2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Mouse sadece hastanede rldiven taktık. Sonrasında motor gelişimini geciktirdiği için istemiyor doktorlar takmayın dediler. Size öyle birşey demediler mi?
Motor gelişimi ?
Yok canım bize kimse bişeyden bahsetmedi
Çocuk dr unu bile görmedik
Bebek hemşireleri aldı götürdü çocuğu biz gitmedik ilk doğduğu zaman
Zaten ilgisizlklerinden dolayı pişman oldum orda doğum yaptıgıma

Kızlar bende dün sizin yazılarınızı okuyup eldiveni çıkarttım kızımın
Ama tekrar takmak zorunda kaldım
Uykudayken eli yüzüne değince çığlık atarak uyandı kaç defa
Biraz daha mı beklesem diye düşünüyorum

Ya işinde çok güzel inşallah sıkıntı çıkartmazlar canım

PembeLokum
Stres yapma sağıp verince annelik görevini az yapıyormuş gibi düşünme tatlım
Şimdi buradaki çoğu anne bir kaç haftaya işe başlayacak emzirenlerde sağıp vermek zorunda kalacak
Ee fark ne o zaman ?
Rahatlık açısından pratiklik ve besin değerlerini kaybetmemesi açısından emzirmen önemli ama kasma da yani ben emziremedim diye her gelen misafir anneliğimi sorgularmışcasına konuştu bunalıma girdim
Emziremedim yani emmedi emdiremedim şimdi sağıp veriyorum napayım
Sende biraz bekle üç dört gün yaraların iyileşsin daha kötü olmasın madem bu kadar sıkıntı yaptın
Biraz daha iyi olunca emzirmeye çalış yine
Baktın olmuyor sağarsın

Kızlar ya benim sağ göğüste çok süt olmuyor. Sol mesela şişiyor emerker cuk cuk ediyor filan ama sağ hep yumuşak yumuşak. Nasıl artırabilirim onu da?
Canım bence hep bi taraf daha az süt üretiyor gibi
Misal benim ilk zamanlar solda çok vardı sağda azdı şimdi tam tersi ama dengeli değil hep birinde daha az var

Karartıların yavaşca zamanla geçer canım
Ben her duşta çok bastırmadan bolca lifliyorum göbeğimi az biraz kaldı karartılar

Kızlar 70 kiloda kaldım ben 10 kilo vermiştim doğumdan sonra 70 olmuştum 2 haftadır tartılıyorum hiç inme çıkma yok
Göbekte kaldı
Birde misafir hanımlar gelince göbeğindeki kaç aylık diye espri yapmazlar mı
Yani yeni doğum yapmış birine denir mi bu?

Kızlar morhipo'da simms marka çok güzel emzirme t-shirtleri var. Eskiden atletle emziriyordum, sürekli sırtım boynum

tutuluyordu. 5 tane aldım her gün birini giyiyorum.
Hayatım değişti resmen.
Yalnız marka artık faliyette değil ve hiç bir zaman istediğimi göndermiyor. M istiyorum S geliyor, gri istiyorum mavi geliyor, sıfır yaka istiyorum V yaka geliyor falan. Geri gönder iptal et vs çok zor oldu.

Göğüs pedi olarak da organik pamuklu kullanıyorum. Emiciliği süper ama sürekli takmadığım için bir şekilde sık sık ıslanıyor üstüm. Ben atlet bile giysem sütler daha yavaş oluyor. O sebeple giymiyorum. Ama haftaya kayınpeder gelecek 2 hafta kalacak. O zaman ne yapacağım bilmiyorum. Göğüs pedinden bile uçları belli oluyor!

Biraz şekerli, demirimsi bir kokusu var. Çok değişik. Oh mis gibi süt kokuyor derler ya pek de öyle mis gibi değil hakikaten de :) Kocan da dönsün kavuşun artık inşallah. Manevi desteği de hiç bir şeye benzemiyor insanın eşinin yanında olmasının. İzin iptallerinin ücretsiz izinleri kapsadığını düşünmüyorum. Rektöre sorsan? Neden kabedesin kadronu ya. İnşallah çözülür. Ben de yabancı bir firmada çalışıyorum. İlk kez ücretsiz izininin tamamını alan kişi benim. Hem de kritik bir pozisyonda çalışıyorum. Ama bebeğim çok önemli. Her şeyi göze alıyor insan.

