Selam. Hamileligin ilk evresindesindesin daha. Hamilelikte akinti dogal olarak artiyormus zaten. Yani icin rahat olsun. Amniyom sıvısı bu haftalarda gelmez. Benim bebegim 20. Haftalikti. Ve her sey normal ilerlerken kanamam oldu. Plazentam asagidaydi. Yani cok anormal bir durum degildi ama doktor kanamalara yol.acabilecegini soylemisti. Ki oyle de oldu. Hastaneye yattim ve ertesi gun wc ye gittigimde sumugumsu bir sey akiyordu. Doktorlar test ettiler amniyom sivisi idi. Kucuk bir delik olabilir belki kapanir dediler ama maalesef ikinci gun hepsi patladi. Doktorlarin tum israrlarina ragmen bebegimi almalarina izin vermedim. Bebegim olecekse ben de yasamak istemiyorum dedim.Daha donanimli bir hastaneye sevkettiler. Almanyada yasiyorum. Doktorlar ancak bir mucize olursa bebeğin kurtulabilir dediler. Mucizenin gerceklesmesini bekledim 15 gun sirt ustunu uzanarak. Ama maalesef gerceklesmedi. Rahim yetmezligi tanisi rahim agzi uzunluguna ve gec donemde olan dusuklere bakarak taniyi koyuyorlar. Acilma yoktu bende ama yine de 20. Haftalik dusugum oldugu icin tedbir olarak cerclaj yaptilar. Duruma gore 12. Haftada cerclaj olanlar bile var. Sen icini rahat tut amniyom sivi daha gec evrelerde gelir.