- 6 Haziran 2014
- 6.484
- 3.431
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #53.361
canım geç bi cevap oldu doktoruna sormuşsundur ama ben labne veya süzme kullanıyorum pastörize veriyorum şuanlıkBen de yumurta vermedim cumartesi kontrolümüz var sorucam doktora. Peyniri yumuşak mı seçiyorsun, bir de pınar falan gibi pastörize olmalı di mi. Ben de artık peynir vermek istiyorum
internette çok denk geldimde benim tarhanaya karşı bikere zıtlığmı varya severse evdekini veririm sevmezse uğraşmam vermeye :)Bebek tarhanası satılıyor canım, içinde tüm kış sebzeleri de var vitamin deposu, yoğurdu falan saymıyorum bile. Hatta bazılarında meyve de katılıyor bombastik yani :)
bizimki 45 cmKızlar , kizim 6. aAy aşısinı oldu.bas çevresi ölçüm u nde 42 çıktı.buyuk mu diye sordum. Hemşire de ne büyük dedi ne küçük. Sistem e giriş yaptımanormal ggörurse uyarı dedi . Benimde aklıma takıldı .nNormal değil mi diye.
sizin( kiz)bebekler kaçcm aacaba? 13 haziran dogumlu.
Cnm ben cok arastirdim sordum. 1.ayi dolana kadar yaptirdin yaptirdin, yaptirmadin artik erken yaptirmanin bir anlami yok. Ilk 39 gun icinde yaptirsaydik ne anestezi alacakti ne pipisi kesilecekti ne de dikiş atilacakti. Direkt lazer ile yakiyolar hic uyusturucu yok kesme yok dikiş yok. Buyuklerimiz sagolsun karıştı. Artik 6.ay bitti yaptirirsak bunlarin hepsi uygulanacak. Yani simdi de yaptirsan ileride de yaptirsan. Anestezi yiyecek dikis atilacak kesilecek bicak ile ve yatak istirahati uygulanacak. Ilk 30 gunde yapildiginda sargi ile de sarmiyorlar çişini yaparken 5 gunde iyilesiyormuş kabuk tutan yara.Erkek anneleri doktorlarınıza sünneti sordunuz mu hiç?
Erken sünnet ettiren yada ettirmeyi düşünen var mı
Bizim kontrole var dahada fikir edinmeyin dedim
Işte ilk 30 gun icinde yapilsa anestezi almyacak. O yuzden erken sinnet icin artik cok bizim adımıza. Bir faydasi yok . dikiş atilacak sargi ile sarilacak vs. Vs.Ben oğlumu 4 aylikken sunnet ettirdim cnm
lokal anestezi ile. Zaten 1 yas altina genel yapmiyorlar.
soyle soylim ben ve esim zor zaptettik operasyon sirasinda.
Ne oyuncak varsa hepsini almistim yanima sarkilar kirmizi balik falan filan zor durdu sıkılio tabi cocuk 45 dk ayaklar bagli hareket edemeyince cok sıkıldı.onun disinda aglamasi falan olmadi yani .
iyilesme sureci kolay cnm en gec 10gune iyilesiyor.
Sizede simdiden kolayliklar dilerim ins kolaycacik atlatirsiniz sizde.
Cnm cocugun uzerine ne kdr titrersen hersey basimiza gelir. Allah korusun bisey olmaz. Ayrica suyu buzim ictiklerimizden degil. Uzun sute kaynatiliyor bebeklere verilen su en az 1 yasina kadar. Ebemiz de kendi doktorumuzda annemler de hic bisey ver dediler. Allaha sukur sarilik ta olmadi hic. Hep su verdim ben. Herkese gore degisir. Hic vermeyenler de var. Babaannem hep derdi su icenin dili sökülürAslında zararı olmaz dememek lazım, yaygın görülen böbrek taşı ve kumunun sebebi olduğu düşünülüyormuş, türkiyedeki iyi sulardaki mineral ve kireçin bebek böbrekleri için fazla olduğu da. Nasıl kedi köpek her hayvan yavrusunu belli bir süre sadece sütüyle bekliyorsa bizim de öyle yapmamız lazım. Ama işin içine az miktarda bile mama girmişse o zaman bence de az da olsa mutlaka su verilmeli.
