- 6 Haziran 2014
- 6.484
- 3.431
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #53.521
demir damlası kilo başına 1 damla diye bilyorumGünde 3damla kadar o da parça parça
Oo maşallah ama siz daha önce başladınız ek gıdaya ki kahvaltı önermiş. Kahvaltı için 7 bitip 8. Ay başlarken dedi bize. Bence sadece anne sütüyle beslenenler için ek gıda olayında daha ağır doktorlar ama halihazırda formül mama alan bebeğe sebze meyve çorbayı daha olumlu buluyorlar. Hepimizin farklı olması bu yüzden bence.Sana ve bebeğine kalmış canım. Benim doktorum öğün önerdi bende onu dinliyorum kahvaltı kahvaltıdan 1 saat sonra süt yada mama öğlen sebze püresi yada uygun bir çorba ve yoğurt ondan 1 -2 saat sonra meyve Kalan zamanda süt yada mama yani 2 öğün şimdilik
Çok minicicik nokta gibi ver bakalım. Küçük parmağının ucuyla, oğlum iştahlı maşallah ama bebek kaşığını bile doldursam öğürme refleksi geliştiriyor. Sizin toplam bir öğününüz bir çorba kaşığı olsun mesela. Bebedorun minik kaşığıyla 10 küsür kaşık ediyor zaten. Ama onu da ucundan ucundan ver, uzun sürsün ama alışsın cnm. Veya önüne koysan parmağını batıra çıkara hoşuna gider mi ki, belki de erken daha:) çocuk hazır hissetmiyorSeda arkadaş n da dediği gibi bebeği ne kalmış birşey.eger yiyorsa doyac ak kadar bir öğünde tabiki yesin.
Ben maalesef yediremiyorun kizima .hala tadımlık gidiyoruz.cunku çok kötü kusuyor burnundan ağzından fiskirtti kaç defa.korkuyorum artik bende.
Bir kaşık yogurt yediriyorum.bugun bal kabağı,patates,hqvuc yaptım azıcık, bir kasikta ogure ogure yedi. Senin kimse böyle sorun yoksa bence yedirmelsin.
Sütünü burnuna damla cnm. Bir iki damlaYok daha bugün başlıyor onun sadece burnu akıyo aspiratörle çektim bakalım daha artmasın diye sürekli emziriyorum
ben bunu iyi değil diye biliyorum süt, yağlı bi sıvı olduğu için daha kötü yapabilrmişSütünü burnuna damla cnm. Bir iki damla
Aslında kabız değiller de katı kakaya alışıyorlar. Benim oğlum da 15 gündür iki günde bir ağlayarak yapıyor. Başına baktım sert değil, ıkınma ve katı kalanın baskısı zorluyor cüceleri. Ah gitti o altın rengi mis kokulu kakalar. Elma sirkesi gibi kokuyordu
Aynen canım benimki emmeyince süt azaldı sağarak vermekten mama takviyesi de olunca 4.5 aylık tadımlık başladık biz. anne sütü alıyorsa 6 ay beklemek en iyisi zaten tadımlıklarla bünyelerinde alışana kadar 1 ay geçiyor 7.ay kahvaltıya ancak sıra gelir. Canım ben popoya müdahale edilmesini uygun bulmuyorum çok. poposunu oraya hafif zeytinyağı sürüp 1 çay kaşığı kadar kendisine içir bence yada çorbasına püresine ilave et. Daha iyi olur benceOo maşallah ama siz daha önce başladınız ek gıdaya ki kahvaltı önermiş. Kahvaltı için 7 bitip 8. Ay başlarken dedi bize. Bence sadece anne sütüyle beslenenler için ek gıda olayında daha ağır doktorlar ama halihazırda formül mama alan bebeğe sebze meyve çorbayı daha olumlu buluyorlar. Hepimizin farklı olması bu yüzden bence.
Bu arada oğluma kalsa yemek ister ama sindirim sistemi hazır değil bence, kaka yaparken zorlamaya başladı. Dün gece sabaha kadar ıkındı, sabah dayanamadım z yağlı kulak çubuğu ile operasyon yaptım ilk defa, yaptı sonra
Seda arkadaş n da dediği gibi bebeği ne kalmış birşey.eger yiyorsa doyac ak kadar bir öğünde tabiki yesin.
Ben maalesef yediremiyorun kizima .hala tadımlık gidiyoruz.cunku çok kötü kusuyor burnundan ağzından fiskirtti kaç defa.korkuyorum artik bende.
