- 1 Mart 2014
- 16.089
- 33.825
- 798
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #53.401
Ama çorba hiç doyurucu olmuo gibı. vermesi de zor oluyor zaten.. Ya ben ne yapsam da dun annem bebeğime açık çay ekmek islatip vermiş . Gel dé deli olma . verme bi dà dedim ama bakalım.Ekmekle çorba taviye edilmiyor canım
Öyle onları istemiyormuş gibi geliyor ama ben şimdilik çalışıyorum mesala bütün gün birlikteyiz babamız 8.30 gibi gidiyor akşam 6 da evde 8 gibi derse gidiyor 12 de geliyor kizimda akşam 9 - 10 gibi babası gelmeden uyuyor görmeyince hep anne istiyor uykusunda ağlarken babası alsa daha çok anne diye ağlıyor vakit kimler daha çok geçiyorsa ve kim daha çok saklabanlik yapıyorsa sanırım ilgi onaBenim de hoşuma gidiyor ama eşim işte beni sevmiyor beni istemiyor diye tutturduğu içim sevincim kursağımda kalıyor :))
Canım ben de oradan almak istedim ama şöyle bir yazı vardı. 1 yaşından büyük gluten alerjisi olmayan bebekler için uygundur. Tam tahıllardaki kepek varlığı demir emilimini olumsuz etkilediği için 1 yaşından küçük çocuklara kepekli ürünler verilmesi tavsiye edilmemektedir. Ne düşünüyorsun bu konudamakarnalütfen den canım
Niye canım ben de özellikle püre yapmadım pütürlü alışsın diye.çorba çok önerilmiyo sebzeyi püre olarak vermek daha iyi diye biliyorum
Canım ben de oradan almak istedim ama şöyle bir yazı vardı. 1 yaşından büyük gluten alerjisi olmayan bebekler için uygundur. Tam tahıllardaki kepek varlığı demir emilimini olumsuz etkilediği için 1 yaşından küçük çocuklara kepekli ürünler verilmesi tavsiye edilmemektedir. Ne düşünüyorsun bu konuda
pütür için 9 aydan sonra başlanması gerektiğini okumuştum ilk başlarda pütürlüleri kabul etmeyip yutmuyolarmış ama seninki alıştı sanırım. Çorba içeriğinde su oranı fazla olduğu için sebzenin asıl vitaminini alamıyomuş bebekler buharda pişirip çatalla ezmek yada blendirdan geçirmek vitamini açısından faydalıymış.Niye canım ben de özellikle püre yapmadım pütürlü alışsın diye.
evet canım onu bende okudum ama bi çok tarif siteside ve bebek yemeği hazırlayan annelerin tariflerinde hep yulaf unu vardı baktım herkes kullanıyo o yüzden aldım bence yaptıkları açıklama bilinmesi gerektiği için yani uyarı amaçlı ben 9. ayda kan tahlili vericem doktora (yani melisin) şuan demir damlası kullanıyoruz bir de zaten sadece akşamları yapıyorum iki tk yulaf unu yarımdan biraz fazla çb su 2 tk da meyve ekliyorum baya tok tutuyo aslında gün aşırı vermek uygun sanırım çokküçükler ama gece beslenmesinide azaltmam lazım uykusuz bi bebeğim var beni kullanıyo geceleri bi yerde bayılıp kalıcam
birde geçenlerde bir video izledim baya etkilendim aslında tahılların genetiği değiştiği için kullanmamak gerek yada minimuma indirgemek gerek ama nasıl mümkün değil tahılsız yaşamak
pekmez kullanıyordum artık onuda kullanmıcam bebeklerde şeker alkol etkisi yapıyormuş (karaciğer 5 yaşına kadar gelişmediği için)
çorba çok önerilmiyo sebzeyi püre olarak vermek daha iyi diye biliyorum
benim oğlan gece bazen bir kere bazen iki kere kıpırdıyo o zamanlarda veriyorum mama. bu gece sadece saat 2 de kıpırdadı mamasını içti. değişiyo her hece farklı bazen iki kere bazen bu gece gibi bir kereBenimde gece beslenmesini azaltmam lazim ama nasil???
Benim oglumda gece cok sık uyanio ve her uyandiginda mutlaka memede uyumak istiyor.
emzik kullanmiyor beni kullaniyor resmen.
gece yatmadan once 120 cc formul sutunu iciyo uzerine beni emio yani acliktan degil tamamiyle aliskanliktan
dun gece her saat nasi kalktim sersem gibiyim deliksiz 3 saat uyusam yeticek bana ama yat kalk daha verimsiz.bir.uyku oluyo hem ona hem bana .