Bizimkide 3.5 aylik basladim oturtmaya. Oturuyo desteksiz. Mama sandalyesinde 1 saat dayaniyo cani sıkılıyo sonra. Ayaklarinin ustunde maalesef zıplıyoruz durmadan. Surekli.. Dün aksam dişimiz de cikti. Hic anlamadik valla. Ates de yapmadi. Ben hep ates bekledigim icin hic kontrol etmemistim 2 haftadir falan. Cok kafasiyla ve kulaklariyla oynuyodu. Sabah kalktigimizda diş gozukuyodu bir de kizlar istem dışı midir bilemiyorum ama abababa diyo oglum. Sessizce. Sessiz sessiz konusuyo yattigi yerde havaya dogru dudaklarini sivrilterek3 5 sn mi kizlar benimki baya oturuyor ya birakiyorum oturarak oynuyor yuzstude emeklemeye calisiyor mama sandalyesindede oturuyor tek basinada 15 -20 dk kadar oturur bazen bazen iki defa uc defa daha kisa sureli.. bide hep ayakta duruyor bu aralar hoppala dusunen var mi zararli almiycam kararliyim diyordum ama :)
Bizim de 43 cm olmus 5 ay 20 gunluktu gittigimizdebizimki 45 cm
Vücudunda var kolalrda bacaklarda canımÇok geçmiş olsun neden oldu ki? Yediği bisey mı dokundu? Vucudunun Başka yerindede var mi?
Çok geçmiş olsun canım iyi bir cildiyeci bul bence alerji olmuş kesin yediği birsey dokunmuştur kıyamam ki kaşınıyordur o en kısa surede geçer inşallah
Saol canım gittik kremleri değiştirdi bakalımÇok geçmiş olsun canım , alerji konusunda uzman bir çocuk doktoruma gitmeni tavsiye ederim
3.5 aylık yaptırdık lokal anestezi bi sıkıntı yaşamadık bezli olduğu için hiç sorun olmuyor çişle çabuk iyi oluyor sarfı felan Yok koydukları bez düşüyor hemen . Kuzenimin oğlu da 8 aylıkken yaptırdı o da bi sorun yaşamadıCnm ben cok arastirdim sordum. 1.ayi dolana kadar yaptirdin yaptirdin, yaptirmadin artik erken yaptirmanin bir anlami yok. Ilk 39 gun icinde yaptirsaydik ne anestezi alacakti ne pipisi kesilecekti ne de dikiş atilacakti. Direkt lazer ile yakiyolar hic uyusturucu yok kesme yok dikiş yok. Buyuklerimiz sagolsun karıştı. Artik 6.ay bitti yaptirirsak bunlarin hepsi uygulanacak. Yani simdi de yaptirsan ileride de yaptirsan. Anestezi yiyecek dikis atilacak kesilecek bicak ile ve yatak istirahati uygulanacak. Ilk 30 gunde yapildiginda sargi ile de sarmiyorlar çişini yaparken 5 gunde iyilesiyormuş kabuk tutan yara.
işte lokal anestezi almak zorunda kalıyor. demek istediğim 30 gün içinde yaptırdığın zaman direkt lazer ile ucunu yakıyorlar kesim dikiş anestezi olmuyo cnm. ilk ay yapılmasının erken yapılmasının nedeni bunlar. artık 5 aylıkta yaptırsan 3 aylıkta 1 yaşında da yaptırsan bunların hepsi uygulanacak. Bunu belirtmek istedim sadece ben.Vücudunda var kolalrda bacaklarda canım
Saol canım alerji aslında sadece anne sütü alıyor benden geçiyor olabilirmiş
Saol canım gittik kremleri değiştirdi bakalım
3.5 aylık yaptırdık lokal anestezi bi sıkıntı yaşamadık bezli olduğu için hiç sorun olmuyor çişle çabuk iyi oluyor sarfı felan Yok koydukları bez düşüyor hemen . Kuzenimin oğlu da 8 aylıkken yaptırdı o da bi sorun yaşamadı
ay yavrum. cnm çok tükrük oyunu yapıyo mu. bizim ki tüm gün tükrük oyunu yaparsa bizim de çenemiz ve yanaklarımız böyle oluyo. ben doktora gösterdim. tamamen tükrükten oluyomuş. bir çaresi yok o yaptıkça kabarır dedi. nemlendiri krem sürüyorum sebamedin. ama doktor önermedi. bugün sürersin geçer yarın yine yaparsa oyunu, yine çıkar dedi.Eki Görüntüle 1926709 Kızlar başına böyle bi şey gelen var mııı
Sizce ne
Krem olarak ne verdi doktorunuz
Öyledir ama bezli iken kolay iyileşiyor bezli ve emeklemiyorken yürümüyorken..sonrası sürekli hareket atlama zıplama derken kanama yapıyor hala geç kalkış sayılmazsın ki psikolojik faktörlerini saymıyorum bileişte lokal anestezi almak zorunda kalıyor. demek istediğim 30 gün içinde yaptırdığın zaman direkt lazer ile ucunu yakıyorlar kesim dikiş anestezi olmuyo cnm. ilk ay yapılmasının erken yapılmasının nedeni bunlar. artık 5 aylıkta yaptırsan 3 aylıkta 1 yaşında da yaptırsan bunların hepsi uygulanacak. Bunu belirtmek istedim sadece ben.
