- 7 Mayıs 2014
- 3.436
- 7.676
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #41.361
Kızlar yarın sabah 8'de sezaryen olacağım. Hala çok üzgünüm Anesteziye acil karar vermem gerekiyor.
Spinal/Epidural mi yoksa genel anestezi mi?
Spinal/Epidural için dün görüştüm. Çok genç bir doktor vardı ve hiç güven vermedi bana. Sırtımda ödem varmış da ilkinde giremeyebilirlermiş. Hamileliğim boyunca hiç bir yerimde ödem olmadı nasıl sırtımda varmış anlamadım. Bir de bütün gebelerin bir derece olabilir. Bebek çıkana kadar uyanık kalıyorsun tek avantajı bu onun dışında genelden bir üstünlüğü yok dedi. Geneli tercih edeceğim sanırım. Siz ne diyorsunuz?
Kızlar bir de bu bebekler nasıl enfeksiyon kapıyor anlamadım. Doğumda mı kapıyor yoksa anne karnında mı?
Bazıları sezaryenden sonra çok ağrıları olmadığını söylüyor bazıları kabus gibi anlatıyor. Acaba başıma neler gelecek diye korku oldu bende
Vajinal doğumdan hiç korkmuyordum. Sanki her şey çok güzel olacaktı.gebito 'nun dediği gibi normal doğumu aşırı abartılıyor belkide. Doulalar, yok ilk saniye ten tene temas... Ne olacak ten tene temas olmazsa. Olmayacak ben de. Diğer bebeklerden şansız mı doğacak daha ilk saniyede?
Sezaryen olup da güzel bir deneyim yaşayan var mı?
Doktorunla konuşup karar ver canım. Bu senin tercihin. Ben korkak insanım genel isterim, sen hiçbir anı kaçırmak istemezsin spinal istersn.
Bir de spinal olursa mutlaka eşin için diret, yanına girsin.
Hala üzgünüm deme.. Nazlı kızın yoldan geliypr ve ten tene temas doğduğu an için geçerli değil emzirdiğin her zaman için geçerli:) hastanede kaldığın ve sonrali günler için...
Bebeğin çok şanslı: tek sebebi onu seven merakla bekleyen büyütecek bit ailes var... İster kucakta uyutarak büyüt ister ayakta ister salıncaklarsa.. Bebek sadexe gözlerindeki sevgiyi hisseder. Gerisi boş...
Herkes kendi tecrübesini yaşıyor ve kendi doktorunla senin karar vermen gerekiyot..
Bize mutlu ve güçlü anne lazım o kadar. Sen de öylesin:)