- 20 Mart 2016
- 2.053
- 2.563
- 133
- 34
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #32.581
Canım civilim de piere cardin in pijama takımları indirimdeydi siteden bak istersen ben bakmadım detaylı ama öyle bi görünce akşımda kalmışMinik kuzumun doğum çantasıni hazırladım çok şükür bi pisik kremi eksik onu da babası getircek. Benim çanta kaldı ama daha gecelik felan almam lazım netten alcam tabi mecburen var mı öneriniz kızlar
Saol canım biraz fazla oldu yanıma aldıklarım özellikle de giysi kısmı. Ama doğum yapacağım yer 100 km evimize. O nedenle temkinli olmam gerekti ve biraz abartmak zorunda kaldım. Çok teşekkürler önerilerin için. Hastaneden çıkarken giymek için giysi falan almamıştım alayım canımOkunmuş hurma zemzem koyabilirsn.
Kendine hastane çıkış kıyafeti dişfırçası tarak koyabilirsin.
Belki eşine tshirt veya pijama koyabilirsin.
Meme ucu kremi koyabilirsin.
Öte yandan bebek için aldıklarını fazla buldum ben, bütün aldıklarını götürüyormuşsun gibi.
Biberon ve mamaya gerek yok. Onlar evde beklesin. Hastane kendisi veriyor zaten.
Bir penye battaniye yeter. Hepsibi hastaneye götürüp enfeksiyon ortamına sokma.
1 onlu 1 beşli hastane çıkışı bir tulum yeterli. Genelde hastane kendis de giydiriyor ya da darıyor zaten..
Suluk a da gerek yok.
Hastanede bulacağın şeyleri ve asıl eve gelince lazım olacak şeyleri kendine yük etme..
Günaydıj canım.. Hiiç katını ütüsünü bile bozmadan valize koydum:) bir de onlarla mı uğraşıcam. Zaten terlicez vs uzun giymeyiz ya da leke olur vs..
Stres yapma canım ama artık hazırlamakta fayda varHayirli sabahlar kizlar nasilsiniz? Pek yazamiyorum ama takip etmeye calisiyorum sizleri. Rahatsizlik geciren arkadaslarima gecmis olsun once.
Ben bisey sorcam size tek parca tulum almissinizdir mutlaka benim baktiklarim genelde kislikti alamadim bikactanede yazlik buldum ama cok kalitesizdi hayatta giydirilmez bi yikamada bozulur okadar kotu. Oyuzden internetten almaya guvenemedim malesef sizin alip memnun kaldiginiz yazlik tulumlar varmi ya kiz icin varda erkek zor bulamadim stres olmaya basladim siz neguzel cantalarinizi hazirlamissiniz bende alip artik hazirlamak istiyorum yarin 35.haftaya gircez daha hazir degiliz
Pisik kremi netteki tüm doğum çantası hazırlıklarında var lazım diye düşünüyorum canım tabi bu konuda bi tecrübem yokPisık kremi pudra falan hemen lazım olur mu ki ya hastanede ne kadar kalıyoruz. Hiç bi fikrim yok. Bazı arkadaşlar tatile çıkar gibi hazırlık yapiolar napsam bilemedim.
Pijama Takımı değilde gecelik istiyorum canım doğum için o daha rahatmis ama arkadaşım zaten doğumda mahvolacak pahalı bişey alma dedi. Nası bisey alsam bilemedim evde ki pijama takımlarından alırım bi iki tane yanıma ama ayrıca iki gecelik lazım benceCanım civilim de piere cardin in pijama takımları indirimdeydi siteden bak istersen ben bakmadım detaylı ama öyle bi görünce akşımda kalmış
Canım mrb ikimizin doğum tarihi de yaklaşık aynı şey dicem sana, ben 20 mayis da ayrilicam çünkü ücretli iznin son haftası yani 16. Hafta kurban bayramı tatiline geliyor. Yani izin boşa gidiyor onun için 36. Haftamda ayrılacağım 37 yi beklemeyecegim sende ona dikkat et. Bi hafta önce ayrilabilirsin 23 mayis daEki Görüntüle 1819687 Eki Görüntüle 1819688 Günaydın kızlar. Nasılsınız?
Sonunda 32+0 oldum bugün ve yarın "çalışabilir" raporumu alacağım. Niyetim mayıs sonuna kadar çalışmak.
Ben de hastane çantamı hazırladım. Kendim için olanları bir hurça koydum. Bebek için olanları da ilk doğumda bir set olarak hemşireye vermek için bir bohçaya sardım, diğerlerini de tülden bir keseye koydum. Bebek bezlerini de gene bir kese içinde diğer keseye koydum.