ben daha doğar doğmaz hastanedeki o 2 gün içinde yaptıracaktım. benim babam sağolsun karıştı. neymiş azıcık pipisi büyüsünmüşmüş. şimdi yaptırsam da artık anestezi alacak. yani uzun lafın kısası :) :) 6 aylık da 8 aylık da erken kesim olmuyo. erken kesimin amacı dikişsiz anestezis olması. direkt yakma işlemi ile yapılması :)
Canım alerji olabilir. Senin yediğin bisey dokunmuştur. Bi alerji uzmanına goturmende fayda var.Vücudunda var kolalrda bacaklarda canım
Saol canım alerji aslında sadece anne sütü alıyor benden geçiyor olabilirmiş
Saol canım gittik kremleri değiştirdi bakalım
3.5 aylık yaptırdık lokal anestezi bi sıkıntı yaşamadık bezli olduğu için hiç sorun olmuyor çişle çabuk iyi oluyor sarfı felan Yok koydukları bez düşüyor hemen . Kuzenimin oğlu da 8 aylıkken yaptırdı o da bi sorun yaşamadı
işte lokal anestezi almak zorunda kalıyor. demek istediğim 30 gün içinde yaptırdığın zaman direkt lazer ile ucunu yakıyorlar kesim dikiş anestezi olmuyo cnm. ilk ay yapılmasının erken yapılmasının nedeni bunlar. artık 5 aylıkta yaptırsan 3 aylıkta 1 yaşında da yaptırsan bunların hepsi uygulanacak. Bunu belirtmek istedim sadece ben.
ben daha doğar doğmaz hastanedeki o 2 gün içinde yaptıracaktım. benim babam sağolsun karıştı. neymiş azıcık pipisi büyüsünmüşmüş. şimdi yaptırsam da artık anestezi alacak. yani uzun lafın kısası :) :) 6 aylık da 8 aylık da erken kesim olmuyo. erken kesimin amacı dikişsiz anestezis olması. direkt yakma işlemi ile yapılması :)
Canım maalesef tükürük Yok bizimkindeay yavrum. cnm çok tükrük oyunu yapıyo mu. bizim ki tüm gün tükrük oyunu yaparsa bizim de çenemiz ve yanaklarımız böyle oluyo. ben doktora gösterdim. tamamen tükrükten oluyomuş. bir çaresi yok o yaptıkça kabarır dedi. nemlendiri krem sürüyorum sebamedin. ama doktor önermedi. bugün sürersin geçer yarın yine yaparsa oyunu, yine çıkar dedi.yemek yedirirken kaşığıyla ağzının kenarlarını çok nazikçe sıyırıyorum acıyorlar diye. dünden beri kurudu o kızarıklar çatlıayıp daha çok acıyacak diye krem sürüyorum aklıma geldikçe. ama önüne geçemiyosun
biz de bu hafta 6. ayı dolduruyoruz. ben hafta sadece 1 kere mandalina veriyorum alerjisi yüksek meyve olduğu için. ben direkt dışını soyup ağzına yudum yudum veriyorum. çiğniyo baya bayaMeyveleri de genelde yogurtla yiyo yada sabahki kasik mamasina katiyorum.
elma armut ve muz donusumlu veriom
gunde yarim mandalinayida filede veriom suyunu emio
Sormadım ya, kahvaltıya başlamadık, tombik diye muhallebi de vermiyorum dedi. Sebze çorbası ve tarhana yoğurt çorbaları önerdi. Başlayacağım zaman sana soracağım yine :)canım geç bi cevap oldu doktoruna sormuşsundur ama ben labne veya süzme kullanıyorum pastörize veriyorum şuanlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?