- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #28.501
Canım benim kızım da öyley di. Şimdi de oğlum. Sen ve eşin uzunsa öyle oluyor. Kızım şimdi sınıfın en uzunu. Ve normal doğum yapmıştım. Bir de irilik erken doğum sebebi değil 40+3 de doğdu kızımaranızda benim gibi ultrasonda bebeğği iki hafta önden giden yok mu arkadaşlar, yada da daha önceki gebeliğinde böyle bir tecrübe yaşamış olan ? kimse cevap vermemiş :S
ya niyeyse hastane çantası diyince bi panikliyorum aklım başıman uçuveriyor. ne koycaz bi liste varmı elinizde yine panik bastı. bencede hazırlamak lazım artık çünkü 7.ayımızdayız ve heran herşey olabilir. hazırlıklı olmak lazım.
İnşallah canım. Rabbim gönlümüze göre versin. Hayırlı sağlıklı bir şekilde alalım kucaklarımıza.İnş canım ya. Hamileliğim Allah'a şükür gayet rahat geçmekle birlikte, ben şu doktora tezim ve trabzon-antalya-çorlu üçgeninde ki hayatım ve eşimin desteğinden (ayrı şehirlerde old için) yoksun olmam yüzünden birşeyler okumak olsun, bebeğin alışverişi olsun (uçakta aldıklarımı taşıyamayacağım için) istediğim kadar odaklanıp yaşayamıyorum. yine de kitap olmasa da internet sayesinde birşeyler okuyoruz iyi kötü. Ama doğum izni ile Antalya faslını kapatıp, şu tezimin yazımı bitip te enstitüye verince (bi savunması kalacak o da çok sorun değil) Trabzon faslı biterse , eşimin yanında son haftaların keyfini çıkarmayı düşünüyorum. Rabbim inş son haftalarımı da hamileliğimin geneli gibi kolay eyler. Yani Allah bebeğin ordan o şekilde uygun çıkmasını uygun görmüş ki öyle yaratmış. Anne ve bebek sağlığını tehlikeye atan ciddi bir sorun yoksa herhangi bir anestezi vs almadan normal doğumu çok istiyorum.
Canım iğnesiz halledemiyor muyuz diye sorsaydın. Başka ilaç olmuyor muymuş? İğne olunca haftada bir kezdir büyük ihtimal.Benimki 10,7 canım ya aslında kendimi de epey iyi hissediyordum halsizlik fln yoktu ama değerlerim düşük çıktı rapor yazması için yarın arayacağım doktoru o zaman sorarım ne kadar kullanacağımı ama damar yoluyla olduğuna göre hastaneye gidip vurdurmam gerek
Yok öyle bir koku problemi yok. O zaman bir sıkıntı yok.Kokusu uzaktan gelirse anlarsn zaten
Aynen ben de çantayı ve alınacakları düşününce sanki yarın doğurcam gibi bir panik oluyor :/ Rabbim zamanında kavuştursun inşallah.ya niyeyse hastane çantası diyince bi panikliyorum aklım başıman uçuveriyor. ne koycaz bi liste varmı elinizde yine panik bastı. bencede hazırlamak lazım artık çünkü 7.ayımızdayız ve heran herşey olabilir. hazırlıklı olmak lazım.
Benim alacaklarım henüz bitmediği için bir şey hazırlamadım henüz. Önce bir onları bitirmem lazım. Bitirmek için de izne ayrılmam lazım :):):) anne bebek çantası yeterli gelmez sanırım canım.Kızlar doğum çantasını ne yapacaksınız aldığınız anne bebek çantalarını kullanacak mısınız ve ayrıca valiz falan mı kullanacaksınız : ) hazırlamaya başlayanlar var mı erken baya ama :)
Anne Bebek çantası yeterli değil. EÇvremde çoğu kişi küçük boy bavul ile hastaneye girdi. Anne Bebek çantası hazırlamaktansa, bavul şeklinde çantalarımızı hazırlamamız en doğrusu bence. Çünkü çok fazla şey var içinde. Hazırlıklarımızı en az 2 gün kalacamışız gibi yapmalıyız. Belli olmaz. allah korusun sarılık oldu 3 4 gün bırakıyolar. Eve git gel yapmaktansa bavul en iyisi herşeyden 2 - 3 tane hazırlamak gerekiyor. Ben listemi yaptım sizinle de paylaşmak isterim.Benim alacaklarım henüz bitmediği için bir şey hazırlamadım henüz. Önce bir onları bitirmem lazım. Bitirmek için de izne ayrılmam lazım :):):) anne bebek çantası yeterli gelmez sanırım canım.
