- 28 Şubat 2010
- 736
- 1.331
- 313
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #47.801
Cok haklisin kilo vermek cok buyuk hafiflik getiriyo. Insan zayifladijtan sonra diyo ben o kadar fazlaligi nasil tasimisim.. hareket kabiliyeti artiyo resmen. Emzirdigimiz icin diyet yapmamiz zor fakat tatli ekmek vs yemeyerek bebegimizle birlikte ufak egzersizler yaparak biraz toparlayabiliriz. Ben mesela kucagima alip hafifce yaylanarak yuruyorum bacaklari cok iyi calistiriyo. Sen daha iyi numaralar bulursun :)Kızlar ben bu yaz niye tembel olduğumu düşündüm
eskiden olsa bu saaatte yerleri veya dolapları siliyor olurdum.
Az önce 2.kez çamaşır serdim ve mutfağı topladım.
Sabahki çamaşırları yerlestirdim. Topuklarım ağrıyor.
Ben kaç çocuk taşıyorum diye düşündüm.
2si kollarimda 2si kalcalarimda 2si bacaklarimda 1i sirtimda 2si göbeğimde
Her biri 3 kilodan olsa 27 kilo fazladan tasiyorum. Boyum 1.60bile değil 83kiloyu geçer olmuşum. Vereceğime alıyorum.
Benim sütümü etkilemeden fazlaliklari vermem lazım. Artık taşımak yoruyor. Geçen hafta verir gibi oldum. Yine alivermisim
Ben hazır her şeyi ve tatlıyı bıraktım kilo verebilmek için. Eşim her gün dondurma yiyor bir kaşık dahi almıyorumBende browni intense ve keke dadandım iyi bişey değil Aslında hamilelikten kaldı bide öğlen yemek yiyemeynce pratikçe atıyorum ağzıma böyle lilomu verilir :/
3.30a alarm kurmuştum Bn bu gece 3.25te kendisi kalktı :))Aç olan çocuk duramaz ki annesi en azından ağlar içini ferah Tut bizmki bugün akşam 8.30 da uyudu gece 2de kalktı acıkınca kalkıyorlar artık büyüdüler Açlığa dayanamıyo bizm oburiksler ben ilk doğduğındada kaldırmazdım 2 saate bir. Dr o acıkınca kalkar diyodu (tabi sarılık tehlikesi geçene kadar)
Hamileyken nerdeyse hic tavuk yemedim o yuzden midir tavuha duskunluk bende de var :) ama kizartmadan ye canim ya emziroyoruz o trans yaglar dutumuzun kalitesini hep bozuyo. Koy dudukluye hem piserken gormezsin cig cig yoyesin gelmez:) cocugum ac psikolojisine girmeyen anne yoktur sanirim. Ben de emdikten 25 dk sonra aranmaya badlayinca insan istrr istemez doymadigni dusunuyo. Bebegin uykuya daliyosa karni ac degildir.Kızlar benim iki problemim var aslında bir tanesi tam olarak problem değil bir durum diyelim
Durum olan şey doğum yaptıgımdan beri tavuk kızartması canım istiyor böyle kemikli olanından :) yani bir gün değil iki gün değil hergün tavada kızartırken çiğ çiğ yicem nerdeyse :)
Problemim ise kızımı sürekli aç düşünmek yani kızım emziği iştahla emiyorsa açtır diye düşünüp meme vermeye çalışıyorum almıyor zorluyorum uykusu bouluyor bazen ve hiç içim rahat olmuyor iki lafımdan biri ' yok yaa kesin aç bu çocuk ' benim gibi olan var mıııı ? ;:)
Canım morhipodan simms marka emzirme t-shirtlerine bak. Onlardan önce atletle emziriyordum. Terleyip sonra terimin üstümde soğumasından her yerim ağrıyordu. 2 kere hasta oldum. Şimdi 5 tane ondan aldım, değiştire değiştire giyiyorum. Mavi, gri ve mercan aldım her şeyle uyuyor. Biri geldiğinde içine atlet giyip ped koyuyorum uçlarını %90 gizliyor. Çapraz olanı rahat gelmedi bana aldım iade ettim. Klasik modelini al çok rahat edersin. Kumaşı da çok iyi.Gunaydin mesaisi erken baslamis guzel anneler:) emzirmek icin ne giyiyosunuz? Emzirme atleti mi? Emzirme sutyeni mi? Disari cikarken giydiginiz sey meme uclarinizi kamufle etmeye yetiyo mu? Evde tisort mu giyersiniz uzun kollu mu? Benim oglum emerken asiri terliyo basini yasladigi kolum sipir sipir su oluyo o yuzden sicakta hep uzun kollu giyiyorum ya da koluma ortu seriyorum o da zor oluyo. Kiyafetleriniz onden dugmeli mi yoksa alttan yukari siyirarak mi emziriyosunuz? Ben dugmeli ile rahat ediyorum.. butun bunlari dusununce bir iki kiyafetim var uniforma yaptim onlari. Bir iki evde giymelik kiyafet denedim ama yokk olmadi dugmeleri cok kisa yapmislsr emziremiyorum. Kiyafetsiz kaldimhafta sonu kv arkadaslari gelcek sanirim onu sut lekeli uniforma geceligimi giyicem
