- 14 Haziran 2014
- 335
- 270
- 103
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #48.381
Kızlar bebeğinizin ilk ay boy kilo ölçüleri nasildi benim oğlum 3200 doğdu 51 cm bugun bir aylık oldu kilosu bezi ve tulumu dahil 4500 boyuda 56 cm sizce nasil
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen bana da gelmişti o cesaret:) şimdi bi de dikiş acırsa korkusu da var yada bebek uyanırsa..Valla o gece insanda bi deli cesareti oluyor hic degilse yaa dogumdan sonraki ilk beraberlik ilk geceden daha zor bence![]()
Yani kızıma arkadaş
İki kardeş birbirlerini destek olsun
Büyüyünce de tek kalmasınlar düşüncesi aklıma gelmese istemiyorum
Gerçekten ülke bu kadar bozulmuş ve karışıkken endişelerime engel olamıyorum
Ben yaşayacağımı yaşadım ya bebeğime birşey olursa ?
Birde tek çocukta önüne sunduğun olanaklar daha fazla olacak
İkinci olduğunda kısıtlanacak doğal olarak
E peki buna Hakkı'm var mı diye soruyorum kendime
Yoğurdu ilk defa duydum ama günah olmaz mı acaba yediğimiz bişey sonuçta..
Pipisine nasıl masaj yapılıyor canım ben hiç yapmadım..
Aynen geri çekme tehlikeli olabiliyor dediğin gibi kaçak olabilir ama insan hangi yöntemi seçeceğini şaşırıyor işte..
Kızlar bebeğinizin ilk ay boy kilo ölçüleri nasildi benim oğlum 3200 doğdu 51 cm bugun bir aylık oldu kilosu bezi ve tulumu dahil 4500 boyuda 56 cm sizce nasil
Doğru diyosun ben de acaba mı dedim.. aslına en doğalı o içinde kimyasal yok..Ya niye günah olacak ki? İlaç o. Zeytinyağı da sürülüyordu perine masajı yapılırken.
Olaya kimyasal bakıyoruz tatlım.
İçine sinmezse tabi ki sen bilirsin..
Cnm bir iki kere yaptım o dediğin ileri geri hareketi sanki ertesi gün pipi ucu kızardı yapmıyorum şimdi yapmak iyi gelir mi kiH history1985 canım bebeğin erkekti degil mi? Pipisine ileri geri masaj yapiyorsun değil mi, mayasil falan olmasin diye?
Bebeğini çok terletme. Su kaybetmesin.
Çok terliyorsa bi çay kAşığı su ver.
@PembeLokumseker000
Eskiler yoğurt sürermis. (kayganlastirici olarak)
Zaten doğal ev yoğurdu vajina florasini duzenliyormuşşş
Siyah beyaz kartlari ben de gosteriyorum dedigin hibi bazen yarim saat tutsam bakiyor bazen ceviriyo kafasini belli olmuyo. Fakat bebegin artik renkli seyleri de ayirt edebiliyor ilgisini cekecek farkli oyuncaklara gecebilirsin.superselma Canım bütün gün ağladığı için yorgun düştü sanırım saat 6'da gece uykusuna yattı. 9'da uyandırıp emzirdim ve geri yattı. Düzeni bozulsun istemiyorum. Akşam 9 sabah 9 arası uyuyor çünkü.
Bir de bazen çok uzun süre bir şeylerle ilgilenebiliyor bazen dakikalar içinde sıkılıyor. siyah beyaz kartlardan biraz daha buldum. Şu an 60-70 tane var. Bana çocuğa ders çalıştırma diyorlar ama seviyor o. Ben o istediği için gösteriyorum. Gözünü başka tarafa çevirir çevirmez de bırakıyorum asla zorlanıyorum. Dün bütün kartlara baktı. Ben sıkıldım göstermekten. Bugün 2-3 kart sonra gözünü çevirdi.
Kızlar tek başına banyo yaptıranlar hangi marka file kullanıyorsunuz?
superselma ahaha maşallah. eline sağlık.
Kızlar tek başına banyo yaptıranlar hangi marka file kullanıyorsunuz?
superselma ahaha maşallah. eline sağlık.
Renkli keçeden hayvanlar var ama henüz pek ilgilenmiyor. Renkli kartlar ekledim onlara bakıyor.Siyah beyaz kartlari ben de gosteriyorum dedigin hibi bazen yarim saat tutsam bakiyor bazen ceviriyo kafasini belli olmuyo. Fakat bebegin artik renkli seyleri de ayirt edebiliyor ilgisini cekecek farkli oyuncaklara gecebilirsin.
Suyun sıcaklığını nasıl ayarlıyorsun? Bizimki sabit olmuyorBen duşta bir tabureye oturup çeşmenin altında bacaklarıma yatırıp tek başıma yıkıyorum. Başına su dökerken de küçük bir bardak kullanıyorum. Çok rahat oluyor. Tabi şampuanlarken iki kişi oluyoruz. Böyle sadece suyla duş aldırıyorum.
Bende oldu.fitil kullandım ama geçmedi, doktoru aradım yine kullan dedi.Benim de bitti dün çok az leke gelmiş bi de vajina içi aciyo sanki sende oldu mu hiç öyle bişey
Maşallah sanaGünaydın kızlar. Bugün oğlum geç uyandı.
