- 3 Eylül 2015
- 549
- 601
- 23
- 35
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #53.101
ben ilk 80 gün kanamam oldu. sonra her ay düzenli adet oldum. bu yüzden sütüm kesildi benim 60 gün sonra. her ay adet oluyo musun. benim de o seyirmeler var, hala uyuşuk o bölgem. annem seyirmenin ömür boyu sürdürdüğünü söyledi. sebebi de üşütmemizmiş. kendimi çok iyi korumam gerekiyomuş bilemiyorum. ama bende de var. şu an regl dönemindeyim ve küçük iğneler batar gibi hem sızlıyo hem seyirmeler var.sezaryen doğum yapan arkadaşlar sizlere birşey sorucam.ben de bayadir dikiş bolgemde seyirme tarzı bir hareketlilik oluyordu ,önemsemedi m.bugunlerde baya baya hissediyorum hani ilk bebek hareketleri oluyor ya pıt pıt aynen öyle.
Sizlerde böyle bir şey oldu mu?oluyor mu?:)
Bu ne demek bileniniz var mı? :))
ben yoğurduna elma rendeleyip koyuyorum sadece. pekmezi sade yemeyi çok seviyo. ben de her gün arttırıyorum. 9. ay dolana kadar günde 2 kaşık şeklinde olmazki zaten. :) sabahları 7de 120 cc mama. saat 10da kendi kasesi var, yarım kase yoğurt. saat 1de çorba. + 60 cc mama. saat 4'te 120 cc mama. saat 7.30 da 120 cc mama. saat 9da muhallebi yiyip uyuyo. gece 2ye kdr. gece 2de 120 cc. sonra yine 7ye kdr uyuyo. döngümüz böyle bizim :)
Cevap için teşekkürler canım.ben ilk 80 gün kanamam oldu. sonra her ay düzenli adet oldum. bu yüzden sütüm kesildi benim 60 gün sonra. her ay adet oluyo musun. benim de o seyirmeler var, hala uyuşuk o bölgem. annem seyirmenin ömür boyu sürdürdüğünü söyledi. sebebi de üşütmemizmiş. kendimi çok iyi korumam gerekiyomuş bilemiyorum. ama bende de var. şu an regl dönemindeyim ve küçük iğneler batar gibi hem sızlıyo hem seyirmeler var.
Annen doğru söylemiş bizler nasıl buyumusuz ama biz niye bu kadar inceliyoruz anlamıyorum hep derdim ben.secmem ne bulursam onu yesin felan diye ama öyle olmuyormuş doktoruda aşçısida öğretmeni de biziz biraz akışına bırakmamış lazım sanırım tecrübeli bilgili annelerdende öneri ve tarif alarak devam edicezKizlar bende 5. ay bitince basladim ek gidaya simdi 6 bitti 7. aydan 1 hafta aldik...
Tarif bulmak zormus gercekten o yasak bu yasak surekli bakiyorum kacinci aya uygun bu sebze diye , salcasiz tuzsuz zaten yenecek gibi degiller...
Annemi aradim siz nasil yaptiniz diye bana kizdi herzamanki gibi :)) BEN BU YENI NESILI BILMIYORUM BIZ SIZE SOFRADAKI HERSEYDEN VERIRDIK HERSEYI ARASTIRMA SABAH8 KAHVALTIDA YUMURTA PEYNIR VER EKMEGI RECELE BAN VER KENDI YEMEKLERINIZDEN CATALLA EZ VER PIRINCUNU MUHALLEBISI VER SECME HERSEYI dedi
Dun aksam kabak mucver yapmistim yumusak yerinden verdim sabah peynir verdim ekmek verdim artik arastirmiycam yogurt mayaliyorum kendim cok seviyor muz kivi veriyorum cicibebe sut karistirip verdim
Yoksa incik cincik icinden cikilacak gibi degil anneme guveniyorum :))
Ay ne güzel arada uykunuz var :) bizim menüde uyku yokben yoğurduna elma rendeleyip koyuyorum sadece. pekmezi sade yemeyi çok seviyo. ben de her gün arttırıyorum. 9. ay dolana kadar günde 2 kaşık şeklinde olmazki zaten. :) sabahları 7de 120 cc mama. saat 10da kendi kasesi var, yarım kase yoğurt. saat 1de çorba. + 60 cc mama. saat 4'te 120 cc mama. saat 7.30 da 120 cc mama. saat 9da muhallebi yiyip uyuyo. gece 2ye kdr. gece 2de 120 cc. sonra yine 7ye kdr uyuyo. döngümüz böyle bizim :)
mercimekmi valla bravo ben bile içmiyorum mercimeği ya geçen iki mama kaşığı tarhana verdim kıyamadım ya ne versem yiyo bardak çatal kaşık görmeye versin bağrıyo hemen bende akşam muhallebi denemek istiyrm yazeyzey3428 dün akşam mama hiç vermedim gerçi arada mamayı günde 2 kere verdiğim de oluyo. dün akşam bir kase mercimek yedi. sabah 4e kdr uyudu. uyanmadı. tok tuttu demekki :) ağzımıza bişey götüremiyoruz. herşeyi istiyo maşallahı var yavrumun. başlıyo dilini emmeye :) dudaklarını yemeye. mutfağı tanıyo oraya girince hiç kıpırdamıyo sessizce mama sandalyesinde oturuyo
incik cincik diye değil evet annen doğru demişte şekerle tuzle ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi zaten bi cezve de bişey hazırlıcaksın canım ya minicik böbreği nasıl süzcek tuzu şekeri kivi alerjik riskli bi meyve ben daha armut elmadan öte geçmedimKizlar bende 5. ay bitince basladim ek gidaya simdi 6 bitti 7. aydan 1 hafta aldik...
