2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
ben ilk 80 gün kanamam oldu. sonra her ay düzenli adet oldum. bu yüzden sütüm kesildi benim 60 gün sonra. her ay adet oluyo musun. benim de o seyirmeler var, hala uyuşuk o bölgem. annem seyirmenin ömür boyu sürdürdüğünü söyledi. sebebi de üşütmemizmiş. kendimi çok iyi korumam gerekiyomuş bilemiyorum. ama bende de var. şu an regl dönemindeyim ve küçük iğneler batar gibi hem sızlıyo hem seyirmeler var.

zeyzey3428 dün akşam mama hiç vermedim gerçi arada mamayı günde 2 kere verdiğim de oluyo. dün akşam bir kase mercimek yedi. sabah 4e kdr uyudu. uyanmadı. tok tuttu demekki :) ağzımıza bişey götüremiyoruz. herşeyi istiyo maşallahı var yavrumun. başlıyo dilini emmeye :) dudaklarını yemeye. mutfağı tanıyo oraya girince hiç kıpırdamıyo sessizce mama sandalyesinde oturuyo

Kizlar bende 5. ay bitince basladim ek gidaya simdi 6 bitti 7. aydan 1 hafta aldik...
Tarif bulmak zormus gercekten o yasak bu yasak surekli bakiyorum kacinci aya uygun bu sebze diye , salcasiz tuzsuz zaten yenecek gibi degiller...
Annemi aradim siz nasil yaptiniz diye bana kizdi herzamanki gibi :)) BEN BU YENI NESILI BILMIYORUM BIZ SIZE SOFRADAKI HERSEYDEN VERIRDIK HERSEYI ARASTIRMA SABAH8 KAHVALTIDA YUMURTA PEYNIR VER EKMEGI RECELE BAN VER KENDI YEMEKLERINIZDEN CATALLA EZ VER PIRINCUNU MUHALLEBISI VER SECME HERSEYI dedi
Dun aksam kabak mucver yapmistim yumusak yerinden verdim sabah peynir verdim ekmek verdim artik arastirmiycam yogurt mayaliyorum kendim cok seviyor muz kivi veriyorum cicibebe sut karistirip verdim
Yoksa incik cincik icinden cikilacak gibi degil anneme guveniyorum :))

Cevap için teşekkürler canım.
Benimde lohusalik uzun sürdü baya.sonra hala regl olmadım.ilk doğumumda da 7 ay sonra olmuştum zaten.
Benim dün gece çok şık şık oldu bu seyirmeler.sancili ağrılı degil.hatta seyirme değil rahim resmen kasıldi durdu devamlı.hareket halindeydi yanibebek hareketleri gibi:))
Usutmekten olacağını düşünmemiştim hic söylediğin iyi oldu sağol.

Annen doğru söylemiş bizler nasıl buyumusuz ama biz niye bu kadar inceliyoruz anlamıyorum hep derdim ben.secmem ne bulursam onu yesin felan diye ama öyle olmuyormuş doktoruda aşçısida öğretmeni de biziz biraz akışına bırakmamış lazım sanırım tecrübeli bilgili annelerdende öneri ve tarif alarak devam edicez

Ay ne güzel arada uykunuz var :) bizim menüde uyku yok

mercimekmi valla bravo ben bile içmiyorum mercimeği ya geçen iki mama kaşığı tarhana verdim kıyamadım ya ne versem yiyo bardak çatal kaşık görmeye versin bağrıyo hemen bende akşam muhallebi denemek istiyrm ya

incik cincik diye değil evet annen doğru demişte şekerle tuzle ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi zaten bi cezve de bişey hazırlıcaksın canım ya minicik böbreği nasıl süzcek tuzu şekeri kivi alerjik riskli bi meyve ben daha armut elmadan öte geçmedim

