- 20 Mayıs 2009
- 1.674
- 2.496
- 333
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #41.761
Mrb kızlar bende 28.05.2016 da doğum yaptım 15 günlük oldu benim meleğim artık 3 çocuk annesiyim girip sizlere yazamadım malum doğum yapanlar bilir uykusuzluk nasıl sizlerde oldumu bilmiyorum doğumdan sonra hastaneden eve gelince duygusal deyişiklikler oldu bende kendimi çocuklarıma yetersiz hissettim çok ağladım yeni yeni toparladım kendimi üstüne birde topuk kanından haber geldi bebeginizin tiroid hormonu yüksek çıktı diye ikinci kez topuk kanı alındı allaha şükür onda bi sorun çıkmadı hafif sarılık oldu yani anlayacağınız çok zorlandım doğum yapmış olan arkadaşlar gözünüz aydın doğumu bekleyen arkadaşlar allah yardımcınız olsun hepimizin yavrularını allah korusun bu arada ben zeynep kamil de doğum yaptım çok memnun kaldı odalar iki kişilik ve çok temiz sıcaksu televizyon mini buz dolabı vs herşey mevcut doktor ve hemşireler , hasta bakıcılar çok ilgili eskiden normal doğum yapanlar tek başına kalıyordu hastahanede şimdi öyle değil yakınlarıda kalabiliyor en iyi yanıda doğum ücretsiz sezeryan oldum üstelik Sigorta'da yoktu beş kuruş vermeden çıktım tavsiye ederim
Yarın sabah sezeryana giriyorum benim ve oğlum için ayetel kürsi okurmusunuz arkadaşlar heyecanlıyım. Son insülinimi vurdum bu gece.. Allahın izniyle sağ salim kucağıma alırım inşallah kazasız belasız..
Canim eşinle bi konussan desteğine ihtiyacım var diye karşılık vermez mi ki.çok zor zamanlar geçiriyosun belli ama çok güçlü bi kadinsinAmin iyi dileklerin için hayırlı olsun bebeğin. Ben de üçüncü bebeğime kavuştum. Bu sefer sezeryan oldum ve devlet hastanesinden çok memnun kaldım. Ama keşke normal doğurabilseydim. Çoktan toparlanmış olurdum.
Öncesinde suni sanci, propes denendi 10saat sonunda ben uyudugum için yani sıfır sancı olunca zaten bebeğimin suyu sınırdaydı, plesanta da sırtıma dogru ucu da giristeydi. Hic ihtimal vermezken sezeryan olunca tuplerimi de bağlattım.
Eşim ikinciye bile zor ikna olmuşken kazara üçüncü oldu. Çok zorlanıyorum. Evde yanımda kalan olmadı. Kızım 7buçuk yaşında o ilgilendi, giydirdi bile beni. Ablam gündüzleri geldi 5gün. Görümcem günde iki kere uğruyor. Şimdi ablam 10yaşında kızını bıraktı. Bulaşık çamaşır işlerine bakıyorlar kızımla. Ben sandalyede oturup komut veriyorum. Onlar da yapıyo. Hem oynuyorlar hem de ben deyince işlere bakıyorlar.
Eşim oğlumla ilgileniyor biberonunu veriyor yanında uyuyor ama bugün oğlum isyan etti anne diye diye ağlama krizine girdi.
Babasının bebeği almasını istemiyor. O annenin diyor. Bebeğin emmesine katlanamiyor. Diğer mememi açıp öpüyor. Bedensel olarak toparlaniyorsun ama psikolojik destek istiyor insan.
Bi de eşim oruç tutuyor diye nazlaniyor. Ne yiyecez diye soruyor sürekli. Yemek yapacak halim de yok. Annesinde pişen yemeklerden alıp geliyor iftara. Öğlene ablam da yok artık çocuklar ne yapabilirse. Dün makarna haşladılar. Tuzu 1yemek kaşığı dedim ama doldurmuşlar. Kaşıkla getirdiler tadına baktım boo. Yikattim ve yogurt ekleyince yenilebildi.
Eşim senelerce bekar hayati yaşamış yemek yapmayı ev işlerini iyi bilir ama yine de elini vurmuyor. İlk gebeligimde evi süpürur camları bile silerdi. Bu bebeği aldırmadım diye elini hiçbirşeye vurmadı. Sadece aş erirken bikac kere balık pisirdi. Bi de 5.ayda taşındık.
Neyse velhasıl kelam annelik her yönden özveri istiyor. Tuvalete kalktığımda ellerimi yıkarken aynada yorgun üzgün çaresiz suratımı görünce hemen değiştiriyorum yüz ifademi. Kaşlarımi kaldırıp kendime bi aferin çekiyorum. Motive olmak lazım dde mi ?