Tarif bulmak zormus gercekten o yasak bu yasak surekli bakiyorum kacinci aya uygun bu sebze diye , salcasiz tuzsuz zaten yenecek gibi degiller...
Annemi aradim siz nasil yaptiniz diye bana kizdi herzamanki gibi :)) BEN BU YENI NESILI BILMIYORUM BIZ SIZE SOFRADAKI HERSEYDEN VERIRDIK HERSEYI ARASTIRMA SABAH8 KAHVALTIDA YUMURTA PEYNIR VER EKMEGI RECELE BAN VER KENDI YEMEKLERINIZDEN CATALLA EZ VER PIRINCUNU MUHALLEBISI VER SECME HERSEYI dedi
Dun aksam kabak mucver yapmistim yumusak yerinden verdim sabah peynir verdim ekmek verdim artik arastirmiycam yogurt mayaliyorum kendim cok seviyor muz kivi veriyorum cicibebe sut karistirip verdim
geçmiş olsun canım hem üşütme hem alerji için.Merhaba kızlar ponçiğim biraz rahatsız hapşırma öksürük burun akıntısı var
Ek gıda konusunda ben hariç herkesin bir fikri var kendimi kötü hissettim valla. Ocak ayı başında kızım 6 aylık oluyor. Alejimiz de olduğu için doktor kontrolünde başlıcaz ek gıdaya. Benimki baya zor olacak üç dört gün ben yiyip sütümden kızıma geçen gıdaya göre kızımın tepkisine bakılacak sonra kızıma verilecek ohoo ölme eşşeğim ölme :) bizim ek gıda macerası uzun sürecek yani
evet kiviye dikkat et dedi benim doktor da. versen bile çok verme dedi. ben trabzon hurması da yedirdim birkaç kere. sevdi de kerata. internette 8.aydan itibaren yazıyor ama ben veririm yine de arada.incik cincik diye değil evet annen doğru demişte şekerle tuzle ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi zaten bi cezve de bişey hazırlıcaksın canım ya minicik böbreği nasıl süzcek tuzu şekeri kivi alerjik riskli bi meyve ben daha armut elmadan öte geçmedim
Kiviyi 2 aksam az verdim tadimlik tabi 3 4 kasik... mesela cici bebe de seker var vermemek lazim ama kac nesil onunla buyudu kendim biskuvi kek nereye kadar yapacagim bugun yogurduna 1 tane kattim arada sirada tekrarliycam... yemek yapmak kolayda ne yapacagini bulmak zor maalesef eleye eleye geriye birsey kalmiyor
Çok geçmiş olsun. çabuk hastalanıyorlar çok savunmasızlar henüz atlatır merak etme annesi. Alerjiye zor Allah kolaylık versin ne tür bir alerji bilmiyorum ama belki vücut organlar geliştikçe yediklerini etkisinde değişir umarımMerhaba kızlar ponçiğim biraz rahatsız hapşırma öksürük burun akıntısı var
Ek gıda konusunda ben hariç herkesin bir fikri var kendimi kötü hissettim valla. Ocak ayı başında kızım 6 aylık oluyor. Alejimiz de olduğu için doktor kontrolünde başlıcaz ek gıdaya. Benimki baya zor olacak üç dört gün ben yiyip sütümden kızıma geçen gıdaya göre kızımın tepkisine bakılacak sonra kızıma verilecek ohoo ölme eşşeğim ölme :) bizim ek gıda macerası uzun sürecek yani
Allah Allah her yer farklı, bana da 6 dolana kadar ek gıda başlama dedi sağlık ocağı ben 10 gündür yoğurtBenim okuduğum oranda 6-8 ay için %70 anne sütü %30 ek gıda. Sağlık ocağında boyuna ek gıda telkin edilse de bana mantıklı gelmedi açıkçası. Günde 5 çeşit şey söylediler. 3 gün kuralının bahsi bile geçmedi.