PembeLokum canım bir doktora git. bu kadar acıyorsa kesin bir sebebi olmalı. iyileşmiş olması gerekiyordu şimdiye. mantar olabilir. Benimkinde görünen hiç bir şey yoktu ama hafiften bir acı vardı sürekli. Mantar kremi sürdüm o acı geçti.

Niye bu kadar kilo almışım aklım nerdeymiş
Ya canım ben de soruyorum kendime aynı soruyu ama ikinci hamileliğimde sadece 10 kilo aldım. Zaten daha azı da sağlıklı değil ama yinede bu haldeyim. Sadece kilo değil ki. Hamilelik çok yıpratıyor. Öncesinde sıkı spor yapmadığımız için aslında oluyor.

Mouse canım yarım kundak yapacaksın onun için. Muslin bez al 70x70 momeasy marka çok uygun fiyatlı ve güzel, hafif kar gibi bir şey. Ben ellerini sarmazsam uyuyamıyor. Fakat parmaklarını kullanması lazım. Eldivenleri çıkar tatlım hiç bekeleme.

Bu arada annemsiz ilk günümüz faciaydı
Çişi kakası mı sızmadı, üstüne mi kusmadı ne ararsan oldu. Kaç kerek tamamen soyup üstünü değiştirmek zorunda kaldım ve çok beceriksizim o konuda. Ağladı durdu.
Sonra ne içse kustu, acıktı, tekrar emmek istedi ama süt birikmemişti. Ağladı bağırdı yine
Arada gülücük atmayı ihmal etmedi ama meleğim.
Boyle ağlamalı gülmeli bir gün geçti :)
Sonunda sling devreye girdi ve 4 saat süren uykusuna 2 dakikada dalmasını sağladı

Cnm kundak yapabilirsin, bence eldiven takma artik ellerini kesfetsin

Sagol canim
Bugun hep sut sagip verdim gece dayanamadim bi emzireyim dedim (her kucagima aldigimda kiyafet uzerinden meme oldugu yerden kiyafetimi emiyordu kiyamadim.. ama o kadar cok canim yandi ki gene.. biraktim tekrar sut sagdim

Sen emzirmeyi basarmistin diye haturliyorum sanki canim olmadi mi?

Zeytinyagi ve ayva cekirdegi deneyecegim goguslerim icin

Yok canım olmadı benim başardığımı zannediyordum tekrar başa döndük bıraktım bende zorlamıyorum ikimizide
İnternette baktım sağıp veren annelerde az değil hayırlısı buymuş dedim hiç süt veremeyedebilirdim bunada şükür dedim

Ben de arada bir çıkarıyordum. dün hiç takmadım. Onun için biraz acılı oldu saçını filan çekti ama alışacaktır. Gündüz uykusunda değil ama gece Uyurken taktım canım ben. Ha kundak yapmışsın ha eldiven takmışsın. Kundakta da ellerini kullanamıyor sonuçta.

Canım sonrası biraz yavaş yavaş gidiyor. Benim şu an 19 gitti. Ama bunun 2si iki haftada anca gitti. Artık yavaş gidecek. Kaldı 6kilo :):):) niye bu kadar kilo aldıysam :/

Ya o çayı eşim de almış Bn dolaba kaldırdım üstünde öyle yazıyor diye. Ama doktorumuz rezene çayı verebileceğimi söyledi. Humana kimyonlu rezene çayı siparişi verdim ben de.gelince denicem
Valla verdm sonucta hergun vermicem ki col huysuzlanir haftada bi belki ayfa bi humana hipp onlarnda var ama milupaninki cok iyiymis

Bnde su slingleri merk edyrm ya

Reactions: 9ay
Yaa kıyamam emmek istiyorlar işte
Ne kadar üzüldüğünü anlayabiliyorum

Çok var sağıp verenler ama seni çok yormayacak iyi bir makina şart. Anne sütü alsın yeter ki her yolu denemek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…