimi aradim gel dedim ben heran dogum yapabilirim esimde uykulu yorgun halde geldi cnm benim ben doktorumu aradim vatsaba cvp vermiyordu bise olursa hemen gelirim dedi yakinim dedi tabi aksam saat 11 adami uyutmadim bi turlu neyse esim eve gidecekken beni lavaboya goturdu serumlar takili o sirada hasta bezinde pembe lekeler pecetyle sildim devam ediyor esim hemen hemsirelere haber verdi kadin geldi ameliyat onlugunu verdi hemen hazitlan dogum dedi..o kadar uykum var ki hemen hazirlandim birazdan bebekle gelecem dedim doguma gidiyorum hic boyle hayal etmemistim diger kziimda evde...aglamamk icin kendimi zor tuttum sonra hemen ameliyat odasina gittim doktrum dedi senin zilli beklemiyor gelecegi var dedi ... spinal icin igne vuruldu aci hissetmedjm igne cok agirmiyor sonra uzandim sonda taktilar ne kadar istmesemde neyseki hissetmiyorum takildiginda basladilar ameliyata ama.ben ayaklarimi oynatabiliyordum sakin dedim baslamayin ayaklarim uyusmadi herseyi hissedecem dedim sakin ayaklarim oynuyordoktorlar basladi tabi ben dokunuslari hissediyordum surekli beni konusturdular sohbet muhabbet sonra o muthis sesssss ayy ne agladin kiz zilli ben once erken dogum diye korktum aglamaz dedim belki cigerleri gelismemsise doktorum dedi masallhi var gayet iyi 00.05 te dogdu melegim yanima verdiler tam zilli ya bana oyle bir bakisi vardi ki basindan optum fotolarimiz cekildi sonra odama geldim ama bebegim gelmedi cok korktum dedim kesin kuvezde elim hep karnima gidiyordu bebek hareketleri icin alismisim ya ama karnim bos yatak bos bende bosluga dustum sanki sonra kapi acildi ohhh misler icinde geldi bebegim ona aldigim kralice tacli beyaz tulumu giymis misler gibi kokuyor tulumun icinde kaybolmus minicikkkk 2540 dogdu 48 cnm cok sukur mememide aldi hemen cok guzel emdi ertesi gun taburcu olduk hemen ayaklandim bebegi kucagima aldim simdi bebegime sut cok yaradi sukurler olsun hemen toparlandi..cok uzun oldu ama kusura bakmayin kizlarrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…