- 21 Mart 2016
- 2.025
- 2.058
- 53
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #48.881
Birkaç gündür ben de omzumda uyutuyorum annem öyle alıştırmış benim de hoşuma gitti iyice daldığından emin olunca beşiğe koyuyorum ve aynen benim kız da 10 da uyuyor maşallahBenimki de omzumda uyumaya alıştı. Tam koyuyorum kalkio. Kötü mü ettik böyle alıştı. Misafirlikteyiz beşiği yok . Böyle böyle gitcek galiba. Hoş bazen omzumda da burnunu sürte surte durmuo. Kıyamayip cekiom. Öf çok yoruldum bizimkini gece yatma saatinden yani 10 dan önce uyutmak mümkün değil. Gun içinde zaten . 10 dk ya uyur uyumaz
Evet gecen gece ben de dream feed yapmaya calistim. Erken uyumustu, 6 saat sonra falan emzirmeye calistim daha fazla uzamasin diye. Fakat cok verimsiz bi emme oldu memeleri dogru duzgun bosaltamadan uyuyakaldi durte durte zor emzirdim srninki emmis ne guzel. Uyandirinca ne oluyo dersen sanirim su oluyo buyume hormonlari uykuda salgilaniyo beslenme de onemli tamam ama gelismesi icin uyku da cok cok onemli.. her sey kilo degil. Bu gece uyandirmicam bakalim napacak.falling_water
2 doktora götürdüm, ikisi de uyandırma dedi. Bir iki hafta içinde doktor değiştireceğiz. Ona da soracağım. Uyandırsak ne oluyor? Yani uyandırmanın ona bir zararı yoksa ben uyandırma taraftarıyım. Bugün uyuduktan 4 saat sonra yine emzirdim. 15 dk gözünü bile açmadan emdi. Buna "dream feed" diyorlar. Rüyada beslenme gibi bir şey. Emecek kadar ayık ama yarı uykuda oluyor. Gaz çıkaramama sebebimi buldum. Çok sakin emdiği için hava yutmuyor ve gaz olmuyor.
Bizim de kilo alımı orta. Sirkadiyen ritim denen bir biyolojik saat var. Bebeğiminki çok iyi çalışıyor. Sanki kolunda saat var gibi her gün aynı saatlerde uyuyor. Uyandırarak bunu bozmak istemiyorum. Örneğin bugün ilk defa 2 saat geç uyudu. Sürekli bizimle konuşmak istedi. Cevap vermedim bir ara uyusun diye o da ışıkla gölgelerle konuşmaya başladı :) Acaba uyandırıyorum diye mi bozuluyor bunu takip edeceğiz.
Bu arada kundak çok işe yarıyor evet :) Ama ben 70x70 müslinle sadece kollarına yapıyordum geceleri onu açar oldu. Başına çıkıyor. Bu gece uyuduktan yarım saat sonra kendim açtım. Kıpırdandı ama uykuya devam etti.
Canım ben oradan almadım. 0-3 ay için internetten bulmuştum. Onların çıktısını aldım gösteriyorum. Siyah beyaz kırmızı geometrik şekiller. Şimdi biraz daha renklilerini buldum renk görmeye başladığı için. Onlar de günlük objeler ve hayvanlar da var. Her kartı 10-15 sn 20-30 cm uzaktan tutuyorsun. Bazen gösterirken konuşuyorum bazen konuşmuyorum. Geometrik şekilde zaten konuşmuyorum, kedi varsa "miyavv mırmır bak bihter (bizim kedinin adı)" gibi şeyler söylüyorum. Ama onun konuşmamıza çok ihtiyacı yok gibi. Sadece şekilleri inceliyor. Bazılarını çok seviyor ve onlara gülüp kendi laf atıyor. O zaman "sevdin mi, çok güzel di mi" gibi şeyler söylüyorum. Kartları sıraya dizdim. Bazen iki tur dönüyoruz. Genelde günde 1 kere görüyor. Çok sevdiyse bir kaç kere onu seçip gösteriyorum. Bence sevgilibebek'e mail at, onlar nasıl öneriyor bakalım. Zeka kartları biraz farklı sanırım. Kelime haznesini de geliştirmeye çalışıyor.
Ay bu bebem gene uyandıBirkaç gündür ben de omzumda uyutuyorum annem öyle alıştırmış benim de hoşuma gitti iyice daldığından emin olunca beşiğe koyuyorum ve aynen benim kız da 10 da uyuyor maşallah
Bugün misafirim vardı. Onun doktoru da 3 aylık olana kadar ilk uykusu 5 saat olsun. 5 saat sonra emzir. Sonra ne zaman kalkarsa demiş... Bugün öyle yapacağım. 3 saat geçti ve memelerim akıtmaya, ısınmaya ve acımaya başladı. 2 saat daha dayanacağım. Bakalım emecek mi iyi. Benimki de iyi emmiyor.Evet gecen gece ben de dream feed yapmaya calistim. Erken uyumustu, 6 saat sonra falan emzirmeye calistim daha fazla uzamasin diye. Fakat cok verimsiz bi emme oldu memeleri dogru duzgun bosaltamadan uyuyakaldi durte durte zor emzirdim srninki emmis ne guzel. Uyandirinca ne oluyo dersen sanirim su oluyo buyume hormonlari uykuda salgilaniyo beslenme de onemli tamam ama gelismesi icin uyku da cok cok onemli.. her sey kilo degil. Bu gece uyandirmicam bakalim napacak.