Gun icerisinde benim goguslerim de oyle hep sunger gibi. Geceleri o kadar mutlu emziriyorum ki oh diyorum yavrum doydu. Hatta butun gun gece emzirmesini bekliyorum hoplaya ziplaya kalkiyorum yataktan :) ama soyle bisey var memeler yumusakken uretilen sut yagli sutmus. O gece bizim gogsumuzu tas gibi yapan sutun aslinda cogu suymus. Ama ne bileyim yine de insan dolgun memeyle enzirmeden tatmin olmuyor.Kızlar ya benim gün boyunca hep göğüslerim yumuşak oluyor. Pek iyi beslenmiyor gibi geliyor. Ama gece 3 saatte bir biriktiği için bol bol emiyor ve sanki asıl kiloyu gece alıyor. Ben saat kurmayı bıraktığımdan beri o yavaş yavaş uyuma süresini arttırdı. Önce 3 saatte bir kalktı, sonra 3.5, 4, bugün de 4.5 saat sonra kalktı ve sadece bir memeyi emdi yattı. Şimdi diğeri akıp duruyor, göğüspedi doldu. Uyusun da istiyorum ama ya kilo almazsa?
Hamilelikte yemediysen belki ondandır? Ben neredeyse 2 senedir tavuk yemiyorum ve iyice unuttum tadını. Eskiden de sevmezdim. Sen seviyorsun demek. Ne güzel afiyet olsun :)
Diğer konuda ben de aynen öyleyim. Annem artık deme şunu yeter diye diye memlekete döndü şimdi watsapp'tan bu çocuk aç yazıyorum :) bir de bende "sütüm yok" "bugün sütüm az" var sürekli. Yukarıdaki mesajda da görebileceğin gibi dünyam bebeğimin aç oluşu ve benim de sütümün olup olamayışı üstüne kurulu :)
Cnm o uyanık olduğu zamanı dönence ile harcama. O an algıları çok açık. Konuş ve resimler göster. Ben haftada 3 gün yarım gün temizlikçi alıyorum. O yokken kahvaltıyı eşim gitmeden hazırlıyor. Öğle yemeğini senin gibi taksit taksit yapıyorum ama çok kolay ve besleyici şeyler yapıyorum. Kıymalı makarna, Bulgur pilavı ve köfte gibi. Dolapta köfte stoğu var. Bir hafta sonu sende stok yap. Bir de börek stoğu. Hızlı bir çorba yapıp börek yiyorum. En azından haftada 1 temizlikçi alsan?Kizlar gunluk ev islerini nasil yapiyosunuz yaa.
Ben bir kap yemek yapsam gunu kurtarmis oluyorum. Sabah ilk isim lavabolari temizlemek oluyo
O sirada bebisim uyanmis gulucukler sacio
Onu besiginde donencelere birakip dandini olan evi toparliyorum heryer bebek esyasi oluyor aksamdan.
Eger duruyorsa cornflex yiyom apar topar tabi o sirada huzursuzlugu basliyor
Hergun yumurtali peynirli kahvalti yapicam diyorum niyette kaliyo hep.
Gun icindeki uykusu hep boluk boluk oluyo.
Yemegin soganini kavuruom aglio kapatiom ocaga sonra devam ediom.
Iki gundur hele cok mizmiz gazi cok birde gazini tam cikaramazsam beslenmeden sonra o gaz kusturuyo onu . Bi sefer kusuyor
Utu desen sadece bebegimin kiyafetleri ile esimin haftada 5 gomlegini utuluom
Aynen gece çok mutlu uyanıyorum :) böyle kana kana içiyor ya, ıg ıg ıg di sesler de çıkarıyor çok güzel oluyor. Gün içinde güreş :)Gun icerisinde benim goguslerim de oyle hep sunger gibi. Geceleri o kadar mutlu emziriyorum ki oh diyorum yavrum doydu. Hatta butun gun gece emzirmesini bekliyorum hoplaya ziplaya kalkiyorum yataktan :) ama soyle bisey var memeler yumusakken uretilen sut yagli sutmus. O gece bizim gogsumuzu tas gibi yapan sutun aslinda cogu suymus. Ama ne bileyim yine de insan dolgun memeyle enzirmeden tatmin olmuyor.