Canim eşinle bi konussan desteğine ihtiyacım var diye karşılık vermez mi ki.çok zor zamanlar geçiriyosun belli ama çok güçlü bi kadinsin
Ptesi sabah 9da canim insallah. Ne dicek doktor cok merak ediyorum gercekten. 39+5 oluyorum.niyeti neyse artik acikca belli eder heralde. Gerci gecen hafta suyun iyiyse beklicez dedi ama bakalim..Kontrolun ne zaman canım ? Bak ben de hala beklemedeyim sıkma canını daha vaktin var
Benim de yarın 9 da şuan az az sancım var bakalım hayırlısı olsun hakkımızdaPtesi sabah 9da canim insallah. Ne dicek doktor cok merak ediyorum gercekten. 39+5 oluyorum.niyeti neyse artik acikca belli eder heralde. Gerci gecen hafta suyun iyiyse beklicez dedi ama bakalim..
Eşin cidden acimasizmis bi de sen diğer dogumlarinda çok güçlü olunca yine yap moduna girmiş adam.kendisi yemek yemiyor mu nasıl idare ediyor ki ? Annene de direk kal benimle 1 hafta desen ne der ?Eşim daha önceki dogumlarla kiyasliyor canım. Konuşuyorum ama o duymuyor. Bi de utanmadan soruyor öncekilerde nasıl yapıyordun diye. Herkes nasıl yapıyormuş. Herkesin annesi var bakan. Normal dogumlarin ertesi günü mutfağı elime alırdım. Ev işlerini çamaşırı 2. Veya 3. Gün elime alırdım. Bu sefer ameliyat oldum, en az bir ay eğilmek yasak ic dikişlerim patlar diyorum, doktoru suçluyo halbuki normal dogursam doktor prim alacaktı. Kaldı ki dış dikişim bile tam iyileşmedi. Yatmaya çalıştığım halse
Bi kere bile kontrollerde yanımda olup da doktorlarla bir kelime konuşmadı. Her muayeneden çıktığımda ağlıyordum. Perinatologa gidin dedi doktor götürmedi, umursamadi. Diğerleri gibi sorunsuz bi gebelik olarak düşündü. Halbuki gebelik zehirlenmesine doğru gidiyordum. Bebeğime kavuştuğum için şükrediyorum. Hergün ağlıyorum. Yere bişey düşürsem söylenerek öf diyerek veriyor. Giyinmem lazım diyorum kızımı yolluyor. Bebeği şimdi seviyor ama ilk aylarda aldırmadım diye resmen bana ceza verdi. Söyledi bile. Aldirmazsan böyle bulantiları çekersin diye.
Ben eşime daha ne diyeyim dengim eşim değil hayat arkadaşı diyirum artık. Çocukları ortada bırakıp ana evine dönecek değilim. Desteksiz çalışıp çocukları da sağlıklı buyutemem.
Annem bile umursamıyor ki bugün bebeği görmeye gelecek. Poposunu kaldırmadan tekrar gidecek. Çeyrek takacaklarmis. Hiç gözümde yok. Sadece ziyarete geliyor. Bi de hala rahmetlik anneanneme söylenir dogumlarda yanima gelmezdi der. Sanki kendi geliyo. Beni el oğlunun insafına bırakıyor. Hepsi iyi gün dostuymus. Eşime dedim yani dedirtti artık. Başına bişey gelirse annenler baksın sana benden bişey bekleme dedim. O kadar içim yaniyor ki. Bebeğim çocuklarım beni hayata bağlıyor. Emzirirken ilfilenirken haz alıyorum. Beni hayata anbelik sorumluluğum bağlıyor açıkçası. Allah ömür verirse ben kızlarımı böyle günlerinde inşallah yalnız bırakmam.
Bu günlerde geçecek. Kin tutmam aslında intikam almam. Ama unutmam da. İlerde gücüme kavuşunca o zaman minnet de etmem himmet de...
Eşin cidden acimasizmis bi de sen diğer dogumlarinda çok güçlü olunca yine yap moduna girmiş adam.kendisi yemek yemiyor mu nasıl idare ediyor ki ? Annene de direk kal benimle 1 hafta desen ne der ?
