2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Netten bakmıştım cnm ben, şekersiz muhallebi ve bisküviye ama siteyi hatırlamıyorum.

Canımın canı biricik kızım ilk göz ağrım 6 aylık oldu bugün

Boyu 64 cm kilosu 6.750 gr
Artık oturabileceği için mutluyum mama sanldalyesinde fln gönül rahatlığıyla oturtabilirim artık

Blw çalışmalarına da başlayabiliriz
Artık su vermeye de başladım boşuna alıştırma bardağı almışım normal bardaktan içiyor su

Kaşığı ağzına götürebiliyor yoğurt vs yerken

Allah eksikliklerini göstermesin yavrularımızın büyüdüğünü görmek çok güzel

Halen daha uyku düzeni oluşturamadım

6. Ay aşılarını da oldu bir de 9 aylıkken kızamık varmış takvimde olmayan

Fırsat bulunca geçmişe bakacağım şimdi bunu yazıp çıkıyorum

Galiba aranizda ek gidaya en erken ben basladim ilk basta yogurt ve meyve pureleriyle bes ay bitince de corbalara basladm kahvaltisinda az haslanmis yumurta sarisi 5-6 adet bebe bisküvisi bi cay kasigi pekmez sevdigi bi meyvenin rendelenmis hali hepsini karistiriyorm veriom ara ogunlerde devam sutu oglende yogurtlu meyve aksam corba(tarhana yogurt sebze olabilir)havuc patates yapacaksam eger kemik suyunda haslayip rondadan cekiyorm tarhanayada kiyma atiyorum biraz.. yatarkende kasik mamasi yiyor pasam masaAllah demi kizlar

Maşallah maşallah bende erken başlamak isteyip korkarak devam edemeyenlerdenim

http://www.ozgeninoltasi.com/2013/09/organik-bebe-biskuvisi.html

ben bu tarifi yapıcam canım. ama organik değil elimdeki ürünler
İrmik katılınca sert oluyormuş.hani b hazır bebe busku bileti gibi hemen erimiyormus.onun yerine muz püresi ekleyin diye okudum bir annenin blogunda.ben de öyle deniycem inşallah.
Bir hafta sonra 6 aik olacak inşallah kızım.o zaman basliycam.ikinci bebek olmasına rağmen ben de bir tedirginim yedirme konusunda.yogurt veriyorum arada,sofrada tattiriyorum nadiren de olsa..
Böyle iyiydi ya sadece emzirme:)

Ben de uzun dusunmuyorum da bakalim arkadaslatim var orda onlarada.sorayim.. boyun simidi ile yuzdurmeyi planliyorum sifa olsun kuzuna..

Ayni durumdayiz ama ihlamura bayiliyor ben hemen arkasindan veriyorum yutuyor.. bugun oyle oldu bakalim tabsiyesi olan varsa alabilirim

Peki muhallebi tarifi bisküvi tarifi verecek olan yok mu
Ben irmikli yulaf unlu yapiyorum suda pisirip anne sutu ekliyorum iste meyve felan icine irmikte basladim.ama yiyor mu yemiyor gecen gunde mamayla yaptim 1 cay kasigi yulaf unu 1 tatli kasigi pirinc unu 150 ml suda sonra bunlar.pisip iliyinca.icine 3 toz.olcek mama fazla oldu onuda yemedi gerci neyse siz ne kadar.kacsaat acken veriyosunuz...

Ben tam buğday unuyla yoğurt yumurta sarısı karıştırarak kek yapacağım inşallah doktor böyle bi tarif vermişti şekerde vardı tarifte az miktar ve kuru kayısı kuru üzüm ceviz badem içi ben şeker yerine bunlarla tatlandıracağım yetmezse birazda elma püresi koymayı düşünüyorum. yapınca sonucu paylaşırım.

normal çay zaten vermem ben bile içmiyorum cnm. ıhlamuru merak ediyodum. denicem bakalım. 30 cc kadar evde taze bu senenin toplanmış ıhlamuru vardı.

Maşallah Yavruna. Ben de daha 4. ay dolmadan başladım. herşeyi yiyo şuanda. doktor kızdı ama mamasını da içecek ek gıdayı da yiyecek dedi. resmen mamayı bırakmaya çalışıyo çorbayı püreyi elmayı vs. vs. onları bekliyo yemek için. mama verdiğimde ağzından tükürüyo heryer mama oluyo boynu yüzü gözü. napcam bilmiyorum.

Peki muhallebi tarifi bisküvi tarifi verecek olan yok mu
Kurabiye tarifi: (hafta sonu deneyeceğim. bebe bisküvilerinde çok katkı var verme)
1,5 çay bardağı tam buğday unu
1. çay bardağı pirinç unu ya da yulaf unu
yarım çay bardağı irmik
2 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt
3-4 çorba kaşığı ev yapımı yoğurdun suyu (kıvam vermek için)
3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı

buğday unu dışında tüm malzemeleri karıştır. yavaş yavaş buğday ununu ekleyerek kıvamı oluştur 175 derecede 20-30 dakika pişir. bu tarifte yapanlar 2 çay bardağı buğday ununun fazla geldiğini yazmışlar 1,5 çay bardağı kullanmışlar. yulaf unu yerine de pirinç unu kullanmışlar.

Muhallebi tarifi: her akşam yapıyorum bitiriyor. (gece maması)
1 su bardağı su
3 tatlı kaşığı pirinç unu
6 ölçek formül mama (koyu kıvam oluyor. İsteğe göre sıvı olması için 4 ölçek de yeterli)

pirinç unu ile suyu kıvam alana kadar pişiriyorum. ocaktan aldıktan sonra karıştırarak biraz soğumasını sağlıyorum. 5 dakika sonra formül mamayı ekleyip topaklar gidene kadar karıştırıyorum. bebişim bayılıyor.

Muhallebi mama kullanmadan yapabilir miyim 7. Ayın içindeyiz hiç mama kullanmadim kullanmakta istemiyorum

ben çoğunlukla mamayla gittiğim için çok hevesle beklemiştim ek gıda zamanını. uğraşıyorum yapıyorum ediyorum, ağzını bile açmıyor ya kaşığı görünce çok sinir oluyorum hep böyle iştahsız gidecek bu çocuk ooff. çok zor oluyor yeğenlerimden biliyorum

maşallah maşallah canım ben de 5.ay dolunca başladım ama hayal ettiğim gibi olmadı. uğraştırıyor beni bıdığım

senin muhallebiyi deneyeceğim canım en kısa zamanda. çok oluyor gibi ama benimki belki bitiremez, önce yarım ölçü yaparım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…