2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
maşallah maşallah canım ben de 5.ay dolunca başladım ama hayal ettiğim gibi olmadı. uğraştırıyor beni bıdığım
Canm bnm oglumda ilk baslarda reddetti ek gidayi ama tatlandirici olarak hep meyve verdim bi kasik meyve iki kasik corba gibi mesela yada yogurtla falan yanina bsy olmadan yediremiodum mesela oyalayacak seyler yapmani tavsiye ederim ozellikle ciGi filmin sesine bayiliyo bnde oyle kandiriyorum

ben de oyuncakla kandırıp yediriyorum bazen :)) bi de senin yöntemi deneyeyim bakalım. yoğurt yemeyi seviyor benimki. bi kaşık yoğurt bi kaşık yumurta yapalım

Hangi mamayi kullandın cnm? bizimki kaşığı gorunce kocaman acio agzini o varken yemek yiyemiyor hep istiyo bi kaşığa bi bana bakio ;p

Yaa kızlar ben şimdi şunu anlamıyorum. Sağlık ocağı, internet vs. 3 gün kuralı diyor, sonra sabah kahvaltıda peynir pekmez yumurta karıştır ver diyor. Bu nasıl iş?

Ek gıda araştırmalarından kafayı yiyeceğim sanırım

Bi de Allah'ını seven üzerime bi menü atsın yav
Canım bende senin gibiydim araştır sor kafayı yedim 2 aydır bu gün yarı derken 6 ayda bitti aklıma geldikçe ona uygun şeyler hazırlıyorum sonra baktım ona ayrı bize ayrı usendim çorbaları bizimkinden veriyorum ama hiç doyana kadar vermedim öğün olarak kullanmadim bende akışına bıraktım arkadaşların paylaşımlarından biseyle yapmaya karar verdim o hevesli herşeyi yapacak anne gitti yerine aman sadece emsin rahat diyen bir anne geldi

ben ilk kez e gıda tattırdığım hafta bikere 3 gün kuralını uyguladım bidaha yapmadım. şimdi bugün ilk kez yediği şeyi severse yarın yine devam. Ben genelde bişey olmaz kafasındayım. Çok rahat biriyim. biz nasıl olursak bebeklerde öyle olur cnm. her konuda böyle. takarsan çok bebekde büyüdükçe takar.
Bak ben doğumda 9 cm oldu açılmam. koridorda dolaşıyorum. anne sancı geliyo dediğimde sadece of of of dedim. bi kız daha vardı 2 cm açılması var inletiyodu. odalar karşılıklı o gece doğduklarında onun bebeği hep ağladı. bizimkinin sesi çıkmıyo. kapıya geldi. neyapıyosunuz bebeğe benimki çok ağlıyo dedi. odasında hemşire vardı. ona dediki. bak anne ne kdr sakin bebek de öyle. sen telaşlısın bebek de sürekli ağlıyo. Yani uzun lafın kısası. boşver bişey olmaz ver gitsin. bebeklerimiz çok güçlü. ben uygulamadım 3 gün kuralını. takarsak kafaya bizden etkileniyo ve hissediyolar cnm.

Kesinlikle haklisin canım ben hiç uygulamadım sofraya oturuyoruz herşeye uzanıyordu bende herşeyin tadına baktirdim ne bulursam mevsimine uygun şeyler yedirmeye çalışıyorum sadece doktorumuzda sende problem yaratmiyorsa bebekte de sıkıntı olmaz seçmene gerek yok dedi taze olsun yeter dedi

9ay nerelerdesin cnm

Benim seventh generation bezleri bitti bambo nature beze geçtim çok beğendim

Bu arada sevent generation fısfıslı olan temizleyicisi, çamaşır suyu, bulaşık deterjanları fln memnun kaldım bunlardan

Bir de yeşil anne var gördün mü? Oradan almayı düşünüyorum bir de temizlik malzemeleri hem Türk girişimci iyi olur destek olur orada bebek bezi yok ama bu bambo nayure süper fiyatı da daha iyi ıslak mendilini de alacağım

Allalaam yazsam sanki senin yazdıkların ı yazardim . Ben dé pek useniom hem onà özel yapınca yemeyinemce de heves kırıldı galiba. Ben de sofrada ekmek yemek suyu çorba ne versem tadımlık oluo zaten. anne sütünü birakip da ne zman verdiklerim doyurucu olur ve öğün yerine geçer bilmiom . Ama iki ay daha tadımlık skelindeymis . rahatiz

Biraz fazla değil mi canım ek gıda öğün değil sadece tadım olmalı bebek %90 anne sütğ ya da formul mama ile doymalı

Ek gıda hakkında bir şeyler söylemek istiyorum

Bildiğim kadarıyla adı üzerinde bunlar sadece anne sütüne 'ek' olarak verilecek gıdalardır

Bebeklerimiz halen daha %90 oranında anne sütü (anne sütü alamıyorsa formül mama) ile beslenmelidir

Ek gıda sadece günde 1-2 kere ve 1-2 dilim, 1-2 tatlı kaşığı miktarında olmalıdır

Doyurmak için değil tattırmak için verilmelidir

Öğün olarak vermek 8 aydan sonra olacak diye biliyorum

Bir de besinleri karıştırmayınız

Her şeyin tadını ayrı ayrı alsın

Bulamaç etmemeli, rondo ve blender dan geçirmemeliyiz, gerekirse çatalla ezmeliyiz sadece

Biraz fazla değil mi canım ek gıda öğün değil sadece tadım olmalı bebek %90 anne sütğ ya da formul mama ile doymalı
Dimi miktarlar çok fazla . bizim oğlan bi bebe bisküvisi yerse olalalaa. 5 6 cok . siz ne kadar veriosunz çorbaları falan. küçük kahve fincanı kadar yerse benim oglan benden iyisi yok

Ayy yazın içimi rahatlatti aynen böyleyiz biz. teşekkürler paylaşım icin

Ayy yazın içimi rahatlatti aynen böyleyiz biz. teşekkürler paylaşım icin

Ben 6 ay dolana kadar su bile vermedim etrafımda çok kuralcı olduğumu söylüyorlar ama

Anne sütü iyidir ya emzirmek için çok acı çektim halen daha göğüs uçlarım acıyor

Zaten ömür boyu normal besinler yiyecekler anne sütü alacağı şurda kaç yıl

Çok Haklsın .. Ben de su vermedim. Hala da saf su icemio pek bardaktan veriyim diorum o da öksürüo kacio . ek gıdadan sonra emziriyorum su niyetine ek gıda konusunda çok kuralci olma bence fazla stres oluo insan

ben meyveleri sebzeleri karıştırıp püre yapılyorum veya yoğurda ekliyorum veya yoğurda pekmez koyuyorum veya labne + pekmez yiyor sabah bazen meyve püresi hergün oranı dahada artırıyorum

Çok Haklsın .. Ben de su vermedim. Hala da saf su icemio pek bardaktan veriyim diorum o da öksürüo kacio . ek gıdadan sonra emziriyorum su niyetine ek gıda konusunda çok kuralci olma bence fazla stres oluo insan

Yok o kadar da kuralcı değilim bebeklere pek kural sökmüyor zaten :) alıştırma bardağından içmiyordu su ama bugğn anladı galiba içmeye başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…