2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Günaydın kızlar, Mutlu haftasonları. Bebeklerimiz ikizler burcu olacak hiç araştırdınız mı ya da ilgilenenleriniz var mı bu konuyla ben çok anlamam ama araştırdığıma göre sosyal oluyorlarmış

yaa hiç sorma
kime burcu ikizler desem hemen yaka silkiyorlar hemen kötü kötü konuşuyorlar ikizler insanlarından kimse memnun değil ya dengesiz oluyorlarmış

Evet tam tarihinde doğursak aynı gün:anne: idare ediyoruz canım demin gardrobumu biraz toparlıyım dedim belim feci şekilde ağrımaya başladı sanki adet olacakmışım gibi.. uzanıyorum şuan..:KK43:
ben zorunlu ihtiyaçlar dışında çok ayağa kalkmıyorum. Perşembe günü gittiğim doktor rahim ağzın kısalmış dedi o yüzden yatıyorum genelde :) gün içerisinde kasılmam oluyor. Çok can yakmıyor ama sonrasında ter basıyor :/

hmmm bizim uyku setindeki sünger yatak çoook yumuşak ya o yüzden begenmedim ben bu kadar yumusak olmamalı diye biliyorum bebek içinn sizinki nasıl?
Canım sert olacak yumuşak olmasın. Ona uygun hazır yatak var mıdır bilmiyorum ama annen ona göre bir yün yatak doldurtsun olmazsa. İyi doldurulursa yumuşak olmaz o.

ben zorunlu ihtiyaçlar dışında çok ayağa kalkmıyorum. Perşembe günü gittiğim doktor rahim ağzın kısalmış dedi o yüzden yatıyorum genelde :) gün içerisinde kasılmam oluyor. Çok can yakmıyor ama sonrasında ter basıyor :/
Ultrasondan mı anladı kısaldığını canım

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 30
Ultrasondan mı anladı kısaldığını canım
Evet canım. Ağrım filan vardı bıçak batması gibi de oluyordu. nstde sancı çıkmadı bir problem görünmüyor ama istiyorsan alttan rahim ağzı boyuna bir bakalım dedi. Buradaki arkadaşlardan da bu sorunu bildiğim için baktırdım. 17mm çıktı.

ultrason görüntüsünde kakasını yanında görmüşler cnm:110: yani ultrasonda çıkıyomuş görüntü.

R r0s3n Bizim de doktorumuz bağırsakların içinde bebeğin ilk kakasını (mekonyum) görüyor. 36. haftadan sonra bağırsakta oluşması normalmiş. Ayrıca bebek mekonyum yuttu diye kaybetti diye düşünmek pek doğru değilmiş. Çünkü bebeğin anne karnında iken kakasını yapması ters giden bir şeyin sonucunda olurmuş. Genelde bebeğe yeterli oksijen gitmemesi buna sebep olurmuş.

@Yazkadini Bana kalsa bişey olmaz cnm. Amma abartılıyor şu dışarı çıkma olayları. Hastaneye gidip gelirken, aile hekimine gidip gelirken aşılar için bebeği dışarı çıkarmadan nasıl götüreceksin ?
Bişey olmaz. o kdr kollayan insanların bebekleri asıl hemen hasta oluyor. Kendini korkutma cnm. dışarıda kara kış olmayacak ya. ki kışın doğum yapanlar da bebeklerini dışarı çıkardı. Arkadaşım Ocakta doğum yaptı. 15 günlük bebeğiyle gezmelere gitti.

15 günlük bebekle gezmeye gitmek hiç akıl karı bir şey değil, eğer gezmeden kastın alışveriş merkezleri yada diğer insanların bulunduğu kalabalık yerlerse. Bağışıklık sistemleri zayıf olduğu için çok ciddi enfeksiyon kapabilirler. Burada önemli olan dışarı çıkarıp çıkarmamak değil, kapalı yerlere bebeği götürmemek, insanların dokunmalarına izin vermemek, diğer çocukların yaklaşmasına izin vermememek, havaya uygun giydirmek. Bunlara dikkat ettikten sonra hava alsın diye her gün çıkarılabilir. Bebeğini koruyanlarınkinin hasta olduğunu görmedim hiç. Korumayı bilmiyor belki de. Evde tutup gelen gidenin kucağına verirse olmaz mesela.

Kızlar selam. Ben son 3-4 gündür eskisine göre çok zorlanmaya başladım. Çok çabuk yoruluyorum, gün içinde de uyuyorum, hafif başım ağrıyor, sürekli tuvalete gitme isteği duyuyorum, kalça kemiklerim ağrıyor, arada bir bir kaç dakika süren karnımım tam altından böbreklerime doğru olan hatta sızlamalar oluyor, akıntıda ciddi artış var, terliyorum... Doktora söyledim, kabul edin artık yoruldunuz diyor :)

Benim gibi olan var mı?

Arkadaşlar bir de şu temizlik konusu ile ilgili çok sıkıntılıyım. Tüy dökücü kremler önerilmiyor, ağda yapamam ben cildim çok hassas, jilet tahriş ediyor. Ne yapacağım :( Zararsız bir tüy dökücü krem var mı?

Merhaba kızlar, biz de bugün kontrolden geldik. 34+6 yız. Kızım 2 haftada 500 gr almış. Şu anda 2750 gram dedi. Önden önden gidiyor, iri bebek olacak dedi. Halbuki biz eşimle minyon insanlarız.
Artık doğursan da tutmam dedi.
PembeLokum PembeLokum

Nerdeyse 3 kilo olmuş seninki ya:)) bakalim pazartesi benimki kaç kilo çıkacak

Back
X