- 31 Ekim 2012
- 814
- 1.278
- 133
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #43.861
Ben 4 kez 30 veriyorum. Günde 40 gram alıyor. Doktor "sütün yetiyor. Açığı kapatalım haftaya bırakırız mamayı" diyor. Bence senin de böyle ve yetiyor. Hiç merak etme. Gece uyanıp sağıyor musun? 60 çıksa, 30 30 iki defa mama yerine verebilirsin. Yani sağdığın 30'u vereceksin, 60 mama yerine 30 mama vereceksin.
Sagmama firsat kalmıyor ki bebek hep memede. Mamayi bile o benim mememdeyken hazirliom. Gece mamayi veriom 11de uyuyor .gece 2.30 da ben uyandiriom gerci artik alisti o saate kalkio. Emziriom uzun uzun . Uyuyor sonra sabaha kadar saat basi uyanip emzirme yapioz.sabah yedi olunca yine mama ama uyku 40 dk.bu boyle gidio. 60 cc de doymuyo 30 hic yetmez. Once beni emio sonra 60 cc icio sonra yine beni emio oyle 40 dk uyuyrsa uyuyor
Aynen canım bizim de durum aynı. Bebeğim ne zaman isterse o zaman veriyorum. Aranın çok uzamaamsına dikkat ediyorum sadece.ben de hastane de sütüm gelmeden ve evde de bikaç gün günde bikaç çay kaşığı zem zem verdim. sonra bıraktım şu an vermiyorum. 2 saatte bir diye ısrarla çocuğu uyandırmıyorum. bi kere uyandırdım o kadar ağladı huysuzlandıki emmedi de 3 saati geçti ondan sonra anca emzirebildim boşuna uyandırmış ağlatmış oldum. artık süre çok uzarsa ya altını alıyorum, ya da altı temizse kucağıma alıp uyandırmadan memeyi dayayıp çenesinin altına falan dokunuyorum alırsa alıyor almazsa kendi ne zaman isterse o zaman veriyorum. bazen sık sık istiyor yeni emse bile bazen uzun uzun uyuyor. hava da sıcak olunca biraz düşünüyorum ama susasa da emmek ister derdini belli eder herhalde
Ay inşallah ☺☺ umutlandım şimdi, yalnız dr beklemek yerine suni sancı vermeyi düşünüyorD daisybel adetlerin çok sancılı geçmiyorsa bence doğumun kolay olur. Benim normal doğumlarda ilkinde adet sancısı gibiydi ikincisi farklıydı. Bebeğin cinsiyeti mi kilosu mu pozisyonu mu benim kilom veya yaşım mı farkettirdi bilmiyorum. İlk doğumum daha kolaydı. İkinci de kolaydı gerçi, bağırıp çağırmadan sakin sakin yavaş nefeslerle sancıları karşılarsan kolay doğurursun inşallah..
Ah arkadaslar dun basimiza ne geldi
O kadar cok agladim ki resmen sutum geri cekildi bi muddet
Bebegimin altini degisiyordum yarisinda aglamaya basladi ben de pisik kremini fln suruyordum guzelce sureyim diye biraz uzadi islem bebisimde agliyordu
Sonra sesi kesildi
Allahim kendime beddua etmemek icin zor duruyorum
Sesi kesilince ben de iyi sakinlesti herhalde diyorum poposuna gomulmusum cocugun iyice kremi surcem ya kafayi kaldirip bebege bakmiyorum poposuna bakiyorum!
Kafami bi kaldirdim bebegim mos mor olmus! Agzi boyle acık bisekilde hareketsiz mos mor yatiyor!
Ciglik attim şok oldum resmen dondum kaldim annem kostu bebegi gorunce o da bi ciglik atti
Annem hemen bebegi ters fln cevirdi bseyler yapti bebegim tekrar aglamaya basladi rengi duzeldi
Ama salak ben donup kaldigim icin hicbir sey yapmadim o an
Halen daha dusundukce kahroluyorum bebegimin o mosmor halini unutamiyorum yavrum öldü sandım her şey bitti sandım..
bebeğim donup kalman normal
hem tecrübesizlik hem de o senin canın
zamanla böyle kazalara ne yapmamız gerekiyor öğreneceğiz ilk müdahaleyi biz yapacağız
geçenlerde 7 aylık yeğenimin genzine bi şey kaçtı; ben odadan kaçtım gittim korkudan..
annesi sırtına vurdu ağzını eliyle karıştırdı hop çıktı şükür..
ama ben kulakları tıkayıp kaçtım
kendi çocuğuma olunca napacam kaçacam mı_?
herkes bi dünya tepki gösterdi bana
ama napayım korktum
inşaallah öğreneceğiz bizde..
size de geçmiş olsun cnaım
Allah bir daha yaşatmasın..
