2016 eylül ekim kasımda anne olacak adaylar

Kan ilacı kullanmanız yeterli. Bende erkenden kan ilacı kullanmaya başladım. Pekmez yenilebilir tabiki ama eşim çok yediriyor dediniz ya onun için söyledim. Gebelikte gebelik diyabeti diye ortaya çıkabiliyor ihtiyacımız olmayan tatlıyı almamak faydalı bazen diyetle bile kontrol altına alınabiliyor çünkü

İkiside tetanoz aşısı aynı Aşı sadece koruyuculuk sağlamak için iki doz. Tek doz koruyuculuk sağlamaz eğer eskiden hiç asilanmadi iseniz
Aslında 5 yıl koruyor diye biliyorum ama, 3 yıl önce yapılmışti bana, hastanede çalışıyordum ondada. Tüm personellere yapmışlardı. Ebeye söyleyeyim o zaman bunu

Aslında 5 yıl koruyor diye biliyorum ama, 3 yıl önce yapılmışti bana, hastanede çalışıyordum ondada. Tüm personellere yapmışlardı. Ebeye söyleyeyim o zaman bunu
Doğurganlık Çağı (15- 49 Yaş) /Gebe Kadınlardaki Tetanoz Aşı Takvimi
Doz sayısı Uygulama zamanı Korumasüresi
Td 1 Gebeliğin 4. ayında - İlk karşılaşmada Yok
Td 2 Td 1’den en az 4 hafta sonra 1-3 yıl
Td 3 Td 2’den en az 6 ay sonra 5 yıl
Td 4 Td 3’den en az 1 yıl sonra ya da bir sonraki gebelikte 10 yıl
Td 5 Td 4’den en az 1 yıl sonra ya da birsonraki gebelikte Doğurganlık çağı boyunca

Evet onunla paylaşmanız daha sağlıklı olur. Aşı Takvimi yukarıda paylaştığım gibi. Umarım yardımcı olabilmişimdir

Yok doktorumuz dedi zaten pekmezide yoğurda kat ye diye. Ben kaç gündür kaçıyordum yememek için :)
3 gündür yürüyüşümede başladım valla, yoksa benim kilolarla fena başım derde girecek

Canim merhaba aramizda olusun bizim icin buyuk sans :)
Benimde kanim @inirda cikti zaten her zaman kansizlik sorunum vardi doktorum sadece decavit verdi sence ye5erlimi ben yinede pekmez yiyorum ama gozlerimin alti hala mosmor bi mersiven ciksam nefes nefeseyimt

Merhaba arkadasim, gebelikte eğer kan değeri düşükse mutlaka alınmalı kan ilacı. Dekavit multivitamin içinde bir çok destek vitamin var. Hemoglobin değerim 13 ama ferritinim sınırda düşük Dr 10 hafta da kan ilacı başladı. Kilo alimin kendine dikkat edişin iyi diye başka bişey başlamadı. Şimdi biz sağlık ocağında gebenin doktoru kan ilacı ve dvit başlamadiysa bazen eksiklik olmadan bile başlıyoruz. Gebelik ve doğumda mutlaka kadının kan değerleri düşüyor. Ama yine de sen şikayetlerini anlat ve aile hekimliğinde bir kan değeri baktir.istersen oradaki ebe veya aile hekimine anlat durumu.

Yoğurt pekmez karışımı, Demir eksikliğine bağlı oluşan kansızlığı engelleyici naturel bir destek olan pekmez, süt veya süt ürünleriyle beraber tüketildiğine bu gıdaların demir emilimini azaltıcı tesirinden ötürü bu özelliğini kaybeder, yalnızca bir tat unsuru ve kalori bombası olarak tüketilmiş olabilir. Bu sebeple pekmezli yoğurt; kilo almayı talep eden vatandaşlar için uygun bir tatlı olmaktan öteye geçemeyecek gıda kombinasyonudur.
Kan ilaçları ve kan yaptığını bildiğimiz besinlerle birlikte süt ve süt ürünleri tüketilmelidir.

Günaydın herkese @Sufike iyiki varsın aramızda artık sorularimiz sana☺ gelecek

Aynen canim S Sukife yandin canim sen bizim sorumuz bitmezki kacirmazsak iyi seni
Ozaman bana ayriyetten kan ilaci vermesi lazimdi vermedi yani ben bu sefer kontrolde sikistirayim bu doktoru bastan savma iki dakikacik gosteriyo zaten kan olcumu yaptirayim ben tekrar

Canım kan uyuşmazlığı dusuge sebebmi

Canım kan uyuşmazlığı dusuge sebebmi
İlk gebelik te çok büyük sorun yaratmıyor diğer gebeliklerde sorun yaratmakmamak için iğne yapılır.
Vikidipedi den alıntı. Özet olarak.
Kan uyuşmazlığında amaç annenin Rh pozitiflere karşı antikor oluşturmasını engellemektir. Bu nedenle kan grubu Rh(-) eşi Rh (+) olan gebelere 28. haftada anti-D iğnesi yapılmalıdır. Bu ilaçlara halk arasında uyuşmazlık iğnesi adı verilir. Doğumdan sonra bebeğin kan grubu pozitif ise ilk 72 saat içinde yeniden anti-D yapılmalıdır.

Benzer şekilde düşük, dış gebelik, kürtaj gibi durumlarda da müdahaleden hemen sonra anti-D yapılmalıdır.

Son düzenleme:
önemli değil elimden geldiğince cevap veririm. İlacı ihmal etme

Bende cinsiyeti çok merak ediyorum. Off önemli değil evet ama merak insanı öldürüyor. Kafamda deli sorular...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…