2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Ben de yumurta vermedim cumartesi kontrolümüz var sorucam doktora. Peyniri yumuşak mı seçiyorsun, bir de pınar falan gibi pastörize olmalı di mi. Ben de artık peynir vermek istiyorum
canım geç bi cevap oldu doktoruna sormuşsundur ama ben labne veya süzme kullanıyorum pastörize veriyorum şuanlık

Bebek tarhanası satılıyor canım, içinde tüm kış sebzeleri de var vitamin deposu, yoğurdu falan saymıyorum bile. Hatta bazılarında meyve de katılıyor bombastik yani :)
internette çok denk geldimde benim tarhanaya karşı bikere zıtlığmı varya severse evdekini veririm sevmezse uğraşmam vermeye :)

bizimki 45 cm

Erkek anneleri doktorlarınıza sünneti sordunuz mu hiç?
Erken sünnet ettiren yada ettirmeyi düşünen var mı
Bizim kontrole var dahada fikir edinmeyin dedim
Cnm ben cok arastirdim sordum. 1.ayi dolana kadar yaptirdin yaptirdin, yaptirmadin artik erken yaptirmanin bir anlami yok. Ilk 39 gun icinde yaptirsaydik ne anestezi alacakti ne pipisi kesilecekti ne de dikiş atilacakti. Direkt lazer ile yakiyolar hic uyusturucu yok kesme yok dikiş yok. Buyuklerimiz sagolsun karıştı. Artik 6.ay bitti yaptirirsak bunlarin hepsi uygulanacak. Yani simdi de yaptirsan ileride de yaptirsan. Anestezi yiyecek dikis atilacak kesilecek bicak ile ve yatak istirahati uygulanacak. Ilk 30 gunde yapildiginda sargi ile de sarmiyorlar çişini yaparken 5 gunde iyilesiyormuş kabuk tutan yara.

Işte ilk 30 gun icinde yapilsa anestezi almyacak. O yuzden erken sinnet icin artik cok bizim adımıza. Bir faydasi yok . dikiş atilacak sargi ile sarilacak vs. Vs.

Cnm cocugun uzerine ne kdr titrersen hersey basimiza gelir. Allah korusun bisey olmaz. Ayrica suyu buzim ictiklerimizden degil. Uzun sute kaynatiliyor bebeklere verilen su en az 1 yasina kadar. Ebemiz de kendi doktorumuzda annemler de hic bisey ver dediler. Allaha sukur sarilik ta olmadi hic. Hep su verdim ben. Herkese gore degisir. Hic vermeyenler de var. Babaannem hep derdi su icenin dili sökülür

Bizimkide 3.5 aylik basladim oturtmaya. Oturuyo desteksiz. Mama sandalyesinde 1 saat dayaniyo cani sıkılıyo sonra. Ayaklarinin ustunde maalesef zıplıyoruz durmadan. Surekli.. Dün aksam dişimiz de cikti. Hic anlamadik valla. Ates de yapmadi. Ben hep ates bekledigim icin hic kontrol etmemistim 2 haftadir falan. Cok kafasiyla ve kulaklariyla oynuyodu. Sabah kalktigimizda diş gozukuyodu bir de kizlar istem dışı midir bilemiyorum ama abababa diyo oglum. Sessizce. Sessiz sessiz konusuyo yattigi yerde havaya dogru dudaklarini sivrilterek

Çok geçmiş olsun neden oldu ki? Yediği bisey mı dokundu? Vucudunun Başka yerindede var mi?
Vücudunda var kolalrda bacaklarda canım

Çok geçmiş olsun canım iyi bir cildiyeci bul bence alerji olmuş kesin yediği birsey dokunmuştur kıyamam ki kaşınıyordur o en kısa surede geçer inşallah

Saol canım alerji aslında sadece anne sütü alıyor benden geçiyor olabilirmiş
Çok geçmiş olsun canım , alerji konusunda uzman bir çocuk doktoruma gitmeni tavsiye ederim
Saol canım gittik kremleri değiştirdi bakalım
3.5 aylık yaptırdık lokal anestezi bi sıkıntı yaşamadık bezli olduğu için hiç sorun olmuyor çişle çabuk iyi oluyor sarfı felan Yok koydukları bez düşüyor hemen . Kuzenimin oğlu da 8 aylıkken yaptırdı o da bi sorun yaşamadı

işte lokal anestezi almak zorunda kalıyor. demek istediğim 30 gün içinde yaptırdığın zaman direkt lazer ile ucunu yakıyorlar kesim dikiş anestezi olmuyo cnm. ilk ay yapılmasının erken yapılmasının nedeni bunlar. artık 5 aylıkta yaptırsan 3 aylıkta 1 yaşında da yaptırsan bunların hepsi uygulanacak. Bunu belirtmek istedim sadece ben.
ben daha doğar doğmaz hastanedeki o 2 gün içinde yaptıracaktım. benim babam sağolsun karıştı. neymiş azıcık pipisi büyüsünmüşmüş. şimdi yaptırsam da artık anestezi alacak. yani uzun lafın kısası :) :) 6 aylık da 8 aylık da erken kesim olmuyo. erken kesimin amacı dikişsiz anestezis olması. direkt yakma işlemi ile yapılması :)

kızlar oğluma kurabiye yaptım. doktorum demişti. hazır bebe bisküvilerini sakın verme. katkı maddeleri tatlandırıcıları oluyo güvenme dedi.
dün bir tane formül mamayla karıştırıp verdim. süt veremediğimiz için. kaynak suya mamasını hazırladım. kurabiyeyi de içine ufak ufak kırıp yumuşamasını bekledim. soğuyunca verdim. yedi valla :) bugün de sadece kaynatılmış su ile sadece denicem.

