- 29 Mart 2013
- 5.925
- 2.915
- 398
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #33.161
Anladınim peki göbeğin kaldı mı korse kullandın mı sezaryenden sonra çok soru sordum sanırım kusura bakma tecrübeli birini görünce sormadan edemiyorumben 33 haftadayım.ilkini spinal anestezi oldum canım.
canım hangi egzersizleri yaptın anlatabilir misin ya ben de denemek istiyorumCanım benim 32'de makat gelişti 34'te baş geliş. Dönüyor. Ben hissettiğimi düşünüyorum. Büyük bir hareket.
Oturuş pozisyonumu değiştirdim ve bazı egzersizler var onları yaptım. Onların faydası mı bilmiyorum ama döndü.
canım hangi egzersizleri yaptın anlatabilir misin ya ben de denemek istiyorum
çok geçmiş olsun çok sevindim adına gerçekten.Kızlar böbreğimde fonksiyon kaybı olmasın diye katater takalım denmişti ama başka doktorlarla da görüştüm takip edelim şimdilik böbreğine zarar vermemiş dediler şükür takılmayacak şimdilik. 2 hafta sonra kontrole gidicem. Bu arada kadın doğum doktorumu ve gittiğim hastaneyi değiştirdim bu doktorum çok daha iyi ve ilgili geldi bana. Bugün 33+5te 2222 gr ve 45 cm olmuş. Başı doğum kanalına yerleşmiş rahim ağzı kapalı uzunluğu 43 mm sadece rahimdeki önceki sezeryan hattım incelmiş bebeğin başı da artık oraya yerleşmiş baskı yapabilir dikkat et fazla kendini yorma ayakta fazla durma sezeryan hattında ağrı hissedersen gel dedi. Şükür şimdilik herşey yolunda. Bi aksilik olmazsa 39+0 da sezeryan yapacak
cok sagol canım bekliyoruz:))ben internetten bulmuştum burdan paylaşıyim dönmeyen bebişlere çare
Canım böbrek fonksiyonlarını kaybetmemek için takılması önerilmişti başka doktorlarla da görüştüm şimdilik böbrek şişmiş ama zarar görmemiş gibi gözüküyor takip edelim dendi o nedenle şimdilik takılmayacak şükürcnm benm arkadaşım ocak ayında doğum yaptı. hamileliği boyunca sağ böbreğinde büyüme vardı. doktoru sürekli ameliyat olman gerekiyor dedi. ama o kabul etmedi. eşi de izin vermedi. doğumdan sonra daha yeni gitti kontrole böbreği küçülmeye başlamış. Ne ilaç içti ne birşey taktırdı. Bence başka doktorada git cnm. şunun şurasında doğuma 2 3 hafta var ya en ufak dikiş atımı bile riskli bizim için. bence başka doktorada git.
Ben de ilk kızımda da bu kızımda da erik aşerdim şükür şimdi her yerde varbende inanılmaz erik yiyoyrum ya şimdi burda yazıypruz canımız çekecek yine ahahahah şaka bi yana günde 1 kiloya yakın yiyorum gaz yapıyor ama dayanamıyorum :)
Doktorum adet ağrısı gibi ağrın olursa erken başvur dedi aklınızda olsun kızlarNormal midir ben de merak ediyorum ayni sekilde bana da gece adet sancisi girdi ve halen daha devam ediyor
---
Adet sancısı hissetmek normal mi bi bilgisi olan var mı? Belim fena, bacaklarım sızlıyor, sancı girip girip cıkıyor ama bıçak saplanmasi gibi değil daha farklı, tarif edemiyorum, böbreklerim ağrıyor sanki saatlerce idrara sıkışmışım gibi idrar torbam ve kasıklarım ağrıyor. Bugun bi acayibim :)
Genelde 38 hafta dolduktan sonra alıyorlar 39+0da alacak doktorumİkinci sezaryeni olacak olan var mı?dr.nuz kaçıncı hafta da alacak.benim ki 10 gün önce alırız dedi.erken buldum da vaktini.
Kilo verme donemin zorgecmis olmali56 dan 51 e dustum ilk dort ay simdi 58 im . gobusum buyuk degil ama var tabii :)
Cnm bnde dun donmeyen bebekler icin insikak suresini duydum bol bol okumak faydaliymisEki Görüntüle 1823151 Eki Görüntüle 1823151 Eki Görüntüle 1823152
telefondan becerebildiğim kadar ekledim.instagramdan bulmuştum. faydası olur inşallah
İlerleyen haftalarda dönme oranı azalıyor ama 32 hafta çok geç değil dönebilir bence. Benim ilk kızım 35de dönmüştüDoğum sonrası ağrı pompası ne ki?
Cok zor gecti surekli bulanti kusma bide ustune bobrek tasi sancilariKilo verme donemin zorgecmis olmalibebis kac kilo :)
Canım bende basur yok , Kabızlık olduğunda damarda çatlama oluyor , o da kanama yapıyor maalesef , ayaklarını üşütmemeye çalış ilk başta , 2. Si birşeyi sürekli tükettiğinde Bağışıklık yapıyor , kendimden örnek vereyim 4.-14. Haftaya kadar hareketlerimi %80 azaltmıştım 14. Haftadan iyibaren sürekli yatıyorum , tembellik oluştu artık , ben yatmaya başladığım zamanlar bamya , karnıbahar pırasalayla wc ye çıkabiliyordum sonra çıkamadım , kuru kayısı kuru erik kuru üzüm hoşafı bir dönem etki etti , o da Bağışıklık yaptı , sonra hergun her sabah geceden ıslatılmış Kayısı erik üzüm Yaptım o da bir dönem gitti , sonra bol bol bol zeytinyağlı yemekler etki etti şimdi o da etki etmiyor artık , dün 4. Günümde wc ye çıktım , lağman ve dupalacla, şimdi tekrar bol zeytinyağlı bamyaya geri döneceğim , kısaca bir şeyi sürekli yapma, 2 haftada bir değiştir ... Geçmiş olsun , gerçekten çok zor birşey kontrol ediyorum bende meme yok ama kabız kaldığımda banyoda ağlıyorum oturduğum yerdeilk önce bir zeytinyağını deneyeyim bende olmazsa vazeline geçeyim bir zararı olmaz inşallah. saol canım.
günü 1 bardak suyla geçiren biriyken hamile kalınca 2,5 litreye kadar zorlada olsa sıvı tüketmeye çalışıyorum. hamileliğimin başlangıcından beri en büyük sıkıntılarımdan biri kabızlık. daha öncede olurdu ama ilk defa basur memesi çıkacak hale geldi internetten resimlere bakıncada korktum açıkçası. kaysı yiyorum ama yeterli gelmiyor sanırım. dediklerini yapmaya çalışacağım inşallah benim için de faydalı olur. teşekkür ederim canım.
Ohh masallah cnm. Sukurki o zor gunler gecti ins bundan snrasi icin kolay olur hayatinCok zor gecti surekli bulanti kusma bide ustune bobrek tasi sancilari
Bebisim 2 kilo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?