- 2 Ekim 2015
- 425
- 680
- 23
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #53.121
Allah Allah her yer farklı, bana da 6 dolana kadar ek gıda başlama dedi sağlık ocağı ben 10 gündür yoğurt
Bilgi gibisi var mı canım ya. anneni de dinle tabii ama yeni yapılan çalışmalardan da faydalan sen yine de. beslenme çok önemli
Ama eskiler her şeyi de doğru yapmamış ki cnn çok fazla hataları var ishal bebeğe su içirmemek gibi, bebeklere vicks sürmek gibi, bizim neslimiz çok mu sağlıklı bir nesil sence?
Eskiden anne ve bebek ölümleri ne kadar çok fazlaymış şimdi azaltılmaya çalışılıyor daha sağlıklı nesiller yetişsin diye uğraşılıyor doğru bilinen yanlışlardan vazgeçsin insanlar diye uğraşılıyor anneler bilinçlendirilmeye çalışılıyor
Ekmeğe reçele bu yaştan gerek yok diye düşünüyorum, şeker ve tuz da öyle, ben bu yaşımda yemeklerı tuzsuz yiyorum, bir tutam bile yok tuz oranı 0, çayı şekersiz içerim, normal ekmek değil kepek ya da buğday ekmeği yerim bunların nedeni babam ile benim kalp hastası olmamızdır mesela
Bebeklerimizin sağlıklı beslenmesine dikkat etmeliyiz eskiden imkan yokmuş o kadar bilgi de yokmuş hastaneye fln gitmek öyle pek mümkün değilmiş her şey kulaktan duyma bilgilerle uygulanırmış
Ben de bizim sofrada ne varsa on yedireceğim 8 aydan sonra ama bizim soframızda tuz yok şeker yok hazır gıda yok eskilere bakarsak ohooo daha doğduğu gün çocuğa maden suyu vereceklerdi
Enteresan:)Evet oluyor bende de pıt pıt ediyoe nedenini bilmiyorum :)
Sağol canım bebekler hasta olmasın valla insanın içi parçalanıyorgeçmiş olsun canım hem üşütme hem alerji için.
Sağol canım amin. Bizim alerji macerası kakada kan görmemizle başladı. Neye alerjisi olduğunu bilmiyoruz ben sıkı diyet yapıyorum yediğim bikaç şey var sadece. Çok şükür düzeliyor kızım :) 1 yaşına kadar alerji geçer diyor doktorlar inşallah öyle olurÇok geçmiş olsun. çabuk hastalanıolduğunu biçok savunmasızlar henüz atlatır merak etme annesi. Alerjiye zor Allah kolaylık versin ne tür bir alerji bilmiyorum ama belki vücut organlar geliştikçe yediklerini etkisinde değişir umarım
Sağol canımGeçmiş olsun ponçiğine canım.
Canım sen kiloların ı verebildin mi .boy kilo kaç acaba senin. .sizin sofra bı gün bizde olmayı basarabilse ben de vercem de kilolari
Katılıyorum. Reçel, tuz falan çok gereksiz geliyor bana da. Pekmeze bile temkinli yaklaşıyorum ben. Sonuçta bu bebeklerin damak tadı yok. Yediklerinin lezzeti değil faydası önemli.
Enteresan:)
Canım senin meme uçlarını n acısı geçti mi?
İlginç belki ama benim son zamanlarda özellikle sağ meme çok acayip açıyor ya.
Şu an kıskanmadım dersem yalan olur maşallah sana canım. ben 30 kilo alınca tabi daha yarısı gitti hala 15 kilo fazlam varEheh canım çok hoşsun:) eski kiloma dönemedim 49 ile hamile kaldım doğuma 59 kiloyla gittim şu an 51 im bazen 52yi görüyorum tuz şeker yok ama 2 porsiyon ve günde 5 kere fln yrmek yiyorum çok iştahlıyım
Şu an kıskanmadım dersem yalan olur maşallah sana canım. ben 30 kilo alınca tabi daha yarısı gitti hala 15 kilo fazlam varönceden ne giysem kalıp gibi otururdu şimdi bu kilolarla giydiğimide yapıştırıp alamıyorum kabus gibi geliyor alışveriş.
Biz blwde yapiyoruz ama yedigi kadarda bogazinda.kaliyor buyuyunce daha iyi olacagini düşünüyorum canim siz sadece blw.miEvet cnm zaten damak tadları henüz yok dediğin gibi bir de bu blw kötü bir şey değil ben hayatımda ilk defa bal kabağı yedim 24 yaşımda kızım 6 aylıkken yemiş oldu blw türkiye listesinde görmesem aklıma gelmezdi balkabağı yedirmek mesela
Valla ben koyuyorum baktikca moralim bozuluyor etse etse 20 kaşık falan yer en fazla yediginde wn az 5 falan sikinti yok tatsin yeter diyenlerdenim ben sadece devami dusunduruyor insani blwde yarisini doke saca..Dimi miktarlar çok fazla . bizim oğlan bi bebe bisküvisi yerse olalalaa. 5 6 cok . siz ne kadar veriosunz çorbaları falan. küçük kahve fincanı kadar yerse benim oglan benden iyisi yok
İlk 3 ay bendede bulantı vardı canım işi bıraktım eve kapandım onun sıkıntısı birde çok myom vardı bende 6. aydan sonra yattım erken doğum riski olunca eee ye ye yat ye ye yatt sonuç bu:) neyseki sorunsuz atlattık bıdık yürümeye başlayınca koşturmaktan veririm inşallahWuw 30 kilo mu aldın hamileyken cnm ama ben öyle bulantı çektim öyle istifra ettim ki kursağımdan ne bir lokma ne bir yudum su geçti ben hatta 5 kilo verdim de 44 kiloya düştüm hamileykenbu iştahla ben de 20 kilo alırdım ama hamileyken öyle bir durumum vardı işte
Biz blwde yapiyoruz ama yedigi kadarda bogazinda.kaliyor buyuyunce daha iyi olacagini düşünüyorum canim siz sadece blw.mi
İlk 3 ay bendede bulantı vardı canım işi bıraktım eve kapandım onun sıkıntısı birde çok myom vardı bende 6. aydan sonra yattım erken doğum riski olunca eee ye ye yat ye ye yatt sonuç bu:) neyseki sorunsuz atlattık bıdık yürümeye başlayınca koşturmaktan veririm inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?