2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
ben meyveleri sebzeleri karıştırıp püre yapılyorum veya yoğurda ekliyorum veya yoğurda pekmez koyuyorum veya labne + pekmez yiyor sabah bazen meyve püresi hergün oranı dahada artırıyorum

Püre ve besinleri karıştırmak önerilmiyor ama sen bilirsin yine de tadlarını ayrı ayrı alabilmesi için, püre de ilerde katı gıda yemekte zorlanmasın diye önerilmiyor

Eve söylediğin de haklı olabilirsiniz canım ama benim ilk bebeğim acemilik boğazına yapışırsa korkusu olunca kahvaltıyı bulamaç yapıyorum meyveyide bazen rendeliyorum nazende ağzında Şapur şupur emiyor

Rende yapmakta bir sakınca yok diye biliyorum ama işte mantıklı da aslında her şeyi bulamaç püre olarak verirsek ilerde katı gıda yemeyecek sonra "bu çocuk yemek yemiyor çıldıracaaaaaııım" demelere neden olacak bu nedenle mantıklı geldi bana püre bulamaç yapmamak

Ben dün denedim çok güzel öğürüyor boğazına kaçmıyor

cnm tabiki püre halinde vereceksin. 6 aylık bebek yudum şeklinde yicek hali yok ya. çatalla ezilen veya kaşıkla ezdiğimiz şeyler de sonuçta püre oluyor. ben asla rondodan geçirmem kaşık ile ezerim. yiyeceklerin içindeki lifleri de yemesi lazım sindirebilmesi adına.
benim doktorum bir mide gösterdi. 6. ayını dolduran bir bebeğin midesinin %70'i anne sütü veya formül mama %40'ı ek gıda.(günde 2 çay bardağı kadar) reklamları da döner bunun.
benim bi arkadaşım 1 yaşına kdr emzirdi su dahi vermedi. ne konuşuyor, ne yürüyor, ne de hala dişi çıktı. gelişimi çok geride. doktor tembel teşhisi koymuş. Alması gereken protein ve vitamin eksikliğinden dolayı. tabiki her annenin bildiği kendine doğrudur. yazdıkların çok doğru.. bişey diyemem ama ek gıda verilmesinin hiç bir sakıncası yok. emziren anneler için sözüm ayrıdır. ek gıdaya biz geçtiğimizden beri formül mamayı zor içiriyorum. anne sütünü bırakmaması adına emziren anneler daha az vermeyi tercih eder. sürekli kaşıkla istiyo. geceleri güzel emiyo mamayı.
ki zaten gündüz verilen ek gıdalarda öğün olarak sayılamaz. öğüne çeviren anne yoktur daha. doktorum günde 2 çay bardağı kadar ek gıda almalı, azını vererek de yanlış yapılır. ilerledikçe reddetme olasılığı çok yüksek. örnek verdiğim arkadaş..

Ben öğün veriyorum.. kahvaltıda kaşık maması yumurta+peynir ondan 1 saat sonra anne sütü öğlen menüsü sebze çorbası yoğurt yaklaşık 1-1 buçuk saat sonra meyve
Kalan zamanlarda olduğu kadar süt olmadığı yerde mama
Bunları yediğinde doyuyor çünkü aç olduğunda çok ağlayıp hiç birşeye oyalanmayıp belli ediyor zaten.
Su veriyorum ek gıdaya geçtiğinizde beri
Blender kullanmıyorum çatal ve rende
Onun yemeklerini ayrı pişiriyorum herşeyi denemedim menümüz sınırlı
Daha muhallebi yapmadım ama tatlımeyveleri yüzünü buluşturarak yiyor sevmezse diye deneyeceğim henüz.
Eline havuç veriyorum hem dişini kalıyor hem suyunu emiyor
Sebze fileli ilede daha yumuşak kopma riski olanları veriyorum almıyordu onada alıştı
Doktora gelince her doktorun tavsiyesi başka malum. bizimki az miktar başlattı önüne çık dedi şimdilik yiyebileceğin besinleri söyledi bende ona göre gidiyorum iyide gidiyor. yumurtada biraz sıkıntı çıkarttı ama onada alıştı sayılır
Özetle her bebek kendi kendine bir düzen oluşturuyor. yemeyen bebeğe zorla öğün yaptıramazsın yada yiyorsa yedirmemezlik yapamazsın