Merhaba kızlar ponçiğim biraz rahatsız hapşırma öksürük burun akıntısı var
Ek gıda konusunda ben hariç herkesin bir fikri var kendimi kötü hissettim valla. Ocak ayı başında kızım 6 aylık oluyor. Alejimiz de olduğu için doktor kontrolünde başlıcaz ek gıdaya. Benimki baya zor olacak üç dört gün ben yiyip sütümden kızıma geçen gıdaya göre kızımın tepkisine bakılacak sonra kızıma verilecek ohoo ölme eşşeğim ölme :) bizim ek gıda macerası uzun sürecek yani

geçmiş olsun canım hem üşütme hem alerji için.

evet kiviye dikkat et dedi benim doktor da. versen bile çok verme dedi. ben trabzon hurması da yedirdim birkaç kere. sevdi de kerata. internette 8.aydan itibaren yazıyor ama ben veririm yine de arada.

Kiviyi 2 aksam az verdim tadimlik tabi 3 4 kasik... mesela cici bebe de seker var vermemek lazim ama kac nesil onunla buyudu kendim biskuvi kek nereye kadar yapacagim bugun yogurduna 1 tane kattim arada sirada tekrarliycam... yemek yapmak kolayda ne yapacagini bulmak zor maalesef eleye eleye geriye birsey kalmiyor

Bende bugün ayvayı pişirip çatalla ezdim pek sevmedi sanki zaten ilk kez deneyeceğim için ince bir dilimdi yarın tekrar deneyeceğim yer umarım.

Çok geçmiş olsun. çabuk hastalanıyorlar çok savunmasızlar henüz atlatır merak etme annesi. Alerjiye zor Allah kolaylık versin ne tür bir alerji bilmiyorum ama belki vücut organlar geliştikçe yediklerini etkisinde değişir umarım

Allah Allah her yer farklı, bana da 6 dolana kadar ek gıda başlama dedi sağlık ocağı ben 10 gündür yoğurt
Bilgi gibisi var mı canım ya. anneni de dinle tabii ama yeni yapılan çalışmalardan da faydalan sen yine de. beslenme çok önemli

Geçmiş olsun ponçiğine canım.

Evet oluyor bende de pıt pıt ediyoe nedenini bilmiyorum :)

Emmeyen bebek annelerini anlarım ama sürekli ilk 6 ay sadece anne sütü diye neden kamu spotu yayınlanıyor o zaman bir bildikleri vardır herhalde

Bebekler daha çok anne sütü alsın diye işte her şey

Ama eskiler her şeyi de doğru yapmamış ki cnn çok fazla hataları var ishal bebeğe su içirmemek gibi, bebeklere vicks sürmek gibi, bizim neslimiz çok mu sağlıklı bir nesil sence?

Eskiden anne ve bebek ölümleri ne kadar çok fazlaymış şimdi azaltılmaya çalışılıyor daha sağlıklı nesiller yetişsin diye uğraşılıyor doğru bilinen yanlışlardan vazgeçsin insanlar diye uğraşılıyor anneler bilinçlendirilmeye çalışılıyor

Ekmeğe reçele bu yaştan gerek yok diye düşünüyorum, şeker ve tuz da öyle, ben bu yaşımda yemeklerı tuzsuz yiyorum, bir tutam bile yok tuz oranı 0, çayı şekersiz içerim, normal ekmek değil kepek ya da buğday ekmeği yerim bunların nedeni babam ile benim kalp hastası olmamızdır mesela

Bebeklerimizin sağlıklı beslenmesine dikkat etmeliyiz eskiden imkan yokmuş o kadar bilgi de yokmuş hastaneye fln gitmek öyle pek mümkün değilmiş her şey kulaktan duyma bilgilerle uygulanırmış

Ben de bizim sofrada ne varsa on yedireceğim 8 aydan sonra ama bizim soframızda tuz yok şeker yok hazır gıda yok eskilere bakarsak ohooo daha doğduğu gün çocuğa maden suyu vereceklerdi

Son düzenleme:
Canım sen kiloların ı verebildin mi .boy kilo kaç acaba senin. .sizin sofra bı gün bizde olmayı basarabilse ben de vercem de kilolari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…