2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323

Niye sagma diyorlar ben onu anlamiyorum neden sagmamamiz gerekiyor? Hangi anne emzirirken sut gelmedigi icin acliktan aglayan bebegine dayanabilir?

Sagol cnm senin de hayirli olsun ben de sezaryen oldum bir hafta olacak yarin ee ilk 3 4 gun hic hic sutum yoktu napayim bol bol mama icti cocuk :)

Bana da kendi doktorum, cocuk doktoru, hemsireler, baska muayeneye gelen dr lar hep mama ver aman sarilik olmasin dediler ama emzirme cabasindan vazgecme dediler

Sagdigimda iki gogsumden toplam 60 ml civari sut geliyor cnm

Ben 3-4 saatte bir emzirerek sut(kac ml cikiyor bilmiyorum) + sagdigim sut(biberonla-60ml) + mama(biberonla-bazen 20 bazen 30 bazen 50ml iciyo doyana kadar) veriyorum

Mama dedigim de bebek sutu

HK77 bn şu kalkan koruyucu ayrimini anladim sanirim gogus kalkani yara olan gogusler acimasin diye takiliyo gogus pedi gorevi goruyo sanirim gogus pedi iyi degil ki kalkan daha iyi ki tercih ediliyo

Koruyucu da emzirirken canin yanmasin diye ya da bnm gibi ucu olmayanlar enzirebilsin diye kullaniliyo ucunu cikartici ile cikartip koruyucuyu takip oyle enziriyorum emme isi bitince geri cikariyorum

Tomrisin emzirme notlarini okumaya basladim artik sutumu arttirip mamayi birakmam gerekiyor bakalim insaallah basaririm
Başarırsın tabi neden başarmayasın. Faydası zaten belli ama anneye de çok büyük kolaylık ya, emziren kuzenlerim arkadaşlarım çok rahatlar. Her yerde hazır temiz ılık mama :) gece kalk su kaynat soğut vs. Uzun iş. Özellikle dışarda ve tatillerde çık rahatlar, çocuğun tek ihtiyacı annesi

Anl

Anladım canım sağol, sipariş versem mi doğumu beklesem mi, her halükarda kalkan gerekecekse alayım. Kaça almıştın sen, heryerde farklı fiyat var

Bana sorarsan kesinlikle al derim. Banada ablam zorla aldirdi. Kalkan yikanirken sutyenimin icine göğüs pedi koydum uyumusum sutler akinca pede yapismis ped kuru tutuyor göğüsu ve acıyor kalkanin hava delikleri var nemli tutuyor. Kurumuyor göğsüm.
Ben fiyat olarak uyguna aldim ablam Eczacıbaşı personeli ordan getirtti. Piyasada bildigim kadariyla 55 -60 di galiba

1 haftadir mama veruyorum ztn suresi 1 haftaydi artik mamayi birakma vakti geldi

Ya surekli biseyleri sterilize et kaynat dur annem yapti hepsini 1 haftadir öldü kadin ya artik tamamen emzirmeye baslamam gerek sezaryen beni fena carpti ama kendime geldim bundan sonra emzirme devri baslasin

Canim hayirli olsun daha onceden acilman vs sancin varmiydi hic birdenmi oldu

Merhaba kizlar bizimde bugun 13. Gunumuz ancak yazabiliyorum hep cok yogun gecti zamanimiz bebegim sarilik oldu nedenini bilmiyorum acaba sutum gelmedi mi anlamadim ben hic su gun geldi diyemiyorum ama 3. Gun aktigini gordum ben sadece doktor beslenmemis hic dedi yavrum hic kendine gelemiyordu tahlil yapildi 13.94 cikti sarilik degeri doktorumuz hastaneye almicam ama bol bol besle dedi emzirme mama ver ya da sutunu sag dedi cunku emecek hali bile yoktu yavrumun sagmak cok zoruma gidiyo emzirmek istiyorum ama mecburen sagiyorum biberonu istemeyince icten ice seviniyorum sanki bi yandan da sariligi gecsin diye icsin istiyorum karmakarisik duygular icindeyim anlayacaginiz

Teşekkür ederim benimde gelmedi ilk gün çabaladım helak oldum fazla kafama takmışım dinlenemedim hiç ölüyorum sandım böyle bir duygu yoktu neyse sağma demeleri Bebek emsinmiş E saatlerce emiyor tık yok ne yapayım o Zaman sarılık mı olsun ben de sağıma başlıyorum tekrar sen kaç saate bir sağıyorsun acaba csnım çok sordum ama :) 60 ml her sağıma mı çıkıyor çok acıyor benim göğüs uçlarım üç saate bir oluyor genelde bizim emiyor ama doymuyor ben de sağdığımı yoksa mamayı veriyorum beden unutsun ki aç kalıp küvözde yatmasından hipoglisemiye girmesinden iyidir bence .. Kaç saate bir ne kadar emiyor kuvvetli çekemiyor galiba Can'ım böyle cok cok çıkınca geliyor gsliba

Can'ım geçmiş olsun kaç saate bir sağıyorsun acaba

Sağıp biberonla mı veriyorsun sütün az diye mi için rahat etsin diye mi mamaya devam ediyorsun? Bakalım benim nasıl olacak yaa çantana şunu mutlaka koy diyeceğin bir şey var mı?

Benimki bu. Benim gogus ucum hic yoktu. Siringa ile gogus ucunu cikarip veriodum bebise ama sonra gene sonuyodu. Bu kalkanla icinde nemli durdugundan galiba göğüs uclarimda sonmuyor

Eklentiler

• 20160612_154043.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 59

Geçmiş olsun canım. Uykusundan uyandır uykusunda emzir saat tutma her firsatta emzir. Benimkinde de hafif var dedi doktor geçen gün. 9.günlük bebeğim. Bazen tutamıyor iki elimle ağzına veriyorum

Reactions: 9ay
Yarın doğum var benim hala bebek bakım çantam yok :):):):)

Gunde 2 kere fln anca sagiyorum cnm ya her sagdigimda bitiyor sut kalmiyor gelmiyor yani anca 2 kere fln sagabiliyorum

Evet ilk basta sarilik olmamasi icin mecbur kaliyoruz diger yontemlere napalim..

Benimki emerken ya cok sinirleniyor sut gelmiyor diye ya da uyuyor ortasini bulamadik:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…