her gün farklı o an ne yapmak istersem öyle veriyorum. geçen gün tel şehriye çorbası yapmış kayınvalidem bir kase içmiş. kaz çorbası veriyorum. kısacası evde yaptığımız tüm çorbaları (tuzsuz ve salçasız çorbalar yapmaya çalışıyo kayın validem) içiyo. özel yapmıyorum.Kaka ptoblemimiz olmasaydı püre olarak veriyordum zaten ama 1 hafta kaka yapmayınca ve kakanın kıvamı sert olunca püre vermekten vazgeçtim çorba veriyorum
çorba içince düzeldiyse içine z.yağ atmayı deneyip püre kıvamında devam et bence bizimde ilk başta büyük sorunumuzdu bu ama z.yağ care olduKaka ptoblemimiz olmasaydı püre olarak veriyordum zaten ama 1 hafta kaka yapmayınca ve kakanın kıvamı sert olunca püre vermekten vazgeçtim çorba veriyorum
Ben de 2 günde bir kullanmayı düşünüyordum zararlarını okudum demirle alakalı ama faydası daha çok işte dediğin gibi mümkün değil ama, ender saraçın tariflerine bakıyorum yulaf unuyla yapılıyor birçok şey sık olmamak kaydıyla yapmak gerek, bizim de gece uykularımız sıkıntılı sık uyanıyor zor dalıyor ve emmeden de uyumuyor belki uykusu için faydalı olur, buarada ben de pekmez kullanmayı düşünüyordum birkaç defa verdim bazı şeyleri tatlandırmadan yemiyor ama dikkat etcem artık kan ilacını kullanmıyordum kanı iyi çıktı doktor bir süre sonra başla dedi, tatlandırmak için de başka bişey bulurum artık
aynen benimkide memede duruyo emmiyoda herkes yanına al güven verirsin dedi aldım evet yanımda uyuyo iki gündür muhallebi veriyorum akşamları 3 saat uyudu ama yanımda yattığı için ben uyuyamadım deli gibi geziyorum 3 saat toplam uyku yok parça parçaBenimde gece beslenmesini azaltmam lazim ama nasil???
Benim oglumda gece cok sık uyanio ve her uyandiginda mutlaka memede uyumak istiyor.
gece yatmadan once 120 cc formul sutunu iciyo uzerine beni emio yani acliktan degil tamamiyle aliskanliktan
dun gece her saat nasi kalktim sersem gibiyim deliksiz 3 saat uyusam yeticek bana ama yat kalk daha verimsiz.bir.uyku oluyo hem ona hem bana .
her bebek öyle farklıkive bqher bebekte tok tutan şeyler öyle değişiyoki uyyuan bebek her türlü uyuyo benmki uyumayan bebekher gün farklı o an ne yapmak istersem öyle veriyorum. geçen gün tel şehriye çorbası yapmış kayınvalidem bir kase içmiş. kaz çorbası veriyorum. kısacası evde yaptığımız tüm çorbaları (tuzsuz ve salçasız çorbalar yapmaya çalışıyo kayın validem) içiyo. özel yapmıyorum.
dün kabak püresi, kahvaltı peynir ekmek yumurta şeklinde. oğluma kurabiye yaptım. cicibebe bisküvileri sağlıklı değil hazır gıda. akşam da 2 adet kurabiyesini mamasıyla ıslatıp verdim. 9 da yedikten sonra uyudu. 2 de 120 cc mama. sonra 6.30 a kadar uykuya devam.
ben ilk kendim yaptım sonra pınarın kullandım şimdi baltalı keçi labnesi kullanıyorum hergün sabah 2 tatllı kaşığı yiyo içine bebe bisküvisi ıhlamur veya meyve ıhlamur filan katıp seviyo hepsiniBu günkü kahvaltimiz küçük bi parça avakado çeyrek yumurta sarısi bir çay kaşığı dolusu labne bir adet bebe bisküvisi hepsini ayrı ayrı yiyoruz karisik yediremedim. Labne hiç kullanmamıştım annelerdende yediğinde sevdi bende sütaş aldım marka konusunda ve labne konusunda bi fikrim yok maalesef
şu lafa inanır mısın :)her bebek öyle farklıkive bqher bebekte tok tutan şeyler öyle değişiyoki uyyuan bebek her türlü uyuyo benmki uyumayan bebek
Evet evet aynen. Çatalla eziyorum toplamda da 1 bardaktan az su ile çok kısık ateşte haşlıyorum. Pekmez konusunda aynı düşüncelerim zatem kan ilacı kullanıyoruz. Ancak İbrahim Saraçoğlunun denk geldim, dünyadaki en faydalı Pekmez keçiboynuzu, verin hergün bşr çay kaşığı dedi, daha doğrusu soğuk sıkım keçiboynuzu özü dedi. Pekmezli saatlerce kaynağını için faydasız olacaktır dedi. Sadece kan için değil genel fayda içşn gün aşırı vermeyi düşünüyorum ben. Ancak içime sinen yer bulamadım, saraçoğlunun sitesinden sipariş vereyim diyorum. Var mı senin bulduğun organik soğuk sıkım, araştıralım ya dapütür için 9 aydan sonra başlanması gerektiğini okumuştum ilk başlarda pütürlüleri kabul etmeyip yutmuyolarmış ama seninki alıştı sanırım. Çorba içeriğinde su oranı fazla olduğu için sebzenin asıl vitaminini alamıyomuş bebekler buharda pişirip çatalla ezmek yada blendirdan geçirmek vitamini açısından faydalıymış.
belki sizler daha farklı şeylerde biliyosunuzdur ekleyin lütfen kızlar ben fırsat buldukça hep araştırıyorum neler faydalı vs diye
Benim umudum kalmadı, kuzenim dedi ki öyle alıştıysa yürüyene kadar öyle gidiyor, en az bir yaşına kadar saat başı kalktı onunki. Oğlum 2 saatte bir emiyor ama bazen 1.45 dakika da olabiliyor. Üç saat uykuyu hatırlamıyorumBenimde gece beslenmesini azaltmam lazim ama nasil???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?