İlaç hiç vermedim ki. Acı elma yağını de deneyeceğim. Benim İstanbul'da kimsem yok ve iş yerim ile evim arası 35 km. Bazen 3 saat araba kullanıyorumFarklı gaz ilaçları denesen her bebeğe başka bir ilaç iyi geliyormuş bir de düzenli kullanmak gerekiyormuş.
Annemin çok daha yakın olmasını isterdim. Şükür buna da. İşimi sevmesem bırakırdım ama şu anda bunu istemiyorum. İşyerimle evim arasında yalnızca 8 bina olması da çok zor olmayacağına inandırıyor beni ama bunu Zaman içinde göreceğiz. Her an her şey olabilir. Herkesin Hakkı'nda hayırlısını versin allahım
Cnm o uyanık olduğu zamanı dönence ile harcama. O an algıları çok açık. Konuş ve resimler göster. Ben haftada 3 gün yarım gün temizlikçi alıyorum. O yokken kahvaltıyı eşim gitmeden hazırlıyor. Öğle yemeğini senin gibi taksit taksit yapıyorum ama çok kolay ve besleyici şeyler yapıyorum. Kıymalı makarna, Bulgur pilavı ve köfte gibi. Dolapta köfte stoğu var. Bir hafta sonu sende stok yap. Bir de börek stoğu. Hızlı bir çorba yapıp börek yiyorum. En azından haftada 1 temizlikçi alsan?
Pişik için önerebileceğiniz bir krem var mı???
Ben ayak bileklerine iz yapmasin diye lastik kisimlarina makasla dikey bi kesik atiyorum.Var canım sürekli çorabı. Ayak bileklerine iz yapıyor rahatlasın diye uyurken bazen çıkarıyorum o zaman da battniyesini örtüyorum. İkindine kadar şortlu sonra eşofman giydiriyorum altına. Yüzüstü yatarken ağzı açık oluyor ondan olur mu ki :/
Evet hamilelikte tiksiniyordum kokusundan dahi :)Kızlar ya benim gün boyunca hep göğüslerim yumuşak oluyor. Pek iyi beslenmiyor gibi geliyor. Ama gece 3 saatte bir biriktiği için bol bol emiyor ve sanki asıl kiloyu gece alıyor. Ben saat kurmayı bıraktığımdan beri o yavaş yavaş uyuma süresini arttırdı. Önce 3 saatte bir kalktı, sonra 3.5, 4, bugün de 4.5 saat sonra kalktı ve sadece bir memeyi emdi yattı. Şimdi diğeri akıp duruyor, göğüspedi doldu. Uyusun da istiyorum ama ya kilo almazsa?
Hamilelikte yemediysen belki ondandır? Ben neredeyse 2 senedir tavuk yemiyorum ve iyice unuttum tadını. Eskiden de sevmezdim. Sen seviyorsun demek. Ne güzel afiyet olsun :)
Diğer konuda ben de aynen öyleyim. Annem artık deme şunu yeter diye diye memlekete döndü şimdi watsapp'tan bu çocuk aç yazıyorum :) bir de bende "sütüm yok" "bugün sütüm az" var sürekli. Yukarıdaki mesajda da görebileceğin gibi dünyam bebeğimin aç oluşu ve benim de sütümün olup olamayışı üstüne kurulu :)
Ya emziği öyle bir emiyor ki dayanamıyorum kesin aç bu çocuk diyip doyurmaya çalışıyorumAç olan çocuk duramaz ki annesi en azından ağlar içini ferah Tut bizmki bugün akşam 8.30 da uyudu gece 2de kalktı acıkınca kalkıyorlar artık büyüdüler Açlığa dayanamıyo bizm oburiksler ben ilk doğduğındada kaldırmazdım 2 saate bir. Dr o acıkınca kalkar diyodu (tabi sarılık tehlikesi geçene kadar)
Benimde hamilelikten kaldı kalkınca çikolata yemekBende browni intense ve keke dadandım iyi bişey değil Aslında hamilelikten kaldı bide öğlen yemek yiyemeynce pratikçe atıyorum ağzıma böyle lilomu verilir :/
Sağol cnm inşallah iyi gelirCanım bepanthene zeytinyaglı ve bepanthol loduon çok iyi
Zeytinyağı veya kantoton yağı da çok iyi geliyor
Kremler pratik ve taşıması kolay oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?