Benim bebegimin kilosu degil ama boyu hep ilerde cıkıyor. Ama doktorum adetime göre hesaplamamı söyledi doğumu. Başlarda geri cıkıyordu ama simdide ilerde.aranızda benim gibi ultrasonda bebeğği iki hafta önden giden yok mu arkadaşlar, yada da daha önceki gebeliğinde böyle bir tecrübe yaşamış olan ? kimse cevap vermemiş :S
Bnmde net bişi yok :)Ben bikaç liste var ortaya bi kolaj çıkıcak ama bir iki haftaya ancak netleşiririm. Tamamladığımda paylaşırım burda da.
Anne Bebek çantası yeterli değil. EÇvremde çoğu kişi küçük boy bavul ile hastaneye girdi. Anne Bebek çantası hazırlamaktansa, bavul şeklinde çantalarımızı hazırlamamız en doğrusu bence. Çünkü çok fazla şey var içinde. Hazırlıklarımızı en az 2 gün kalacamışız gibi yapmalıyız. Belli olmaz. allah korusun sarılık oldu 3 4 gün bırakıyolar. Eve git gel yapmaktansa bavul en iyisi herşeyden 2 - 3 tane hazırlamak gerekiyor. Ben listemi yaptım sizinle de paylaşmak isterim.
Anne için;
1 adet bavul
1 adet gecelik
1 adet pijama
1 adet hastanede giymek için terlik
3 er adet iç çamaşırı(kilot ve sütyen)
2 adet çorap(her ihtimale karşı üşürsem)
1 paket göğüs pedi ve göğüs kremi
1 adet temiz havlu
Kamera
Hastaneden çıkarken giyeceğim ayakkabılar ve kıyafetler
Ruj-rimel-göz kalemi
diş fırçası - diş macunu - tarak - parfüm
bol miktarda ped
kirli çamaşır torbası
Bebek için;
10 lu ve 3 lü hastane çıkışı takımı
ekstra 1 adet eldiven
1 paket yeni doğan prima
1 paket yeni doğan ıslak mendil - temizleme pamukları
tarak takımı
2 adet temiz havlu
1 adet biberon ve emzik
bebek sabunu
5 çift ağız bezleri
3 çift çorap
2 adet şapka
3 adet çıtçıtlı bady
1 adet örme ve 1 adet normal örtme battaniyesi
Kirli çamaşır torbası
Kapı süsleri vs. - puset
Pusetin üstünü çıkarken örtmek için beyaz eşarp
kızlar ben göçebe hayatımdan ötürü henüz bi çorap bile almadım yavruma. Sizleri okudukça hafiften panik oluyorum son haftalarda iyi olurum inş da yapabilirim dua edin bana. bu liste şubat annelerinin topiğinin 1. sayfasından size gelsin.yukardaki arkadaşımızın listesi ile kıyaslamadım olduğu gibi koydum, siz kıyaslayıp mevsime ve kendinize göre modifiye edersiniz artık. söz konusu sayfada listenin yanında gebelikte yenilip içileceklerden, alışveriş yapılabilecek internet sitelerinden, gebelikte okunacak dualar kadar teferruatlı bilgi mevcut. İlgilenenlere..
HASTANE ÇANTASI
*BEBEK İÇİN*
*10lu hastane çıkışı(penye battaniyesi var zaten)
*8li zıbın takımı
*iç zıbın ve pijama takımı
*2 patikli alt
*4 çorap
*5 ağız mendili ve 1 yüz örtüsü
*10 adet prima bez
*sebamed pişik kremi
*pamuk
*unibaby ıslak mendil
*kalın battaniye
*zemzem ve çay kaşığı
*1 adet baby jem alt değiştirme örtüsü
*ANNE İÇİN*
*1 adet sabahlıklı lohusa takımı
*1 adet pijama takımı
*1 adet spor pijama
* 1 gecelik
* hırka
*3 tane çorap ve 1 patik
*terlik
*el yüz havlusu
*lohusa tacı
*kağıt havlu, peçete, tuvalet kağıdı, ıslak mendil
*kolonya
*diş macunu ve fırçası
*rimel, allık, ruj, dudak nemlendirici, kalem, ayna, tarak, krem
*göğüs kremi
*göğüs pedi ve 1 paket ped
*2 adet emzirme atleti
*3 adet yüksek bel külot
*5 adet lohusa kullan at külot
*depend hasta bezi
*evlilik cüzdanı (kimlik zaten olcak)
*kirli poşeti ve buzdolabı poşeti belki lazım olur
Sonra ekleyeceklerim
1.foto makinesi
2.şarj aleti
3.bebek şekeri
4.hacı şeriften bebek çikolatası yaptırcam
5.korse alcam
6.arabaya puset
7.hurma (bebişin ağzına sürmek için)
Canım iğnesiz halledemiyor muyuz diye sorsaydın. Başka ilaç olmuyor muymuş? İğne olunca haftada bir kezdir büyük ihtimal.