Yatak odasına hapsolmaktan değil kalabalıktan sıkıldım ben. Geceleri annem gündüzleri Kayınvalide kalıyordu. Annem artık gelmiyor. Ama ramazan olduğundan dolayı birlikte iftar yapmak için kayınvalide öğleden sonra geliyor yemek filan hazırlıuor işte. Gece yatacakları zaman gidiyorlar. Kocamı anca yatmadan önce az bir şey görüyorum daha doğrusu yalnız kalabiliyoruz diyeyim. Kafam yoruldu yemin ederim ya. Asıl lohusa yalnız bırakılmalı bence bu psikolojiyle hiç çekilmiyor çocuk çünkü :/ ayy 40 gün ne demek Allah yardımcın olsun. İnsanın kendi annesi de olsa biraz yalnız kalmak istiyor yaa.
Canım peki nolmuş bir şey mi kaçmış boğazına
Ay inşallah ☺☺ umutlandım şimdi, yalnız dr beklemek yerine suni sancı vermeyi düşünüyor
Tam anlamiyorum neden boyle oluyor bugun tekrar oldu
Aglarken tikanior
Aynen canım çok uzun zaman geçmemesine dikkat ediyorum ben de. Dediğin gibi zorla uyandırınca bu sefer iki emiyor bırakıyor hemen. Gönlün olsun anne der gibi :):)Mandalinam07 R r0s3n ben de kendi uyanınca veriyorum. Eğer derin uykudayken zorla uyandırırsam emmeye gücü olmuyor, boşuna uykusundan oluyor. Sadece son beslenmesinin üstünden 3.5 saat geçtiyse uyandırıyorum.
olabilirAynı biZim gibi. Benimki de sağa çok zor alıştı. Bir arkadaşım bebekler sağı daha zor alıyor demişti. Solda kalbimiz var filan diye mi hoşlarına gidiy or bilmiyorum.
@vorones bazen öyle oluyor Can'ım üzülme. Ben her gün mama veriyorum 3-4 kere ne yapalım. Artacak zamanla,emzirmeye devam
Can'ım Allah hayırlı doğumlar nasip etsin. İnşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine .
Hayirlisiyla bebeğini kucağına almayi nasip etsin Rabbim.
canım Rabb im yarıdmcın olsun inşaallah sağsalim sağlıklıca hayırlısıyla gelsin yavrun..
duamız seninle..
şu an doğum hazırlığın başlamıştır bilem...
haberlerini bekleriz efenim
Allah yardımcın olsun canım sağlıcakla kavuşursun bebeğine inşallah
Ben bırakıp da çıkamam dışarı henüz ya :) ağlar meme ister aklım kalır. Ben nereye o da oraya :):)Aman cnm fena olmus
Bugun tekrar oldu bizim morarma olayi doktora goturecegim
Bu sefer daha sakindim ama duzelmesi daha uzun surdu
Aslinda ilkyardim ogrenmemiz lazm kesinliklee
Nerden ogreniliyor ki?
Evet cnm kalabaliktan sklyor insan aslinda annem de her bebek uyudugunda esimle bana hadi disari cikin bi yere gidin oturun kafeye gidin parka gidin fln diyor biz bebegimizi birakip gitmiorduk gitmeye baslayalim en iyisi biraz disarda vakit geciririz hic degilse
Benim esimin misafirle oturma huyu yoktur annemle babamla da oturma odasina oturmuyor home office calistigi icin kaciyor surekli calisma odasina calisiyor ben de o nedenle tum gun gormuyorum adamiayri odalarda uyuyoruz bir de
Kızlar bebeği emmemek için direnen anneler var mı benim gibi aranızda.. Ne yapıyorsunuz.. Birde 3-4gün rahğmde kalan kanı atabilmesi için doktor hap verdi.. Sütle geçiyomul yan etkisi varmış diye bebeği emziremedim.. Sütte azalma yapıyomuş ki yaptı şu saate kadar yarım çay bardağı kadar bile çıkmadı.. Süt artırmak için ne önerirsiniz.. E bebekten içicek aldım onun dışında var mı.. Galactago isminde bir damla varmış numune gönderiyormuş firma malum site var ya f.. book yani..Kullanan yada duyan vae mı..
tekrar geçmiş olsun canım ya birşey yoktur inş.Tam anlamiyorum neden boyle oluyor bugun tekrar oldu
Aglarken tikanior
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?