En büyük korkum o canım o sebeple peynir yumurta hariç karıştırmıyorum. yumurta tek denedim kustu peynirle yiyor yutmayı ezmeyi iyice öğrensin tek deneyeceğim. sebzelerden tek ezip veriyorum bazen. yeni bir sebzeyi önce tek deniyorum yerse çorbaya da ekliyorum öyle böyle gidiyoruz

Ben 1 yaşına kadar emzireceğim ek gıda vermeyeceğim sizler de öyle yapın demedim ki ek gıdayı doyurucu olarak 8 aya kadar vermemek gerekiyormuş 6-8 ay arası sadece tadımlık olmalıymış günde 2 kere fln 2 kaşık, 2 parmak boy olmalıymış 8 aydan sonra doyurmalıymış öğün olmalıymış dedim

Püre yapmak da şart değil blw ile püre olmadan yiyen bie sürü bebek var 6 ayını dolduran bebek 7 aylıktır demek şimdi 6 aylık bebeğin halen daha ana besini anne sütü %90 anne sütüyle beslenmeli diyor doktorlar da sağlık bakanlığı da

İlerde çocuğun katı gıdaları reddetmemesi için birbirine karıştırmayın, bulamaç etmeyin, püre yapmayın diyorlar blw yi duydun mu hiç

Son düzenleme:

Peki emmesi azalmıyor mu böyle baya baya öğün veriyorsun

Benim okuduğum oranda 6-8 ay için %70 anne sütü %30 ek gıda. Sağlık ocağında boyuna ek gıda telkin edilse de bana mantıklı gelmedi açıkçası. Günde 5 çeşit şey söylediler. 3 gün kuralının bahsi bile geçmedi.

Peki emmesi azalmıyor mu böyle baya baya öğün veriyorsun
Yok canım bizim ek gıdaya erken başlama sebebimiz zaten etmiyor oluşu. benim oğlan 2. aydan beri uykuda ediyordu hep mama desteği başladık onuda 60 ml zor içiyordu doktor tadımlık ve çeşitleri tek tek başlattı yavaş yavaş artırdık mesela 1 hafta sadece elma yedi sorun yapmayınca yoğurt 1 hafta böyle böyle ekleyerek gittik hep.
Şu an sütü gün içinde sağarak veriyorum gecede emziriyorum günde 300 ml sandığım için içtiği miktarı biliyorum 100de gece içiyorsa 400 gece uyumadan önce ve sabah erken vakitte toplamda 200-250 ml de mama alıyor. ek gıdadan önce günde 4 yada 5 kere zor bekliyordum uyutmaya uğraşıyordum emerken uyanıyordu uykusuzluktan huysuzlanıyordu sürekli kısır döngü. kısacası ek gıda bize yaradı kabızlık gitti çok şükür rahat ve olması gerektiği gibi yapıyor. çok uzattım kusura bakma

sezaryen doğum yapan arkadaşlar sizlere birşey sorucam.ben de bayadir dikiş bolgemde seyirme tarzı bir hareketlilik oluyordu ,önemsemedi m.bugunlerde baya baya hissediyorum hani ilk bebek hareketleri oluyor ya pıt pıt aynen öyle.
Sizlerde böyle bir şey oldu mu?oluyor mu?:)
Bu ne demek bileniniz var mı? :))