benim bi eksik liste bile yok. varsa genel bebeğin ihtiyaç listesi hazırda olan paylaşırsa çok memnun olurum. bari ne alacağımı kafamda netleştireyim son anda hızlı hızlı alırız eşimle.Teşekkür ederim kızlarben de topluyorum bu listeleri sonra toplayıp bi liste yaparım ama eksik listesi kadar zorlayıcı değil benim için ama yapaılmayınca kalıyo insanın aklınn bi ıcunda :) e bi de ilk olunca :)))
Kk da a dan z ye diye bebek ihtiyaçları listesi var ben de ordan bakmıştım cnm sen de bakarsan kendi isteklerine göre düzenlersin yardımcı olur .... Çok zor bişi değil kafanda büyütme ama kişi isteklerine göre değişiyo bu listeler halledersin bi günde :) bana zor geldi çünkü bebek konusunda hiç bir şey bilmiyordum :)benim bi eksik liste bile yok. varsa genel bebeğin ihtiyaç listesi hazırda olan paylaşırsa çok memnun olurum. bari ne alacağımı kafamda netleştireyim son anda hızlı hızlı alırız eşimle.
Sağol canım bi bakayım oraya iyi oldu bu. Şimdi yolculuklarım esnasında uçakta bilgisayar çantam, kendi valizim vs derken extra bir şey taşımaya halim yok. Evime gidene kadar da biraz ilerlemiş olacak, halim olur da içime sine sine yapabilirmiyim onu düşünüyorum bi tek. Allah tan arabamız var kocacım taşır her yere beni. En kötü ihtimalle eşime acil olanlardan şunu al şuna dikkat et derim halleder bi şekilde ya, Allah büyük.Kk da a dan z ye diye bebek ihtiyaçları listesi var ben de ordan bakmıştım cnm sen de bakarsan kendi isteklerine göre düzenlersin yardımcı olur .... Çok zor bişi değil kafanda büyütme ama kişi isteklerine göre değişiyo bu listeler halledersin bi günde :) bana zor geldi çünkü bebek konusunda hiç bir şey bilmiyordum :)
Canım bizde göçebe gibiyiz tayin durumu vardı hala var evimi taşıycam ama hiç bi şeyimi mağazadan almadım neredeyse hep netten indirimlerden listeni yap kargoyu kalacağın yere söylersin mesela aldıklarımın hepsi sığar tek valizr benim bir tek park yatağı var büyük ekstra küvetini falan katlanabilir aldım dolabını da alcam ama zaten en azından için rahatlar yine sen bilirsin ben sadece tavsiye ederim :)Sağol canım bi bakayım oraya iyi oldu bu. Şimdi yolculuklarım esnasında uçakta bilgisayar çantam, kendi valizim vs derken extra bir şey taşımaya halim yok. Evime gidene kadar da biraz ilerlemiş olacak, halim olur da içime sine sine yapabilirmiyim onu düşünüyorum bi tek. Allah tan arabamız var kocacım taşır her yere beni. En kötü ihtimalle eşime acil olanlardan şunu al şuna dikkat et derim halleder bi şekilde ya, Allah büyük.
ya tayini sorma mayısta eşimin tayini belli olacak zaten. haziran da doğumu yapıp bir de kırkı çıkmamış bebekle taşıncaz o yüzden mobilya almıycam. bi park yatak veya küçük beşikle yetincem. odasını gittiğimiz yer de kurcam. eve kargo etmem gerek. evde de eşim var şu an açıp ta istediğim gibi mi bi eksik var mı yok mu iade etmek gerekir mi kontrolünü kendim yapmak istiyorum. neyse bakalım ya bulucaz bi yolCanım bizde göçebe gibiyiz tayin durumu vardı hala var evimi taşıycam ama hiç bi şeyimi mağazadan almadım neredeyse hep netten indirimlerden listeni yap kargoyu kalacağın yere söylersin mesela aldıklarımın hepsi sığar tek valizr benim bir tek park yatağı var büyük ekstra küvetini falan katlanabilir aldım dolabını da alcam ama zaten en azından için rahatlar yine sen bilirsin ben sadece tavsiye ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?