Çok üzüldüm ya ama sen gerçekten çok güçlü bi kadinsin madem kimse senin için ugrasmiyo sen de kimse için moralini bozma ameliyat etkileri kısa zamanda geçer yavrularinla hayatına devam edersin Allah da eşinin kalbine merhamet koysun hasta olunca sen de ona bakma amaAnnem hastalığını kullanma ve bahane etme modunda. Öncekilerde de gelmedi. Ablama da gitmedi. Benciller. Babam da öyle. Kavga dövüş bu güne geldiler. Annem psikiyatri ilaci alıyor. Hastayım yapamam diyor sürekli. Evinin İşlerini bile biz yapiyoruz arada uğrayıp. Komşulara da iş ve yemek yaptırıyor. Bilerek yapmıyor 30 yıllık psikiyatristi öyle diyo. Bizi cezalandırıyor niyeyse ne yaptıysak..
Canım mamayi ya da sutunu nasıl neyle yani verio sun . Biberon emmeyi unutturur die.vermeyin deniyor. Ne kadar verio sun bir de . Ben memeyi verdikten sonra göğsüm boşalıo sanki sonra yavrum doymuo aglio istiorum ki önceden sagdigimi ya da mama yapıp vereyim. Ama kaç ml ve nasıl vercem bilemedim. Gunde kaç kezGelir cnm Allah ne zmn izin verirse daha gununu doldurmana 10 gun var
Bebegin geldiginde hic pes etme bol bol emzir bak gogus ucun fln olmazsa süt gelmezse şunları al ben bunlar sayesinde enziriyorum
Lansinoh gogus ucu cikarticiEki Görüntüle 1845238
Philips avent gogus ucu koruyucu
Eki Görüntüle 1845239
Ve cnm duzenli olarak lansinoh gogus ucu kremi surersen aciya dayanirsin
Eki Görüntüle 1845241
Ben bir de sut sagma pompasi aldim lansinoh affinity cunku sezaryenli oldugum icin yavrumu emziremiyorum uzun uzun cok canim yaniyor dikislerim cok aciyor yavrumun emmesi bitmeden ayirmak zorunda kaliyorum bu nedenle sut sagip veriyorum tamamlamak icin bu fotodaki 7 dk da fln 60 ml sut sagiyor
Eki Görüntüle 1845243
Yavrum emmeyi unutmasin diye emzik verdim philips avent soothie verdim anne memesine en yakin olan buymus
Eki Görüntüle 1845246
Cok sukur bugun ilk defa yarim saat emzirebildm bebegimi
Sutum gelene kadar evolvia bebek sutu de verdik sarilik olmasin diye
Eki Görüntüle 1845248
Mide hacmi yeni doğan bebeklerde 20-30 ml. İken 8-10 günde 60-100 ml. ye, 3. ayda 150ml.ye, 6.ayda 200 ml.ye çıkar. Bir yaşına geldiğinde 300 ml. hacme ulaşır. Böyle bir yazı buldum canım. Ve en fazla 2 saatte bir emzirmek gerekiyor.Canım mamayi ya da sutunu nasıl neyle yani verio sun . Biberon emmeyi unutturur die.vermeyin deniyor. Ne kadar verio sun bir de . Ben memeyi verdikten sonra göğsüm boşalıo sanki sonra yavrum doymuo aglio istiorum ki önceden sagdigimi ya da mama yapıp vereyim. Ama kaç ml ve nasıl vercem bilemedim. Gunde kaç kez
Lütfen bilen yardimci olsun
Benim ananem de öyle asla annemin ve evlatlarının yanında olmaz biz aç olsak o kebap yer yatar hiççç içi de acımaz böyle karakterler var malesef biz onlar gibi olmayalım inşallah imtihanın ağır Allah yardımcın olsunAnnem hastalığını kullanma ve bahane etme modunda. Öncekilerde de gelmedi. Ablama da gitmedi. Benciller. Babam da öyle. Kavga dövüş bu güne geldiler. Annem psikiyatri ilaci alıyor. Hastayım yapamam diyor sürekli. Evinin İşlerini bile biz yapiyoruz arada uğrayıp. Komşulara da iş ve yemek yaptırıyor. Bilerek yapmıyor 30 yıllık psikiyatristi öyle diyo. Bizi cezalandırıyor niyeyse ne yaptıysak..
Soğuk su içiyormusun? Midemi üşütme olmaKizlar 37+6 gunluk hamileyim, 2 gundur ishal ve kusma sikayetletim var.. Benimle ayni durumu yasiyan var mi??
Yok soguk su icmem acaba dogum belirtisi mi ??Soğuk su içiyormusun? Midemi üşütme olma
Bu da belirtiler arasında geçiyor internette okuduğum yerlerde.Dogum yapan arkadaslar acaba dogum oncesi ishal ve kusma problemi yasadiniz mi???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?