Bilgi gibisi var mı canım ya. anneni de dinle tabii ama yeni yapılan çalışmalardan da faydalan sen yine de. beslenme çok önemliKizlar bende 5. ay bitince basladim ek gidaya simdi 6 bitti 7. aydan 1 hafta aldik...
Geçmiş olsun ponçiğine canım.Merhaba kızlar ponçiğim biraz rahatsız hapşırma öksürük burun akıntısı var
sezaryen doğum yapan arkadaşlar sizlere birşey sorucam.ben de bayadir dikiş bolgemde seyirme tarzı bir hareketlilik oluyordu ,önemsemedi m.bugunlerde baya baya hissediyorum hani ilk bebek hareketleri oluyor ya pıt pıt aynen öyle.
Sizlerde böyle bir şey oldu mu?oluyor mu?:)
Bu ne demek bileniniz var mı? :))
her bebek aynı değildir. bu tartışılacak konu da değil ki cnm.
8. aya kdr doyumluk vermemelisiniz diye birşey de yok. isteyen verir bebek yer, isteyen vermez bebek yemez. Anneye kalmış. anne sütü verenler isterse hiç vermesin ek gıda. anneyi emmek kadar güzel bişey yok. (sütü geliyorsa)
günde 2 çay bardağı kadar ek gıda almalı bebekler. BLW, a, b, vs. vs. uyarak gitmem ki ben. bnm bebeğimi benden iyi kimse tanımaz, yiyen bebeğin ek gıdası da kesilmez. veren verir cnm.
mış mişler bebeğe göre değişir. Burda yaşadıklarımızı deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Bir birimize danışıyoruz. yiyen bebeğin yemeği kesilmez. Maşallah bazı annelerin bebekleri iştahlı. benimki de dahil. oğluma ben 3,5 aylık başladım ek gıdaya. benim gibi erken başlayan olmamıştır kesin :) şu anda aklına gelebilecek herşeyi yiyor. Sadece et ürünlerine başlamadım o kdr. 7. ayın sonu. ekmek, patates yemeği, mercimek çorbaları, tarhana fasülye herşey yani. bebekler farklıdır.
Kizlar bende 5. ay bitince basladim ek gidaya simdi 6 bitti 7. aydan 1 hafta aldik...
Canım sen kiloların ı verebildin mi .boy kilo kaç acaba senin. .sizin sofra bı gün bizde olmayı basarabilse ben de vercem de kilolariAma eskiler her şeyi de doğru yapmamış ki cnn çok fazla hataları var ishal bebeğe su içirmemek gibi, bebeklere vicks sürmek gibi, bizim neslimiz çok mu sağlıklı bir nesil sence?
Eskiden anne ve bebek ölümleri ne kadar çok fazlaymış şimdi azaltılmaya çalışılıyor daha sağlıklı nesiller yetişsin diye uğraşılıyor doğru bilinen yanlışlardan vazgeçsin insanlar diye uğraşılıyor anneler bilinçlendirilmeye çalışılıyor
Ekmeğe reçele bu yaştan gerek yok diye düşünüyorum, şeker ve tuz da öyle, ben bu yaşımda yemeklerı tuzsuz yiyorum, bir tutam bile yok tuz oranı 0, çayı şekersiz içerim, normal ekmek değil kepek ya da buğday ekmeği yerim bunların nedeni babam ile benim kalp hastası olmamızdır mesela
Bebeklerimizin sağlıklı beslenmesine dikkat etmeliyiz eskiden imkan yokmuş o kadar bilgi de yokmuş hastaneye fln gitmek öyle pek mümkün değilmiş her şey kulaktan duyma bilgilerle uygulanırmış
Ben de bizim sofrada ne varsa on yedireceğim 8 aydan sonra ama bizim soframızda tuz yok şeker yok hazır gıda yok eskilere bakarsak ohooo daha doğduğu gün çocuğa maden suyu vereceklerdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?