6.30da grldi yanıma. Biberon verdim. Altını değiştirdim. Sonra eşimi uyandırdim. Hal'e gidip incir alsin diye. Reçel yapacam inşallah. O arada iki gündür kaka yapmayan kızım kaka yapmış altını degistireyim dedim. Açtım amaaan ardı arkası kesilmiyor. Bitirmesini beklesem bez çekemez. O kadar çok yani. Islak mmemdiller doldu doldu.( Şimdi yine yapıyor bi de ayağını kaldırdı, telefona dayadı, güldü.) kayısı yedim bi sürü , ona da yalattim, ondan oldu herhalde..
Neyse kızlar bi enerji ni neşe geldi içime.
Dün uzun saksimdaki naneleri topladım kurutmak için. (Yere ekemiyorum tavuklar didikliyor)
dün kaynim uzak yerden geldi,
Arıcılik yapiyor. kayısı ve domates getirmiş herkese dağıttı. 2kavanoz domates konservesini gece yaptım. Kayisilari da aksamdan ikiye bölüp şekere isladim. Cekirdeklerini de ceviz kiracagiyla kirdim. Az önce pisirdim, çekirdekleri de icinde reçel yaptım, 2kavanoza koydum. Ters çevirdim. Tutarsa konserve olacak. Tutmazsa dolapta çabuk tuketecegim veya yeniden kaynatip yeniden ters cevirecegim akşama bakarım.
Birazdan eşim incir getirirse onu da sekerle bekletip aksama pisirecem olursa konserve yapacam.
Biraz yoruldum ama.
Fasulye de haşlayıp atacam buzluga.
Diyorum ya enerji geldi :)
Bence de, böyle devam etmez.bir an önce geçer inşAynn cnm bn çok zorlandm çok acı çektim böyle devam etmez inşallah
Kesinlikle.....biz 4 kardeşiz ve büyüğüm kız, diğer iki büyük erkek.ablamın yerini kimse tutmaz, aress birbirimizi yememize rağmenGenelde anne babalar ikinci çocuğu ilk çocuğun imkanlarını elden alma gibi görüyor. İlkiyle mükemmel ilgilenmek eğitmek varken ikibciyle paylaşacak..
Halvuki en büyük destekçisini arkadaşını sırdaşını elinden alıyorsunuz. Bunun yerine ne müzik aleti ne sinema tiyatro ne bir eşya bir şey koyabiliriz.
Bir de çocuk sabah kalk erkenden kursa git baskete yazıl sıkılıyor ama evde kardeşi olunca bile güne kımrdyaarak başlıyorlar kikirdeyerek oyunla vs..
Tek öocukla birebir ilgilendiğimi için büyüyünce sorumsuz canı sıkılınca ne yapacağını bilmeyen ve dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanan tipler ortaya çıkıyor....
Ama hemen ama sonra.. Bilemem ama katdeş şart.. Çoxuğunun iyiliği için....
Annem babam bana her inkanı sunmuş rn iyi eğitim tatiller vs vs ama hiçbiri ablamın yerini tutamaz:)
Senin gibi düşünüyorum.biz istediğimizde hemen olsaydı bu kadar yaş (5.5) farkı olmayacaktı ama kısmet böyleymişbuyuk oglum 6.5 yasinda, ufaklik ise bugun 42 gunluk oldu.
fark ettigim en gozle gorulen sey, iki kardes arasinda yas farkinin cok fazla olmamasi gerektigi. bir kere hem paylasim sifirlaniyor, hem de sanirim arada kiskanclik daha fazla oluyor cunku akil daha fazla eriyor "paylasiyor" olma haline.
ben kendi tecrubemle keske arada yas farki bu kadar olmadan ikinci cocugu yapsaydim diyorum.
Nasil yapiyosun aitesinde disa donuk kullanmayin diyoCanım yüzü dışarı dönük oturtuyorum ben. İleri de kullanabilirsin. Arkadaşım bana verdi yoksa alırdım. Ben her gün yüzü karşıya dönük bir yarım saat gezdiriyorum. Hatta bugün öyle parka gitmeye çalışacağız
buyuk oglum 6.5 yasinda, ufaklik ise bugun 42 gunluk oldu.
fark ettigim en gozle gorulen sey, iki kardes arasinda yas farkinin cok fazla olmamasi gerektigi. bir kere hem paylasim sifirlaniyor, hem de sanirim arada kiskanclik daha fazla oluyor cunku akil daha fazla eriyor "paylasiyor" olma haline.
ben kendi tecrubemle keske arada yas farki bu kadar olmadan ikinci cocugu yapsaydim diyorum.
Kızlar bebeklerinizin göz rengi değişti mi? Bizimki griydi yeşile döndü.
Renkli keçeden hayvanlar var ama henüz pek ilgilenmiyor. Renkli kartlar ekledim onlara bakıyor.
40 muayenesinde doktorum önümüzdeki iki ay boyunca kayganlaştırıcı ile birliktelik olacak dedi. Hormonlar nedeniyle olan kuruluk bu, boşu boşuna acı çekmemek ve tahriş olmamak için..Aynn cnm bn çok zorlandm çok acı çektim böyle devam etmez inşallah
Bnm doktor bişey demedi ilk deneme zor oldu bnde kullanayım bari yoksa yapamm40 muayenesinde doktorum önümüzdeki iki ay boyunca kayganlaştırıcı ile birliktelik olacak dedi. Hormonlar nedeniyle olan kuruluk bu, boşu boşuna acı çekmemek ve tahriş olmamak için..