Ek gıda hak.baya yapmışsınız.
Çok sıkıntı dayin ben de bu konuda ya.ogun başlamadı m daha tadimliktayiz.bugun muzu cam rendeyle rendeledim.1-2 tatlı kaşığı ya yedi ya yemediği.hepsini kustu.
Dün elma dogradim suda az haşladım ezdim.onu yedi kusmadi.
Diğer kızım da yemek problemi çok yaşadım ve hala yaşıyorum.onunla cooookkk uğraştım acayip istahsiz bir çocuk.simdi asya ya sıra geldi hiç istemiyorum ek gidayiii inşallah sizin bebisler de bwnimkiler de istahli, saglikli olsun lar

Herkes kendi bebegine uyguladigini paylasiyor benim oglum emmeyi azalttigi icin ayrica doymak bilmeyen bi bebek oldugu icin ek gidaya basladm dorduncu ayda yavas yavas verdim mecburen formul mamayi hic begenmiyor doktoruyla gorustugumde de ayni sekilde ögun olarak verebilecegimi soyledi cok sukur herseyi normal iri bi bebek olarak dogdugu icin zaten istahida bol sekeri falan yok bu kadar yemesine yani.. diyecegim o ki her bebek farkli ben bu sekilde beslemeye mecbur bi anneyim ek gidayi azalttigimda hem aglamasi bitmiyor hem uykusu olmuyor yapacak bisey yok. Anneler her daim bebeginin gelisimine beslenmesine dikkat eder ama bebek kabul etmeyince annenin yapabilecegi bi cozum kalmiyor

Püre ve besinleri karıştırmak önerilmiyor ama sen bilirsin yine de tadlarını ayrı ayrı alabilmesi için, püre de ilerde katı gıda yemekte zorlanmasın diye önerilmiyor
tam akse püre çiğneme yetisi geliştriyor diye biliyorm :) meyve suyunu devamlı vermek iyi değilmiş. Birde ilk verdiğimi hep tek sonra karıştırarak veriyorum çalıştığım için zor geliyo tek tek yapmak

her bebek aynı değildir. bu tartışılacak konu da değil ki cnm.
8. aya kdr doyumluk vermemelisiniz diye birşey de yok. isteyen verir bebek yer, isteyen vermez bebek yemez. Anneye kalmış. anne sütü verenler isterse hiç vermesin ek gıda. anneyi emmek kadar güzel bişey yok. (sütü geliyorsa)
günde 2 çay bardağı kadar ek gıda almalı bebekler. BLW, a, b, vs. vs. uyarak gitmem ki ben. bnm bebeğimi benden iyi kimse tanımaz, yiyen bebeğin ek gıdası da kesilmez. veren verir cnm.
mış mişler bebeğe göre değişir. Burda yaşadıklarımızı deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Bir birimize danışıyoruz. yiyen bebeğin yemeği kesilmez. Maşallah bazı annelerin bebekleri iştahlı. benimki de dahil. oğluma ben 3,5 aylık başladım ek gıdaya. benim gibi erken başlayan olmamıştır kesin :) şu anda aklına gelebilecek herşeyi yiyor. Sadece et ürünlerine başlamadım o kdr. 7. ayın sonu. ekmek, patates yemeği, mercimek çorbaları, tarhana fasülye herşey yani. bebekler farklıdır.

ben meyveleri sebzeleri karıştırıp püre yapılyorum veya yoğurda ekliyorum veya yoğurda pekmez koyuyorum veya labne + pekmez yiyor sabah bazen meyve püresi hergün oranı dahada artırıyorum
ben yoğurduna elma rendeleyip koyuyorum sadece. pekmezi sade yemeyi çok seviyo. ben de her gün arttırıyorum. 9. ay dolana kadar günde 2 kaşık şeklinde olmazki zaten. :) sabahları 7de 120 cc mama. saat 10da kendi kasesi var, yarım kase yoğurt. saat 1de çorba. + 60 cc mama. saat 4'te 120 cc mama. saat 7.30 da 120 cc mama. saat 9da muhallebi yiyip uyuyo. gece 2ye kdr. gece 2de 120 cc. sonra yine 7ye kdr uyuyo. döngümüz böyle bizim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…