2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Teşekkür ederim canım eskisi gibi fiskirmiyo ama aynı süt geliyo yani sagdigimda bazen ben kafaya taktım bana öyle geliyo galiba 15 günü geçtik çok şükür canim
aynı süt geliyorsa, bebeğin doyuyor huzurlu uyuyorsa, cilt rengi sarı değilse, kilo alımı beklenen aralıkta ise, akşama kadar bez batırıyorsa memeler terbiye olmaya başlamıştır artık yavaş yavaş.İçinin rahat olması için istersen çocuk dr da veya sağlık ocağında bir haftalık bir süreçte bebeğin kilosunu bi takip ettir sık aralıklarla 2 günde 1 mesela aynı kıyafet ve bezle tarttır kilo alıyor mu bi bak, bir de rengini sor.

Evi temizledim şimdi 5 dk otrudum kızımı kaldırıp karnını doyurup duş aldırcaz oturmak yok
Ya bide vücut yorgunluğunu geçtim artık
Dünyanın işini versinler yaparım ama sanki ben lohusa değilimde başkaları lohusa bunlaımında gibi evde idare etmeye çalışıyorum herkesi
Herkes bi stres

Canım şiş dolu dolu değil ya da süt akmıyor diye süt üretimi az demek değildir. Bebeğin şimdi daha çok emiyorsa fazla süt birikmiyor. Ki zaten süt üretimi anlık olurmuş. Bebek memedekini emerken bir yandan da üretim olurmuş. Öyle okumuştum. Zaten memeler şişken bebeğin emmesi de zor oluyor süt hemen gelmiyor.

Selam arkadaşlar spinal sonrası baş ağrısından muzdaribim.agrisi olan arkadaşlar varsa ne zaman geçti acaba. Geçeceğini bilmek bile rahatlatacak beni
Bol bol nescafe ve su iç tatlım
Benim ameliyat olduğum gece patlayacakmış gibi ağrıdı sonra geçti ama anest. Drum nescafe ve su iç bol bol demişti

Elektrikli süt pompası ile sütümü sağıyorum
Her uyanışında bebeğim 125 cc ye yakın içiyor (gündüzleri 2 saatte bir uyandırıyorum geceleri ne zaman kalkarsa, genelde 4 saatte bir uyanıyor)
Aç bırakmamak için kendimi parçalıyorum
Kilo alımı iyi 3500 gr idi 10 günde 4045 gr olmuş kızım
Ama emziremiyorum tutmuyor kızım alıştı biberona
Tutmuyor meme ucumu ki meme ucumda yok zaten
Herkes zor olacak diyor
Doktoru bile memeyi tuttursun demiş ama olmuyor
Napayım kızlar tutar mı mememi
Tutmazsa sütüm azalır mı

Ayyy aynen yaa bunu ben de diyorum. Annem gece kayınvalide gündüz yanımda kalıyor. Arada bazen alınganlıklar oluuor. Eşime diyorum hangimiz lohusa cidden şaşırıyorum diye :/ yine bu ara daha iyiyiz. Artık herkes evine dönsün kendi düzenime geçeyim istiyorum. Aslında onların yardımlık bir şeyi yok her şeyi kendim yapıyorum. Nasıl bitecek bu aşama? Artık evinize dönün mü diyeyim?

Canım süt azalır mı bilemem ama böylesi sana çok zor olur. Sonuçta bu emzirme işi uzun bir süreç. Sürekli sağ biberonla ver yapamazsın. Mecbur kaldılar mı alıyorlar memeyi aslında. Başta ben de biberonla verme hatasına düştüm. Mememi almadı kendini yormak istemedi sıpa. Sonra baktım öyle olmayacak kaşıkla verdim. Lansinoh uç çıkarıcıyı denedin mi ben onunla uç çıkarıp hallettim.

Masallah canim bebegine. Senin meme ucundaki tam nasil biseydi? Benimde oyle bisey var hatta genel cerraha gittim iltihap olmus dedi ama benim hamilelikten oncede vardi kucuktu emzirdikce buyudu ama gecmiyo krem kullanmam ragmen. Senin normal sivilce gibimiydi?

tam meme ucunda ama kenarına doğru beyaz bir şeydi. hani sivilce olgunlaşırda ucu beyazlar tam sıkmalık olur ya o beyaz kısmı gibi ama cıvık değil sert birşey. bayağıdır var pek sorun etmemiştim.o memeyi verirken hep acıyordu görünürde bir yara olmamasına rağmen. dün emzirmezken de iyice acımaya başladı göğüs ucu baktım dokundum o noktadan kaynaklanıyor sıktım bayağı acımasına rağmen. sıktıkca olgun sivilceden çıkar gibi sıvı birşey değil de beyaz yağ gibi katı kıvamda birşey geldi. birkaç tur sıktım anca boşaldı ve memem eskisi kadar acımadı bu sabah emzirirken.

Uç çıkarıcı almadım canım hiç
Pompayla sağımca biraz uç çıkıyor ama onuda almıor
Silikon meme ucu denedim onuda sevmedi

iğne gibi birşeyle patlatmayı da deneyebilirsin

Bende de 1yıldır var oğlum emerken dişi kırılmıştı kesmişti. Mikrop kaptı herhalde. 2ayda bir sıkıyorum katı bişey geliyor. Doktora sormadım hiç. İltihap vücutta kalmamalı. _peri_ ilaç verdi mi genel cerrah? Ben de gitsem mi?

ben de dr sormadım acının büyük ölçüde ordan kaynaklandığını anca anladım. şimdi gitmiş zaten sıkınca.

Teşekkür ederim verdiğin cevap için canim

evet canım bugün gittim çatı muayenesi yaptı açılma yok yumuşama biraz var dedi 1 hafta daha beklicez dedi ..

Son düzenleme:
Kizlar sorular sorunlar bitmiyor. Bugunde bi baska geciyo. Bebegim oglen 12den beri uyuyo sayilir sadece iki kez gozlerini bi acti o kdr. Ama ben 4 kez falan emzirdim toplam 30 35 dk surdu her seferinde geri uyudu. Arada bi gozlerini acip kapatti. Sizce bi sorun varmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…