Kundagi ben sadece gunduz yapiyorum gece nasil olsa uyuyo. Masallah seninkinde nasil bi hareket kabiliyeti var ya kundagi basina cikarmayi basariyo:)
Aynn cnm omuzda uyuma işi kötü ya rahatta edemiyorlarBenimki de omzumda uyumaya alıştı. Tam koyuyorum kalkio. Kötü mü ettik böyle alıştı. Misafirlikteyiz beşiği yok . Böyle böyle gitcek galiba. Hoş bazen omzumda da burnunu sürte surte durmuo. Kıyamayip cekiom. Öf çok yoruldum bizimkini gece yatma saatinden yani 10 dan önce uyutmak mümkün değil. Gun içinde zaten . 10 dk ya uyur uyumaz
Canım ben de kundak yapıyordum dediğin gibi kundağı açmayı başarıp içinden de çıkmak için sanırım aşağı doğru kayıyordu kundak tepede kalıyordu. İki gece böyle olunca ben de hazır kundak aldım. Pek de memnun değildi kundaktan. Superselma, kundak yapmıyorum hiç kendilerini sakinleştirmeyi öğrensinler demişti. Bıraktım kundak işini. Artık irkilse de uyanmıyor.Bugün misafirim vardı. Onun doktoru da 3 aylık olana kadar ilk uykusu 5 saat olsun. 5 saat sonra emzir. Sonra ne zaman kalkarsa demiş... Bugün öyle yapacağım. 3 saat geçti ve memelerim akıtmaya, ısınmaya ve acımaya başladı. 2 saat daha dayanacağım. Bakalım emecek mi iyi. Benimki de iyi emmiyor.
Ya neden böyle tepinerek uyuyor anlamadım. Bugün onunla aynı Zaman yatmadım. 3 saattir takip ediyorum. Kundağı ilk yarım saat içinde açtı. Sonra yarım saatte bir baktım hepsinde farklı pozisyondaydı. Giderek aşağı indi, örtüyü tamamen açtı, şu an örtüyü altına aldı neredeyse yan yatıyor.
bir araştırmada bebeklerde uyanık ve algıları açıkken büyüme hormonu düşük çıkmış. Ama uykunun derin yada hafif fazında fark bulunmamış. Yani çok ayılmasına sebep olmadan emzirirsek hormon değerleri de düşmez
VAlla durmayınca kundakta da durmuo el kol full hareket. . Kundaga izin veriosa yapın gitsin bişi olMz benceCanım ben de kundak yapıyordum dediğin gibi kundağı açmayı başarıp içinden de çıkmak için sanırım aşağı doğru kayıyordu kundak tepede kalıyordu. İki gece böyle olunca ben de hazır kundak aldım. Pek de memnun değildi kundaktan. Superselma, kundak yapmıyorum hiç kendilerini sakinleştirmeyi öğrensinler demişti. Bıraktım kundak işini. Artık irkilse de uyanmıyor.
Bizim her emmemiz öyle 2 dkda uyuyor :)Evet gecen gece ben de dream feed yapmaya calistim. Erken uyumustu, 6 saat sonra falan emzirmeye calistim daha fazla uzamasin diye. Fakat cok verimsiz bi emme oldu memeleri dogru duzgun bosaltamadan uyuyakaldi durte durte zor emzirdim srninki emmis ne guzel. Uyandirinca ne oluyo dersen sanirim su oluyo buyume hormonlari uykuda salgilaniyo beslenme de onemli tamam ama gelismesi icin uyku da cok cok onemli.. her sey kilo degil. Bu gece uyandirmicam bakalim napacak.
Kundagi ben sadece gunduz yapiyorum gece nasil olsa uyuyo. Masallah seninkinde nasil bi hareket kabiliyeti var ya kundagi basina cikarmayi basariyo:)
Kızlar bebeğim aşırı derecede ozellikle ikindi 6 gibi ve sabah .tabi bi de yatmadan önce aşırı hareketli oluo. Yani nasıl desem ter içinde kalıo. Tıpkı bi solucan gibj eller kollar sert sert tepio. Bi de burnunu surtuo nere bulursa. Yüzü koyun dönmek istio yüzü için eminim. Neden böyle bi durum var. Gaz sancısı olduğu nu sanmiorum çünkü rahat gaz çıkarıo. Emme problemi oldugunu da sanmıyorum. . Kucakta durur benim oğlum akilki dedikçe .Nazara mi geldi anlamadım. Var mı benzer durumda olan ..
Evet canım 40 başı diyolarKızlar benim gbi 40ından bikaç gün sonra adet olan var mı
Allahtan ben o konuda şanslıyım zamanında lazer yaptırmıştımVaktm yokki hicgunduz kizim hic uyumuyo anca jiletle o gunu kurtariyorum oda sanki gene artirmaya basladi
evet cnm 43. Gün oldumKızlar benim gbi 40ından bikaç gün sonra adet olan var mı
benimki deBenimkide burnunu sürtüyor niye bilmiyorum.
yani ne demek canım? Bir daha olmayacak mı? 40'ına mı mahsus?Evet canım 40 başı diyolar
Sen mi uyandırdın 3'te?3 ten beri ayaktayız Nasıl uyutacak bu çocuk
Kendisi kalktı geri uyumadı ne yaptıysam hala gezdiriyoruz evin içinde nöbetleşe. Ben de gündüz hiç uyuyamam kiSen mi uyandırdın 3'te?
9 da yatmıştı,2 de uyandırdım, hatta kakası sızmış üstünü tamamen soyup değiştirmek zorunda kaldım, biraz ağladı falan ama 2:45'te karnı tok, altı temiz halde uykuya geri daldı. Gece olduğunu anlayıp geri uyuması lazım. Ama 1-2 kere seninki gibi yaptı. Bütün gece omzumda gezdirdim. Uyusunda ben de yatsam diye düşünme, Nasıl oluyorsa senin stresini hissedip uyumuyorlar :) bugün de gündüz uyuyacak demek. Sen de hemen onunla yatarsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?