Listemi de paylaşıyorum. Emzik biberon süt pompası almıyorum, yük etmiyorum. Özel hastanede doğum yapacağım, icabında onlar verirler. Kendim için hasta bezi de almayı düşünmüyorum, gerekirse eşim gider alır. Sadece 32 li uzun orkid alcam. Pişik kremi de almıyorum. Hastanelerde uygun kremler oluyor zaten.
Bebek için kıyafet fazla mı bilemedim. Toplam iki battaniye alacağım. Hastane çıkışı içindekiler dahil.
Kendim için de 3 atlet çok diye düşündüm başta ama herkes çok terlersin dedi.
büyük alayim ozaman sıkmasın tabi. Kücügün caresi yok sonucta. Ay bitane icin gelmelerine yazik yaa okadar yoluBence büyük boy daha iyi nolur nolmaz..ben de sitesine baktım numune aklıma gelmedi değilacaba bi paket mi gönderiyolar bi de bitane gönderiyolarmış
Canım mrb ikimizin doğum tarihi de yaklaşık aynı şey dicem sana, ben 20 mayis da ayrilicam çünkü ücretli iznin son haftası yani 16. Hafta kurban bayramı tatiline geliyor. Yani izin boşa gidiyor onun için 36. Haftamda ayrılacağım 37 yi beklemeyecegim sende ona dikkat et. Bi hafta önce ayrilabilirsin 23 mayis da
ben de hastane çantamı yazayım: (eksikleri fazlaları söylerseniz çok memnun olurum kızlar:)
*yenidoğan bebek bezi
*orta boy hasta bezi
*göğüs pompası-biberonu
*göğüs pedi
*emzirme sutyeni
*1 adet 10-lu hastane çıkışı-içinde ince battaniye de var
*2 çıtçıtlı zıbın
*3 çorap
*1 adet kalın battaniye
*önden düğmeli pijama
*birkaç külot
*kendime kalın şal-kalın çorap
*lansınoh göğüs kremi
*ıslak mendil
FİNİTO
teşekkğr ederim..10 lu takımda o da var canım..Teşekkür ederim ama ben nöbet usülü çalıştığım için bayram falan farketmiyor. Özellikle bayramda da izinli olmak istiyorum hatta. Geçen sene de kurban bayramında yıllık izin almıştım.
Bebek için ağız mendili koy dediler hep bana
bir de bir sıkıntım var
bulunduğum ilçedeki özel hastanede doğum yapmayı önermiyorlar..devlet hastanesindeki ebeler deneyimliymiş ama hani malum yoğunlukk ve özel hastanelerde olmayan bazı hijyenik sıkıntılar var devlert hastanelerinde..
biz de bu nedenle 3 saat uzaklıktaki büyükşehirdeki özel hastaneyi düşünüyoruz orada mı yapsam doğumu...
olur mu acaba nasıl olur yolda doğurmayım bir de ...
bazı arkadaşlar da oraya kadar gidebilsen bile dikişlerinle geri gelirekn yolda çok sıkıntı çekersin diyor..
bi akıl verin..[/QUOTE
Doğum yapan annelerin fikri daha önemli tabi ama risk bence 3 saat. Belki sancilarinla doğum arası kısa sürecek. Ben senin yerinde olsam bu riski göze almazdim
Snn ayri gunlerde ckmis :) bnm ayni gun kanamam oldgnda aynu hastanede acil doktpru 1600 dedi kndi dktorum 1800 ama bliyrm ki 1800 dur tahmini cnku acildeki alel acele olctu onemsemeden mm ayarlarla bile gr lar farkediyr31.haftada bebeklerinizin kilosu neydi kızlar.. Benim biraz kafam karıştıda..3 doktordada ayrı çıktı..14 nisanda 1613gr..18 nisanda 1522gr..23 nisandada 1640 gr dendi.. 3 ü de ayrı doktorlarda..neden böyle oldu ki.. bebek kilo verip sonra tekrar mı aldı yoksa biryerde yanlış ölçüm mü var
O zaman ölçüm mm hatalardan dolayıdırSnn ayri gunlerde ckmis :) bnm ayni gun kanamam oldgnda aynu hastanede acil doktpru 1600 dedi kndi dktorum 1800 ama bliyrm ki 1800 dur tahmini cnku acildeki alel acele olctu onemsemeden mm ayarlarla bile gr lar farkediyr
Aynen cnm :) kndi doktorum cok ozenli yapiyor herseyi acilde kanamayla gttgim icin olcun cok onmli dgldi plesant nrde dye bakmisti acilma varmi diye bakicakti o ara olciyim dediO zaman ölçüm mm hatalardan dolayıdır
Dun szden duydm bnde numune istedim :) bakaym kacli glcekbüyük alayim ozaman sıkmasın tabi. Kücügün caresi yok sonucta. Ay bitane icin gelmelerine yazik yaa okadar yolu
Ortami büyükmü istedin canim?Dun szden duydm bnde numune istedim :) bakaym kacli glcek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?