Bir kaşık yogurt yediriyorum.bugun bal kabağı,patates,hqvuc yaptım azıcık, bir kasikta ogure ogure yedi. Senin kimse böyle sorun yoksa bence yedirmelsin.
Canım kurması kötü olmuş ya. Normalde süt mama alırken varmıydı kusma? Bizde vardı nereye gitsek bavulla gidiyorduk ama şükür ki geçti artık. Püre tarzı kabul etmiyor olabilir henüz.Bazı bebekler geç kabul ediyor. Aslında sıvı başlamak iyi değil ama 1-2 denemeden birsey olmaz. elma suyu sık birkaç kaşık yedirmeyi dene. Kusmazsa ertesi gün biraz daha artır. Eğer kusmuyorsa doktorunla konuşup bir çözüm bulursunuz. Sıkma canınıSeda arkadaş n da dediği gibi bebeği ne kalmış birşey.eger yiyorsa doyac ak kadar bir öğünde tabiki yesin.
d vitaminin damlasını doktor bebeğin gelişimine göre veriyor cnm. Bizim 4'e düştü. Kafasındaki bıngıldak kontrolünü yapıp damla sayısına karar veriyorlar. Çok hızlı bir kapanış olduğunda tamamen ilacın kesilme olasılığı var yani. Herkes aynı damlayı veremez bu yüzden cnm. Bizim 3'e bile düşebilirmiş. 7.ayın sonuna doğru. Kan ilacını da ben vermiyorum. Kan değerleri oldukça iyi dedi doktor. Günde bir çaykaşığı pekmez veriyorum (pancar pekmezi) bizim de dişimiz patlamıştı 3 gün önce hiç belirtisi olmadı Allaha şükür salya dışında. biraz mıymıylanma da var tabi :)Kızlar cumartesi günü doktorumuzda kontrolümüz vardı, pazartesi de aşılarımız. Oğlum iki doktoru da atlayarak salı günü ilk dişini patlattı, bugün de yanındaki galiba patladı. Zavallımın sesi soluğu çıkmadı. Bir de acılarla denk geldi. Meğer D vitamini kemik dokuyu güçlendirdiği için çıkmasını kolaylaştırırmış. Ben günde beş damla veriyorum, aklınızda bulunsun. Kan ilacı da kg başına 1 damla olmalıymış. Taze bilgi :) ama iki gündür çığlık atmayı abarttı, yanından iki saniye ayrılsam ciyak ciyak
cnm. hemen hemen her bebek terliyo. takma bukadr. üstüne ne kdr düşersen zaten hasta olcağı yoksa da olur. (terlemeyen bebekler de var tabi.) benm oğlumda çıtçıtlı badi ve pijaması ile uyuyo. oda 21 derece ve hala sırtı - ensesi sırl sıklam. bebeklerin terlemesi normalmiş. her insan gibi terliyolar işte. biz de uyurken terleriz. enselerimiz özellikle. bir de soyda varsa terleme, vay anam vay. bizim eşimin tarafı, kendisi, babası, abisi, abisinin kızı bezle dolaşır :) hatta halaları, anneannesi.... böyle gidiyo. şimdi de bizim oğlan. boşver bişey olmaz cnm. ben sırtına bez koyuyorum. sırtı kuruyunca yelek giydiriyorum.Evim çok sıcak . tamam artık dikkat edecem. en son az önce yanımda yatarken.atleti yatağın çarşafı falan su dökülmüş gibydi . .Ya bi keresinde usutup burnu falan akmisti kuzumun ondan dikkat ediodum . atletle mi yatırsam acaba. Ama hep üstünü acio
cnm sakın. doktorun kaç damla dediyse ver. d vitamini kafadaki bıngıldağın da toparlanmasına yardımcı. tamamen kapanması 2 yaşını bulmalı. daha erken kapanmalar allah korusun başka hastalıklara neden oluyo. araştır bak. 3 damlaysa 3 damladır. sakın fazla verme. bizim de ileride gidiyo doktor 3e düşücez bu gidişle hatta tamamen bile kesebilir demişti. 9. aya kadar. bebeklerin gelişimi önde gidince damlalar azaltılır.Hımm ben 3 damla d vit. 5 damla kan veriodum . arttırıyirim o zamn
Anladım Can'ım emzirme işini hallettikten sonra düşün o Zaman vicdanen rahat olursun birde her hamilelik farklı oluyor belki bu sefer ağır geçmeyebilir.Allah hayırlı Zaman'da hayırlısını versin inşallah.Bana 2 çocuk yeter aslında ama doktoruma kalsa 3 ten sonra tüpleri bağlat diyor.Bu Arada heran kazaylada hamile kalabilirsin tabii.