Eklentiler

• kurabiye.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 73
Eki Görüntüle 1926709 Kızlar başına böyle bi şey gelen var mııı
Sizce ne
Krem olarak ne verdi doktorunuz
ay yavrum. cnm çok tükrük oyunu yapıyo mu. bizim ki tüm gün tükrük oyunu yaparsa bizim de çenemiz ve yanaklarımız böyle oluyo. ben doktora gösterdim. tamamen tükrükten oluyomuş. bir çaresi yok o yaptıkça kabarır dedi. nemlendiri krem sürüyorum sebamedin. ama doktor önermedi. bugün sürersin geçer yarın yine yaparsa oyunu, yine çıkar dedi. yemek yedirirken kaşığıyla ağzının kenarlarını çok nazikçe sıyırıyorum acıyorlar diye. dünden beri kurudu o kızarıklar çatlıayıp daha çok acıyacak diye krem sürüyorum aklıma geldikçe. ama önüne geçemiyosun

Öyledir ama bezli iken kolay iyileşiyor bezli ve emeklemiyorken yürümüyorken..sonrası sürekli hareket atlama zıplama derken kanama yapıyor hala geç kalkış sayılmazsın ki psikolojik faktörlerini saymıyorum bile

Canım alerji olabilir. Senin yediğin bisey dokunmuştur. Bi alerji uzmanına goturmende fayda var.

1 yasin altina lokal anestezi yapilio cnm once krem surup uyusturuyo sonra pipi cevresine igne yapiolar 15-20 dk bekletio uyusunca basliolar.
1 yasindan sonra genel anestezi yapilio cocuk hic durmaz cunki uyutuyorlar bu yuzden.

En iyisi dogar dogmazdi tabi o zaman sadece uyusturucu krem surmek yeterli oluyomus ablam oyle yaptirdi.

Ayrica yaptiranlara tavsiyem mutlaka pipiye ileri geri hareket yaptirsinlar.
bir ark yazmis bebislerin pipisi etrafinda yag tabakasi fazla oluyomus yani tontis oluyo bu yuzden yapisma olma ihtimali fazla oluyo.
yapisma olursa Allah korusun tekrardan operasyon gerekiyor bu yuzden her bez degisiminde oynuyorum ben :)

Canım maalesef tükürük Yok bizimkinde
Size de geçmiş olsun Allah ım başka dert vermesin inşaallah

6 haziran dogumluyuz bizde. Asi zamani saglik ocaginda 9500 gr 71 cm di olcumlerimiz.
Sabah uyandiginda anne.sutu iciyor 45 dk daha uyuyor
9-10 arasi kasik mamasi yiyor daha kahvaltiya gecmedim

12 de anne sutu
14 sebze puresi bugun bal kabagi verdim sevdi :) daha oncede havuc yesil kabak brokoli vermistim
Ardindan anne sutu icio emzik almio bizimki beni kullanio emzik niyetine
17de ev yogurdu veriom

Sonra yine beni emio
20 de 120 cc formul sut icio
en son yine beni emio uyumadan once.
cumartesi kontrole goturcem kahvaltiyi sorcam artik.
hafta sonuda koyden tavuk geldi hasladik suyunu hazirladik
kemik suyuda hazirladi annem onlara ne zaman gecicem sorucam
suan sadece sebzeyi pure veriom corbalara baslaticak mi bakalim

Meyveleri de genelde yogurtla yiyo yada sabahki kasik mamasina katiyorum.
elma armut ve muz donusumlu veriom
gunde yarim mandalinayida filede veriom suyunu emio

Meyveleri de genelde yogurtla yiyo yada sabahki kasik mamasina katiyorum.
elma armut ve muz donusumlu veriom
gunde yarim mandalinayida filede veriom suyunu emio
biz de bu hafta 6. ayı dolduruyoruz. ben hafta sadece 1 kere mandalina veriyorum alerjisi yüksek meyve olduğu için. ben direkt dışını soyup ağzına yudum yudum veriyorum. çiğniyo baya baya

canım geç bi cevap oldu doktoruna sormuşsundur ama ben labne veya süzme kullanıyorum pastörize veriyorum şuanlık
Sormadım ya, kahvaltıya başlamadık, tombik diye muhallebi de vermiyorum dedi. Sebze çorbası ve tarhana yoğurt çorbaları önerdi. Başlayacağım zaman sana soracağım yine :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…