2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Öyleymiş ama benim doktorum özel kendi ayarlıyor günü

Benimkide persembe gunleri yapiliyo. Esimle surekli stres yapiyoruz atesi cikarmi cok aglarmi diye. Esim yaptirmayalim diyo ben ise yaptirma taraftariyim. Zor olacak off off
Ya bir cesaret etsem ben de yaptırmayacağım. Verem aşısı sadece verimin çok görüldüğü yerlerde öneriliyor. Türkiye'de de var bildiğim kadarıyla.
5'li karma aşı içinde sadece boğmaca Türkiye'de görülüyor gerisi çok nadir
Çocuk felci zaten yok
Ama bunu toplum bağışıklığı için yapıyorlar. Aşı olamayan diğer çocukları korumak için ulaşabildiklerini aşılıyorlar. Hem de hasteneden bile çıkmadan doğar doğmaz başlıyorlar. Çok spekülasyon var yan etkilerle ilgili. Gayet güzel gelişen Mutlu bebeğimi götürmek gelmiyor içimden. Dışarı bile çıkmıyoruz benden başka kimsenin kucağına bile gitmiyor. Ne var biraz büyüseler. Aşılar hayvan deneylerinde beyinde şişmeye sebep oluyor. Makaleleri var, araştırma sonuçları böyle. Bir kaç gün sürüyormuş. Yani şimdi Türkiye'de olmayan bir hastalık için neden yan etkisinin ne olduğu belirsiz şeyleri ağlata ağlata enjekte ettireyim? Hiç içime sinmiyor. Bir yandan da yaptırmam ve hasta olursa diye korkuyorum.

Bizim 27temmuz ikinci ay doldu hala saglik ocagindan ne arayan var ne soran bende hic sormuyorum zaten esim yaptirmak istemiyo hic baya bi yazi okudu bununla ilgili
Evet ben de daha doğmadan başladım okumaya. Ya hepimiz yaptrmazsak da hastalıklar geri gelir. Şu an böyle rahat olmamızın sebebi aşılar. Bizi de arayan soran yok. Bir kaç doktoru aradım daha esnek bir aşı takvimi uygulamak istiyorum ne düşünürsünüz diye hepsi saatlerce bana aşıların faydalarını anlattı. Ne kadar erken o kadar iyi dedi. 7 hastalığa karşı bir anda aşılanır mı dedim öyle daha etkili dedi. Bu kadar küçük bir bünye 7 hastalığa karşı Nasıl aynı anda bağışıklık geliştirsin. Yani vicdanım el vermiyor. Ama cumartesi yinede gideceğim. Çünkü korkuyorum ve bu sorumluluğu alamıyorum

Biz yaptirmicaz canim en azindan simdilik oyle dusunuyoruz. Esim kararli bu konuda oda baya bi okudu arastirdi

Canım çok endiselisin
Umarım herşey kolay geçer
Ben aşıları yaptırmaktan yanayım
İnşallah bi yan etki falan olmadan atlatiriz
Amacımız ağır durumlara karşı tedbir alabilmek.

Arkadaşımın çocuğu dogunca hastanede bogmaca kaptı uzun süre yoğun bakımda kaldi.

Saglam görünüyor ama bi arıza var belli.
Bi tuhaf inadi var anlamiyor ya ds gereksiz diretiyor gibi.
O kadar süre yoğun bakımda ilgisiz yalniz kalmak eser bırakır tabi. Kucakta olmak nerde kuvezde olmak nerde..
Allah yardım etsin hasta çocuk annelerine yaa

Cnm sen hastanede doğumda hepatit yaptırdın mı peki?
Evet canim maalesef bize sormadan yaptilar. İkinciyide yaptirdik ama daha sonra esim arastirdi ve yaptirmicaz. Tanidigim cok insan var yaptirmayan ve cok ileri goruslu insanlar. Tabi herkesin kendi karari

Benimde icimde hep acaba var tabiki cunku bebeklrimiz herseyden onemli ve degerli. Hic belli olmaz son anda fikirde degistirwbiliriz dedigim gibi konu bebegimse hicbisey icin inat etmem.ama simdilik yaptirmayi dusunmuyoruz. Hayatlari boyunca hic hasta olmazlar ve verdigimiz karar insallah onlar icin en hayirlisi olur canim

Reactions: 9ay
Evet canim maalesef bize sormadan yaptilar. İkinciyide yaptirdik ama daha sonra esim arastirdi ve yaptirmicaz. Tanidigim cok insan var yaptirmayan ve cok ileri goruslu insanlar. Tabi herkesin kendi karari
Ben onu yaptırmadım ama habersiz yapmasınlar diye doğumdan on gün önce hastaneye gitmeye başladım. Size onay formu imzalatmadan yapamazlar ben onay vermedim. Hatta kağıt yazıp verdim kabul etmiyorum diye. Yalnız 2 doz yaptırdıysanız bari 3. Dozu da yaptırın bağışıklığı olsun. Yoksa boşa gidecek. Benim tanıdığım hiç yok ve üzerimde acayip aile baskısı var

Haklısın canım. Aşının yan etkisinden kaçarken hasta olmak var. Boğmaca salgını var Türkiye'de yine. Artık aileleri de aşılayın diye bakanlık doktorlara yazı gönderiyor. Ben de doğduğumda boğmaca olmuşum ama annem kendi iyileştirmiş.

Bu ulkede en ck gorulen rahatszlk hepatit bence bu konuda bilincli olun anneler 7 kusaktan gecen bi hastalik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…