Amin Can'ım sağol.Evet ben lohusalık biter bitmez Regl oldum ve düzenli bir şekilde.oğlumada ilk gecede hamile kalmıştım bu da sürpriz oldu korunurken Nasıl oldu bende anlamadım bir de ucuz bir marka olsa yırtıldı falan dicem ama en pahalısını kullanıyorduk.Nasip diyorum artık Allah böyle uygun görmüş
evet müdahale edilmesi hiç mi hiç doğru değil. ben bizzat yaşadım. 40ı çıktığında kabız oldu 4 gün yapamayınca zeytinyağına batırarak ateş ölçetirn demir yeri ile dürttüm. kakasını yaptı. sonraki 3 gün yine yapmadı. dürttüm. bir sonraki gün yine yapmadı dürttüm. doktora gittik biz de. senin poposunu dürtmeni bekliyo bu oğlan dedi. o yüzden yapmıyo dedi. kakası da o kabız dediğim günlerde normal çıkıyo yani sert değil. resmen popoyu dürtmemi bekliyomuş uyanık. doktora gittikten sonra elleme bakalım napıcak dedi. tami tamına 4 gün boyunca yine yapmadı. yok olmuyo popoyu yine ellicem derken o gün kendi kendine yaptı. ve çok şükür o günlerden beri de hiç ellemedim popişi. o yüzden benden söylemesi. bağımlılık yapar gibi bekliyo orayı dürtmeyi bu uyanıklar :) sakın ellemeyin derim.Aynen canım benimki emmeyince süt azaldı sağarak vermekten mama takviyesi de olunca 4.5 aylık tadımlık başladık biz. anne sütü alıyorsa 6 ay beklemek en iyisi zaten tadımlıklarla bünyelerinde alışana kadar 1 ay geçiyor 7.ay kahvaltıya ancak sıra gelir. Canım ben popoya müdahale edilmesini uygun bulmuyorum çok. poposunu oraya hafif zeytinyağı sürüp 1 çay kaşığı kadar kendisine içir bence yada çorbasına püresine ilave et. Daha iyi olur bence
Demek kiCanım Allah nasip ederse oluyorsa oluyor işte bak nasibinde böyle ardı ardına iki evlat varmış demek :))
Tüpleri bağlatmak da çok ciddi bi sağlık sorunu olmadığı sürece caiz değil diye biliyorum doktor öyle demiş ama neden öyle demiş sezaryenli misin?
Hani ben 5 kere sezaryen olurum dr der ki artık çok tehlikeli hamile kalman o zaman bağlatabilirim tüplerimi
Yok Can'ım öyle bişey olduğunu bildiğim için riske atmıyordum ama yine de oldu işte.O ürünü en başından değil de sonradan takıyor bazıları o nedenle kaza olabiliyor
En başından takanlarda da hamilelşk oluyorsa işte o %4 lük risk gerçekleşmiş oluyor
Deenyim canım çok saol hala burun akıntısı var onun dışında bişey yok şükürSütünü burnuna damla cnm. Bir iki damla
Biz 4.ayda bıraktık bıngıldağımız kapandı şimdi ama Allaha şükür sıkıntı yok kafa büyümesi heray düzenli gidiyod vitaminin damlasını doktor bebeğin gelişimine göre veriyor cnm. Bizim 4'e düştü. Kafasındaki bıngıldak kontrolünü yapıp damla sayısına karar veriyorlar. Çok hızlı bir kapanış olduğunda tamamen ilacın kesilme olasılığı var yani. Herkes aynı damlayı veremez bu yüzden cnm. Bizim 3'e bile düşebilirmiş. 7.ayın sonuna doğru. Kan ilacını da ben vermiyorum. Kan değerleri oldukça iyi dedi doktor. Günde bir çaykaşığı pekmez veriyorum (pancar pekmezi) bizim de dişimiz patlamıştı 3 gün önce hiç belirtisi olmadı Allaha şükür salya dışında. biraz mıymıylanma da var tabi :)
Demek kidediğin gibi nasipte varsa Hertürlü oluyor.Ben çabuk hamile kaldığım için söyledi sanırım Evet sezeryanlıyım.
Yok Can'ım öyle bişey olduğunu bildiğim için riske atmıyordum ama yine de oldu işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?