- 6 Haziran 2014
- 6.484
- 3.431
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #34.841
Sanirim bolge sgk na basvuru yapiyosn cnmKızlar ben öğretmenim ilk bebem olcek. Ne yapmak lazım nereye başvurmak lazım bu bebek parası için.
Bn baya once indirimden lansinoh tekli elektrkli aldm cnm 120 liraya ise erken donucem diye aldm ama ise dnmesem bile lazimmis yani onu ogrendm. Sutu gelmeyenler icin ck faydali ztn oyle ck ucuk rakamlar yok.Sen aldın mı canım aldıysan hangisinden?
Ben de bakayım şu terliklere :)Ben lohusa terliği almadım zaten sıcak olur odalarımız yaz bebesi olacaklar, birde Güneş alan odada durursak :)) birde sezeryan yada epidural nırmal doğumda 4-5 saat sonra çok yoğun bir sıcak basma oluyormus , ben Pierre cardinin krem renkli terliklerinden aldım internetten çok rahat oluyor yazın hep açık ayakkabılarını kullanıyorum ... Hastaneden geldikten sonra evdede yıkar giyerim :))) Zemzem ve hurmayı unutmuştum çantaya koymayı onlarıda koyayım iyi hatırlattın :)) teşekkurler :)
Arkadaşlar bugün kontrolüm vardi nst de bebeğin kalp atislarinin çok hızlı olduğunu söyledi doktor suyu az icmemden kaynaklandığını söyledi iki kez nst tekrarladi. Normalde 120-160 arasi olmasi gerekirken ara ara 180-190 lari bulduğu oluyordu. Sonra da serum takıldı bebeği beslemek adına. Bir kaç gündür ise güce dalip dikkat etmemiştim yememe icmeme gerçekten de. Ama isin tuhaf yani on gün önceki kontrolden bu yana 700-800 gr almış cok şükür. Var mi böyle bir durum yaşayan daha önce
10 günde 700 -800 gr nasıl alıyor bir bebek , bence ya bi öncekinde yada şimdiki ölçümde bir hata var . Bu arada canım stresten uzak durmak gerekiyor , sigara falan kullanmıyorsan baya yuksek çıkmış kalp atışları, ablam yeğenime hamileyken nst de Bebeğin kalp atışı bi 90 bi 140 çıkınca doktoru 3-4 gün hastanede yatırmıştı meğersem 33 haftada geliyormuş cimcime ...Arkadaşlar bugün kontrolüm vardi nst de bebeğin kalp atislarinin çok hızlı olduğunu söyledi doktor suyu az icmemden kaynaklandığını söyledi iki kez nst tekrarladi. Normalde 120-160 arasi olmasi gerekirken ara ara 180-190 lari bulduğu oluyordu. Sonra da serum takıldı bebeği beslemek adına. Bir kaç gündür ise güce dalip dikkat etmemiştim yememe icmeme gerçekten de. Ama isin tuhaf yani on gün önceki kontrolden bu yana 700-800 gr almış cok şükür. Var mi böyle bir durum yaşayan daha önce
Ben bunu aldım :) markafonide indirimdeydi 60 -70 lira civarıydı ..Ben de bakayım şu terliklere :)
İnşallah kendiliğinden düzelir herkes gibi ben de sevmem dişçiye gitmeyiGecer diyorlar ins dis kaybi olmadan duzelir
Cok igrenc bisey ya :) sabah bnde gosterdm bu ne dedi kizinin eseri dedim :)
Masalalh cnm saglikla atlat ins dogumunuda
Terliğin harika Can'ım bayıldım güle güle kullanBen bunu aldım :) markafonide indirimdeydi 60 -70 lira civarıydı ..
Teşekkürler canım , çokta rahat tavsiye ederim evladiyelik :)))Terliğin harika Can'ım bayıldım güle güle kullan
Alır Allah'ın izniyle merak etme senBizde kontrolden geldiiik.. Moralim bozuktu uzun zamandır, bebegimi gordum cok mutlu oldum cok sukur. Cok tatliydi oglum agzi burnu ayni ben yaa. Herseyi haftasiyla uyumlu geldi. Onceden hep ilerde giderdi 10 gundurde kilo almiyordu çok uzulmustum ama hoca cok iyi korkma dedi sakinlestim biraz daha. 2450 kilomuz 47.5 boynumuz. Hersey normal dogum icin uygunmus. Sonraki kontrol 2 hafta sonra ins guzelce kilo alir oglusum.
Benim teyzem diyebileceğim bir yakınım da yılların ebesi o Da gerek yok uğraşma normal doğumla diyor herkese böyle demeleri garip gerçekten deAh be kızlar hep beni buluyor. Bugün sağlık ocağına gittim bi iş için. Yardımcı olan bayan ebeymiş. Annem dedi.ki drumuz bebeği sezeryanla almsk istiyor ne dersiniz? Kadın bana karşıdan baktı alsın hemen bebek çok iri zaten dedi. Ben belki 500 normal doğum yaptırdım kendim sezeryan oldum ne gerek var normal doğuma dedi :) çıktık annem duydun ebeyi diyorebenin bile normsl doğum karşıtına denk geldim :)
Bu kadar lafa sonunda sezeryanla olacak galiba bu çocuk
Can'ım ben iş yerinden iki arkadaşımın tavsiyesiyle ameda aldım 420 tl ye. Kiralanan makinalar kadar güçlü olduğunu söylediler. Ben bebeğim iki aylıkken işe döneceğim mecburen hiçbir izin Hakkı'm kalmadı çünkü. Manuel pompalar göğsü sarkıtıyor ve Çek'im kuvveti çok zayıf çok uğraştırıyor dediler bana. Çevremde genelde böyle duyunca ben de aldım ben deEvet o yüzden emin olamadım. Ücretsiz izne ayrılcam allahın izniyle. Sütün çok olması için bol bol emzirmeli ve göğüste süt bekletmemeliymiş ya sanırım. O yüzden lazım olursa diye. İlk sütü getirmek için de lazım olursa. Manuel bir şey mi alsam ki.
Bakayım Bi Can'ım hiç alışveriş yapmak gelmiyor içimden şişmanladım diye :)Teşekkürler canım , çokta rahat tavsiye ederim evladiyelik :)))
PembeLokum sut parasini da veriyolar ssk li olmasan bile.
Ztn dogum izni bitince normal dogum rapor parasida yaticak.
Akika, cocuk icin allaha sukretmek niyetiyle kesilen kurban adi oluyo. Hic duymadinmi yada konusmasi gcnedimi
Canımmm, sakin ol önce dur bakalım belki daha çok minik oldukları için kanda çıkmamıştır ne kadr oldu transfer yapılalı ?Merhabalar herkese,beta hcg degerim 1.70 ciktitup bebek benimkisi doktorum cok umutluydu cunku3 tane saglikli embriyo transfer edildi sizce hatali cikma olasiligi var mi?iki gun sonra tekrar yaptircagim testi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?